Избор на сушилня - Тема 16

• 25 272
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • На брега на реката
Мари, ако не се лъжа, ти писа, че машината не е нова. Много е възможно, да е по-стар модел с кондензатор, който се вади и мие. От написаното, точно така ми изглежда!
Да, купена е преди поне 5-6 години и е ползвана по- малко от 10 пъти. На харизан кон зъбите не се борят. Харесва ми, че мога да измия боклуците, вместо да ползвам прахосмукачка за тази цел без да имам достатъчно достъп.

Разбира се, че не се гледат. Важното е, да си върши работата!  Старото ми Миле, точно заради миещия се кондензатор, много го харесвах. Изваждах го на 2-3 седмици, измивах за 2 минутки и връщах на мястото му!

# 616
  • Велики Преслав
Бела Ми. В твоя случай по добре гледай с голяма гаранция. Без значение от марка.

# 617
  • София
Бела Ми. В твоя случай по добре гледай с голяма гаранция. Без значение от марка.
От кога гаранцията покрива щети от неправилно ползване, т.е. излагане на прекалено ниски температури и последиците от тях?

# 618
  • Велики Преслав
От кога гаранцията покрива щети от неправилно ползване, т.е. излагане на прекалено ниски температури и последиците от тях?

Еми понеже няма да  е много висок клас по-обре с дълга гарация.

# 619
БелаМи, имаш ли представа колко градуса е на терасата ви, когато навън е минус10 градуса? Добре е да знаеш това, въпреки, че терасата е остъклена с дограма. Тогава, можеш да си набележиш модел и да видиш конкретния модел при каква минимална температура работи. Същото важи ако лятото на терасата става много топло.

# 620
  • София
Скрит текст:

Еми понеже няма да  е много висок клас по-обре с дълга гарация.
Съвсем друго попитах. Какво като има гаранция? Тя е за дефекти по вина на производителя. В слуая с тази тераса вината ще е на потребителя и ме съмнява да я приемат гаранционно. Затова и попитах от кога гаранцията покрива щети от неправилно ползване (в случая ниски темератури, в комбинация с моментно затопляне + влага + конденз, които след приключване на програмата пак ще изстинат т.н. = последствията)?

# 621
БелаМи, имаш ли представа колко градуса е на терасата ви, когато навън е минус10 градуса? Добре е да знаеш това, въпреки, че терасата е остъклена с дограма. Тогава, можеш да си набележиш модел и да видиш конкретния модел при каква минимална температура работи. Същото важи ако лятото на терасата става много топло.

В Технополис казаха, че някои По-стари модели Беко си работели ок без значение дали е на тераса и какви градуси (показаха ми модел за около 500лв на Беко без термопомпа, уж бил добър вариант)

# 622
  • София
Скрит текст:
В Технополис казаха, че някои По-стари модели Беко си работели ок без значение дали е на тераса и какви градуси (показаха ми модел за около 500лв на Беко
без термопомпа, уж бил добър вариант)
Без термопомпа и добър вариант за мен лично е оксиморон. Няма как тази пържеща дрехте машина да е добър вариант, поне за мен. Няма ли вариант да си вземеш термопомпена и да я сложиш в/у пералнята, щом толкова нямаш място?

# 623
  • Велики Преслав
Виж важно е да знаеш какви са най-ниските и най-високите температури на терасата ти. Това за обикновенна сушилня ми се вижда тъпо. Ако я ползваш често вобще не е вариант за теб. Някъде пишат, че харчели около 10 лева на ден.  Пълни простотии. Ако е с нягревател около 2700 вата, и тя работи 2 часа това са 5 киловата на сушене. Аз когато имах обикновенна ми дигна сметката с 35 лева. Не беше калпава. Миеле беше. Отделно, че съсипва дрехите с температупи около 85 градуса.

# 624
Bella_Mi, На твое място, никога не бих се доверила на "консултантите" (кавичките не са случайни). Те за какъвто модел ги питаш, казват, че имат точно същата или техен роднина има и са много доволни. Ако не искаш да си прецакаш уреда, те съветвам да провериш нещата, които ти написах по-горе.
По-старите модели винаги са за изчистване от магазина, ако ме разбираш....

# 625
# 626
Аз точно поради ниските температури се отказах от варианта за тераса. Попитах и никой не ми отговори ще опитам пак .
Ако взема клас на кондензационна ефективност В и поставя в гардеробна , която няма врата а отвор към спалнята , а спалнята е с тапети , би ли ми създала проблем влагата или няма да е толкова голяма ?

# 627
Скрит текст:
В Технополис казаха, че някои По-стари модели Беко си работели ок без значение дали е на тераса и какви градуси (показаха ми модел за около 500лв на Беко
без термопомпа, уж бил добър вариант)
Без термопомпа и добър вариант за мен лично е оксиморон. Няма как тази пържеща дрехте машина да е добър вариант, поне за мен. Няма ли вариант да си вземеш термопомпена и да я сложиш в/у пералнята, щом толкова нямаш място?
Аз съм със сушилня без термопомпа и не пържи дрехите . Не знам на колко градуса суши но никога не ми е смалявала дрехи . Суша всичко дори и възглавници . Използвам програмата за памук на  последна степен при мен слънце . Без термопомпа е  защото ще бъде на терасата но още не е . Ползвам я от около 2 месеца и съм много доволна .

# 628
  • Велики Преслав
Сложно@е как никой не ти е отговорил. Аз ти отговорих. Клас Б няма да създава проблеми но е хубаво да е клас А. А към Теодора Петкова. Мислиш ли че неподготвеното ти изказване помогна на някого. Ние казахме че и харчи много ток ако няма термопомпа. Голяма е разликата от 600 киловата на година до 170.

# 629
Сложно@е как никой не ти е отговорил. Аз ти отговорих. Клас Б няма да създава проблеми но е хубаво да е клас А. А към Теодора Петкова. Мислиш ли че неподготвеното ти изказване помогна на някого. Ние казахме че и харчи много ток ако няма термопомпа. Голяма е разликата от 600 киловата на година до 170.

Васил Василев просто казах  на потребителката че има сушилня без термопомпа която не вари дрехите . Понякога тока не е на първо място ! Явно в тази тема не може човек да пише ако не държи обществена пералня или не е техник !

Общи условия

Активация на акаунт