Избор на сушилня - Тема 16

• 25 327
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Изчетох три теми назад и се опитвам да взема предвид всички препоръки при избор на сушилня, но не е много лесно... особено като не си ползвал такъв уред и не ти е ясно на какво да обръщаш внимание..
Когато имам възможност - гледам да не правя компромис с качество и екстри, затова обикновено търся най-доброто. Което в общия случай е и най-скъпото... Искам уред, който да ми служи дълго, не съм фен на промените, нито на слугуването на недоизмислени уреди, мога да си позволя да отделя около 2000 лв. за 8-9 кг. сушилня.
Не успях да преценя коя марка/уред води класацията като най-сполучлива, но да кажем, че Miele, Bosch, AEG и Gorenie се борят за първите места според мненията в темата...
Та, ако се спра на Бош, може ли мнение относно тези два уреда? Виждам само един + повече при енергийната ефективност на втората, но тя пък има клас на кондензационна ефективност B...
https://veto.bg/bg/product/%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD% … -bosch-wtx87kh1by
https://veto.bg/bg/product/%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD% … -bosch-wtx87eh0eu

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 15:07 от Karlsson

# 526
Честно да Ви кажа, ако ще давам такава сума, никога не бих се спряла на самопочистващ уред, произведен в Полша. Ама никога!
По-скоро бих ги вложила в 8-килограмово Миле, въпреки куция им сервиз в България.

(всяко едно почистване на самопочистването се прави в сервиз и струва бая пари и  разправии)

# 527
Какво й е на Полша...? Не можах да открия къде произвеждат Миле-тата в този ценови клас, но не вярвам да е в Германия...?
А и да ви кажа - едно не мога да разбера - как така марка като Bosch (не я възхвалявам, но не я и подценявам...) ще произвежда самопочистващ уред (предполага се за улеснение на потребителите), който ще създава такива грижи като "почистване на самопочистването, носене по сервизи през година-две за профилактика... Някак не ми се връзва? Това със самопочистването не е от вчера... ако нещо не е било доизмислено - при толкова много потребители, мнения и критики, дали нямаше да го оправят в най-новите си серии...?
Някой тук беше писал, че си прави тази профилактика у дома с някакъв препарат, купуван от сервизите на Бош... точно същото ми казаха и от магазина във Варна, чиито линкове качих

# 528
Какво й е на Полша...? Не можах да открия къде произвеждат Миле-тата в този ценови клас, но не вярвам да е в Германия...?
А и да ви кажа - едно не мога да разбера - как така марка като Bosch (не я възхвалявам, но не я и подценявам...) ще произвежда самопочистващ уред (предполага се за улеснение на потребителите), който ще създава такива грижи като "почистване на самопочистването, носене по сервизи през година-две за профилактика... Някак не ми се връзва? Това със самопочистването не е от вчера... ако нещо не е било доизмислено - при толкова много потребители, мнения и критики, дали нямаше да го оправят в най-новите си серии...?
Някой тук беше писал, че си прави тази профилактика у дома с някакъв препарат, купуван от сервизите на Бош... точно същото ми казаха и от магазина във Варна, чиито линкове качих
И аз това не мога да разбера . Мой познати от 2 години имат Сименс с самопочистващ се кондензатор и работи без проблем без профилактика . Купена е за 300 лв от втора употреба .

# 529
И аз да се изкажа за сушилните Bosch-Siemens.Имам приятелка която ползва Сименс със самопочистващ се кондензатор от 5-6 години.
За това време никакви грижи и проблеми с тази система, даже не се е налагало да я изпраща за обслужване в сервиз.
Милето е добро но за горния им ценови клас.
Иначе плащате едни пари за ниския им клас които не е по-добър от високите класове на Бош-Сименс и Аег.

# 530
Ами щом сте наясно, не виждам какво повече може да се каже.

Иначе плащате едни пари за ниския им клас които не е по-добър от високите класове на Бош-Сименс и Аег.

Само, че между Бош и Сиеменс има един клас разлика в полза на Сиеменс.

# 531
Здравейте.
Търся сушилня до следните максимални размери, т. к. мястото за нея е съвсем ограниченичено. 45 см дългока, 60 см широка и 100 см висока.
Моля, препоръчате ми модели.
Дали въобще има такива мини модели?

Точно поради тая причина си купих на 22.11 Канди слим, но тя е дълбока 46,5 см. Не знам това дали ще ви устройва, иначе си работи добре и съм доволна, поразучавам и аз нещата. Чудя се никой ли тук няма сушилня с тази марка, май всички са на Бш и Горенйе?

# 532
  • до най-прекрасния мъж
Рори72, кой е този толкова злополучен модел на АЕГ? Чак ме достраша, като ти чета преживелиците. Моята, да чукна на дърво, работи безотказно малко повече от две години, но поне да се ослушвам, докато е в гаранция.

# 533
Изчетох три теми назад и се опитвам да взема предвид всички препоръки при избор на сушилня, но не е много лесно... особено като не си ползвал такъв уред и не ти е ясно на какво да обръщаш внимание..
Когато имам възможност - гледам да не правя компромис с качество и екстри, затова обикновено търся най-доброто. Което в общия случай е и най-скъпото... Искам уред, който да ми служи дълго, не съм фен на промените, нито на слугуването на недоизмислени уреди, мога да си позволя да отделя около 2000 лв. за 8-9 кг. сушилня.
Не успях да преценя коя марка/уред води класацията като най-сполучлива, но да кажем, че Miele, Bosch, AEG и Gorenie се борят за първите места според мненията в темата...
Та, ако се спра на Бош, може ли мнение относно тези два уреда? Виждам само един + повече при енергийната ефективност на втората, но тя пък има клас на кондензационна ефективност B...
https://veto.bg/bg/product/%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD% … -bosch-wtx87kh1by
https://veto.bg/bg/product/%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD% … -bosch-wtx87eh0eu
Здравейте, аз съм с BOSCH HOME PROFESSIONAL и съм много доволен!
Имам я от 6,7 месеца и проблем за сега нямам. Сушилнята е тиха, суши дрехите хубава без да ги пресушава.

# 534
  • Провинция
Здравейте.
Търся сушилня до следните максимални размери, т. к. мястото за нея е съвсем ограниченичено. 45 см дългока, 60 см широка и 100 см висока.
Моля, препоръчате ми модели.
Дали въобще има такива мини модели?
  Няй-тясната сушилня е 55 сантиметра.

Жената не търси тясна, а плитка сушилня. Моя близка има такава, мисля, че се води slim, не знам точно колко см е, но е по-плитка от стандарта определено.
Ще съм благодарна ако може да споделят модела.

# 535
Рори72, кой е този толкова злополучен модел на АЕГ? Чак ме достраша, като ти чета преживелиците. Моята, да чукна на дърво, работи безотказно малко повече от две години, но поне да се ослушвам, докато е в гаранция.

T8DBE48S.

# 536
  • до най-прекрасния мъж
T8DBE48S.
И моята е същия модел. Явно нещо е тотално сбъркана бройка. Моята суши като змей, нищо мокро или влажно не ми е оставила. Суша даже едно дебело вълнено одеало - леко е, но е доста мъхесто и сбито. Никакъв проблем и с него. Все едно за различни машини говорим. Давай я на сервиз, да станат 3 еднакви дефекта и да ти я сменят. То това си е живо мъчение и ще намразиш марката. А при теб явно е кофти бройка.

# 537
  • Велики Преслав
Датчика и не работи добре. За мен клемите са коразирали и от лошата връзка прави така

# 538
Здравейте, аз съм с BOSCH HOME PROFESSIONAL и съм много доволен!
Имам я от 6,7 месеца и проблем за сега нямам. Сушилнята е тиха, суши дрехите хубава без да ги пресушава.

Теодор Гогов, благодаря ви за включването Hands Plus1

# 539
  • София
Не поствайте такива чаршафи, които само раздуват темите, а ползвайте "скит текст" или директно се обръщайте към когото искате.

Общи условия

Активация на акаунт