КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 318
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Здравейи от мен ,Виви, и аз те помня, споко, забрава няма тук.
Хубаво  е да има връзка със света  и с Финландия, студеничка, но хубава страна.
КАГ, при нас като поискат телефонно проследяване писва  и изригва огромно недоволство и  се спират.То кремтрейлс, то чипове, то страх да се не затрие великото ни семе.
А светът си върви напред с технологиите, казах го преди десетилетия, че хляб няма да мога да си купя, копчета ще е, не пари.То и копчета не е вече, пръстче по екрана. А Швеция иска да откаже парите, днес прочетох.Само  електронно ще си плащат.Няма сиво, няма пембено, няма корупция под масата, на светло всичко.
Ние когИ се пита..Римар ме изпревари да публикува...същото.

# 226
  • Кубрат/ Пишурка
Ооо, Виви, отдавна си мислех за теб, като слушам цифрите за света относно Ковида.Радвам се, че всички сте добре.
Имам приятелка от Сан Петербург. Днес чета нейно съобщение, че много хора в Русия, включително и тя, не вярват в Ковида и дори не носят маски. Доста поспорихме по въпроса. Според мен - вярваш, не вярваш, по-добре да се пазиш.

# 227
  • София
ВИВИА, добре дошла. И аз отвреме навреме се сещам за теб, но не знаех дали влизаш в дядовата ръкавичка. Интересно е какво разказваш за вашите географски ширини и дължини. Радвам се, че семайството ти е добре. Дано така да е и занапред. Интересно ми беше това, че споделяш колко хора биха се ваксинирали - 30%. Мисля, че и при нас няма да е по-различно. В кабинета се срещам с хора, които са категорични, че ще се ваксинират. В една от темите, където пиша също има хора, които са "За". И никак не са малко. Други пък са против, трети, че ще изчакат и след това ще се подложат на имунизация. Това не значи, че всички са против. Разбираем и човешки е страхът от ваксините. Изобщо не съм очаквала, че обявят ли имунизации, всички ще се втурнат. Мисля, че всички сме наясно със страничните ефекти от ваксинирането. Някой против? Наясно сме и с ползите. Една ваксина за да е доказана, че всичко е наред, трябва да се изпитва 10 години. Никой няма време за толкова изпитания. Започват ваксиниране и на който каквото му е писано. Има и още нещо, което днес чух в магазина. Две жени на средна възраст, докато чакаха  на опашката си говореха. Естествено за ваксинирането. Едната каза: Нямам доверие на правителството и затова няма да се имунизирам. Категорична!
Радвам се, че ВИВИА сложи началото на този толкова интересен разговор. Аз мислех да го започна, защото ми е интересно кой какво мисли, кой е "ЗА", кой "ПРОТИВ" и кой "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". Blush
Нашите приятели в Русия спазват указанията, стремят се да не излизат всеки ден, излизат с маски. За сега смятат да изчакат. Имат доверие на руската ваксина. Казаха, че са съобщили в новините, че Англия започва ваксиниране с Оксфордската, а след 21 ден ще слагат Руската. Не вярвам, че това е фалшива новина. В такава ситуация като сегашната едва ли някой може да си позволи да спекулира. Особено пък руснаците, защото западът по принцип ги гледа под лупа.
Ще поживеем, ще видим.

# 228
  • София
Привет, дружки! Ех, Вивия, краят на всяка година и патакламата, свързана с приготовленията по посрещата на новата, свързвам с твоето появяване. Приемам те като добрата фея, която разказва чудни приказки за Дядо Коледа и Снежанка и, която прави вкусна джиндифилова лимонада. Хубаво е, че се появи, макар сега да ни споделяш за новото световно зло.
Като погледнах в темата видях разговора, който Виви е захванала и вие сте подели. Актуалната тема и естествено, много различни мнения. И как да не различни като цялата ни нация е разделена за всичко - на протестиращи срещу правителството и подкрепящи го, на вярващи и невярващи в ковид 19, на мутафчийски и мънгъровски фенове и на какво ли още не. Естествено и за ваксините. Аз също не вярвам на правителството и не мога да се му се доверя и за ваксинациите. И как да вярвам, като министър-председателят в началото на седмицата рече, че епидемията поутихва и ще започнат да "отварят" детски градини, а само след няколко дни, като отиде в Брюксел и вероятно го скастриха, дойде с новината, че ни чака трета вълна и да си "налягаме парцалите".  
Второ, много важно за мен, след хората на първа линия - лекари, учители, полицаи, идват рисковите пациенти, сиреч възрастните. А има ли възрастен човек, който да няма заболяване, и то често хронично? Тогава защо очакват точно тези люде да се ваксинират и то още в началото? Питам аз вие бихте ли се ваксинирали, ако имате автоимунно заболяване, например?
Иначе и аз познавам много хора, основно преболедували, които са готови на мига да се ваксинират, защото не желаят втори път да преминат през "този ад". При това млади хора. Така че смятам, че заедно със здравите и много страхливите, ще има доста желаещи за имунизиране. Но, едва ли ще стигнат 70-80% от населението, за да се постигне така желаният стаден имунитет.
Колкото и да си казвам, че темата корона вирус трябва да е табу за мен, отново дойдох на нея. Че май психиатриите ще имат доста работа, не само след края на тая пандендията.

Момичета, пожелавам ви да сте здрави, дано се опазим ние, и семействата ни. Е, някои не успяха, за съжаление, но ще им стискаме палци.
Аз отворих у дома работилничката за сладки и чудесии. Всеки ден "творя" по нещо в КПП. Laughing  Вече закръглих десятката в дребните бисквитки. Вкъщи ухае на ванилия, карамфил, канела и джинджифил. Примамвам мъжкото съсловие с тях. И те току открехват вратата на тайната стаичка и отварят една по една кутийките, с надеждата да си откраднат по нещо за наслада на сетивата. Е, останали са още и за торбички с подаръчета има. Това е едно от забавленията ми в дните около локдауна (e, каква купешка дума, пък и дума на годината даже). Разходките в близката горичка, когато няма сняг и дъжд и книжките вечер са другите две.
Хайде, увлякох се... Със здраве, много здраве и до нови срещи.

За лека вечер стиховете на Стефан Цанев!

МОЛИТВА

Над нивите безшумно пада здрача.
Заглъхва всичко. Сам съм. И тревите.
Аз идвам тука тайно да изплача
гнева и болката си, и лъжите.

Наивен бях. И вярвах много.
На всеки срещнат вярвах. Нищо.
Обичах ги. И лъжеха ме много.
И много ми е болно. Нищо.

Земя, ти имаш хляб и гроб за всички.
Към всички си еднакво мила:
треви и хора, зверове и птици…

Земя, дари ме с твойта сила –
да мога да обичам всички хора,
да вдъхна чест на подлеците,
герои от еснафите да сторя
и скромни люде – от глупците.

Земя, дари ме с малко сила –
да мога да повалям всеки,
забравил, че е сукал твое мляко
и е дошъл по твоите пътеки…

Заглъхва всичко. Сам съм. И под мене
земята тръпне черна, топла, гола.
Аз вслушвам се в спокойното и дишане.
И падам на колени.
И се моля.

ПРЕЗ РОДОПСКИТЕ ПЪТЕКИ

Душата ми плаче за сняг,
за бяло, за чисто душата ми плаче.
Видях много земи, много свят,
видях герои, видях палачи…
Душата ми плаче за сняг.
Доста живях, колко остава?
Чака ме моя бряг:
ругатни или слава - нямам представа…
Душата ми плаче за сняг -
чиста следа в снега да оставя.

"През Родопските пътеки"

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 21:23 от marina_vladi

# 229
  • София
Здравейте невести.един шопски поздрав и от мен.
Вивиан помня  една красавица от среща в София,харесвам да те чета. Добре са го измислили при вас със следенето и по точно с предпазването.

Дъщерята е 10 ден под карантина,остават още 4, вече е добре,зетя утре му свършва карантината,като контактен.Внуците бяха в изолация при мен.Тази вечер си ги взеха.
Маринка чак тук усетих аромата на коледните сладости.
Римарче как си ?
Кари приятни празници.
Аз съм против ваксините,дори и изпитаните от години дават големи вреди и е кофти точно ти да изтеглиш късата клечка. Короната повтаряла,вируса се изменя,втория път било по зле, та как една ваксина направена за един щам ще е универсална? Не налагам мнение всеки сам да прецени.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 21:53 от Шпунц

# 230
А аз цял ден чистх и мачках трънки. Истински. / търнѝнки по трънски/Smile
Из чукарите вече няма гъби, но пък трънки тая година дал бог. И ММ, естествено, пак е насреща. Донесе днес една пълна торба и заложих в две туби за вино. Не съм правила до сега и не знам какво ще се получи, но трънките бяха много хубави и ми беше жал да ги изхвърля. Резултатът ще е ясен след около  два месеца.
Лека ви нощ и сладки сънища!

# 231
  • София
Добро утро от родна земя. Вчера се завърнах от гостито при Ани и Мрънч. Скъпия си дойде миналата неделя, работеше му се. Като всяко хубаво нещо свърши бързо.
Да са живи и здрави рожденниците и имениците, които съм пропуснала.
Четох там понякога, но не ми се пишеше, от тел. не ми харесва.
По актуалната тема за ваксините - не съм мислила още. Нали има ред на слагане,  докато дойде нашия сигурно ще има яснота за ползата им. Иначе с Пл. си говорихме, че ако е задължително за пътуване е по-добре ние да се ваксинираме и да летим на гости. Че сме по-дърти, поживяли сме си вече и ако има страничен ефект да не е при детето ми и детето му.

# 232
Добро утро готини!
Бързам да ви поздравя, да поднеса кафенцето и дано пак да повлека крака от бум пишещи вчера в темата!  Simple Smile

Вивиан, много се радвам, че се появи! Ти внесе свежест в темата. Пиши по често.Много обичам да те чета, да споделяш .
Днес при нас е дъждовно и мрачно, затова ще съм на зелева вълна.
В гърнето ще навия малко сърми и мръвки.
Да ви кажа , нещо необичайно за мен, но тези дни съм се запалила да шия гоблен.За първи път ми е, много е малък, но реших да пробвам.
Като е готов , ще ви го покажа.
Хайде сега на кафето че ще изстине.

Айша , добре се завърнала! Изпревари ме!  Simple Smile

# 233
Добро утро!
Маринка, представям си аромата, който ухае в дома ти и си пийвам кафето.
Аз купих готови сладки от Лидл, ще купя и щолен.Съсед носи от Турция баклава, поръчала съм му, да ме има напредвид.
Мисля си, дали да не  взема естествена елха. Много е приятно да има мирис на смола.Неудобство е, че много бързо започват да падат бодличките.  Затова ще изчакам и другата седмица ще реша.
Няма украса и в блока ни, по вратите на съседите.....
Тану, от сушата при нас тази година нямаше трънки и къпини, различно по вкус вино ще получите.
Не помня от колко години си слагаме с ММ противогрипна ваксина. Доволни сме.
ММ иска тази седмица да се обадим на ЛЛ, че искаме да се ваксинираме, да ни сложи в списъка и да си чакаме реда.Той е категорично за ваксината.
Благодаря, Луска за кафето, добре завърнала се, Айша ( пиша с паузи, дедо ми говореше, после му търсех нещо и вие сте ме изпреварили). "Прибрах си кафето", че ще ни дойде в повече
Приятен и спокоен ден!

# 234
  • в малка спретната къщурка
Добър ден и от мен!
Да се обадя, че съм се натъкмила пред компа.
Като Айша, не долюбвам писането от телефон, а и четенето също.
Плета второ елече за Мишлето, но така както си го представях не ми хареса и дръпнах конеца.
Сега гледам за някоя идея да си открадна, но от многото модели в главата ми е каша.
Вивиан, радвам се да те срещна тук.
Фло, интересно е при западното семейство. Ще имат след години спомени да се смеят на минали случки. Най хубавото е, че ще си имаш две внучета за празниците.
Гъбка, Боряна, при нас не дават телефон, а телевизор от скоро пущат в присъствието на малкия, но докато го забележат да се заглежда и го спират. В началото бяха категорични, а аз не вярвах това да се случи. За сега удържаха, но не знам колко е правилно. След това да не е по-голямо пристрастяването. Времето ще покаже.
Луси, гоблените са голяма краста. Ха това, ха онова да свършиш и времето отлетяло. Много обичам да шия, но не ми издържа ПОГЛЕДА вече:laughing:
Маринка, получаваш приза за СЛАДКАР в темата. С Тану ще се борите за наградата ВИНАР на годината.
КАГ, КРЕМЧЕ, Kiss
Шпунц, радвам се на добрите новини около теб.
За ваксината, все още не съм ЗА ваксинирането. Много неизвестни за мен. Има време ще го мислим.
На мен ми се върти в главата, дали да не отида да си направя антигенен тест, но и там въпросителни ме налягат. Като знам резултата, какво от това?
Това не съм АЗ, колко дълго стана. Пожелавам ПРИЯТЕН И УСМИХНАТ ДЕН НА ВСИЧКИ!

# 235
  • Варна
БОГ  ДА  ПРОСТИ  МЕЛЧЕТО!  Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus
МИР  НА  МЛАДАТА  ДУШИЧКА!  Hands Pray
ПОМНИМ  ТЕ,  МЕЛЧЕ!  Cold Sweat
Силна прегръдка на Янчето и Анжелка! 

Обичах го това дете, не мога особено на този ден да не се сещам за нея!

# 236
  • в малка спретната къщурка
Янче, прегръдка за теб!
За  Мел Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 237
  • София
ЯНЕ, прегръщам те, миличка!

# 238
  • в сърцата на любимите ми хора
Яне, светло да е на душата на Мелчето. Прегръщам те.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 19:10 от мамси

# 239
  • София
Яне, прегръдка от мен. Мир на душата на Мелчето. 🌷🌷

Общи условия

Активация на акаунт