Избор на сушилня - Тема 16

• 25 542
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Направи ми впечатление че сушилнята ще е в гараж. Нали температурата няма да пада под 0 градуса.

Не. Не пада под 0-та . То и гараж е силно казано ... преди години беше гараж вече е склад за зимнина ,нещо такова...Smile дори и на -20 градуса нищо не е замръзвало. Като казах проветриво имах в предвид ,че е със дървена дограма без стъклопакет. Помещението беше причината ,че ни си вземах по висок клас марка. А каква е минималната температура на която трябва да работи сушилнята? Да разбирам ли ,че е 0 градуса?
За гараж по добре си вземете евтина сушилня за да не съжалявате после като изгори . И това че е без прозорци означава че през зимата може да влиза дори сняг  а при по голям дъжд да се наводни .
Къде прочетохте ,че е без прозорци??
Написали сте че има само дървена дограма без стъклопакет  ?

# 361
Значи с обикновени стъкла а не стъклопакет.

# 362
Точно така! Smile
Скрит текст:
Скрит текст:
Направи ми впечатление че сушилнята ще е в гараж. Нали температурата няма да пада под 0 градуса.
Не. Не пада под 0-та . То и гараж е силно казано ... преди години беше гараж вече е склад за зимнина ,нещо такова...Smile дори и на -20 градуса нищо не е замръзвало. Като казах проветриво имах в предвид ,че е със дървена дограма без стъклопакет. Помещението беше причината ,че ни си вземах по висок клас марка. А каква е минималната температура на която трябва да работи сушилнята? Да разбирам ли ,че е 0 градуса?
За гараж по добре си вземете евтина сушилня за да не съжалявате после като изгори . И това че е без прозорци означава че през зимата може да влиза дори сняг  а при по голям дъжд да се наводни .
Къде прочетохте ,че е без прозорци??
Написали сте че има само дървена дограма без стъклопакет  ?

Стъклопакетът е затворена конструкция, която е изолирана херметически – серия от 2 или повече листа стъкло, съединени с помощта на херметик (лепило) и дистанционер, между които има въздушно пространство.
Така стъклата имат между себе си херметически затворено пространство, което осигурява трайност на конструкцията, намалена амортизация и повишена енергийна ефективност/изолация.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 13:51 от AnMary

# 363

Точно така! Smile
Объркала съм се съжалявам ! Но пак според мен не е хубаво да се слага термопомпена сушилня на това място щом пада до 0 градуса . И също @snow22  не съм ви казала да си купите евтина сушилняпросто ви предупредих . Дори на някой сушилни пише до 13 градуса . Ето тук на 6 страница е показана температурата за работа на подобна сушилня Горение . https://www.technopolis.bg/medias/sys_master/h10/h09/11033317802 … f?attachment=true

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 19:54 от teodora petkova

# 364
Ако сте забелязали , живея във Варна. Тук колкото и да е студено не е за дълго , повече от 20 дена студ под 0-та аз не си спомням от време оно... Ако паднат температурите под 0 градуса , имам толкова много дрехи , чаршафи ,че мога и 20 дена да не пера , само да обличам по веднъж и да хвърлям за пране. Благодаря ,че ме мислите !

# 365
  • Велики Преслав
Сега и аз да кажа нещо за работните температури. Всъщност и при -20 градуса тя пак ще тръгне. Тези температури са от по-голяма важни за тези с термопомпа. Защото това е машина с хладилен агент, който има различна ефективност при различна температура. В повечето инструкции за употреба на сушилни е дадена температурна амплитуда в които са най-ефективни. Към teodora petkova. Какво искате да кажете с това "евтина сушилтя". Обикновенна с нагревател или евтина с термопомпа. Като давате съвети и мнания не използвайте разтегливи понятия.

# 366
Сега и аз да кажа нещо за работните температури. Всъщност и при -20 градуса тя пак ще тръгне. Тези температури са от по-голяма важни за тези с термопомпа. Защото това е машина с хладилен агент, който има различна ефективност при различна температура. В повечето инструкции за употреба на сушилни е дадена температурна амплитуда в които са най-ефективни.
И аз се опитвам да кажа че това се отнася за сушилните с термопомпа .

# 367
В сушилнята всъщност има климатик. На всеки климатик ефективността му под +7 градуса спада, това е обуславено от физико-химичните свойства на хладилния агент (фреона) в него и така той ще прави по-ниска температура, ще суши по-бавно и от там ще изхарчи малко повече ток. Въобще колкото по-студено става толкова по-трудно термопомпата ще успява да взима топлина (енталпия) от околната среда и да я концентрира в сушилнята. А при +7 градуса се наблюдава драстичен спад, това е критична точка, до преди това  и след това ефективността спада бавно. Това е едно на ръка но поне според мен не е критично. Аз си мислех да не замръзне някъде вода по маручетата и помпичката за вдигане на водата. Все пак тази помпа когато качва водата не я изхвърля "до сухо" а все остава в помпичата и около нея и в някое маркуче.

# 368
И аз това за замръзването щях да попитам .
При термопомпените , възможно ли е, как би се отразило и какви биха били последствията от занръзването ?
В сушилнята всъщност има климатик. На всеки климатик ефективността му под +7 градуса спада, това е обуславено от физико-химичните свойства на хладилния агент (фреона) в него и така той ще прави по-ниска температура, ще суши по-бавно и от там ще изхарчи малко повече ток. Въобще колкото по-студено става толкова по-трудно термопомпата ще успява да взима топлина (енталпия) от околната среда и да я концентрира в сушилнята. А при +7 градуса се наблюдава драстичен спад, това е критична точка, до преди това  и след това ефективността спада бавно. Това е едно на ръка но поне според мен не е критично. Аз си мислех да не замръзне някъде вода по маручетата и помпичката за вдигане на водата. Все пак тази помпа когато качва водата не я изхвърля "до сухо" а все остава в помпичата и около нея и в някое маркуче.

# 369
  • Велики Преслав

Ти вобще прочете ли си това което писа. Как може да сравниш хладилната инсталация в една сушилня с климатик. То прилича но има толкова много разлики,  че просто мнението ти е смешно пак казвам, само да не прозвучи, че се изтъквам. Изучавал съм три различни регистърски професии. Хладилен техник, машинен инженер и високоволтова електротехника. Периодично ходя на курсове за обновяване на знанията. Ако напиша тази простотия като теб ще ме скъсат. Вобще дума не може да става, че една сушилня работи като климатик. Липсат много елементи и има много различна система.

# 370
Щом казваш..... Според мен така или иначе независимо колко ги усложняват или опростяват, колкото и части да има или да няма това е термопомпа. Компресор-хладилен агент-кондензатор-изпарител-дросел. Но може и да греша хладилна техника съм учил само 2 семестъра, техническа термодинамика също само 2 семестъра. основната ми специалност е друга. Признавам че обратния цикъл на карно не ми беше сила, а и фреоните са се подобрили последните 20 години и може критичната точка да не е точно на +7 градуса.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 01:00 от Marsian

# 371

За гараж по добре си вземете евтина сушилня за да не съжалявате после като изгори . И това че е без прозорци означава че през зимата може да влиза дори сняг  а при по голям дъжд да се наводни .

teodora petkova Не следите правилно разговора, хващате се за една дума и от там си рисувате въображаемо!

# 372
Snow22, доколкото разбирам - Вашата сушилня е факт.
Не разбирам защо влизате в полемика с teodora petkova относно вида помещение/дограма/изолация.
Няма никакво значение кой какво е разбрал, щом Вие сте направили информиран избор.
Честито и със здраве!

# 373
  • Велики Преслав
Тук вече наистина почна да има много караници. Но те се получават от неуки хора които говорят като такива учили точно в тази област. Някой да не се познае. Не визирам никого. Тук има и хора които наистина са много добре запознати с техниката. Ама има и такива, които бъкел не знаят. И аз да се изкажа. Някъде пишеше, че самопочистнащия кондензатор, е нещо не е много добро. А друг спореше, че не създава ядове.
   Аз съм на мнение, че наистина не е добре измислено още това нещо. Сравнително нова технология е и както всяка нова технология, има още какво да се осъвършенства. Първо за са го измие хубаво трябва да има силна струя. А то е една помпичка, която пикае на кондензатора. Така вместо да го измие го наблъсква по-хубаво.

# 374
Скрит текст:
Дааа, то за това компетентните хора си вдигнаха шапките отдавна. Останалите са обвинявани, че са търговци, представители на марки, предупреждавани са, че са иронични, че нищо не разбират.
И аз на този етап не харесвам самопистващите кондензатори, защото   излизат скъпи от където и да се погледне. Има модели, които да доста скъпи- около и над 1500лв., като например: https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtx87eh0eu
Та на кое отгоре е тази цена?- сигурно, защото е натъпкана с "разум".
 Винаги бих предпочела уред, който ми дава възможност да го почиствам сама и  евентуалната профилактика в сервиз да може да бъде избутана напред във времето.
Това го пиша от гледна точка на практичност, да не вземе сега някой да се почувства засегнат. Ползвайте си със здраве уредите, които сте си избрали.

Общи условия

Активация на акаунт