💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 12 /15.11. - 22.11.2020/

• 78 434
  • 2 203
  •   1
Отговори
# 435
Ако още веднъж чуя "От ден едно..." ще взема да ги изключа- вече мисля, че им дават предварително речник с думи и изрази преди интервюта и игри. И речника съдържа най-вече: "От ден едно", изометрия, "не е мъжко", "женски работи", "това ти е играта", "машинки", "не беше нашата игра".
Само Николай н
е е чел речника май, че вкарва нови думи.
+1

# 436

Еми нормално е при битка между мъж и жена да има игра в която да има шанс и жената. Какво предлагаш ? Да им дадат да вдигат щанги.....

Ами ако наистина Катя бие Тодор на пъзел, ще е горе долу същото като Тодор да бие Катя на вдигане на тежести.

Между другото, снощната игра беше една от малкото, в която нямаше крещящо предимство за един от двата отбора.

# 437
  • Испания
Красива снимка

# 438

И походката и е мъжка. Искаш, не искаш, факт. Тя е по-мъжествена от Лазаринката и Александър взети заедно Sunglasses

Ааа не! Тия двамата не се броят ако ще си говорим за мъже.

# 439
  • London

Еми нормално е при битка между мъж и жена да има игра в която да има шанс и жената. Какво предлагаш ? Да им дадат да вдигат щанги.....

Ами ако наистина Катя бие Тодор на пъзел, ще е горе долу същото като Тодор да бие Катя на вдигане на тежести.

Между другото, снощната игра беше една от малкото, в която нямаше крещящо предимство за един от двата отбора.

Не е същото, защото на пъзел всеки има шанс да си напъне мозъка. Там не е до пол, а до интелект. Най-добрите на пъзелите принципно са мъжете в световен мащаб. Така че това е много глупаво извинение. Обаче силата няма как да си мерят мъж и жена...... там вече мъжа има преимущество. Заради това битките между мъж и жена следва да са по-скоро интелектуални и логически. Поне аз така мисля.

# 440
.. Заради това битките между мъж и жена следва да са по-скоро интелектуални и логически. Поне аз така мисля.

Много е трудно да се измисли такава игра между мъже и жени която да не дава предимства, защото разликите не са само в мускулите но и в мозъка. Жените имат по-добро периферно зрение, повече усет за цветове, и т.н. мъжете имат по-добра тримерна ориентация.

# 441
TylerDurdenBG, много правилно, съгласна съм с теб. Всичко е яко режисирано, но поне става шоу. Аз също не разбирам какво толкова хвалят Джерито. Признавам си, че ми стана по-симпатична, но като играч не е от най-добрите. Има си и своите силни моменти, но чак да е кауза...Ваня за мен си остава най-добрата от жените, а и може би най-комплексният играч този сезон. Да ме извинят феновете на Йоанна, но Йоанна е по-добра от Ваня само на плуване. В някои игри са равностойни, но в други си е направо зле - вкарване в кош и във врата - трагична. От двете сестри ми се струва, че Катя е по-добрата на пъзели.

# 442
Аз нямам спомен Тодор да е заявявал, че смята жените за по-низши от мъжете, за по-слаби в Игри на волята - да, но з другото не съм убедена. Катя отнесе много по-гроз о отношение от Ивайло, но най-вече от Николай, като последния прояви яко агресия към нея, не само вербална, също така напсува най-грозно и просташки Станимира, но Света Екатерина, феминистката и защитника на жените, радетел ката за възвишеност и борец срещу простотията не само в България, а и в световен мащаб, тогава удобно си за мълча, а и до ден днешен мълчи по темата, но Тодор, оооо, Тодор ѝ е много черен! И му се заканва. Охооо, той само да ѝ падне, ще видите вие. Едва измъкна победата от Алекс и то, по мое мнение, нагласен, но Тодор какво ще го прави, ако ѝ падне, еее, не е истина!!
Не искам Тодор да губи на пъзел от Екатерина, тя не заслужава това. Може би всички жени по този начин би трябвало да получим възмездие някакво, но аз не бих се почувствала овъзмездена.

# 443
Възмездие? Хаха какво толкова е направил Тодор на жените, че да получаваме възмездие. Ако Катя и Йоана си разкарат противните физиономии ще се чувствам овъзмездена. А ако паднат от Ваня и Тодор още повече. Ако накрая Ваня спечели формата най-много.

# 444

Не е същото, защото на пъзел всеки има шанс да си напъне мозъка. Там не е до пол, а до интелект. Най-добрите на пъзелите принципно са мъжете в световен мащаб. Така че това е много глупаво извинение. Обаче силата няма как да си мерят мъж и жена...... там вече мъжа има преимущество. Заради това битките между мъж и жена следва да са по-скоро интелектуални и логически. Поне аз така мисля.

Имам предвид конкретните двама участници и предимствата от продукцията, които в повечето случаи предопределят битките. Едва ли за някой е изненада, че Катя е по-умна и по-добра на пъзели от Тодор. Но ако продукцията не иска тенденциозно да бута някой, ще избере игра с такива компоненти, в които и двамата да са еднакво добри... или поне да няма толкова очевАдно предимство в компонента, в който единият е безапелационен. Просто ще трябва и те да си напънат малко мозъците.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 10:22 от sea_shell

# 445
Скрит текст:
Бен Гън, за играта мислех, че имаш предвид да даваш по 1 точка за спечелен рунд, който е до 3 точки, но само за подавачите, защото са 'сингъл' Т.е. Любо трябва единствен да вземе 2 точки, защото като подавач успя и в двата пъти. Според мен по 1 точка трябва да се дава само на този, който е подавал топката, защото всичко зависи от него. Той е сам срещу двама. Но не съм те разбрал явно. Сега разбирам, че ти ще броиш и пробивите, което не е много справедливо, защото пробивът се прави от двама човека. А нали се дават точки, само когато си сам срещу противника или когато всичко зависи само и единствено от теб и няма други фактори. Ако някой заслужава още 1 точка бонус за пробив на противника, то това е само Любо, защото реално сам победи Лазаринов (и трите точки бяха дело на Любо в този рунд и трите след хващания на момичешките изстрели на Лазаринката). Тодор в този дуел/рунд бе пълен фигурант. При другия пробив срещу Ники и Тодор и Вайс имат заслуга, защото Тошко спечели 2 точки, а Вайс 1 точка, т.е. отборна заслуга и това не се връзва с философията на определянето на точките до тук във формата.
Все пак освен Любо и Милен направи хетрик, та и Милен може да вземе 1 точка бонус, защото и трите точки срещу Джери ги направи той, Боби няма никаква заслуга в този рунд.
А срещу Катя и Тодор и Вайс имаха заслуга за победата.
Та в този ред на мисли справедливо и в духа на играта е следното точкуване.
Любо - 3 точки
Милен - 2 точки
Тодор, Вайс, Боби, Чудо и Ваня - 1 точка

Иначе Любо бе единствения, който бе подавач 2 пъти.
Любо хвана 3 пъти, да, а Милен и Тодор 2 пъти.
Ваня е единствената жена, която спечели рунд, като подавач и единствената жена, която вкара дузпа.
Единствения пробит Жътвар пък бе Джери. Докато Жътварите направиха цели 3 пробива (Лазаринов, Ники и Катя).

Ето това е в момента част от основната статистиката ,която ще се публикува следващата седмица.
Скрит текст:
Видоизменен лакрос,топката се вкарва в игра от катапулт в поле отстоящо на 75метра. При топка в аут отбора посрещач получава право на изпълнение на наказателен удар с ръка.

Жътвари - Рибари
Рунд 1 - Любомир - Боби/Николай 1:0 ( 1:0 АС, 2:0 спасена дузпа бита от Боби, 3-0 АС )
Рунд 2 - Вайс/Ваня - Милен 1:1 ( 0:1 АС, 0:2 АС, 0:3 спасена дузпа бита от Вайс )
Рунд 3 - Тодор - Лазаринов/Чудомир 2:1 ( 1:0 спасена дузпа бита от Лазаринов, 1:1 вкарана дузпа от Чудомир, 2:1 АС, 3:1 спасена дузпа бита от Лазаринов )
Рунд 4 - Любомир/Джералдин - Боби 2:2 ( 0:1 греда на Любомир от дузпа, 0:2 спасена дузпа бита от Джералдин, 0:3 АС )
Рунд 5 - Вайс - Милен/Екатерина 3:2 ( 1:0 АС, 2:0 спасена дузпа бита от Милен, 3:0 АС )
Рунд 6 - Любомир/Тодор - Лазаринов 4:2 ( 1:0 улавяне на Любомир, 2:0 улавяне на Любомир, 2:1 АС, 3:1 улавяне на Любомир )
Рунд 7 - Ваня - Йоана/Николай 5:2 ( 1:0 ас, 1:1 вкарана дузпа от Николай, 1:2 улавяне на Николай, 2-2 АС, 3-2 АС )
Рунд 8 - Вайс/Тодор - Николай 6:2 ( 1:0 улавяне на Тодор, 1:1 АС, 1:2 АС, 2:2 вкарана дузпа от Тодор, 3:2 вкарана дузпа от Вайс )
Рунд 9 - Джералдин - Милен/Боби 6:3 ( 0:1 вкарана дузпа от Милен,1:1 дузпа в аут от Боби, 1:2 улавяне на Милен, 1:3 Улавяне на Милен )
Рунд 10 - Ваня/Джералдин - Чудомир 6:4 ( 1:0 вкарана дузпа от Ваня, 1:1 АС, 1-2 спасена дузпа бита от Джералдин, 1:3 спасена дузпа бита от Ваня )
Рунд 11 - Любомир - Чудомир/Йоана 7:4 ( 1:0 АС, 2:0 дузпа бита от Чудомир в аут, 3:0 спасена дузпа бита от Йоана )
Рунд 12 - Вайс/Тодор - Екатерина 8:4 ( 0:1 АС, 1:1 вкарана дузпа от Тодор, 1:2 АС, 2:2 улавяне на Тодор, 3:2 вкарана дузпа от Вайс)

Точки за индивидуалното класиране:
4 точки - Тодор (4 рунда)
3 точки - Любомир (4 рунда),Вайс(4 рунда)
2 точки - Боби (3 рунда),Милен(3 рунда)
1 точка - Ваня (3 рунда),Чудомир(3 рунда)
0 точки - Николай (3 рунда),Джералдин(3 рунда),Лазаринов(2 рунда),Екатерина(2 рунда),Йоана(2 рунда)
Идеята е проста - при всяко излизане на терена играча може да получи точката, която  се разиграва.
Подаващия играч има предимството да насочва топката, изначално шанса  му за победа е да кажем грубо 60-40 спрямо двойката посрещачи. Ако посрещачите спечелят рунда и направят "пробив" точката е за тях. Единственото, което е логично е да се раздели точката на половина в този случай може би. Но и да остане така за мен лично не е проблем, показва ясно съотношението на силите на терена и вътре в отборите.
Защото при всяко излизане на терена ( при всеки рунд на полето независимо от ролята) се увеличават броя срещи на играча и максималното възможно количество точки за получаване от играча. А оттам се променя и ефективността на играча в игрите.

В твоята визия на точките приравняваш точките на Тодор,Вайс,Ваня,Боби и Чудо - по една. Това не е справедливо  спрямо съотношението победи/рунда на терена. А то е както следва :
Тодор е 4/4, Вайс 3/4,  Боби 2/3, Ваня 1/3 и Чудо 1/3

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 10:56 от Bengun

# 446
И Тодор и сестрите са ми почти еднакво противни. Искам и тримата да си хващат пътя.

# 447
  • София
Аз пък не харесвам хора, които си съставят мнение за даден човек само от думите на някой друг - както в случая Катя за Тодор. А чак и да го намрази - това за мен е вече нелепо. Дразнят ме много и разни диви феминистки, а сестрите приличат точно на такива. Тодор е сексист - факт. Дразнещо е - факт. Но те вместо да си играят играта, тръгнали да му обръщат специално внимание. Това си е направо жалко - на Тодор не му дреме за тях и така и не видях да се държи толкова гадно с Йоанна (колкото с Ваня да речем). А вече ни стана ясно, че Тошо е лошият герой и съм сигурна, че ако е имало случаи, в които да е бил брутален с Йоанна (че да има за какво тя да го мрази), нямаше да ни ги спестят. Разбирам, че двенките не се радват на простотията на Тошо, но това не е причина за омраза - поне за мен, според моите възприятия. Затова отдавна ми писна от драмите, цирковете и обясненията на сестрите. На моменти имам чувството, че се държат така сякаш те определят сценария и какво ще се случва. Това ми е адски противно.

Моето мнение за Тодор не идва от отношенията му със сестрите, а от това, което имаше към Ваня в началото на формата. Не понасям хора, които мачкат с агресия и по този начин се опитват да надделят над хора, които често ги превъзхождат във всяко друго отношение. А Тошето е и мишка, защото прилагаше тази тактика, когато имаше силата и подкрепата, сега когато е на чужда територия, се е обрал много и действа предимно зад гърба.

# 448
Аз в течение на шоуто си промених първоначалните мнения за някои играчи. Започнах да харесвам играта на Йоанна и смятам, че тя е едно от попаденията на продуцентите. Харесват ми и Боби и Чудомир. С непроменлива подкрепа съм към Милен от първи епизод.
Вайсът се срина за мен, веднага след силните си физически изяви, когато разбрах за връзката му със Сюзън и проследих коалициите му. Простащината му се запази константна откак изплиска легена по адрес на Влади.
Тодор си е но комент.
Но за Ваня се лашкам ту-ту. Вчерашното й пригласяне на Тодор е страшно отблъскващо, виждам че умело замества противната Симона.

# 449
La Catrala проблема при мен е не да се дават силови игри само,а да се дават игри в която поне имат равен шанс и двамата участника.Не може да има примерно игра за елиминация и да сложат Милен и Катерина на играта в която трябваше да прехвърлят цялата тежест на петите.Проблемът ми е не какви са игрите,а колко очевидно са подбрани да са силните страни на единия от участниците.Според мен ще е супер вълнуващо да пуснат Екатерина и Йоанна една срещу друга на пъзели и Милен и Чудо за физическа издръжливост,но от продукцията не ни дават това.Дават ни за физическа издръжливост и ще сложат Ваня и Милен и ще ги накарат да държат 100 килограма и е ясно,кой ще е победителя.В този формат е видно,че не печели по-добрия,а по-удобния или човека с повече връзки само да го поискат.

Общи условия

Активация на акаунт