Избор на сушилня - Тема 16

• 25 546
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • при моите любими
И аз влизам с едно отпътуване за почистване

# 256
# 257
  • Велики Преслав
Или Миелето и второто АЕГ

# 258
# 259
Васил Василев, най-големитв грешки, които може да направи човек, са: да си купи уред 2-ра употреба, уред Беко, уред от неизвестна/проблемна марка, да отговаря на безумни въпроси.
Не знам кои уреди Беко имате предвид, но ние отскоро сме с хладилник и съдомиялна Беко. Много сме доволни!За сушилнята и пералнята обаче исках нещо наистина добро и затова се спряхме на АЕГ. Мисля, че не е редно да се обобщава така...Simple Smile

Сега може да сте доволни но след около2 години ще видите . И аз първия месец бях доволен от моята съдомиялна Беко но след като се развали вече не съм . По същия начин и с 6 годишният ми хладилник които на 1 вата година му изгоря компресора .
Еее, сериозно ли?! Хладилникът го взехме след препоръка на майстор в сервиз, а съдомиялната - след хвалби от приятели. Между другото 10 г чаках да се счупи кухненското оборудване, което моят мъж избрал от каталог, когато е поръчвал кухнята. Децата бяха малки тогава и аз не ходих с него, а му се доверих. Всичко Аристон! И нищо не работеше както трябва и съответно не бяхме доволни. Сега остана само един аспиратор за смяна, но и на него ще му видя сметката...

# 260
Васил Василев, най-големитв грешки, които може да направи човек, са: да си купи уред 2-ра употреба, уред Беко, уред от неизвестна/проблемна марка, да отговаря на безумни въпроси.
Не знам кои уреди Беко имате предвид, но ние отскоро сме с хладилник и съдомиялна Беко. Много сме доволни!За сушилнята и пералнята обаче исках нещо наистина добро и затова се спряхме на АЕГ. Мисля, че не е редно да се обобщава така...Simple Smile

Сега може да сте доволни но след около2 години ще видите . И аз първия месец бях доволен от моята съдомиялна Беко но след като се развали вече не съм . По същия начин и с 6 годишният ми хладилник които на 1 вата година му изгоря компресора .
Еее, сериозно ли?! Хладилникът го взехме след препоръка на майстор в сервиз, а съдомиялната - след хвалби от приятели. Между другото 10 г чаках да се счупи кухненското оборудване, което моят мъж избрал от каталог, когато е поръчвал кухнята. Децата бяха малки тогава и аз не ходих с него, а му се доверих. Всичко Аристон! И нищо не работеше както трябва и съответно не бяхме доволни. Сега остана само един аспиратор за смяна, но и на него ще му видя сметката...
И на мене  семеен приятел майстор ми препоръча миялната БЕКО защото не идвали в сервиза му.

# 261
  • Ст.Загора
Влизам и аз в числото на  ,, рекламаторите "на  Gorenje DA83ILI , никога не съм имала сушилня , тази ми е първа . За 1ч и 20мин. ми изсуши смесено пране ,бельо, якета , хавлии. Избрах програма гардероб , две слънца и против намачкване  . Надмина очакванията ми ,бях готова след три часа да прибирам дрехите.

# 262
  • Sofia

Аз не разбрах дали сте доволна или не от Аристон?

# 263
Моля потребителите които са сложили сушилните си на остъклена тераса , да споделят кои модели са избрали . Благодаря предварително .Wink

# 264
  • Велики Преслав
Само да знаеш че ако вземеш с нагревател даста конденз ще имаш по прозорците.

# 265
Моля потребителите които са сложили сушилните си на остъклена тераса , да споделят кои модели са избрали . Благодаря предварително .Wink
Изберете си модели.
Изтеглете им упътванията.
Прочетете между какви температури на помещението работят.
Не се доверявайте на друг, защото условията  на неговата тераса са други.

# 266
Така е , условията са различни , но все пак бих била доволна да споделят . Simple Smile

# 267
Да, една единствена, най-евтиния модел, при това на промоция заради Черната седмица. Нормалната цена на тая сушилня е 1400-1500 лв (не, не гледам това дето е задраскано на промоцията, то е измислено). При това става дума за кондензационна, а не за термопомпа.
Искам да кажа за Миле, което така се превъзнася в горните постове, че и те вече не са това, което бяха. [...] Накрая вдигнах телефона и се обадих в немския им клон. След два дни имах работеща пералня. Имам същата марка в Германия, която от 8 години се ползва от наемател. [...] Не знам в кой клон от многобройните им заводи се произвеждат сушилни и перални за България, но явно не е в немските. Може и в китайския да е...знам ли.
Съгласявам се с всичко казано.
Вярно е, че Мийле от известно време взеха да навлизат в по-масовия сегмент (и затова има и такива модели на промоция за по 1300 лв.), като разбира се за да могат да се конкурират, почнаха да произвеждат в Китай. Едно време (имам предвид преди 10-15г.) тази марка беше известна с това, че всичко е Made in Germany, по-точно в Gütersloh. Ама тогава пералните почваха от 1000 евро за най-евтините. И дизайна беше като дялан с теслата. Обаче държаха по 20 год.

Заради тази издръжливост са предпочитана марка на пазара на жилища под наем. Много сгради в Германия традиционно имат помещение в мазето или на етажа, което се ползва за пране и сушене (тъй като в градовете не е разрешено да си опънеш гащите на терасата). В тези помещения са монтирани перални и сушилни, които наемателите могат да ползват срещу монети или жетони. Тъй като тези машини работят почти целодневно и ги спукват от употреба, Мийле държи 90%+ от тоя пазар.
В следствие на това пък във всеки квартал има оторизиран сервиз на Мийле, тъй като има голям брой инсталирани машини за обслужване. "Сервизът" може да е гаражна фирмичка с 1-2 служители, но има договор с производителя и получава достъп до официалната документация, оригинални части и т.н. Съответно като ти се повреди нещо, обаждаш се, до 1-2 часа идва човек директно с частите, оправя квото трябва и си тръгва. Няма разправии, няма нерви.
В това отношение поне на родния си пазар в Германия Мийле са номер 1, няма друг производител с такова обслужване и развита сервизна мрежа.

Да се върна на цените и на качеството - доколкото знам поне моделите от полупрофесионалните (тези като за жилища под наем) и професионалните (тези за обществени перални) серии все още се правят в Гютърсло и са "железни", срещу съответната цена, която е поне двойно на всичко останало на пазара. Тези дето са на промоция по хипермаркетите, са с източноазиатски произход. За качеството нямам наблюдения, но не бих очаквал да е по-високо от всичко останало, правено пак там.

Допълнение: След кратко търсене, конкретно сушилните от по-ниския клас явно се произвеждат в Чехия и Румъния

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 21:16 от Slashy

# 268
Нямам за цел да споря с теб. Всеки има глава на раменете, да чете, да гледа, и да преценява. Искам само да кажа, за да не се заблуди някой, че сушилнята е с термопомпа.

MIELE TWB 140

# 269
Само да знаеш че ако вземеш с нагревател даста конденз ще имаш по прозорците.
Моята без термопомпа наистина отделя доста влага ,но не повече от такава със термопомпа имам сравнение с сушилнята на мои роднини.Тяхната е Сименс .

Общи условия

Активация на акаунт