НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 982
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Е, ако си изчела всичко сигурно си прочела, че при някои хора първите месеци не се сваля. Моят случай е подобен- цели 3 месеца не видях промяна в кантара.

# 181
Аз пък имах много за сваляне и пак ставаше ужасно бавно Stuck Out Tongue Winking Eye И с периоди на качване, сваляне...В моя случай влияние имаха и ниско желязо, хипофункция на ЩЗ, ИР. Т. е. не е едно и също при всички.

# 182
  • В полите на Пирин планина
Е, аз пък съм се закотвила на едни килограми, които не са идеални за моите представи, но свалям само с максимално изчистено хранене, но нямам нерви да се напъвам с такова постоянно...
И така, чувствам се добре, хапвам понякога повече въглехидрати (разбирайте плод, черен шоколад...), но се въртя около 63-65 кг. на 160 см. височина. Като се има предвид, че бях станала едно време 88 кг. си е направо идеално.
Мисля, че вече съм се приела така и това е.

# 183
  • here, there, everywhere
Хора, пилешките филета с какво ги мариновате?Честно казано обмисляла съм за такава идея да си ги овкуся, ама все още не знам как става, та днес си взех от скаричка пилешки филета и казаха,че са мариновани с разни мазнини и пикантно, но не знам дали е диетично така Grinning
Накисвам в смес от мляко/айрян, малко горчица, соев сос и чесън. Като опиташ може да ми благодариш:). Шегувам се, но става вкусно и крехко. Просто ги остави да поседят в хладилника.

# 184
Е, ако си изчела всичко сигурно си прочела, че при някои хора първите месеци не се сваля. Моят случай е подобен- цели 3 месеца не видях промяна в кантара.

Честно казано не съм срещала такива постове или такава информация(за цели три месеца) ,но ето,че има такъв пример.
Kаква беше промяната след третия месец и промени ли нещо в храненето (каквото е било през тези три месеца) или кантара просто започна да се движи?
Ясно е,че това не е диета в краткосрочен план, а е начин на живот и т.н и т.н , просто ми се иска да видя резултат.

# 185
Много странно, защото аз няколко пъти съм отговаряла на подобни на твоя пост. Не не съм променяла храненето, но увелих движението.

# 186

Честно казано не съм срещала такива постове или такава информация(за цели три месеца) ,но ето,че има такъв пример.
Kаква беше промяната след третия месец и промени ли нещо в храненето (каквото е било през тези три месеца) или кантара просто започна да се движи?
Ясно е,че това не е диета в краткосрочен план, а е начин на живот и т.н и т.н , просто ми се иска да видя резултат.
Ти режима само с цел отслабване ли си го започнала или търсиш и някакви здравословни ползи като контрол над захар и инсулин? Колко си висока и колко тежиш, че тези излишни 4 кг, които споменаваш, може да са твоя приумица, и тялото всъщност да се чувства добре в сегашните му размери. Пък ако наистина са наднормено тегло и си решена да ги махнеш, може да помислиш за леки силови тренировки в домашни условия, ако не си падаш по фитнес - правят чудеса с жени, които нямат супер належаща нужда да чистят голямо количество мазнини.

# 187
Е, аз пък съм се закотвила на едни килограми, които не са идеални за моите представи, но свалям само с максимално изчистено хранене, но нямам нерви да се напъвам с такова постоянно...
И така, чувствам се добре, хапвам понякога повече въглехидрати (разбирайте плод, черен шоколад...), но се въртя около 63-65 кг. на 160 см. височина. Като се има предвид, че бях станала едно време 88 кг. си е направо идеално.
Точно като мен и като височина/килограми и като начин на хранене/живот (без плодовете ). Докарвам ги до 62 кг, а и  мога да ги задържа, ако се откажа от вино/бира, но не ми е такъв зор. Важното е да се чувствам добре, да изглеждам добре и да съм пълна с енергия. А и лекарите смятат, че няма да бъде добре на моите години да отслабвам. Желанието ми е да съм "стегната".

# 188
Танче, аз също като увеличат движението ставам към 62. Бира не пия, само вино и то рядко. Може и да си права, че така сме си добре. Аз все пак съм на 46, а не на 26.😁

# 189
Точно като мен
Скрит текст:
и като височина/килограми и като начин на хранене/живот (без плодовете ). Докарвам ги до 62 кг, а и  мога да ги задържа, ако се откажа от вино/бира, но не ми е такъв зор. Важното е да се чувствам добре, да изглеждам добре и да съм пълна с енергия. А и лекарите смятат, че няма да бъде добре на моите години да отслабвам. Желанието ми е да съм "стегната".
И като мен....само дето аз съм 165см/65-67 кг.  Smiley
Изчистя ли максимално храненето, кг падат до 63-64.За по0нски не съм се тормозила.....А и на моите години, ако сваля още, в лицето ще стана като скумрия.Та, не си го причинявам.....

Има значение какво имаш предвид под "4 излишни кг"....
Едно е да си 160см/64-65 кг, и съвсем друго да си 160см/55 кг и да искаш да паденш до 50 кг.
Втория варинат със стандартно ВМ НВХ няма да се получи.Или ще стане доста бавно....

# 190
Като ви чета трите, вие се храните много по-изчистено от мене. Аз не съм на този режим де, ям всичко. 160/51-52 кг от години. И нищо не ми струва да ги поддържам, ям сладко и пия вино.
Разсъждавам си, защо не се свалят малко кг с този режим. Миналата година опитах и аз месец-два, нищо. Ни качих, ни свалих.

# 191
  • София
Според мен зависи дали имаш някакви здравословни проблеми.
Аз стартирах от 64kг на ръст 166, 48г, миналата година. Аз нямам някакви сериозни здр.проблеми и съм на режима за тонус и добър вид,но и никога не съм имала проблеми с килограмите,най- много 67 съм била ,но се чувствах тромава и уморена.
Преди седмица бях 55,5 и чак се облещих като видях кантара.
Обаче тия кг са ми малко и имах световъртеж няколко дни, сега сутринта се мерих 57.5, така е по- добре.
Позволявам си прегрешения, но по веднъж в седмицата и то малко.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 12:54 от Миленски

# 192
В смисъл, ако нямаш здр.проблеми, сваляш?

# 193
Реално точно килограмите като число едва ли имат толкова голямо значение. Аз успявам да си вляза в дрехи, които бях смушила в дъното на гардероба, защото си мислех, че никога няма да ми станат. Онзи ден облякох палто, което съм купувала през 2002 година. Класическо е, под коляното, но ми беше отесняло и си висеше в гардероба, защото ми беше съвестно да го хвърля. Е, мисля, че това казва много. Когато съм го купувала съм била към 58-60 кг.

# 194
Аз искам да кача малко, ама не се получава, като не ям тестено и захар. А не искам да ям, защото започват хипогликемии и какви ли не здравословни проблеми. А реално не ставам повече от 55 с високи въглехидрати. Явно тялото ми си има неговото си тегло и това е. Всъщност върнах се на ученическите си кг и на 45 г. хич не се чувствам зле с тях. Просто естетически може би е добре да съм малко повече, но не бих си влошила здравето, заради това, де.

Общи условия

Активация на акаунт