КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 326
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Гъбка, почнах с лимонов сок и пудра захар, но хич не ми хареса и забърках белтък и добавях от предното. После го боядисах и цапах.

# 271
  • София
Тази нощ се събудих към 2 ч. и като хванах книгата - откарах до първи петли. После неусетно съм заспала и се събудих в 10.30 ч. Направо се потресох от себе си. Казвам си: това не си ти! А едни сънища сънувах, едни бързи разходки предколедни. Возих се с някаква компания в отворен асансьор, по едно време едното моме отпадна от него, ние продължихме. После със Здравуна и Йо йо учихме "що е то изречение". Laughing Личи ли си, че съм на даскалска вълна. Защо ви ги разправям тия фантасмагории ли? Преди да взема книгата, написах един предълъг пост тук и тъкмо да го публикувам отиде, та се не видя. От телефона, разбира се. Ядосах се и го захвърлих. Сега, когато Янчето спомена за проблем, реших, че и с мен може да се е случило нещо подобно.
Грети, то бисквитки, щолени и абсолютно всичко се прави, знаеш, когато имаш ищах. Поне при мен е така. Ако го нямам хич и не се захващам. Знам, че няма да се получи. Когато - както ти е кеф. Важното, най-важното е здравето. Иначе гладни няма да останем.
Креми, и аз го мразя точно този чай от лайка. И у мен възбуди такива спомени с гаргари и инфалации. Но си пийвам поне по един чай дневно. И твърдя, че този от браните билки е в пъти по-добър от онзи с торбичките.  И от него ми става "гадно", както казват децата. Спомням си военното и бригадите, когато ни даваха такъв чай и много силно миришеше, твърдяха, че ни слагат в него и бром. Simple Smile
Сутрин си запарвам си чай в каничка с цедка, вътре в нея и там слагам билките. Любувам се на цветовете, вчера разбрах от Гъбката, как бързо да оцветя липата в червено. После си сипвам в чашката си, подарена ми от моята ендокриноложка. Бяла чашка, с бяла чинийка, а вдлъбнатото по средата е покрито с нещо като черно кадифе. Затова и вчера ви питах имате ли си специална чаша. Но да кажа, че много обичам да пия чай - ще ви излъжа. Хубаво е да се пие, особено сега - зимата и по време на пандемията. Изписах толкова много по тази тема, за да ви кажа: Пийте чай, пийте го в големи количества и вместо вода!
Здравче, разкажи за авокадото и как точно го ползваш?
Гъбке, червената боя винаги пуска много, ясна ми е. По този повод споделям, че вече съм боядисана и полека лека се изсветлявам, че в началото от нетърпение да премина в към брюнетките се направих много църна. Сега искам да си възвърна моя естествен цвят - кестеняв.
Моите сладки украсявам с шоколад - разтопен, с капките, рендосан, с корички. И аз не обичам белтъците, не могат да стоят дълго и това ме притеснява, иначе украсата е много красива.
Вивия, тук предимно коледната звезда върви, макар и трудно да се задържа до следващата година. Поне при мен е така. Иначе амаралисът е по-приемлив за гледане, но звездата е в целия си блясък по това време на годината.
Вчера си украсих елхата. обичам живите елхи и винаги по това време я окичвам. Пуснах разни светлинки и у нас да се вижда отдалеч, че чакаме с нетърпение новата година. Wink

Със здраве и с усмивки!

Да сте здрави ви пожелавам!

# 272
Ето съм и аз! /По кого беше вече не помня. Yum/
                           Чета ,че сте на тема чай - аз обожавам ЧАЙ,а не билкови отвари.И в момента пия черен с ябълка,шипка,каркаде и сладник /това е съставът на готовия чай/ и добавена една напитка с джинджифил,мед и лимон. И двете неща са руски и са повече от страхотни.Литри изпивам на ден.Кафе пия когато дойде някоя от щерките та и правя компания.
                           Аз нещо не мога да правя сладки и подготовки десет дни преди празниците.И , като Маринка,без муза не става.Обаче ме прихваща ден-два преди празника и като се понеса 100 неща наведнъж и обикновено на висока скорост.У нас всичко направено се омита точно час след като е готово и явно по тази причина съм свикнала да изчаквам. Yum Вчера им занесох топъл хляб току що изваден от фурната и за малкия зет не останало.Та днес специално за него направих и едвам успях да запазя парченце за децата,че бяха в час когато отидох да го занеса.Обещала съм ,докато не съм на работа ,да правя всеки ден.Да ви похваля прясната румънска мая.Пакетчето е 50 гр ,струва колкото другата,но е перфектна.С по-хубава не съм месила.Не аз де,машинката,но втасва по средата на програмата и ми ускори процеса.При това за 1200 гр слагам половината /25 гр/ и си е супер.
                          Фло,ЕКОНТ отдавна са скъпари,но се изненадах от цената за твоя колет.
                          Аз съм подготвила подаръци / това си е нещо ново за мен,защото никога не съм успявала да ги опазя до празника/ ,а съм ги давала след час-два колебание. Yum А за празника - нови. Сега обаче ти да видиш подредила съм всичко в опаковките,само картички не съм надписала.Накупих от братушките много готини подаръчета-закачки.Например - чорапи със зодиите,бикини за девойките с коледни мотиви,по едно много готино Волче /годината на вола е все пак/.Както казва Гъбката всичко е китайско,но да видите качеството .Повече от екстра.На нашия пазар няма такова качество от Китай.Колегите ,които ги видяха не вярваха,че са китайски.С младежите ми беше малко по-трудно,но се справих.Е,при тях няма подаръчета закачки.Ще го преживеят надявам се. Yum
                       При мен мамата си работи без проблем.Само дето не иска да пише вместо мен.
                       Сега се чудя какво да готвя утре,че направо ми писнА от това КПП.И украса не ми се прави още.Поглеждам към кашоните и ....отминавам.Коледарчето ми е нацъфтяло и не ми се иска да го местя,защото е на място където слагам елхичката.
                      Е,роман написах.Доволна съм от себе си!

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 09:16 от Didia

# 273
  • София
Дидиа, ето съм май беше цитат от  малък Йойо. Но ми хареса и си го ползвам. Китайците произвеждат стоки за всеки джоб. Нашите търговци като искат с трици маймуни да ловят няма как да внасят по-качествените. Същото е и с турските стоки - имат различно качество, според търсената цена на едро.
Габката, купувала съм телефони от Технополис,  добре се държат, изкарват си и след гаранцията. Сега като се замислих от мобилен оператор на прИмоция не съм  вземала никога. Не знам дали си се спряла на марка и модел. Аз сега харесвам апаратчета от ниския клас на Xiaomi  - с мощна батерия са и вършат работа като двойно по-скъпите Самсунг със същите показатели. До към 250 лв. има много прилични.
Чета ви за подготовка за Коледа, сладки и подобни и се чудя - каква е далаверата с печенето и украсяването на видове бисквити?   Едно време,  по соца  25.12 у нас се празнуваше именния ден на баща ми Христо. Споменаваше се Коледа, но децата чакахме Дядо Мраз на НГ.  Дали в къщи и в Кошарите или друг ресторант  менюто беше от питиета, меса и солени мезета. Сега с Пл. на  Бъдни вечер сме на традиционните постни храни. За Коледа добавяме към тях пържоли или друго печено, разни салати - снежанка, руска, ядки. После дояждаме до новата година. Та тия изпечени и нарисувани бисквитки, напукани сладки, меденки и подобни кога ги ядете,  какво ги правите? Просто не си представям след толкова храна за обяд или вечеря в другото време да се затъквам със сладко тесто. То само тиквеника го влачим до към 29.12... Та защо от началото на месеца домакините се юрват да творят сладки? Май преди години нямаше чак такива кулинарни подвизи?
Забравих да се похваля - за 2 седмици при Ани усвоих работата с хлебопекарна. И хляб правих, и тесто. Но не е моето нещо - като го извадя топъл и все си чупя от коричката.  Изпробвахме и Ер фраера на Тефал - одобрихме го с Пл. Сега ще се оглеждаме кога ще го пускат в Лидл или Кауфланд за да инвестираме. То сега го има във Фантастико с промоционални точки. Но ако се развали - от магазина не съдействат за връщане. В горните 2 няма проблеми за рекламациите.

# 274
Малко веселба не е излишна.
Тоя клип е уникален!
Не съм се смяла скоро така

# 275
Добро утро! Излюпих се,защото трябва да намина към тръстиката.
                     Айша, аз меся в хлебопекарната и пека във фурната не знам от колко години.Максималното тесто при моята е 1200 гр.Ако изпека хляб се изяжда наведнъж,а понеже нося и на децата се оказва,че няма и по една филия за всеки. Yum Пробвах да пека във фурната готово тесто и установих,че ако е питка не могат да я изядат цялата и даже остава,а грамажът е един и същ.За това само меся.Всеки ден правя два хляба по турската рецепта и стават пухкави със страхотна коричка .Един оставям за нас,а другия нося на някоя от щерките.Малката се урежда по - често,защото другите по-малко ядат хляб и си е престъпление да го оставиш да изстине. Yum
                    От руската фирма /тази дето ти дадох препарата/ като бонус за 0.14 ст взех "мултиварка" т.с нещо подобно на фраер.От няколко месеца го имам и всеки ден готви вместо мен.Взех и на двете дъщери.Малката в началото мърмори "защото било голямо и къде да го сложи",но сега и при тях готви без спирка.Когато им показах фактурата  и цената ,за която го купих млъкнаха. Yum В него стават и всички видове гювечи,задушени,печени и т.н. ястия.При това има функция да разбърква ,ако правиш пържени картофи или някакъв вид панирани хапки.Готви се с няколко капки мазнина.На Никулден реших да пека риба-шаран и стана супер.Шаранът е тлъст,но сега стана идеален,защото мазнината изтече в тавичката и се получи перфектно.
                   Приятен ден,че стана време да отлитам. Yum

# 276
Ето съъъм! Айша както винаги вярно си спомня. Тъй викаше Йоан на 3-4-5 г. като звъняха с майка му на вратата и идваха при мен.
За авокадите - на всичкто отгоре били и някъде на високо, трето май, място в борбата с ковида. Купуват се от Лидл, пакети по 6-7 авокади от по 8 лв. Твърди и кафяви отвън, но могат веднага да се ядат. Най-добре след 2-3 дена.
Най-простата консумация - разрязани, посолени, попирени с изцедено лимонче. Корите и костилките се изсушават и запарват на чай, с няколко резена джиджинфил.
Друго. Подправени както по-горе дупката се напълва със слънчогледови семки, печени белени, безсолни. Може, тиквени, може "салатен микс". Може да се капнат 2-3 капки зехтин.
Пълня ги с риба тон+малко майонеза, ч.пипер и лимон. Или пастет от някакво меко жълто сирене и м.масло. На всичките пастети може да се добавят слънч.семки.
Със съответно подправеното авокадо мажа също и препечени филийки - изобилно. 

Моята глава, пламти, момичета. Май ви питах - някои от мъжките майки и баби дали е чувала за хидроцеле при момченце?
И още. А дървениците?
Извинявайте, ако сте писали по-напред! Но дни наред нямах достъп до компа. Съвсем без глава, миличките ми. Хвърляхте ли чоп коя ще ме приюти пред да подпаля къщата?

# 277
  • София
Здравке, за хидроцелето нямам опит. Но заведете детето на лекар, консултирайте се. Ако трябва и на второ мнение идете. То сега май само спешни операции правят, но поне да го наблюдават докато се отпуши ситуацията. Мрънчи като беше на 2 месеца изкара 2 операции от ингвинална херния, 2 упойки. Сега е добре, родителите са спокойни. Лятото го водихме на преглед при д-р Огнян Бранков в Аджъбадем за пишока. Препоръча само кремче за мазане от време на време.
За дървениците - не съм се сблъсквала. Доколкото знам няма изчистване и дървениите трябва да се изхвърлят. Но не пречи да питаш някоя фирма за борба с хлебарки и подобни гадории. Сещам се за Килъри.бг и ДДД. Виж  в Гугъл за телефони и ги попитай.
И да си знаеш - далеч от бездомници, колкото и ЕнтЕлигентни да изглеждат пропадняците.

# 278
  • Кубрат/ Пишурка
Здрасти и от мен.
Аз малко да се похваля - днес си имам рожденичка : Анжела става на 14. Да ми е жива и здрава!
В тази връзка в паспортното питах за нейната лична карта. Казаха да не бърза, нали сега има червен паспорт той върши същата работа. А карта - когато си дойдат. Така казаха в Кубрат, ама дали така смятат и във Варна?! Иначе има логика - червеният паспорт също е легитимен документ. Липсва ми емотито дето си почесва главата.
Авокадо още не съм яла. Не му знам вкуса за срамотите. Но все някога ще опитам. Здравунка така апетитно го е описал...
За дървеници и аз не знам много. Знам че има разлика между дървеници и дървояди. Когато разчиствахме къщата на майкини много исках да взема скрина. Ама той разяден и Галена каза че не само не става, ами трябва да се изгори. А дървениците май са по-едри и хапят. Мисля че ги пръскат с нещо.

# 279
  • София
Янче да ти е жива и здрава Анжелика,да се виждате често,да е разумна и уважителна.
Вели през май навърши 14г.,тези дни като  на Оля и свърши карантината ще ходят да  вземат  личната карта от районното.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 17:15 от Шпунц

# 280

Честито на Анджела,ангелско е името  и  и Господ да я пази и дарява със здраве и дълъг живот!
Да има късмет и да е щастлива, да е смела да кове щастието си сама, да е умна да избира битките си в живоат и  да побеждава винаги!Да  е добра да помни корените си , но да мечтае  да лети, да е неин светът!
Като си дойде ще си оправи документите, то сега на всички удължават годността, та само здраве да е и  да си отиде тази напаст от хората  и Земята!

Здравке, още ли не е решен проблемът с дървениците, мислех че е минал.Да не си викала някой  пак добра душа и къпана да свърши работа, това с такива не става, професионалист си трябва.Как ще палиш, и да попитам, сигурна ли си , че от твоя дом тръгва това, да не се окаже грешна преценка и да "падат"от другаде.Че знаеш ли какви мисли има някой си, да хвърли око , да те изгони и да придобие евтино или безплатно.А дървеници наистина е в чаршафите, дървояди да не дава господ да има, че като знам какво ще ядат  ...
За приютяване, ще мислим , за кратко може, но оправи проблема си напълно а  и имаш къде да отидеш знам за дълго ,ходила си ...
Бих искала, но мен трябва да гледат вече.

# 281
Здравейте момичета!
Много се радвам, че тези дни има раздвижване в темата. Изчетох ви всички!
Янче, честита, здрава, щастлива, успешна да е Анжелка! Много да те радва и винаги да се гордееш с нея!
Наздраве за нейно здраве!

Здравче, благодаря за идеите за авокадото.Миналата седмица и аз бях купила от Лидл и правих пастет с орехи и лимонов сок с препечени филийки после.
За другите неща не мога да съм ти полезна.
Днес внуците бяха около мен,поглезих ги и преди малко отлитнаха.
Утре съм решила да правя  сладки Ангелски очи. Меденки купих от Лидл и разни коледни бисквитки. Корите за баклавата и тиквеника са купени.Вчера правих щрудел от ябълка и дюли.Вече го няма  Simple Smile
Хубава у спокойна вечер момичета!
Прегръщам ви,!

# 282
  • Вила Великула
Честит рожден ден на Анжелика. Да е здрава и много успешна. Да се гордееш с нея.

# 283
Яне,да ти е жива и здрава Анжелка! Много късмет,успех и победи да има в живота и! За ЛК ,като се върне заедно с баща си ще подаде документи.Тук искат подаването на документите да е с родител ,а взимането става от всеки,който им представи бележката,която ти дават.При това да знаеш,че първа ЛК е безплатна и се прави експресна поръчка - 3 дни,но за експресната крият и пишат един месец.Да,ама при нас не се получи.На Неда картата беше готова за 3 дни в началото на ноември.Трябваше бързо ,защото не могат да ти издадат банкова карта без ЛК,а трябва за стипендията от у-ще - превеждат ги на лична сметка на детето.
                           Луси,голям красавец е внука.Колко ли сърца разбива - чаровен,умен ,талантлив? Yum
                           Купих една готова баница с тиква,че ММ мрънка,ама у дома тикви няма.То мрънкането стана още повече,че "малко била тиквата в баницата"! Yum Е,утре ще купувам тикви.Добра е и идеята на Луси за щрудела,ама ще го нося по етажите и аз ще ям,че няма как да го правя без захар.Сега ми иде идеята да пробвам със стевия в една малка тава.
                          Айша,д-р Оги е незаменим.И ние сме ходили при него,но в Пирогов.Доцент беше още когато ходихме ката ден при него - приятели си бяхме станали.Ту един водим,ту друг.И Ран е опериран ,но не от него,а от д-р Момчилов /пак Пирогов/ и той е изключително добър.

# 284
  • София
Да е жива и здрава порасналата Анжелка! Да успява във всичко и да не забравя да си говори с баба.
За ЛК Дидиа го е написала - траят си за бързата поръчка. На Ани издадохме чак като стана на 17 г. Не бързах за да не я загуби. Но с тогавашното гадже решиха да ходят на море със самолет и бързо трябваше ЛК. Носих акта за раждане, да  се уверят, че е с баща неизвестен и държах да я издадат за 3 дни. Иначе и тя имаше задграничен паспорт от преди това.
Шпунц, и Олини ли се коронясаха? Да минава бързо и без усложнения. Внуците при тебе ли са?
Дидиа, много апетитна цената на мулти-чудото.  А има ли го за по-висока сума  за обикновенни клиенти? Или да се мятам да ставам дистрибутор?  То аз няма на кого да предлагам продуктите, но са хубави.
Тази вечер съм на пържен толстолоб с малко картофена салата. Нали на Никулден бях при Ани, там минахме само с маринована сьомга. Та сега си хапнах рибка на воля. Има и за Пл., той нещо му се мръщи.
По повод тиквената баница -  за поредна година купувам замразена от Лидл. Не е много сладка, одобрява се у нас.

Общи условия

Активация на акаунт