НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

  • 37 000
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 981
обещах да пиша за кваса от червено цвекло.
стана, но не е моето.
има леко резлив вкус. странен някакъв. като на недовтасало зеле+леко кисело вино Sad
има руски квас в Берьозка и знам човек, който си купува редовно. ще му пратя и ще питам такъв ли трябва да е вкуса.

# 226
  • Мнения: 2 275
Съжалявам, че не е твоето нещо. Аз го обичам.
Има нещо друго.
Мисля, че с една дума , в случая "квас" се означават различни неща.
От няколко седмици се интересувам от разни ферментирали напитки и ще направя резюме:
Кефир: млечен и плодов, с някакви зрънца. Мислех да търся , но се сетих , че съм имала млечна кефирена гъба и....а бе беше ме гнус да ям/пия резултата. Отказах се.
Комбуча: пак някаква гъба, но с вид на прозрачна плочка, която се слага в подсладен чай и ферментира. Същите чувства като при кефира, дори по-силни.
Квас
Преди 2-3 дни открих, че в руския магазин има някакви пакетчета за правене на квас. Някакви дрожди. Слагат се в буркан с вода и....захар. И се получава квас. Хич не искам и да опитвам.
Остават ми разни диви, домашни ферментации. Ще опитвам сега със сушени шипка, боровинки, трънки...
Сетих се, че беше страхотно шипковото "вино" като бях малка.
Ще докладвам.
На ферментиралия сок от червено цвекло добавям ябълков оцет.  Все не ми е достатъчно кисел.

# 227
  • Мнения: 4 711
Танче, като те видях, че си писала за квас и дрожди, се сетих за една книга, която четох преди няколко месеца: Песента на хляба. Там въпросния квас беше описван едва ли не като живо същество, което трябва да се обгрижва и подхранва с брашно всеки ден, а после хляба от него ставаше много хубав, заради грижите, които са положени в отглеждането му.

И през цялото време ми се ядеше хляб, като я четях тази книга. Не я препоръчвам за хора на ВМ-НВХ.

Момичета, коя от вас правеше на Leslie Sansone тренировките? Сетих се миналата седмица за нея и пак ги започнах, но тези по-кратките, че съм извън всякаква форма (освен кръгла).

# 228
  • Мнения: 32 111
А ти защо четеш такива книги? Laughing
Нашият ябълков оцет е готов, трябва да прецеждаме. Само дано не се е вкиснал, че постоя малко повече покрай вирусните преживявания вкъщи... Simple Smile

# 229
  • Мнения: 2 275

Момичета, коя от вас правеше на Leslie Sansone тренировките? Сетих се миналата седмица за нея и пак ги започнах, но тези по-кратките, че съм извън всякаква форма (освен кръгла).
Аз
https://youtu.be/kqaNUjTR70A
Но за такива като теб и другите девойки имам по-hard .
Имах си кефирна (млечна) гъба преди ...десет години. Беше ми като домашен любимец.  Купувах пресно мляко само за нея, хранех я редовно и се размножаваше. Никога не съм опитала произведения от нея кефир.
Отивам да ти намеря упражнения подходящи за млади хора. Няма да тренираш като човек на години, с тендинопатия на рамене и стара ски-травма на коляно (забравена отдавна, но коляното запомнило).
https://youtu.be/QqD3E-8Hg6g
Или
https://youtu.be/gKuSTt9WS-o
Хайде и нещо по-леко
https://youtu.be/JojfnRCGR2k
Ако продължи карантината направо специалист ще стана.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 14:44 от tania6

# 230
  • София
  • Мнения: 5 594
Аз квас съм пила в Русия, продаваха на улицата , някаква кафява напитка, купувах 2 пъти,никой не го хареса, и повече не правих опит, малко на малцова напитка ми прилича, но малцовата в по хубава.
Иначе кефира си е млечно кисела, аз го харесвам, но трябва да се занимаваш през 2,3 дни, ставаше ми добър ,леко газиран,ама домашните не искат да го пият и на мен не ми се занимава .

# 231
  • Мнения: 4 711
Танче, точно това - https://www.youtube.com/watch?v=kqaNUjTR70A&feature=youtu.be … mebyLeslieSansoneправя и аз сега. Не ми е трудно, става за раздвижване. Пробвах се миналата седмица с едно от по-лесните на Били Бланкс, ама нещо въздух не ми достигна и тях по-натам, а преди издържах и трудните.

Чудех се за това от нейните: https://www.youtube.com/watch?v=Yr41_8QOTF8&t=98s&ab_cha … mebyLeslieSansone

А при теб има ли ефект?

Благодаря за другите видеа, май това първото ми хвана окото.

Долче, ами дадоха ми я да я чета и аз какво да правя, чета Laughing

# 232
  • Мнения: 476
Консумирате ли кисело мляко и пилешката кожичка ядете ли я или я махате? Всъщност защо тези две неща са толкова против диетите, поне така говорят повечето хора Thinking Тези дни хапвах мариновани пилешки бутчета, доста вкусни бяха, но тъй като са купени не знам с какво е маринатата,но предполагам, че освен мазнини за нея са ползвани и млечни продукти, доста хора го правят.

# 233
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 811
Разбира се, че пилето е с кожата, но предпочитаме да си готвим сами. В тия маринати никой не знае какво има.
Няма проблем в млечните, освен в случай, че се прекалява с тях и стопират свалянето на килограми.
Анабел, мисля, че изобщо не си наясно с принципите на това хранене, а си следваш някакъв твой режим и търсиш от нас отговори на незададени въпроси...

# 234
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
  • Мнения: 4 147
Че то бутчето без кожата, не си е работа.
Млечни, вкл. кисело мляко си ям като ми се ядат. Важното за КМ е да е високомаслено. 4% и нагоре.

# 235
  • Мнения: 2 275
Пилешка кожа ям, ако е препечена.
И осолена сланина или препечена ям.
Варени не ям, не ми харесват нито на вид, нито на вкус.
Кисело мляко не ям, но заквасена сметана ям.

# 236
  • Мнения: 476
Че то бутчето без кожата, не си е работа.
Млечни, вкл. кисело мляко си ям като ми се ядат. Важното за КМ е да е високомаслено. 4% и нагоре.
Колко различни мнения, а пък на мен толкова хора ми разправят, че ако ще ям кисело мляко трябвало да е нискомаслено, то било диетично Grinning (не ми е вкусно).
И да , принципно ги взех, защото са наистина много вкусни, но ще избягвам вече , защото ме тревожи, че може да има много трансмазнини по тия маринати.Кожичката и аз я обичам, тя си придава естествен вкус на пилето сякаш си е мариновано Grinning

# 237
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 811
Анабел... защо си в тая тема?

# 238
  • Мнения: 476
Анабел... защо си в тая тема?
А защо не?Като в режима ми и аз избягвам въглехидратите поне за известно време.

# 239
  • Мнения: 2 275
Анабел... защо си в тая тема?
А защо не?Като в режима ми и аз избягвам въглехидратите поне за известно време.
Избягваш И мазнините т.е. направо гледай Дюкан.

Общи условия

Активация на акаунт