Как тренирам -26

• 74 336
  • 813
  •   1
Отговори
# 765
Момичета тренирате ли гърди?
Преди правех по две упражнения, когато имах два тренировъчни дни за горна част, сега обаче когато тренирам горна само един ден в седмицата, правя по едно упражнение за горната част на гърдите, но понякога пропускам и правя през седмица.

Следобед по план горна част: гърди, гръб, рамо, бицепс и трицепс Simple Smile

# 766
Днес тренирах дупе, задно бедро и прасец.

Относно гърдите, тренирам ги, но правя по две упражнения с фокус гърди на седмица - едното задължително е лицеви опори, избутване на щанга/дъмбели от тилен лег, кофички или флайс на машина.

# 767
  • София
Аз си мия косата почти винаги след тренировка освен ако не съм направила вечерна тренировка и знам, че ми предстои и сутрешна. Тогава я мия само след сутрешната. Досадно ми е, но много се потя и косата ми не изглежда добре.
Използвам шампоан за ежедневна употреба.

# 768
Сз гърди спрях да тренирам почти. Една и инструкторка/състезателка каза, че не тренира, защото се топяли мазнините там и увисвали. Оттогава ме е наплашила и рядко тренирам. Каза, че само за Горна част на гърдите да тренирам от време на време…. и така правя и аз.
Косата си я мия веднъж, макс, ако се наложи два пъти на седмица.
Аз напоследък съм зарязала фитнеса и ходя да бягам и упражнения на открито. Много добре ми се отразява и много добре се чувствам.

# 769
До колкото ми е известно, към момента не съществуват научни доказателства за таргетирано сваляне на мазнини, тоест да тренираш определена част от тялото и да успяваш да гориш мазнини точно от тази част. Горенето на мазнини е строго индивидуален процес и зависи от генетичните ни заложби.

# 770
  • в пералнята
Аз тренирам гърди веднъж на 2 седмици, защото съм с импланти и ми е дискомфортно. Но определено се усеща, че ги тренирам по-рядко, защото винаги на следващия ден имам ужасна мускулна треска там.
А досега така и не съм успяла да вдигна повече от 30 кг на лежанката.

# 771
Ахинора, че 30 кг. си е постижение. Аз съм на 25 🙂

# 772
  • в пералнята
Това е сметнато с тежестта на пръчката на щангата (не знам как се казва за срам) и по 5 кг от всяка страна. Като гледам другите колко вдигат и с какви тежести тренират, направо ме е срам като тръгна да си търся 5кг, че понякога и 2,5 кг шайбички из фитнеса. Grinning

# 773
  • София
Тренирах гърди активно доста години като правех само горна част, защото жените нямаме средна или долна като мъжете. Тренирах ги, защото съм на мнение, че всяка група трябва да се развива еднакво с другите, а и по-развити гръдни мускули дават повече сила за другите групи като рамо, трицепс.

Спрях, когато взех решението да си сложа силикон в гърдите. А и моите са доста развити, няма нужда повече. Горна част с дъмбели на пейка под наклон съм стигала с 25кг в едната ръка 🤭

Днес правих рамо, ръце и корем. Пропуснах кардиото заради козметична процедура, която изисква няколко дни да не се потя, но утре съм на дупе, задно бедро и прасец и потта ще е неизбежна.

# 774
  • Варна / UK
Аз и по 1.25кг шайбички си търся Joy . Миналата седмица се затиснах с лоста точно на bench press, с 35кг и мъжО идва да ме спасява - няма такъв срам Joy . Започнах една осем-седмична програма онлайн, с една кака - бивш състезател по powerlifting и olympic weightlifting (за първи път в живота ми тренирам с треньор). Bench press е един път седмично, 5 сета, килограмите се вдигат постепенно... трябваше да направя 2 сета с по 6 повторения х 35кг, но на първия сет след четвъртото повторение стигнах до отказ - явно толкова си мога Grinning ... засега.
Иначе гърди тренирам всяка седмица, вече сигурно 2 години, нищо не ми е увиснало (то и няма много какво...).

А за тренировките с треньор - реших по две причини. Първо, аз самата тренирам х 6 пъти седмично, а сега тези месеци  - юни и юли са ми много заети. И трябваше да разредя тренировките, обаче не можех да реша кои точно да редуцирам, плюс да си модифицирам останалите. Докато се чудех, ми попадна във Фейсбук на тази треньорка двуседмична безплатна програма - и след като свърши, реших да направя 8-седмичната и програма за хипертрофия - юни и юли. Тренировките са 3 или 4 пъти седмично (аз избрах 4)  После ѝ казах, че август почивам и за по-нататък не съм решила (изкушавам се да продължа още 8 седмици с нея, но по-вероятно ще се върна на моите тренировки).
Поне ми оправи техниката на клякане, класическа мъртва тяга и bench press - пращам клипове да гледа, въпроси хиляда - бая зор вижда момичето с мен Joy  - това е втората причина - трябваше ми някой да ме коригира преди да кача тежестите и да се пребия/претоваря... Тази седмица ще ми обяснява точната техника на overhead press (още не съм ѝ казала:grinning:).
Скрит текст:
Ако ви е интересно, това е двуседмичната безплатна програма:
https://www.strengthcoachclaire.co.uk/strength-on-ramp

# 775
  • София
Това с увисването е някаква измислица тотална. Ако сте доста пълни или дебели и отслабвате само с глад и кардио съм съгласна, че ще увиснете и то навсякъде. Ама от силови тренировки да се увисва това за първи път го чувам....

# 776
Тя визира горенето на мазнини в тази област, където мускула не е толкова обемен, освинени при жени.

# 777
Въпреки, че тренирах единствено гърдите ми увиснаха и от размер ЕЕ, сега едва изпълвам D, имам и излишна кожа на корема. Като права планк и си погледна на корема не знам да се смея ли, да плача ли 😂 Той също има излишна кожа, под която се стопиха мазнини и сега ми е в малко повече.

# 778
  • в пералнята
На мен кожата на корема ми е като вестник, като седна - гадно намачкана, не знам как да го обясня. Иначе изпънат е добре.
Аз също тренирах с треньор 8 месеца, докато свикна и се науча на правилните упражнения. Но от един месец съм сама. Пак се справям, и то не лошо, просто не прекалявам с тежестите, защото ме е страх да не се контузя.

# 779
  • София
Ако ги изпълняваш с правилна техника и имаш добра загрявка, няма шанс да се контузиш. Имам доста стабилни лични рекорди и да чукам на дърво, вече 11-та година нямам нито една контузия.

Общи условия

Активация на акаунт