Избор на сушилня - Тема 16

• 25 557
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • Велики Преслав
Vasil Vasilev 676271,
Останах с впечатлене че сте доста компетентен, щом професионално почиствате сушилни. Защо сега питате нас - "любителите" - за мнение?

Както съм писал в поста искам да чуя мнението на други компетентни хора. Пък и знае ли човек. Може да бъркам някъде

# 241
Еееее,  хееее, Василе, бре! Ще ме умориш от смях! Много си скромен.

# 242
  • Велики Преслав
Поне кажету коя е по-красива. Или коя бихте взели вие

# 243
Хахахаха за красота втората е по-красива.И аз продавам моята Бош Simple Smile))))))) даже с оставащи 2 год.гаранция

# 244
  • Велики Преслав
Ако някай има някоя от двете, да си изкаже мнението

# 245
най-големитв грешки, които може да направи човек, са: да си купи уред 2-ра употреба, уред Беко, уред от неизвестна/проблемна марка, да отговаря на безумни въпроси.
Доста странно мнение, най-вече последното. Не знам защо изобщо пишеш във форума, след като така мислиш.
Съгласен съм само за Беко, 1-2 страници по-нагоре бях написал точно същото. Уред втора употреба е въпрос на късмет, може да удариш джакпот и да вземеш за смешни пари нещо, което да държи още 10 год, а може и да се прецакаш. Със всяко нещо втора ръка е така, а не вярвам всички във форума да карат нови коли от магазина.
Мислех да взема най-евтината Miele, но била много шумна. [...] Моля да ми препоръчате сушилня около 1000 - 1300 лв макс (може и по-евтина).
Тия две изречения си противоречат. Мийле са страхотни машини, но не само че не са евтини, ами са една от най-скъпите марки, като дори най-евтините им модели като цена са на нивото на високия клас на всички останали марки. Това важи за всякакви уреди, не само сушилни. Същевременно диапазона от 1000-1300 лв. при сушилните се пада някъде в долната половина на средния клас. Не знам как очакваш да намериш Мийле за тия пари. Дали е шумна или не, е последния проблем. Първо е субективно, второ че както вече казаха, няма тиха сушилня.

Ако това ти е бюджета и искаш нещо качествено, бих казал, че е по-добре да вземеш добре запазена употребявана Мийле. Такава може да се намери без проблем за по-малко от 1000 лв, и освен ако не е малтретирана от предния собственик, ще издържи по-дълго отколкото нова от евтина марка. Имам предвид нещо такова или такова (първите 3 снимки). Първата е с термопомпа, втората е кондензационна.
Ако някай има някоя от двете, да си изкаже мнението
Както писах по-горе, АЕГ и Електролукс са на практика една и съща марка. Но ако се занимаваш със сервиз на домакински уреди, би трябвало да го знаеш.
Конкретно за тези двете, щеше да е добре да дадеш точните модели все пак. Съдейки по само външността, бих избрал АЕГ-то, защото долу-горе знам коя серия как изглежда,и за този от пръв поглед виждам, че е модел от висок клас. При Електролукс не съм запознат с моделите им, за да преценя визуално, но пак казвам, за всеки модел Електроклукс има еквивалентен на АЕГ, и обратно. Въпросът е само от тези двете коя е по-добрата.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 02:49 от Slashy

# 246
  • Велики Преслав
И аз да кажа нещо за уредиту Беко. През 1998 година си купихме такъв хладилник no frost. Железен е просто. Ама и тежи 110 кг. През 2016 си купихме пак хладилник Беко от новите модели с инверторен компресор. Няма такъв боклук. След първата година вратата на фризера раждяса ниско долу. И сега един познат кара уреди от Германия, Франция, Белгия и др. Беко и там явно вече са пълна скръб. Компресорите им стоят на една метална планка, която след 2 години употреба изгнива и компресора почва да седи на земята и от там нататък стават всякакви поразии . Слагат слаби моторчета на барабана, които горят като свещи. Неможе сушилня за 9 кг пране да се върти от мотор 80 вата. При Бош на 7 кг слагат 150 вата. Системите им работят със слаби компресори, а с много фреон. Абе вобще пълна тратедия.

# 247
...Същевременно диапазона от 1000-1300 лв. при сушилните се пада някъде в долната половина на средния клас. Не знам как очакваш да намериш Мийле за тия пари. ...
Аз знам. Например така.
MIELE TWB 140

# 248
Мислех да взема най-евтината Miele, но била много шумна. [...] Моля да ми препоръчате сушилня около 1000 - 1300 лв макс (може и по-евтина).
Тия две изречения си противоречат. Мийле са страхотни машини, но не само че не са евтини, ами са една от най-скъпите марки, като дори най-евтините им модели като цена са на нивото на високия клас на всички останали марки. Това важи за всякакви уреди, не само сушилни. Същевременно диапазона от 1000-1300 лв. при сушилните се пада някъде в долната половина на средния клас. Не знам как очакваш да намериш Мийле за тия пари. Дали е шумна или не, е последния проблем. Първо е субективно, второ че както вече казаха, няма тиха сушилня.

Ако това ти е бюджета и искаш нещо качествено, бих казал, че е по-добре да вземеш добре запазена употребявана Мийле. Такава може да се намери без проблем за по-малко от 1000 лв, и освен ако не е малтретирана от предния собственик, ще издържи по-дълго отколкото нова от евтина марка. Имам предвид нещо такова или такова (първите 3 снимки). Първата е с термопомпа, втората е кондензационна.

Много благодаря за отговора.
Пералнята ми е Miele втора употреба и вече четири години нямам проблеми с нея.
Както plm_79 е показал в момента най-евтиния модел на Miele е на промоция за 1300 лв
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-t1-twb140-wp
Другите, които гледам са на AEG:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t8-dbg48s
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t8-dbe48s
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t8-dec68s

Четох тук, че AEG 8-ма серия били проблемни. Това за всички модели ли се отнася или само за един?

Моля за Вашите препоръки Miele-то или някое от AEG-тата да избера.

# 249
И аз да кажа нещо за уредиту Беко. През 1998 година си купихме такъв хладилник no frost. Железен е просто. Ама и тежи 110 кг. През 2016 си купихме пак хладилник Беко от новите модели с инверторен компресор. Няма такъв боклук. След първата година вратата на фризера раждяса ниско долу. И сега един познат кара уреди от Германия, Франция, Белгия и др. Беко и там явно вече са пълна скръб. Компресорите им стоят на една метална планка, която след 2 години употреба изгнива и компресора почва да седи на земята и от там нататък стават всякакви поразии . Слагат слаби моторчета на барабана, които горят като свещи. Неможе сушилня за 9 кг пране да се върти от мотор 80 вата. При Бош на 7 кг слагат 150 вата. Системите им работят със слаби компресори, а с много фреон. Абе вобще пълна тратедия.
Е това вече е полезна информация.
Искам да кажа за Миле, което така се превъзнася в горните постове, че и те вече не са това, което бяха. И те малко по малко залагат на пластмасата и в България поне до преди 2 години имаха много кофти сервиз. Имам и пералня и сушилня, които в момента не са в основното ми жилище. Брах ядове с пералнята и сервиза, които няколко седмици ме държаха без уред! Накрая вдигнах телефона и се обадих в немския им клон. След два дни имах работеща пералня. Имам същата марка в Германия, която от 8 години се ползва от наемател. Е как пък един път не се развали и как там уреда имаше 5 години гаранция, а тук само две?! И не ми казвайте, че мога да доплатя за гаранция. Знам го. Ами зарекла съм се, че в България нищо тяхно повече няма да купя. Не знам в кой клон от многобройните им заводи се произвеждат сушилни и перални за България, но явно не е в немските. Може и в китайския да е...знам ли.

# 250
Здравейте,от скоро съм с Gorenje DA83ILI,пускана е около 10 пъти,като в повечето случей не повече от 4кг дрехи на цикъл,днес реших освен филтъра на враттичката да погледа и този който е долу,имаше доста прах,което не очаквах,защото мислех че се почиства веднъж в месеца,а май ще трябва всяка седмица,но ми направи впечатление че след като махнах филтъра,по топлообменника(надявам се така се нарича) имаше капчици влага,знаете ли дали е нормално това?

# 251
  • Велики Преслав
Здравейте,от скоро съм с Gorenje DA83ILI,пускана е около 10 пъти,като в повечето случей не повече от 4кг дрехи на цикъл,днес реших освен филтъра на враттичката да погледа и този който е долу,имаше доста прах,което не очаквах,защото мислех че се почиства веднъж в месеца,а май ще трябва всяка седмица,но ми направи впечатление че след като махнах филтъра,по топлообменника(надявам се така се нарича) имаше капчици влага,знаете ли дали е нормално това?

Разбира се, че е нормално. Това е кондензатора и там водната пара се консензира.

# 252
Не съм много на ТИ с техниката и за това реших да питам Simple Smile

# 253
За мен не е нормално. По-скоро този конденз се е образувал от натрупването на мъх.
Аз чистя филтъра на вратата след всеки цикъл, а този долу - веднъж в седмицата.
Когато дрехите не са сушени в сушилня, количеството на отделения мъх е голямо, после намаля. Може би заради това при теб само след десетина цикъла се е натрупало толкова много.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 11:51 от Djordja

# 254
  • Варна
Ама четете ги тези упътвания бе хора ! Ясно си пише,че ФИЛТЪРА на кондензатора се чисти на максимум 5 цикъла на сушене,а ти след 10 цикъла очакваш да няма мъх?
Самия КОНДЕНЗАТОР се почиства по рядко,според упътването на 12 месеца поне веднъж,но за мен това е адски много време и си го почиствам  заедно с филтъра на 5-6 цикъла и за сега няма грам власинка по него след година и 3-4 месеца употреба. Поддържайте ги тези машини ако искате да ви служат вярно.
И да,абсолютно нормално е да има капки вода по кондензатора,дори в упътването пише,че може да се разлее вода при отваряне на капака на филтъра.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 12:04 от Мъж с пушка

Общи условия

Активация на акаунт