Личи ли си, че съм на даскалска вълна. Защо ви ги разправям тия фантасмагории ли? Преди да взема книгата, написах един предълъг пост тук и тъкмо да го публикувам отиде, та се не видя. От телефона, разбира се. Ядосах се и го захвърлих. Сега, когато Янчето спомена за проблем, реших, че и с мен може да се е случило нещо подобно.

/
Вчера им занесох топъл хляб току що изваден от фурната и за малкия зет не останало.Та днес специално за него направих и едвам успях да запазя парченце за децата,че бяха в час когато отидох да го занеса.Обещала съм ,докато не съм на работа ,да правя всеки ден.Да ви похваля прясната румънска мая.Пакетчето е 50 гр ,струва колкото другата,но е перфектна.С по-хубава не съм месила.Не аз де,машинката,но втасва по средата на програмата и ми ускори процеса.При това за 1200 гр слагам половината /25 гр/ и си е супер.
А за празника - нови. Сега обаче ти да видиш подредила съм всичко в опаковките,само картички не съм надписала.Накупих от братушките много готини подаръчета-закачки.Например - чорапи със зодиите,бикини за девойките с коледни мотиви,по едно много готино Волче /годината на вола е все пак/.Както казва Гъбката всичко е китайско,но да видите качеството .Повече от екстра.На нашия пазар няма такова качество от Китай.Колегите ,които ги видяха не вярваха,че са китайски.С младежите ми беше малко по-трудно,но се справих.Е,при тях няма подаръчета закачки.Ще го преживеят надявам се. 
Пробвах да пека във фурната готово тесто и установих,че ако е питка не могат да я изядат цялата и даже остава,а грамажът е един и същ.За това само меся.Всеки ден правя два хляба по турската рецепта и стават пухкави със страхотна коричка .Един оставям за нас,а другия нося на някоя от щерките.Малката се урежда по - често,защото другите по-малко ядат хляб и си е престъпление да го оставиш да изстине. 
В него стават и всички видове гювечи,задушени,печени и т.н. ястия.При това има функция да разбърква ,ако правиш пържени картофи или някакъв вид панирани хапки.Готви се с няколко капки мазнина.На Никулден реших да пека риба-шаран и стана супер.Шаранът е тлъст,но сега стана идеален,защото мазнината изтече в тавичката и се получи перфектно.

Е,утре ще купувам тикви.Добра е и идеята на Луси за щрудела,ама ще го нося по етажите и аз ще ям,че няма как да го правя без захар.Сега ми иде идеята да пробвам със стевия в една малка тава.Препоръчани теми