НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 980
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Балчик
Привет, момичета. При мен нищо ново. 70,8 кг съм, кръвно 118/78 пулс 64, захар варира от изненадващото 5,3 до изненадващото 7.0.
Започнах коледните сладки за домочадието и гостите, но ни една не съм опитала, да знаете. Simple Smile
Днес моят баща има РД, така че ви нося кето торта да се почерпите. За гостите нормална шококадово-ликьорена, за мен и майка- кето брауни, сиропирана с вода и бленд стевия- еритритол, крем маскарпоне и 85% шоколад, посипана с лешници.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 13:53 от Джемма

# 166
Нямам възможност да си произвеждам сметана, сирене, кашкавал, сланина и ги купувам "пакетирани". Нямам доверие на продавачите от пазара, които режат с един и същи нож кашкавали и предпочитам от магазин.
Тук (Фр) има много видове сметана и нейни производни, задължително чета. Високата цена е за марката, не за състава, а там е оле мале.
Споменах конфитюр (никога не купувам), защото гледах предаване за фалшив конфитюр и ми беше любопитно как може да се фалшифицира.
За хляба (от пекарна в магазин, не този пакетирания с безкраен срок на годност) ми беше любопитно от реплика на моя мъж: това и мишките не го ядат. Той дълги години работи в Лидъл и това му е критерий : ядат ли го мишките или не.
Единственото "нережимно" нещо при мен е парченце истинска торта за празник, което се случва 3-4 пъти в годината.
За Коледа и Нова година си ги правя (палео, рецепта и снимка в темата с рецептите).
Джемма изглеждат страхотно тортите. Честит рожден ден на баща ти, да ти е жив и здрав дълги години.

# 167
  • Балчик
Благодаря.
Аз си правя сланина, бахур, сирене, кисело мляко, но не успява да узрее, много го обичаме пресносолно. Сега се въздържам да го ям.

# 168
Джемма, честит празник на баща ти! Тортите наистина изглеждат чудесно Blush
И аз чета етикети за забавление. Joy
Скрит текст:
За рд на дъщеря ми миналата седмица правих полурежимна торта- нещо подобно на Гараш се получи- с много малко брашно и кафява захар (вече не използвам стевия), много яйца и масло, тъмен шоколад, с орехи на едро. Кремът беше ганаш+ добавено масло. Всички вкъщи много я харесаха.

# 169
Честито на празнуващите, 💐🎉
  Да сте живи и здрави!
Аз за съжаление пак дръпнах леко грамовете нагоре. Само където се радвай, а е било просто рязко хвърляне на вода. Нищо, де не е фатално. Аз се усещам, че за стоя се дължи на стоенето вкъщи. Трудно ми е да се накарам да правя упражнения, нямам и постоянство, но пък преди го компенсира с доста ходене на работа и доста други бързания по ангажименти.  И това ще премине, ама само кураж до тогава.

# 170
А може и сега да е задържана вода Wink Изобщо, тези грамове не са кой знае какво, че човек да се тревожи. Е, при 5-6 кг разбирам, ама при грамове... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 171
Отчаяна съм вече...стартирам по 2-3 седмици, дойде ми,налитам на всякакви боклуци и всичко отива по дяволите....от 2 седмици пак се опитвам, но ето че наближава датата да ми идва и тука 3 дена не съм спряла да ям всевъзможни нережимни неща...имам мотивация, тренирам. От 3 години вече се мъча с едни 10-12 кг от бремеността и не мога да се оттърва от тях. Моля помагайте. За протокола висока 160 почти, в момента 62 кг. Желани и първоначални преди да забременея 50 кг.

# 172
А ние как да помагаме, като чинията си е твоя и ти си тази, която я пълни?
Само ще кажа, че тренировки без подходящо хранене са като наливане на вода в продънена кофа. Даже понякога са по-вредни тренировките, защото след тях човек яде още по-охотно.

# 173
Отчаяна съм вече...стартирам по 2-3 седмици, дойде ми,налитам на всякакви боклуци и всичко отива по дяволите....от 2 седмици пак се опитвам, но ето че наближава датата да ми идва и тука 3 дена не съм спряла да ям всевъзможни нережимни неща...имам мотивация, тренирам. От 3 години вече се мъча с едни 10-12 кг от бремеността и не мога да се оттърва от тях. Моля помагайте. За протокола висока 160 почти, в момента 62 кг. Желани и първоначални преди да забременея 50 кг.
Две неща мога да кажа само.
Първото дето ми прави впечатление е че едва ли не веднъж ядеш ли нещо дето не е спрямо режима и край, броиш го коня у ряката и провал и се отказваш. Кому е нужно? Едва ли има някой от пишещите тук дато да не се отклони никога. Вече кой повече, кой по-малко, там си е до човека и дали спазва режим да си спаси здравето и живота или да успее да забременее и износи дете или пък понеже не се харесва в огледалото, мотивацията е леко различна и заради тези неща. И аз се случва да реша по някакъв повод да не мисля за режим и за въглехидрати. Ама случило се да ям веднъж така, после това го оставям зад гърба си и продължавам по начин, който считам за правилен. Едно такова хранене веднъж на седмици там или месец, голяма работа. А през тия седмици колко десетки хранения имам които са добри за мен? Нито ще си посипя главата с пепел, нито ще се откажа щото съм се "провалила", нито ще се накажа с глад след това... наистина няма смисъл от тия неща.

Второто нещо което бих предложила е да се наядеш с яйца/месо и то да си е мазничка храна, баш по режима. Пък после иди мисли и яж глупости ако можеш... Звучи ми като просто да си била гладна, не че нещо. Преразгледай си менютата, ако трябва и калкулатор ползвай за макросите за да не се окаже че просто не ядеш достатъчно.
Умора и глад обикновено водят до това - гониш бърза енергия, без да подбираш. Увери се че ядеш достатъчно храна и достатъчно мазнини, виж там витамини и минерали за попълване, пък после решавай дали ти се получава или не. Това в случай че искаш де, щото за някои хора цикълът си е оправдание да се наядат със сладко. Бих пробвала да добавя магнезий, при мен ако не го пия ми се ядат ядки и шоколад по това време, ама като на бременна ми се ядат направо.
Стига да имаш желание просто продължавай да опитваш докато видиш кое как работи при теб. И се радвай когато успяваш за някакво време, а не само да се критикуваш когато за кратко не си успяла, няма кой да ти оцени усилията ако ти самата не го правиш. Само началото е трудно, после ще вземе и да ти хареса ако проработи при теб.

# 174
И също така, тези кг не са чак толкова много за тази височина. Хубаво е да не се гонят така някакви цифри, по-добре човек да изглежда добре и обиколките да са добре. А около цикъл по-скоро бих си направила шоколадова лава или малко крем ганаш с тъмен шоколад или бих хапнала парченце тъмен шоколад. А и е много ясно- хапнеш ли "глупост", ще продължава да ти се яде още повече от същото. Затова по-добре човек да заобиколи изкушението като си пригоди нещо което хем е близо/по режима, хем ще му достави удоволствие и после няма да го влече все към боклуци. Simple Smile Поне при мен работи. Съсредоточавам се върху това което мога да ям.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 10:09 от dolce miele

# 175
  • В полите на Пирин планина
Tweety1993, да добавя към момичетата по-горе, че не очаквай от тоя режим отслабване за няколко седмици - тук резултатите са бавни, но сигурни. Хубаво е да се запознаеш с подробностите от първа страница. Информацията помага на човек да си изгради стратегия, а също и за мотивация!

# 176
Благодаря Ви, момичета! 😘
Продължавам напред, няма отказване!
След празниците ще докладвам как са нещата, защото то е ясно, че по празниците ще има по някое друго изкушение.

# 177
Момичетата много добре са казали.
Аз само добавям: като когато се учиш да караш колело, падаш, ставаш, изтърсваш се и продължават.
И не е казано, че за цял живот се отказваш от някои неща. Важното е 90-95% храненето да е както трябва и 10-5% храна/напитка за удоволствие.
Успех.

# 178
Здравейте,
Започнах 5-тата седмица откакто спазвам режима, позволявам си до около 35-40 г въглехидрати на ден. Тест лентите започват да избледняват, което ме навежда на мисълта, че скоро ще бъда фат адаптирана. До момента не съм свалила и грам или пък сантиметри. Имам около 4 кг, които искам да махна. Последният месец изчетох всичко, което е възможно да се прочете за този начин на хранене, членувам няколко английски групи и следя техните резултати . До този момент мисля, че отслабват само хората, които имам повече за сваляне, а тези като мен не 😒.
Какво мислите по въпроса, има ли някой като мен с малко излишни килограма?
За протокола- не тренирам, храня се достатъчно и само режимно.

# 179
-това е хранене за дълго да не кажа до живот, а не диета "минус 5 кг за три дни"
-тялото има навик най-напред да "поправя" нанесените му щети и след това идва отслабване т.е. то е вторичен ефект.
-може би тялото смята, че това са му идеални килограми. Дали не искаш твърде много?
-дали не се храниш твърде малко? Някъде по-напред пусках статия на Анна Хален в превод от Шоки, прочети я.
След като тялото свикне да гори мазнини трябва да се малко намалят мазнините в храната за да гори собствени мазнини
Някаква промяна е може би необхидима: може би фаст или ден с повече въглехидрати (не торти и вафли, а нещо като бяло пилешко с ориз басмати, като има въглехидрати се намаляват мазнините).
И не на последно място: движение. Не е необходимо фитнес зали и инструктори. Най-обикновено бързо ходене (не зяпане по витрините) или в къщи ходене и тичане на място, танцуване, ....(има страхотни идеи в Youtube ), ако сте в карантина.

Общи условия

Активация на акаунт