КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 325
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Привееет!

Ех,че хубави разходки сте си направили Маринчице и Кремчи!
Днес наистина беше прекрасен слънчев ден.
Не съм се разхождала,но изметох купища листа от една ябълка,която е до къщата ни.
То за това  хората казват,че пред къщи и в близост не се садят дървета.
ГолЕмо метене пада 😁

И аз съм за боядисване.Боята е купена и ме чака да се наканя.
Уж да наближат празниците.
Пътят ми много бързо побелява😁
Ползвам си вълшебното цветно пръскалце.
Вчера се напръсках обилно и ходих по магазини.То нали валеше.Къде с качулка,къде с чадър.
Като се прибрах качулката ми от вътрешната страна оранжево червена😊😁
Сутринта като оправям леглото - олелеее- жълтата ми калъфка в червени нюанси.
Та така.Добре прикрива,но не е за влажно впеме.

И аз имам събрани и изсушени мента,маточина,мащерка,липа,листа смокинови,бъз,шипки .
Аз обичам са пия в прозрачни чаши и кафето и чая.
Всеки луд с номера си.
Не съм многа по чайчетата,но като правя за ММ е аз пийвам.
Обикновено първо слагам липата.
Нали знаете как липовия чай става червен без да чакате да престоява?
Казвав ,ако не знаете - когато е заврял му се налива студена вода.
Веднага почервенява.
На ММ правя букет.
Зелен и черен чай те пия.
Миришат ми на тютюн😊
Опитвала съм турския чай като по филмите им.Черпили са ме бъргарски туркини дружки.
Амии.Освен цвета нищо друго не му харесвам.
Та така.

Чакам ММ да излезе от банята и да вечеряме.Пробиотика ( трушийката само с вода и сол) е нарязан.
По една глътка ракия аз,а той няколко😁
Пържих свински дроб.Обичам го.
Ако искате да пробвате- сред като го изпъпжа поръсвам сол,счукан чесън и сок от лимон .Раздрусвам съдинката,която е с капак.
Получава се вкусноо.

Така.
Надух ви главите.
Ставам да сервирам

# 256
  • София
Гъбка, много си работна. Похвал, похвал!
Маркирам си споделените рецепти. А дали ще направя, това е друг въпрос. Рядко виждам дроб, а дали е пресен във веригите не знам.

# 257
  • София
Ето съм в деня на чая.
Пия чай, но по-скоро топла вода. Моя чай е без захар, мед и лимон - само топла вода и пакетче купешки. Най-често купувам от Лидл мента или туристически/смесени билки/. Мразя варените чайове от насипни билки от дете. Понякога си купувам от фантастико -  джинджифил и салвия. Харесва ми, леко лют е. Чашата ми е като бирена халба, но имаше горчица в нея. Хареса ми, инвестирах в нея и изпразних горчицата в бурканче. И тя се изяде, няма да иде зян я. Черен и зелен чай не харесвам, турски също. Като работех в турската фирма 5 г. ни черпеха сутрин и след обяд, но го пропусках.
Римар, ние всичко купуваме от веригите - още сме живи, дори не ни е прокарало. Не влизам в т.н. специализирани, малки магазинчета на бълг. производители. Гнусно ми е, колкото пъти съм влязла в месарница или млекарница все ми мирише гадно и застояло. А пък  еко-био-мио скъпите фермерски пазари ги отминавам. Даже в четвъртък ще отида във Фантастико за чер дроб. До тогава Пл. се е погрижил - сготви мусака за 2 вечери.
И аз се разходих по слънцето днес. 

# 258
  • Финландия
Ден на чая звучи много добре.

Преди години отиваме в един бар (Синатра беше, сега не знам как се казва). Все бамбини на токчета, рокли, фризури. Песни, танци, смях....с една дума празнуваме. Идва време за сметката. Сестричката ми като най-смятаща а и най-трезва проверява сметката. В нея десетина уискита, водки, коктейли, шотове.....и чай. Тя като се разпени: Каква сметка сте ми донесли? Тези тук никога не са вкусвали чай през живота си. Само кактеили им дай. Отидоха да проверяват сметката. И така три пъти. Така и не разбрахме кой беше поръчал този чай. Сега винаги се смеем на тази случка, но вече всички признаваме, че пием повече чай и по-малко коктейли.

Аз пия почти всеки ден чай. Обичам ароматизиран- с ванилия, канела, кардамон, бергамон, ябълков. Харесвам и бял чай, ама все не мога да догодя 60 градуса на водата, както е по книгите.

Момичета, какви цветя купувате за Коледа. Тук коледното цвете е Коледна звезда. Аз харесвам повече и купувам амарилис и зюмбюли.

Бъдете здрави.

# 259
Наздраве! С чай от мащерка.
Напоследък много правя чай от джинджифил на шайби. От март насам. Вечерта сваря 1 литър и го пием на другия ден цял ден.
И другата ми нова страст - събирам и суша костилките и обелките от авокадо. После - чай от тях. Било суперполезно. Казват азиатците.
Вивиа, ако щеш вярвай - тези дни те мислих много. Затова се радвам, че пишеш! Много!

# 260
Чудя се дали ми бачка Маммата...

# 261
  • София
Привет, красавици!
ЗДРАВЧЕ, работи мамата. Я какъв хубав пост си ни изпратила за ползата от авокадовите отпадъци. Simple Smile
Ние днес сме на липов чай. Много го обичаме. Гарнирахме го с лимонов сок и мед.
От сутринта съм в движение. Гаджето ме закара до центъра, да не маам гащи по метрото и трамвая, та платих застраховките и членския внос към Зъболекарския съюз на мен и на колегата. Олекнах с 360 лв.
После ме закара до Еконт, че имах да получавам пратки. Втрещих се като ми казаха, че един колет до централна Европа струва 217 лв. с ДДС-то. Сега търся друг вариант, иначе ще си разглеждат подаръците за Коледа по Скайп. Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде, приятен обяд. После почивка и денят се изтъркулил.

# 262
  • София
Фло, прати го със Спиди 30 кг, 36 лв. Може и с Арамекс, 45 лв, идват и го вземат от адреса ти. Това ако е за страна от ЕС. Редовно пращам на Ани с тях. Само лекарства, цигари и алкохол не приемат.

# 263
  • София
АЙША.com, както винаги скоростно, точно, изчерпателно!
Много ти благодаря, обличам се и тръгвам за Спиди. Съвсем близо е до мен.

# 264
  • София
Ето съм. Напред-назад съм днес. Вчера украсявах меденки те и се изприщих. Ама станаха-шаренийка да има. Сега събирам акъла си да замеся едни ангелски очички. Ама ме мързиииии
Докато си изпия кафето ще реша шЪ го бъде ли.
Фло, айде действай, че Виена чака твоя колет.
Айша, както винаги дава полезни съвети. Като бюро справки е.

# 265
  • София
Ей ме на, прибрах се.
Не мина съвсем гладко. Сменили адреса на Спиди, малко по-далече ми е, ама нищо. Прегледаха колетчето, опаковаха го и смятат, че до 23-ти ще бъде при получателите. Замина срещу скромната сума от 29.90. Съвсем приемливо.
АЙША, трябва да те черпя.
РИМАРЧЕ, тия ангелски очички все ги бъркам с дяволски очички. Браво за направените сладки. Аз все още не си приемам офертата, но е крайно време.
Сега отивам да се опъна на диванчето и да си чета. Много любимо занимание.

# 266
ММ искаше днес да отида с него и да му помагам, много е студено и отиде сам.
Ходих да плащам сметките и набързо се прибрах.
Сега си пия чайче.
Спомних си , че като дете през лятото на село децата събираха лайка ( поръчение от училището).Дядо ми направи сандъче  отпред с метални зъбци и ходех със съседски деца да я търсим по синорите.Мирисът ми е приятен, но не мога и една глътка да преглътна на чай. Едно време родителите ми при ангина ме караха да пия и правя гаргара с отвара от лайка и от тогава ми се гади.
Римарче, и утре е ден. То от времето е мързела, мрачно и студено.
Фло, нито ми е по- близо или удобно, може би съм свикнала и все изпращам по Еконт, децата ми казват, че по Спиди е по-евтино.....То излиза, че разликата е огромна.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 17:30 от cream_

# 267
  • Кубрат/ Пишурка
Правилно пита Здравунка. Ако знаете колко дълъг пост бях написала тази сутрин в 8! И точно на последното изречение Мамата изключи Smiling Imp Излезе някаква игра, отказах я и остана бяло поле - ни напред, ни назад. Чак сега ме пусна.
Писах че по принцип не обичам чай. Миналата зима пих веднъж, тази - по-рядко. Вчера най-после ходих в паспортното да си сменя личната карта. Изфотаха ме и вече след месец. Надявам се да е безсрочна. Бързам да публикувам, че да не стане пак нещо.

# 268
Днес наистина мрачно и мъгливо .
Изсуших прането в сушилнята.
Сготвих набързо една пилешка супичка.Вчера готвих любимата на либето манджа сэс сини сливи.
Само за него.Аз не я кусвам.Не обичам да мешам вкусове.😁
Вчера си купих сушени плодове за щолени,разни нещица за сладките,но крайно време е да седна и да си напиша списък какво още ми е нужно.
Ей тъй ,както си действам и се сещам за нещо 😊,което го нямам.

Трябва и телефонче да си харесам,че този вече издава багажа.
Какъвто и да избера все е made in china🤔.
Все ще си харесам нещо.
Най-ми харесва в Технополис,че там са включени и имаш достъп до тях.
Да го разгледаш,да ррецениш колко е голям реално,а не като в повечето магазини заключени във витрина.
Скоро купихме нов лапчо ,че стария след 12 години служба се предаде.
Сега пия следобедно кафе .
След това се захващам със списъци и търсене.

Кремчи,и аз съм брала лайка така и по същата причина не пия такъв чай 😁😊

Фло, свършила си си работата.Децата да се радват.

А Айша ,както винаги е на линия с отговори и съвети😍

Яне, ти ме изпревари по непиене на чай 😁

Римарче, с какво украсяваш меденките?
Не обичам суров белтък и пудра захар.Все си мисля,че може да се улучи някое яйце от болна кокошка.
Нищо ,че яйцата са наши и нямаме болни животинки.Явно ме гони параноя😊😁
Аз правя кремче от лимонов сок и пудра захар.По-трудно се работи с него,по-бавно засъхва .Миналата година си поръчах една спринцовка за рисуване и писане и действам с нея.
Ваниловите сладки се харчат най-много у дома😁
Правя ги от много години.Още от ранните ми години в мамата по рецепта на Наталина.
И очите са хубави.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 16:42 от Gabkata

# 269
Чак при мен замириса на сладки аромати! Браво на сръчните домакини!
 Аз не се впрягам много. Правя традиционни неща в малки количества - фасул, питка, тиквеник, зелник и плодове.. За Коледа планирам пиле с картофи и остатъците от предната вечер. Само здраве да е, достатъчно е.
Подаръци за внучетата още не съм купила. Изобщо хич ме няма с подготовката.

Не ми е празнично.  Скривам, за да не травмирам темата..
Скрит текст:
Позната мед. сестра на 63 г.  почина вчера. Беше главна сестра на болницата. Моя  колежка, с която сме работили в едно училище, а синовете ни са приятели е  в тежко състояние и търсеха плазма. Намерили са  и дано има късмет !
До скоро на всички и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт