Избор на сушилня - Тема 16

• 25 270
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Какво ви беше Бекото ?
Писала съм, неведнъж!
Имала съм Миле ВУ, след което Беко в продължение на 5 години и от март месец съм с ново Миле.
Бекото го сменихме, защото си взех пераня Миле и исках да си направя комплект, понеже се наложи да ги слагам една върху друга. Изключително съм доволна от Беко-то. Хубави програми, добро изсушаване, нямам свити дрехи и не беше шумна. Нека мнението ми не се приема като агитация в полза на Беко, но и не мога да си изкривя душата, че машинката беше чудесна! Може би за тези пари да се намери нещо по-читаво, но като ползвала Беко, не съм съгласна да се "анатемосват". Със сигурност, има и други доволни от марката!

Мари, на моето старо Миле, което беше ВУ, кондензатора се вадеше и се измиваше под течаща вода. Ако искаш, качи снимка на упътването и ще видим.

# 601
Василев, радвам се, че съм те развеселила. Акцентът беше друг- мият ли се ония тънки алуминиеви ребра или се смучат с прахосмукачката.

# 602
  • На брега на реката
Мари, ако не се лъжа, ти писа, че машината не е нова. Много е възможно, да е по-стар модел с кондензатор, който се вади и мие. От написаното, точно така ми изглежда!

Василев, имала съм такава машина, както писах преди, а и Мари никъде не е писала, че нейната е с ТП!

сложно@е!, купувана е, януари 2014 година и без никакъв проблем си изкара до февруари 2020г. Продадох я и нямам, отзиви как се държи оттогава!

Намерих я:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DPU-8360-X/p/680565

# 603
  • Велики Преслав
Василев, радвам се, че съм те развеселила. Акцентът беше друг- мият ли се ония тънки алуминиеви ребра или се смучат с прахосмукачката.

Виш сега на моята пише че се смучат. Ама нищо не става. Затова взех една пръскачка нагнедих хубаво налягане и така стана работата. Направо лъсна. Има едно легенче при мен под кондензатора или правилно казано изпрарителя защото там минава студен фреон. Това легенче излиза малко напред. И от там с прахосмукачка изсмуквам водата. А тези при които легенчето липсва, ги пускам за малко на програма с време за 10 мин и я качват горе в контейнера.

# 604
Ами много хубаво, че Беко-то е изкарало толкова, ама мисля че говорим за актуални модели все пак - от последните две-три години. То всички сме имали перални и сушилни преди 20 години, които си работеха безпроблемно по 15 години, ама към днешна дата нещата не стоят така с никоя марка.

# 605
  • Варна
Не е лошо първо да започне да се прави разлика между термопомпена система и сушилня,която не е с такава.Тогава вече може да се дават съвети кой кондензатор се вади да се мие с вода и кой не !
Очевидно ,че този който се вади не е с термопомпена система.

# 606
  • На брега на реката
Абсолютно съм съгласна, но все пак писах, че става въпрос за модел от 2014 година, а не от преди 20 г. И тогава имаше много мнения против, но бюджета ми позволяваше, само тази марка и то с ТП, та затова си я взех и за миг не съм съжалила!  Пак повтарям, не агитирам за марката, както е видно и аз я смених, но не защото не съм доволна, което е важно!

Не е лошо първо да започне да се прави разлика между термопомпена система и сушилня,която не е с такава.Тогава вече може да се дават съвети кой кондензатор се вади да се мие с вода и кой не !
Очевидно ,че този който се вади не е с термопомпена система.
+1

Милето, на което се вадеше кондензатора беше, кондензационна с нагревател и  вентилатор! Още си работи, на село при родителите ми!

# 607
Абсолютно съм съгласна, но все пак писах, че става въпрос за модел от 2014 година, а не от преди 20 г.
..... да де, ама актуален ли е към днешна дата? Аз поне не го  откривам да се предлага в магазините. В такъв случай за какво изобщо говорим, ако потребителката не може да си го купи?!

# 608
  • На брега на реката
Разбира се, че не е актуален, затова и написах, кога е купуван. Потребителката, би трябвало да го е прочела и може да пита от любопитство. Едва ли някой очаква, един модел да се задържи повече от година-две, а камо ли 6 години, пък бил той и много купуван!
Никъде не съм твърдяла, че нещата им, са със същото качество! Написах го, защото и тогава имаше противници на марката, както и сега, но аз не съжалявам, че я взех!
На мен лично, не ми допадат генерални заключения от сорта - това става, това е боклук! Както е видно, всяка марка има своите поддръжници и противници.
Нека всеки предцени, за какво ще си даде парите!

# 609
Буболина, мисля, че си пишеш за спорта. Жената показа два конкретни модела и аз ѝ отговорих. Не видях никъде да коментираш конкретния модел, а само това, че някога си била доволна от нещо, което не е същото и вече не се предлага. Ти си харесвай марката, аз нямам нищо против, но съм убедена, че до харесване на определен модел от дадена марка и марка, като цяло, има една вселена разлика.

# 610
  • На брега на реката
Petiaivanov, харесвам постовете ти, но в случая си ненужно рязка!
Не желая да споря с никого, но пък и не ми се слушат мнения от хора, които не се ползвали дадена марка!
Пиша, не за спорта, а защото съм била ползвател и то доволен!

Както и да е, аз спирам, защото стана досадно за останалите!

# 611
  • Велики Преслав
Е точно пък сега не е остра. Аз не забелязвам такова нещо.

# 612
Здравейте, аз се колабая между финлукс и беко. Търся бюджетен вариант, подходящ за тераса без термопомпа.

Кажи до какви пари да гледаме.
 Терасата с единички стъкла или доглама е?. Става ли много студено там? И най-важното колко килограма ти е сушилнята.

Здравейте, до към 700лв
Терасата е остъклена с дограма . Пералнята е до 8кг  мисля, сушилнята ми е важна да излизат сухи дрехите (че сме с бебче)

# 613
Мари, ако не се лъжа, ти писа, че машината не е нова. Много е възможно, да е по-стар модел с кондензатор, който се вади и мие. От написаното, точно така ми изглежда!
Да, купена е преди поне 5-6 години и е ползвана по- малко от 10 пъти. На харизан кон зъбите не се борят. Харесва ми, че мога да измия боклуците, вместо да ползвам прахосмукачка за тази цел без да имам достатъчно достъп.

# 614
Помагам при спешен избор на сушилня.

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-GORENJE-DE82-G/p/682702

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DPY-8506-GXB1/p/680627

Бих препоръчала втората, защото съм повече от доволна от старото ми Беко. Писала съм, че сега съм с много красиво Мийле, но за съжаление не могат да се сравняват като лесно обслужване и качество на сушенето. В полза на Бекото.
От горните Бекото е доста по-икономична, но няма голяма гаранция.
Тук много често се хвали Гореньето. Има и по-голяма гаранция. Притеснява ме при него, че не мога да намеря какъв е барабана - дали е напълно гладък, чистенето на тези филтри на вратата също ми се виждат потенциално място за лесно счупване. И как е с шума?
Макар че реална оценка може да се даде при ползване на различни и сравнение, но все пак отзивите много помагат при избор.

Общи условия

Активация на акаунт