КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 322
  • 739
  •   2
Отговори
# 240
Да почива  в мир  Мел!     Да почива в мир и моят брат. Отиде си внезапно преди 20 г.

# 241
  • София
Светла и памет на Мелчето.  Янче,прегръщам те.
КАГ да почива в мир и твоето братче.
Няма лек за такава мъка,остават ни само спомени...

# 242
Пуснете сромените, всеки има такива спомени на загуба и болка.Не са любими и  съм чувала, че страдат и близките отвъд от много мъка по тях.Дори и грешно ,приемам, че ще ни срещнат когато стане време.Съжалявам, но колективно почит ми идва в повече и ми е зор от нея.Такива дати си отбелязвам сама, дори на децата не напомням, нека живеят без сянката им.
Доста близки загуби малката ни група и се трупа...Приемам когато някой се досети нещо да спомене, дано е позитивен спомен.Пак се извинявам, не омаловажавам, но ...става под строй.

# 243
  • Кубрат/ Пишурка
Благодаря ви дружки за съпричастността! Днес ми е тъжен ден. Особено съм благодарна на Танитка, която преди 8 години прибра Галена, за да не остане сама в болницата. Е, отбелязахме датата, запалих свещички у дома и така.
Борянке и аз мислех сама да си го отбележа, но явно не само аз се сещам за нея. Все пак тя беше част и от темата ни - доста преди теб, за това не знаеш за нея.
Грети, лека му пръст и на брат ти!

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 21:27 от Янче-то

# 244
  • София
Янке, дано Мел ви пази от небето и ви помага да сте добре двете с Анжелка. Как е тя, редовно ли учат.
При Мрънчи от сряда спират детските градини и у-щата. До 10.01 - ваканция. Тъкмо да се пребори с постоянния градински сопол.

# 245
  • Варна
Борянка,  какъв "под строй"!..........

О, нямам думи! Наистина  о-не-мях!!!

# 246
Достатъчно е твоето, това не е нещо весело.Да си спомним колко хора от тук загубиха близки.Всички да се изредят, ще стане  онемяване.
Съжалявам, знам как ще се посрещне, но всеки страда.Достатъчно е  че си споменала ,достатъчно Янето да напише.Един палец на одобрение стига.
Така разсъждавам.Съдете ме, но е така отстрани.Това е най-голямата мъка,дано не  я изпита никой , .Просто станаха много раните, дето се събуждат.

# 247
  • София
ГРЕТИ, прегръщам те и нека Бог да прости братчето ти. Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom
Аз пък мисля по друг начин. До ден днешен помня рождените дати и "другите" дати на най-близките ми - мама, татко, братчето ми, бабите, дядовците, чичовците, стринките, вуйчо ми, че даже и на свекърите и на девер ми. Споменаваме ги с децата, но обикновено с нещо весело, хубаво, което сме преживели заедно. Разказваме и на внучетата някои от веселите случки. На това аз му казвам родова памет.
АЙША, добре си си дошла. Flowers HibiscusНапълни ли ти се душичката, зареди ли батериите? Кажи някои от маймунджилъците на чавето. Blush
Днес правих трънския "деликатес" спържа. Стана добре. Синът и племеника го харесват, та ще им дам и на тях.
Тази вечер съм определила за разкрасяване - боядисах се. Неволята учи.
Щях и още да пиша, но трябва да се измия от боята, да се изсуша, а ако не ме мързи да сложа и няколко ролки. Ще спя като индийски йога, с шипове забити в главата.
Хайде за сега лека нощ. Гушкам ви. Неспоменатите - два пъти.
ПП тази тема за мен е като втори дом, а вие като второ семейство. Къде да си споделим, ако не тук, очаквайки разбиране, съпричастност. И именно, защото всяка от нас е преживяла загуби, е добре да си съчувстваме. Всяка постъпва така, както го чувства.

# 248
  • Варна
Човек, когато не знае какво да каже или да напише, най-добре да замълчи или да остави клавиатурата в покой!
В началото на всяка тема пишем, че няма да забравим отишлите си от нас.
Не му е точно днес момента, на тази дата, за мнението ти.

# 249
А, пък то точно теб те боли нй-много...друго е да излезе от където боли.

# 250
  • Кубрат/ Пишурка
Виж, Борянке, наистина много са загубите на всички, но малцина от тях са наши членове. А Мариела пишеше тук почти от самото начало. За това, може би я отбелязаха другите. Пък и всички бяха свидетели на борбата й с левкемията. Много те обичам, но днес съм съгласна с Танитка. И мога да те уверя, че нея я боли почти колкото и мен, защото тя беше до Мима почти всеки ден. Наистина е по - добре да замълчиш, когато не знаеш
Айша, в Англия си учат редовно и за сега няма изгледи да минат дистанционно.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 22:33 от Янче-то

# 251
  • София
Фло, наспи се сега, утре ще си слагаш ролките. Нямаш ли от онова време от парафиновите? Варяхме ги в топла вода и бързо ставаш с тях. Скоро  видях такива в левчето на Н. Габровски.
Мрънчи няма много маймунджулуци. Не яде много, понякога не иска и да опита яденето - поглежда го и заявява Бляяя. Направи вече няколко къси изречения на немски и български. Много му хареса луканката и заяви Дас са гут/тове е хубаво/. Много обича филмчетата за прасето Пепа, кефи се на братчето и Джордж,  вика му Шош. Пускат му филмчета, но не прекаляват. Говори по моб. телефон като дърто -  слуша и чака да си кажеш всичко, после ти отговаря на неговия си език, води диалог.

# 252
  • София
Е, вече съм разкрасена - боядисана, изсушена, но...без ролки. Отказах се. Утре ще врътна няколко маши и това ще е. Иначе ще стана бря чи красута. Като млада издържах електрическите бигуди ( руските ролки). Косата ставаше много хубава с тях, но сега не ми се ще да се изтезавам.
АЙША, я колко мурафети знае чавето. И още ще учи. Моите внучки също ходят на училище. Дано да са здравички и те, и останалите дечица.
Тази вечер изгледах едно руско филмче - Зимнии роман. За любовта на двама наши връстници. Леко и приятно за гледане.
Хайде сега лека и спокойна нощ. Утре нов ден, нов късмет.

# 253
  • София
Ехооо, мацки, днес е прекрасен слънчев ден, поне в София. Направих такава разходка, изневерих на себе си, обикновено излизам следобедно. Днес тръгнах към 11 и сега влизам. Много хубаво се раздвижих, а на връщане  един дядо, явно от друг квартал, като ме видя как се катеря по нанагорното, попита как се справяме с тия височини наоколо и, че той никога не би дошъл да живее тук. Смях се от сърце с него.
Мамси, домъчня ми за теб, не съм те чувала и виждала от сто години. Големи проблеми си имаш. Ама и това ще мине, важното е, че сте здрави! И хубавото е, че бебката с мама и тати ще отидат при другата баба. А Алекс сигурно ще остане при теб, нали ще почват даскало от следващата година. Ще се справите, юнак си ти и щерките! Дано да ви е по-хубаво в новия апартамент и сигурно е така!

Днес пък бил Денят на чая. У дома се пие само билков чай - заредена съм с липа, шипки, трънки, мащерка и риган, мурсалски чай, смокинови листа, арония, ябълков чай с привкус на дюла и круша. Е, понякога, но рядко и зелен опитвам. А скоро един съсед донесе две кутийки черен чай от Турция. Само ми заемат място, не обичам и не пия такъв, а и не предлагам. Laughing Качила съм го на най-горния рафт, а той е недостижим.
 Фло, добре си се боядисала, аз не успявам сама и се моткам в нюансите на бялото. Чакам днес щерката да се прибере по светло, та да ме вапса. Че все няма време, все е тъммо и т.н.

Влязох да ви подканя да си направите чайче и да разкажете някоя лакардия, свързана с чая или с
това имате ли си любима чаша, например, в която да споделяте удоволствието на небцето?

Добавям, ама забравих... Както ви казах, у нас се носят ароматите на ванилия и шоколад (умишлено спестявам другите, заради Кари Smile) и на мед, заради меденките. От вкусния Кремин мед. А пък трънките и виното са супер. Тану, действай! Моето вино вече е готово и е на масата ми вечер. Супер е, малко си позакъсняла, за Нова година няма да е готово, ама, когато тогава. И наистина трънките са чудни тази гонина - едри и тъмнички, не са за изхвърляне. Оставих и за чайчето.

Със здраве и идвайте с чашите барабар. Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 15:35 от marina_vladi

# 254
Ехе, не знаех, че имало ден и на чая.Тенкю, Маринка.
Аз съм с топъл плодов чай пред Лапчо.  Ошав от ябълки и круши имам и купен плодов чай. Преди събирах и сушах на свекървата шипки,че те със свекърът само шипков чай си правеха. Зимата в чайника  всеки ден си варяха чай, той става по-хубав като постои.
Използвам само две чаши, доралексова за кафе и голяма порцеланова за чай.
Аз също си направих една дълга разходка. Излезнах към 9ч. и се прибрах към 12ч. Срещнах колежка и тя като мен " стипендиянтка". Позяпахме по магазините, аз не купувам, че ми тежи.После пихме кафе на пейка.
 Мислех да спържа яйца за обяд, ама ММ огладнял и като се прибрах ядеше кисело мляко....После направих една яхния с много зелен лук.Гледам да го свърша, че утре дедо иска да ходя да му помагам и ще си извадя друг.
Яхнията стана ( слагам и по три лъжици сушени манатарки) и отидох на фитнес уредите....дедо спи.Прибрах се и си направих чайче. Дедо се събуди и мърмори...-Оффф, много съм излизала, ще хвана Короната.

Общи условия

Активация на акаунт