НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 839
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Яйцата са от клетъчно отглеждани кокошки. За месото - предлагат и замаразявано, личи си. Но има карантийки, има и пасищни пилета. Пасищните пилци са много добри - нищо общо с бройлерите. Плод-зеленчука е радост за окото - цените са малко височки.

# 706
Момичета, втора седмица вече се опитвам да се храня така. Започнах от 74кг/168см, 6 месеца след раждане, вси още кърмя. Главната причина е здравословна, тъй като най-вероятно съм събудила моята ИР, основният ми проблем е че вдигам кръвно.
Качвам обяда ми, като моля за коментар. Яйцата ги направих с 20 гр масло

много зеленчуци, няма протеин
за сваляне на кръвно... спорт
аз тичам на пътеката, така махнах лекарствата

# 707

много зеленчуци, няма протеин
за сваляне на кръвно... спорт
аз тичам на пътеката, така махнах лекарствата

No Mouth
Колко да са много зеленчуците... Дай да се проверя аз, защото тази чиния на мен ми хареса!
Примерно 200 гр домати на които се смятат по около 2,7 гр / 100
Авокадото е половинка като гледам...

На око ги докарвам    32г П      17г ВХ       54г М  - това лошо ли е?

# 708
На мен ми се вижда чудна чинията. Бих си хапнала една такава сега.

# 709
И аз харесах пълнежа на чинията, нищо че никога не съм яла домати. А и мацката кърми.

# 710
Добро утро, аз малко да си помрънкам.. Днес се качих на кантара и ужаас качила съм кг. Опулих се срещу цифрите... Лошо ми стана, а съм си наистина стриктна. Само нямам почти никакво движение.. Явно много ми се отразява 😒😒
  Май трябва да откажа няколко дни вечерята, да видя дали ще по мръдна. А и в интерес на истината не съм мн гладна, но навик.
  Единственото ново тази седмица е - започнах да пия магнезий.
Стискайте палци, за отказване - няма, защото се чувствам ок, но пак ми стана мн тъпо.

# 711
ами като кърми - да яде
с това за обяд ще е гладна след два часа
ако е за закуска бих махнала доматите

# 712
Foxxy_29, по-скоро не режи храна, а се опитай да се движиш. Случвало ми се е да се залежа и забелязах, че задържам много вода. Под движение даже нямам предвид тренировки, а просто разходки.

# 713
Нахранвам се с такава чиния, даже вечерта не ми се ядеше, но ядох защото пак вдигнах тъпото кръвно. Лошото е че май ще се наложи да спирам кърменето за да започна адекватни лекарства за кръвно, а така се надявах да ми повлияе добре режимът... Правя само упражнения вкъщи, няма как да бягам, защото няма на кой да оставя бебето. Ще гледам сега поне събота и неделя да направя повече движения.

# 714
  • Пловдив
Като затвориха залите и спрях да ходя на танци и аз качих...дано наистина отворят и да се раздвижа малко, че...

# 715
карнавал, аз тичах между 20 и 40 минути - редувах 2 мин ходене с 6 км/ч и 3 мин тичане с 9 км/ч
ходех на сауна, на пилатес и въздушна йога
сега ще видим как ще е от 1ви февруари

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:49 от Herzen

# 716
За високо кръвно: много движение/спорт или гладуване. Всеки да прецени кое от двете или и двете го устройва.
Все по-често намирам коментари от лекари за връзката между ИР и високо кръвно.
Мистик , не си търси оправдания с фитнесите.
Ето специално за "мир със съседите отдолу"
https://youtu.be/tmJEbeNvXxc
https://youtu.be/QqD3E-8Hg6g
При нас е сиво и мокро навън.  Неприятно за ходене/тичане. Имам неприятното предчувствие,  че с хубавото време ще дойде и строгата карантина И този път.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:55 от tania6

# 717
карнавал, аз тичах между 20 и 40 минути - редувах 2 мин ходене с 6 км/ч и 3 мин тичане с 9 км/ч
ходех на сауна, на пилатес и въздушна йога
сега ще видим как ще е от 1ви февруари

Her zen какви бяха твоите симптоми, и ти ли вдигаше кръвно?

# 718
да, правиха ми пълни изследвания, не се разбра от какво е
с кардио се ооравят нещата
въртях и 29 мин кростренажор
с разходки не става при мен, в момента правя межу 10 и 15 хил крачки всеки ден

# 719
Като се изключи проблем с бъбреците, което е причина за високо кръвно при много малък процент хора, не се знае каква е причината.
За връзката ИР и високо кръвно споменах.
Доктор Шишонин има обяснение за блокаж на врата и високо кръвно.
https://youtu.be/Nxexi1jgc3c
Той дава страхотни упражнения за врата.
https://youtu.be/MR4Y4SuC3qk
ВМНВХ подобрява кръвното, но предполагам е свързано с източването на водата (повечето лекарства точно това целят) и подобряване на ИР.
Възможно е причината да е стрес и тогава йога, сауна идват на помощ. И коремно дишане.
При криза не трябва да се лежи, а да се излиза на чист въздух, ходене и/или коремно дишане.
Допълвам
Доктор Шишонин се храни ВМНВХ и има хубава рецепта за сланина (как да си направите в къщи осолена сланина). Рецептата е ясна, суровата сланина не се намира.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 11:20 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт