НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 886
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Ох, оставя я тази... Приятелка на дъщеря  ми веднъж ми прати едни бисквити от нея, та я последвах. Бисквитите сега ги правят моите щерки постоянно, че са лесни и вкусни, но момичето е доста далеч от идеята за това хранене. Може би смята, че е някакво куул сладкарство.

# 481
Добавките, които пия, нямат общо с режима, пия ги, защото имам установени дефицити или така е преценил лекаря ми. Пия омега 3, б12, вит Д+К, селен, инозитол, фолиева киселина.

Ерменкова я следя, намерила си е ниша жената и си изкарва пари. Вярно е, че основно рецепти на десерти публикува и дава много добри и интересни идеи с тях, но както коментирахме и по-назад, за какво да си снимаш пържолата, омлета или зелената салата? Там няма нито кой знае колко въображение, нито е нещо ново. Една колежка си беше поръчвала режим от нея, дневното меню в много малка част отразява публикациите ѝ в Instagram Blush Постигна добри резултати, но не мисля, че е нещо непостижимо и без коучинг. На нея, колежката, ѝ трябва някой да стои над нея, да си плаща, за да има стимул да е стриктна в режима. Не е нужно да казвам, че няколко месеца след края на коучинга, колежката си върна килограмите.

Аз също си продължавам, дори увеличих прозореца на фаст. Тея дни чакам цикъл, след него мисля да пробвам 24-36 часа.

# 482
отследвах я и аз Ерменкова, нещи не ми допадна
вили'с тайм и рецептите на цвети са ми фаворити

вангоби, сметни си някъде храната, малко ми се виждат мазнините
от свинското и аз не свалям

# 483
Използвате ли някакви добавки, докато сте на режима- омега 3 и д-р?
В Инстаграм попаднах на някаква непозната за мен кето коучърка Ерменкова  (кето с Ерменкова е сайтът), която изготвя индивидуални режими. Нищо не ми говори, но поразгледах рецептите и ми направи впечатление, че има страшно много десерти, всичките с еритритол. По темата с подсладителите съм чела различни неща, но май не се препоръчват като цяло, особено в режим сваляне, нали? Тя вероятно не ги включва всеки ден в режимите си, но все пак ми стана странно.
Не знам как си го представя някой това - та режим сваляне, та режим несваляне... Иде ми да питам къде ти е копчето дето да го щракнеш да си смениш режима на работа Grinning
Нищо лично, не е към конкретнанта потребителка, всеки път ги имам тия пориви като прочета такова нещо. Странно ми е много.
За режимните десерти лично аз съм против, ама предполагам че на мен ми е по-лесно понеже не търся десерт изобщо. Хем не одобрявам заместителите на захар, хем толкова рядко ми се прияжда сладко че хапвам от истинското без угризения. Случва се да пийна глътка-две от диетичното Пепси на половинката. Хем знам че няма да ми хареса, хем много вкусно мирише пущината. Буквално една глътка дето бързам да пийна вода след нея. После с часове имам остатъчен сладък вкус в устата... това не е нормално и не се случва след хапка от нещо със захар или пък плод.  Редки са ми тези случаи и ми прави впечатление.
Дори и да не навредят на някого тези десерти, те си поддържат навика да се яде сладко и човек си го търси все. А вкусът се променя като мине малко време и се оказва че дори не били толкоз вкусни... това ако се зареже сладкото де. Ако пък смятате и калориен прием, с тях ще си запълните калории дето иначе ще ги оползотворите за нещо по-полезно. Ама че бил кето десерт... нека си е кето ама аз повече полза виждам от пържола вместо него Joy Не съм фен на това с калориите лично аз но знам че много хора ги смятат, ако и да не е постоянно а само докато нагласят макросите, та си струваше да го спомена.

# 484
  • На острова
Аз пия единствено магнезий в момента. Имам и едни омеги, май трябва да си ги допия, че ми е отворено бурканчето.

Мисля, че съм споменавала преди, че дамата от Инстаграм ми беше съученичка в началните класове. В началото ми беше интересно да и следя рецептите, честно казано съм си взимствала доста от рецептите. Даже торта за РД си направих. Но това смесване на професионално с лично за мен е дразнещо - или си показваш рецептите, или е личен блог. То са да си покажем дрехите, маникюра, крема за лице, че познаваме Азис, да си разкажем за неща, за които никой не пита. Пък пуска абонаменти, пък спира, драматичното ми идва в повече. Лично аз не бих се доверила да ме коуч-ва някой, научил се на nutrition за една година от интернет.

Онзи ден нещо страшно ме сви корема, болки, по скоро-спазми. А бях яла един мазен омлет на обяд, той ММ го прави, та не знам как го е приготвял. После до вечерта нищо не ядох и вчера ня обяд си направих едно пуешко филе и от на ММ половин печен сладък картоф (той има изготвен режим, прилича ми на палео, та се натъманяваме добре). Реших, че ще е добре за стомахът ми. Леле, ми то страшна вкусотия, само печен на фурна с обелката 😋. Обелката не я ядох, де. Аз да си кажа, че нямам здравословни проблеми, излишни кг., ИР и т.н. За “новите” да си знаят, че това е изключение по-скоро 😀

# 485
Сладките картофи и аз ги обичам, и всички вкъщи, но гледам да са рядко и малко. Дъщеря ми ги пържи в една смрадлива свинска мас от лидл, ама стават уникално вкусни. На фурна също са добре, но пържени на тънички пръчици са.....Heart После отгоре ръсим пармезан и отделно един сос от домашна майонеза, горчица и малко кисело мляко. За глезотия са перфектни.

# 486
Добре де, само на мен ли са ми много сладки тия картофи? То все едно че тиква ям, и то от сравнително сладките. Почти еднакви са ми на вкус. Иначе точно от тиква съм правила токова нещо - на пръчици, омаслени и с подправки, после във фурната, последния път в еърфраера. Вкусни са ама добре че беше купичката чеснов сос, иначе пак ми идва сладникаво. Иначе за който ги харесва - чесново кисело мляко с малко сусамов тахан, лимон и мааалко кимион, евентуално и пресен магданоз е сос дето много им отива. Подобен е на сос за дюнери и вкъщи е на почит за зеленчуци или зеленчуци с пилешко филе че то е сухо.

# 487
Сладки са, да, но се водят с по-малък гликемичен индекс от обикновените картофи. Нещо като тиквата са. И аз не мога да изям много, щото ми сладни, но така за гарнитура си ги хапвам, макар и рядко. особено със сосчето и пармезана са върха . Аз обаче нямам нищо за сваляне и оправяне вече, иначе не са за начинаещи изобщо. Ама то и цвеклото и ряпата не са...

# 488
Използвате ли някакви добавки, докато сте на режима- омега 3 и д-р?
В Инстаграм попаднах на някаква непозната за мен кето коучърка Ерменкова  (кето с Ерменкова е сайтът), която изготвя индивидуални режими. Нищо не ми говори, но поразгледах рецептите и ми направи впечатление, че има страшно много десерти, всичките с еритритол. По темата с подсладителите съм чела различни неща, но май не се препоръчват като цяло, особено в режим сваляне, нали? Тя вероятно не ги включва всеки ден в режимите си, но все пак ми стана странно.
Не знам как си го представя някой това - та режим сваляне, та режим несваляне... Иде ми да питам къде ти е копчето дето да го щракнеш да си смениш режима на работа Grinning
Нищо лично, не е към конкретнанта потребителка, всеки път ги имам тия пориви като прочета такова нещо. Странно ми е много.
.

Да, има и режим задържане.
Знам, че горното е по-скоро подигравка към трениращите, но хайде сега.
Има режим за обем, за километраж, и прочее. Услужливо подавам информация, при случаен интерес.

# 489
Човек има САМО един живот.И е добре да го живее така, че да му е кеф всеки ден....с режим, без режим, нека да е с удоволствие.
За себе си съм избрала живот без режими.И без това ми е достатъчно напрегнат на моменти, та да мисля и кога да "превключвам" различните режими.Избрах си начин на хранене, който включва съвкупно всички "режими" заедно и не го мисля.
Ако на друг не му пречи да превключва всеки месец-година на различни режими, пак е о.к., изборът си е негов.Ако това не го стресира и не му усложнява живота, защо не?
То е същото като работа под стрес.Аз например, в състояние на висок адреналин просто блокирам, имам чувството, че мозъка ми изключва.Имах приятелка обаче, която в аналогични ситуации беше фурия, направо мозъкът и почваше да "сече като бръснач".
Та, и с храненето, режимите така....едни имат нужда от контрол, калории и режими, за да се случват нещата.Други могат и на по-лежерен вариант да постигнат това, което целят.
Няма общовалидна формула.

# 490
Да де, но такива обикновено не целят нищо. Само да не са болни. Това е целта.
Скука пълна. Без спорт, без сила, ей така, скучно, по пенсионерски и през просото. Да им имам целите.

# 491
Скука пълна. Без спорт, без сила, ей така, скучно, по пенсионерски и през просото. Да им имам целите.
Скука за теб...за тях най-вероятно не е.
Не е никак задължително всички да разнообразяват живота си по един и същи начин.Затова писах, хората СА различни.И искат и търсят различни неща от живота.
На един му е важно да не е болен, на друг-да спортува всеки ден, на трети-да стане Мис Свят, на четвърти-да отгледа кученце.....на пети-да изкачи Еверест.

# 492
Аз не разбирам, защо е нужно това противопоставяне? Ако на някой му е удобно да следи калории и цели по-бързи резултати, защо не? Ако на друг му е по-удобно да не го прави, какъв е проблемът? Всеки да прави каквото си иска. Никой няма да влезе в дома му и да го застави да върши нещо против волята си. Всеки споделя своят начин за постигане на успех и мисля, че е полезно да има различни гледни точки и модели.
За мен режим със смятане на калории дава по-бърз резултат. Ако някой търси такъв. Имах доста кг за сваляне и си следях калориите. Когато исках да забързам нещата правих разни врътки, редувах един ден с двойни калории, един ден с много ниски. Даваше много добри резултати за забързване на процеса на отслабване при мен.
Сега съм постигнала това, което искам и не броя калории. Знам горе-долу колко да ям, че да продължавам да отслабвам, но с по-бавен темп. Наблягам повече на спорт.
Ако за някой този метод е прекалено стресиращ, защо да не може да прочете за други варианти? Ако пък за друг бавното сваляне е демотивиращо, защо да не може да прочете за смятането на калории?
Хубавото на този начин на хранене е, че дава свобода за много вариации на режими и храни.

# 493
"Подигравката" (твърде силна дума в случая) изобщо не беше към трениращите, а към малко по-друга група. Точно по-този начин написано често го цитират последоватилите на Атанас Узунов - това е храна за режим сваляне, това е за режим задържане, ама наистина го правят да звучи сякаш ще си щракне човек копчето от единия в другия. Точно той беше станал синоним на това хранене по едно време, а неговия начин хич не ми харесва - най-хубавото на режима ни е свободата да си го нагодиш по вкус и нужди.
Към трениращите имам само респект, това е нещо към което така и не се приучих, вроденият ми мързел надделява много скоро. Изисква повече дисциплина отколкото аз съм склонна да вложа и благородно завиждам на такива хора.

# 494
Е, хайде сега. За мен пък тия дето въртят колела във фитнеса са като хамстери, ама щом на тях им харесва - ок. За мен е повече от скука пълна, а нещо по-друго, ама ще си го запазя за себе си. Спортът е хубаво нещо, но и без него човек може да е пълноценен, в добра форма и да има цели.
Натка, аз също я нямам тая дисциплина, но не им завиждам, добре си ми е Joy

Общи условия

Активация на акаунт