Сериал "Братя" по Нова ТВ...тема 5.

• 27 617
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Това с кръвната група, обаче, не е актуално. Не са били в този час по биология сценаристите...
https://roditel.bg/kravnata-grupa-na-deteto-spored-tazi-na-roditelite-tablitsa/
Не съвсем 😉. Ако единият родител е АВ, детето никога няма да е 0 или ако единият родител е 0, не може детето да е АВ

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 13:36 от almadji

# 661
Велин започна да посяга точно като започна да пие.

# 662
Когато удари Симо и когато се нахвърли на Вики не пиеше.
И с Мая, когато счупи вазата мисля, че не беше започнал.
Просто без алкохол успява да се контролира, но пак си е агресивен.

# 663
Аз изпуснах началото на серията, но от начина, по който говореше Велин, че пак е станала мила с него, останах с впечатлението, че Снежа много добре е знаела на кого е детето.

# 664
  • На морето!
Образът на Велин е много добър. Точно така изглеждат насилниците в истинския живот- симпатични, понякога мили и интелигентентни кавалери извън дома, със своя история, която толкова драматично разказват, че някак подсъзнателно започваш да ги оправдаваш и да виждаш вина в жертвата.
Чудесно е, че не претупаха тази линия, а я показват в дълбочина. Тежко е за гледане, но може да помогне за осъзнаването и решаването на проблема на някого.

# 665
А Вики знае ли вече, че Драго не ѝ никакъв брат? Като си спомня една сцена, където тя го гледаше едно любовно в бара, а той се отдръпна само защото мислеше, че ѝ е полубрат, се замислих дали сценаристите няма да подготвят нещо cringey по тази линия.

Надявам се обаче развитието на образа на Драго/Денис да не залитне по линията на добрия, чувствителен, раним и загрижен психопат, че нямам приготвени достатъчно носни кърпички.

Преди 10 на дни научих нова българска думичка- локдаун,а току що и cringey.Родна реч о, майна сладка...ПОне превеждайте какво значи, или го напишете по "старобългарски"

# 666
Според мен Велин е предал Драго. Още повече, че вчера се разбра,че Драго го е изгонил.

# 667
Това с кръвната група, обаче, не е актуално. Не са били в този час по биология сценаристите...
https://roditel.bg/kravnata-grupa-na-deteto-spored-tazi-na-roditelite-tablitsa/

На мен също ми направи впечатление поредната недомислица на сценаристите - "видях, че твоята кръвна група не съвпада нито с моята, нито с тази на майка ти и се досетих". Подобно заключение може да се направи само при определени кръвни групи на родителите и детето, съвсем невинаги.

# 668
Аз също си мисля, че Велин ще предаде Драго, но защото го е страх от него.

# 669
А Вики знае ли вече, че Драго не ѝ никакъв брат? Като си спомня една сцена, където тя го гледаше едно любовно в бара, а той се отдръпна само защото мислеше, че ѝ е полубрат, се замислих дали сценаристите няма да подготвят нещо cringey по тази линия.

Надявам се обаче развитието на образа на Драго/Денис да не залитне по линията на добрия, чувствителен, раним и загрижен психопат, че нямам приготвени достатъчно носни кърпички.

Преди 10 на дни научих нова българска думичка- локдаун,а току що и cringey.Родна реч о, майна сладка...ПОне превеждайте какво значи, или го напишете по "старобългарски"

Съжалявам, старобългарски не знам, а и май е мъртъв език според уикито Thinking https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0% … D0%B7%D0%B8%D0%BA

Иначе cringey бих превела като нещо много смущаващо, странно, ненормално, отвратително.

# 670
На мен също ми направи впечатление поредната недомислица на сценаристите - "видях, че твоята кръвна група не съвпада нито с моята, нито с тази на майка ти и се досетих". Подобно заключение може да се направи само при определени кръвни групи на родителите и детето, съвсем невинаги.
Обяснението беше простичко като между лаици, но за мен си означава точно, че това разминаване го е накарало да провери, че с конкретните кръвни групи на бащата и майката тази на Драго е невъзможна, а не по принцип при хората всяко разминаване да е невъзможно. Можеха да си направят труда да споменат и конкретните кръвни групи за да изглежда още по-убедително както направиха наскоро в ОЖ.

# 671
И това е за превод, обаче!

# 672
Според мен Велин е предал Драго. Още повече, че вчера се разбра,че Драго го е изгонил.

Точно заради това, че Велин изглежда като най-логичен, ми се струва, че не е бил той.
Аз все още имам съмнения за Борис.
Но сега е възможно наистина да го предаде от страх.

# 673
И това е за превод, обаче!

О,майна сладка е ирония.А  пишейки  "старобългарски" имах предвид езика който в момента говорим в Бг без разните локдауни и  кринги или каквото там беше. Явно тези думички се ползват в "новобългарския" език Simple Smile ,който не съм учил в училище Simple Smile

# 674
Чак сега изгледах серията от началото. Колко типично за българските мъже - майка ти след раждането беше все сърдита, усещах, че не до мен. После всичко се оправи, пак беше мила и ме търсеше.
Ами да! Ей така от самосебе си се оправиха нещата, докато ти я убиваше от скука!
Така се българските мъже - чакат да й мине на жената! Мина й - след изневяра, както и на Ива.

Общи условия

Активация на акаунт