Избор на сушилня - Тема 16

• 25 550
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Нямам за цел да споря с теб. [...]Искам само да кажа, за да не се заблуди някой, че сушилнята е с термопомпа.
Ами тогава не спори, аз също не споря, казвам само факти.
Моделите с термопомпа имат добавка WP (= Wärmepumpe) отзад. Тази в Технополис няма, затова предполагам, че е кондензационна. Ако са го написали грешно в Техномаркет, е техен проблем.

# 271
Сушилнята е с термопомпа. Няма как да се постигне енергиен клас А++ при кондензационна.
А по техносайтовете не трябва да се гледа.
Там 50% от нещата може да са объркани.
Влиза се на сайта на конкретната марка.
https://shop.miele.bg/peralni-sushilni-gladachni-sistemi/sushiln … ini/11286490.html

# 272
Нямам за цел да споря с теб. [...]Искам само да кажа, за да не се заблуди някой, че сушилнята е с термопомпа.
Ами тогава не спори, аз също не споря, казвам само факти.
Моделите с термопомпа имат добавка WP (= Wärmepumpe) отзад. Тази в Технополис няма, затова предполагам, че е кондензационна. Ако са го написали грешно в Техномаркет, е техен проблем.
Slashy,  говориш смехотворни неща. Това, че една сушилня е кондензационна, не означава, че не е с термопомпа.
За Германия с много неща не си наясно. Аз говорех за моето си жилище и моя си уред.
Нито сервизната мрежа е толкова на гъсто, нито техникът идва за два часа!
Не е вярно това за обществените перални. Отнася се замо за някави супербедняшки сгради. Това да не ти е САЩ...
Миле не се произвежда в града, в който е основана марката. (лесно е да се чете от Уикипедия, ное хубаво и да се разбира). Има доста заводи в Германия. За районът, за който говориш, заводът е карай Билефелд, между другото това е един от най-богатите градове на Германия.

# 273
  • Велики Преслав
Само да знаеш че ако вземеш с нагревател даста конденз ще имаш по прозорците.
Моята без термопомпа наистина отделя доста влага ,но не повече от такава със термопомпа имам сравнение с сушилнята на мои роднини.Тяхната е Сименс .

Вобще не говоря за отделената влага. Сушилните без термопомпа значително затоплят въздуха и от температурната разлика ще става конденз. А иначе за отделената влага си има класове на кондензация.

# 274
Василе, аз се уморих. За теб не знам- сигурно не си, че от скоро си тук. Мисля, че аз поне скоро ще спра да пиша тук. То за това на пазара има обилен избор на  боклуци и малко качествени неща. Нека си купуват каквото си искат. Парите са си  техни. Колкото и да обясняваш...все едно говориш на радиото.

# 275
  • Велики Преслав
Василе, аз се уморих. За теб не знам- сигурно не си, че от скоро си тук. Мисля, че аз поне скоро ще спра да пиша тук. То за това на пазара има обилен избор на  боклуци и малко качествени неща. Нека си купуват каквото си искат. Парите са си  техни. Колкото и да обясняваш...все едно говориш на радиото.

Абе взех да го осъзнавам. Има хора, които са тук, за да питат това което са си харесали дали е добро. Някай почва да им обяснява, че това не е добро, но този човек си е наумил, че ще купи ночно това, и само губи времето на хората.

# 276
Аз не мога да разбера какво ви кара да се заяждате със всеки потребител който по някаква причина не се  е съгласил с вашето мнение.

# 277
Васил Василев, най-големитв грешки, които може да направи човек, са: да си купи уред 2-ра употреба, уред Беко, уред от неизвестна/проблемна марка, да отговаря на безумни въпроси.
Не знам кои уреди Беко имате предвид, но ние отскоро сме с хладилник и съдомиялна Беко. Много сме доволни!За сушилнята и пералнята обаче исках нещо наистина добро и затова се спряхме на АЕГ. Мисля, че не е редно да се обобщава така...Simple Smile

Сега може да сте доволни но след около2 години ще видите . И аз първия месец бях доволен от моята съдомиялна Беко но след като се развали вече не съм . По същия начин и с 6 годишният ми хладилник които на 1 вата година му изгоря компресора .
Еее, сериозно ли?! Хладилникът го взехме след препоръка на майстор в сервиз, а съдомиялната - след хвалби от приятели. Между другото 10 г чаках да се счупи кухненското оборудване, което моят мъж избрал от каталог, когато е поръчвал кухнята. Децата бяха малки тогава и аз не ходих с него, а му се доверих. Всичко Аристон! И нищо не работеше както трябва и съответно не бяхме доволни. Сега остана само един аспиратор за смяна, но и на него ще му видя сметката...

Аз не разбрах дали сте доволна или не от Аристон?
Не, въобще! Уж беше Ноу фрост, а аз постоянно го размразявах, мухлясваше по стените и отворите...Не искам да си спомням! За фурната - също! Толкова години баницата ми оставаше сурова отдолу! Сменихме я с Еуролукс, родих се! Ширмът ни е Аристон също и само бръмчи, а не дърпа! Мъжът ми вика, че проблема е в комина, но чак толкова...

# 278
Ружа,
Скрит текст:
За да работи абсорбаторът добре, трябва да му се осигури приток на въздух- я от леко открехнат прозорец, я от някаква розетка в комин за вентилация. Иначе само прави вакуум или дърпа от каналите в банята и не върши никакаква работа.

# 279
  • Велики Преслав
Ружа, и аз като един нормален българин, да изблещя една простотия в пространството. Думата която си използвала в поста си "ширм" не е наименованието на уреда а марката. През 1978 година, когато завода Елпром Устрем изработва първия БГ абсорбатор го кръщават Ширм.

# 280
Това, че една сушилня е кондензационна, не означава, че не е с термопомпа.
Формално всяка сушилня е кондензационна в смисъл, че кондензира влагата от прането и я събира в контейнер, откъдето се изхвърля. Просто едните охлаждат посредством околния въздух, при което го затоплят и имат ефект на печка, а другите ползват термопомпа, което е много по-икономично.
Разговорно под кондензационна сушилня се има предвид такава, която е без термопомпа. Така ги обозначават и по магазините и сайтовете.
Има и такива, които изобщо не са кондензационни, а изхвърлят топлия и влажен въздух навънка, но те изискват инсталация с отдушник, и същевременно са още по-неикономични, поради което почти не се ползват вече.
За Германия с много неща не си наясно.
Ами аз живея там от близо 20г. и всичко, което казвам, съм го видял с очите си, пък щом мислиш, че не съм наясно - добре.
Аз говорех за моето си жилище и моя си уред.
Нито сервизната мрежа е толкова на гъсто, нито техникът идва за два часа!
Да, и аз говоря за жилища, в които съм живял, както и такива в които съм ходил при познати и съм виждал как е.
Когато съм имал възможност съм питал домоуправителя защо пералните са такива и онакива, защо всички ползват Мийле, защо изобщо има перални в блока, ами не си ползва всеки вкъщи и така нататък.
Не е вярно това за обществените перални. Отнася се замо за някави супербедняшки сгради. Това да не ти е САЩ...
Не знам какво общо има САЩ.
И не говоря за обществени перални, а такива в мазето на блока. Те не са обществени. Обществени са такива дето са на улицата и са с обслужване.
И изобщо не става дума за бедняшки сгради, както казах на определени места има изискване да има такива помещения. Който е строил сградата естествено че предпочита да построи още 2 апартамента или по-голям гараж, вместо помещение за пране.
Впрочем никой не е длъжен да ползва тези перални в мазето, някои хора си поставят и собствена пералня там, други си слагат собствената вкъщи. Но има и такива с жетони.

Миле не се произвежда в града, в който е основана марката. (лесно е да се чете от Уикипедия, ное хубаво и да се разбира). Има доста заводи в Германия.
Абсолютно съм съгласен, че е хубаво да се разбира. И освен Уикипедия да се чете и форума, което явно не си направила.
Никога не съм казвал къде е основана марката. Говорих за централата им, която е в Гютърсло и където не само, че има производство, ами това им е най-големия завод. И по една "случайност" точно в този завод произвеждат перални, защото именно с пералните фирмата придобива популярност и се развива до това, което е сега. Не с печки и прахосмукачки, не и със сушилни, а с перални.

Тъй като темата е за сушилни, написах и къде се произвеждат те - в Румъния и в Чехия, като информацията я взех от техния сайт, а не от Уикипедия.

Специално за теб сега отворих да проверя и къде е основана фирмата - в градчето Херцеброк (Herzebrock). През 1907 се мести в Гютърсло (Gütersloh), където е и до ден днешен. Не че има някакво значение за темата...

За районът, за който говориш, заводът е карай Билефелд, между другото това е един от най-богатите градове на Германия.
Не знам какво значи това, за никакъв район не съм говорил.
В Бийлефелд имат завод, но за прахосмукачки и миялни машини, както и за професионално оборудване за болници (пак от техния сайт). Нямам идея защо го замесваш тука...
И Бийлефелд е много, ама много далеч от богатите градове на Германия, нито като жители, нито като доход на глава население. Това също недоумявам откъде си го взела и какво общо има.

В заключение да кажа - може би ще е най-добре за всички, ако слезеш малко от черешата и спреш да се правиш на форумен полицай. Във всеки пост едно и също, как никой нищо не разбира, как хората са тъпи, а на теб принцесата ти е омръзнало да ги четеш, ама продължаваш да пишеш, щото пък ви'йш ли си големия разбирач. Поне да беше подплатено с някакви реални специфични знания, които не могат да се прочетат за 5 мин в нета, ама ти сипеш някви полуистини, колкото да се правиш на важна, и разчиташ че никой не му се занимава да ги проверява дали са верни или не...
Тук-таме казваш и по нещо, което наистина е вярно (например, че за да работи един абсорбатор ефективно, трябва да има приток на въздух, например чрез открехнат прозорец), което обаче по никакъв начин не оправдава надменното ти отношение в останалите постове.

# 281
  • Велики Преслав
Днес реших да изслушам, едно рекламно ревю на термопомпена сушилна Sharp от Зора. Говорителя в клипа беше техен управител, не помня кой град..
     Направо се отчаях докато го слушам.  Там казаха невероятни неща за сушилните, даже си измислиха нови технологии и елементи на една сушилня. В клипа се говореше как сушилнята сушала на температура 20⁰С. Друго невероятно нещо което разбрах е, че сушилтите имали казан около барабана. Той бил от "полиплех" а вътре барабана бил от инокс. Друго което ме ошашави е, че филтрите на вратата се чистят веднъж седмично.  
 Та към всички, които си купуват каквато и да била техника от веригите: Техномаркет, Технополис и Зора. Не им вярвайте, че блещят страшни глупости. Взимат куцо и сляпо за продавач консултанти, че и за оправители и след това се чудят що имат много рекламации.
  Еми с извинение, ама той незнае как да си обърше г**а, а тръгнал да ми обяснява как работи даден плодукт.

# 282
  • Велики Преслав
Ето го клипа https://youtu.be/gSGpRdaESIQ

# 283
Малко извън темата, ама ревюто им за пералня е доста по-скандално хахахаха
https://youtu.be/WGw3CJYvFWU

# 284
  • Велики Преслав
Малко извън темата, ама ревюто им за пералня е доста по-скандално хахахаха
https://youtu.be/WGw3CJYvFWU

Да прав си. Диспея вече се нарича "черна плочка"

Общи условия