КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Римар, не съм от пазаруващите и готвещи особи.
Имаме си неща, ще си хапнем скромно. То за 2 души колко да се стараем. Поглеждам тук, но като никой не пише и да не досаждам с моето еднообразие. Снощи много ми падна кръвното 90/58, пробвах да го вдигна с  червено вино и карначета, но не стана. Чак сега се оправи 110/65, живнах. Чудя се да ходя ли на лекар по този повод?
Фури, каква е диетата на Фенчо? Сподели, пък може да се солидаризирам поне с тебе.

# 331
Добра вечер!   Аз нали съм като чиновниците от 8 до 5 следобед, вечер ви навестявам.
Така ми е тръгнало технически, че ми иде да мотая всичко наред.  Преди 2-3 месеца  изтрещя микровълновата. Хайде нова! Преди 2 седмици угасна завинаги  телевизорът в спалнята. Големият син ми донесе един от техните, който е в стаята на внука, ама  вероятно ще купувам нов. За трети път от Великден насам ми изгаря долният реотан на вградената  фурна, Утре пак ще я поправят синовете. Ако не стане, още разходи за нова.  Днес правих тиквеника и зелника на старата ми фурна, която остана в етажа на другия син на доизживяване. Търчах нагоре, търчах надолу, ама добре че е тя да спасява положението.   Е, ако и   фасула и питката ще готвя там и ще търча по стълбите ..............ще псувам и печки и телевизори, дето са купени за новата ми къща преди 7-8 г. А имах печка  Бисер  и Раховец на Горна Оряховица, дето работиха по 30 години, а и телевизор близо 25 г. Сега какви са тези техники?  Оплаках се.
Сега да се полупохваля, полуоплача. Вадих зъби, правих горна частична протеза  и долна почти цяла. Вчера ми ги "присадиха". На визия са докарани и  мога да се усмихвам  без притеснение. Това е хвалбата. Но сякаш имам кокали в устата, едва дъвча, ама търпя стоически.
Скрит текст:
Снощи ги свалих за миене и о,  ужас! Едва ги сложих! Сутринта ги мих в устата, без да ги свалям , но сега ще трябва пак да ги свалям за миене и дезинфекция и страх ме хваща.
Това ми е оплакването.
  Фло, дай инфо, моля! Докога ще е адаптивният период?

Айша, присъединявам се към питането за диетата? Така и така не ям свястно, поне полза да има.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 21:29 от K.A.G.

# 332
  • в малка спретната къщурка
Айша, КАГ,  диетата е 90 дневната. Изпробвана и действа. Спазва и топи кила, а аз тайничко си хапвам де що зърна. Е, като партизанин съм, но се крия да не го дразня.
КАГ, за зъбите и техниката направо е за плакане. Аз само мостове правих преди време и ми идваше да ги изкъртя с клещите, но търпях и свикнах. При теб е друго, а Фло ще се включи с компетентен съвет. Що се отнася до техниката, сега я правят да отнесе до гаранцията и да купиш ново, а старите  уреди бяха безсмъртни.
Римар, пожелавам ти 8 часов сън.

# 333
Аз съм правила 90-дневната няколко пъти.  Най резултатен беше, когато за 9 месеца ( 2 врътки по 3 месеца и 3 месеца режимна почивка между тях) свалих 20 кг и от 92 станах 72 кг. . Задържах ги буквално допреди 2-3 г. После стрес, след стрес, ядене на сладко, гладуване по цял ден и вечер безразборно тъпчене и  пак ги качих. От 24 февруари, до 1 май тази пролет с режима на Атанас Узунов свалих 12 кг. Цяло лято задържах .  Да ,ама от 2 м  спрях и качих половината.  каня се след Нова година  да се вюимам в ръце.
Айша , ето 90-дневната:
Скрит текст:
1 ден - през 2 часа се яде, като се редуват плод и супа. Плодът трябва да е един и същ за целия ден. Супата е в неограничено количество.
2 ден - зеленчук и супа. Зеленчукът е един и същ за целия ден.
3 ден - плод, супа, зеленчук, плод, супа, зеленчук, плод.
4 ден - банан, банан, супа, кисело мляко, супа, кисело мляко, супа.
5 ден - домат, супа, пиле ( риба, телешко), домат, супа, пиле ( риба, телешко), домат. Доматите за деня са около 1 кг, а месото 500 гр.
6 ден = на 5 ден
7 ден - краставица, супа, постен ориз, краставица, супа постен ориз, краставица.

90 дневна диета             Разделно хранене
Продължава точно 91 дни. Правила:  Редуват си белтъчен ден, ден за варива, ден за въглехидрати, плодов ден.  Последователността на дните трябва да се спазва точно. Пие се най-малко  по 2  дори 3 литра вода. Бял хляб не се яде. Газирани напитки и алкохол са забранени.
Закуската  винаги е плод от един вид, количеството  е по избор. Може да се пие чай или кафе, НО БЕЗ ЗАХАР. Панирани храни  и заливки с брашно и яйца са забранени ! Маслините са разрешени в белтъчния ден ,  дните за варива и  при солен въглехидратен обяд. В плодовия ден маслините са забранени. Ако се яде  туршия, да е с по-малко сол или да се обезсолява. Ако се яде лютеница- да е без захар.
Започва се с белтъчен ден  само  с три хранения на ден .  Хубаво е вечерята да е по-рано, но не по-късно от 19, 30 ч.
Закуска- плод  /може  кафе или чай без захар/;  Обяд-  всякакво месо със салата по избор, риба със салата, яйца със салата, млечни продукти  и салата. Само   пълнозърнест хляб- 1 голяма или 2  малки филии. Месото може да се сготви САМО  със зеле, с гъби, с домати,  с тиквички, НО БЕЗ ОРИЗ,  КАРТОФИ, ФАСУЛ и без  брашно.
Примерни менюта: кюфтета  печени на скара ,  кюфтета по чирпански, НО БЕЗ БРАШНО В СОСА, печена пържола или задушена с гъби, кебапчета със салата, месо и кървавица със зеле,  месо с гъби, печено или варено  пиле , пилешки  дробчета с  гъби, кромид лук и домати, сланина и свински  дроб с праз,  пилешко  с  пресен лук;  пилешко със  сос от  чушки, моркови, домати ; риба по избор, сирене и салата, кашкавал, мляко, таратор. Пържени  чушки, но  само с яйца или само със сирене.   Белтъчините храни не се смесват! Яде се само от един вид-или месо, или риба, или млечни, или яйца.
Вечеря- същата като обяда, но по-малко и без хляб
Важно! Между закуската, обяда и вечерята трябва да има не по-малко от 4 часа интервал.

Втори ден   Варива само  с три хранения на ден
Закуска- плод;  Обяд- картофи, ориз, фасул, грах, леща, варена царевица.
Вечеря- същите, но по –малко.
Примерни менюта- стар фасул и  зелен фасул яхния, картофена чорба или яхния,  постен гювеч с всякакви зеленчуци, леща и грах  на чорба или яхния, доматена супа с ориз, ориз със зеленчуци, ориз с гъби, кисело зеле с ориз, пълнени чушки с ориз, с праз или със стар фасул, лятна мусака с тиквички, лук, морков, домати и ориз; картофи с ориз на фурна.
Фъстъците са за ден с варива, но по-добре да се избягват!
Забележка! В запръжката да не се слага брашно! Варивата могат да се смесват.
Между  закуската, обяда и вечерята да има не по-малко от 3 часа интервал.

Трети ден- въглехидрати  с три хранения на ден
Закуска- плод;   Обяд- макарони и спагети с доматен сос, хляб с лютеница, всякакви  каши по вкус и личен избор, зелник
Вечеря-  може същото като обяда    или ГРЕХОВНА вечеря – сладкиши по избор и задължително парченце черен шоколад. Сладко и солено не се смесват! Или солена или сладка вечеря по избор.
В този ден в сосовете и запръжките може да се слага брашно.
Примерни менюта за въглехидратен  ден:
За солен обяд или солена вечеря:  Макарони и спагети с  доматен сос;  кьопоолу с хляб, филия с лютеница без съдържание на захар, гъбена каша, доматена каша, брашняна каша, каша с кисело зеле или с праз, печени, но панирани само с брашно   чушки или патладжани  с доматен сос, зелник или баница с праз или спанак
За сладка вечеря:  по избор .  Пример: торта, баклава,  тиквеник, кекс, сладки, вафли, мъфини, кифла с мармалад, макарони със захар, халва, кроасан, тулумбички, еклери, наполеон,  филия с маргарин и сладко или  мед;  задължително  лентичка черен шоколад
Между  закуската, обяда и вечерята също  да има не по-малко от 3 часа интервал.
Четвърти ден- плодов с 5 пъти хранене
Закуска – плод
Обяд,  2 следобедни закуски  и вечеря- плодове  и по желание 100 грама сурови ядки. В този ден от обяд нататък плодовете могат да се смесват.
Примерно зимно  меню: ябълки, портокали, мандарини, грейпфрути,  банани, киви, варена тиква /Без захар!/
Между   обяда, двете следобедни закуски  и вечерята да има не по-малко от  2 часа интервал.
Вместо плодове, може да се яде суров зеленчук , но без сол, олио, оцет  или други подправки.
Разрешени са 100 грама сурови ядки / пример  орехи, микс  от ядки , бадеми, лешници.

Като мине една четворка, всички дни се повтарят общо 7 пъти. Минават точно 28 дни.
 На 29 ден –целия ден се пие само чиста вода. Това е необходимо, за да се изхвърлят отделените токсини. Трудно е, защото е след плодов.
Ако не може да се издържи, може да се замени с още един плодов или фрешове от прясно изцеден плодов сок.
След това пак 7 четворки и един воден. Отново 7 четворки и един воден. До тук 87 дни. Последните четири  дни са пак белтъчен, варива, въглехидрати, плодов.  Следват 3 месеца почивка.

Правила за почивката
Целта на почивката е  да се задържи постигнатото тегло.
През почивката се спазват същите правила за интервали между храненията, пиенето на вода, закуска само плод.
Разрешено : яде се разделно  в рамките на самото ядене, но може   обядът  и вечерята да са от различни групи. Например обядът да е белтъчен, а вечерята да е варива или въглехидрати. Редуването на  храната от различните групи е по личен избор.  Разрешено е един път в седмицата  едно смесено хранене. Например това е  времето да се хапне пиле с ориз, мусака или месо с картофи, тутманик или баница.  Плодовият е един път в седмицата по личен избор кой ден да е. Задължително е да има един воден в месеца, а кой ден  точно, по  личен избор.

Трудно е първите 2-3 четворки. После става приятно. Резултати да се очакват след първите 3 четворки.
Успех! С малко воля, „мисията отслабване“ е възможна.

На Атанас Узунов също е ефективна, макар и по-лесна.  Ето и нея накратко:
Скрит текст:
Яде се всичко БЕЗ  картофи, ориз, сух фасул, стар лук, леща, моркови, никакви плодове, тестени и сладки неща.
Яде се : всякакво  месо, яйца, кисело мляко, млечни, риба, зеленчуци, които растат над земята- зеле, праз. пресен лук, домати, краставици, патладжан, грах, зелен фасул. Готви се с масло, мас или зехтин.  Няма ограничения на порциите, но НЕ СЕ закусва и се яде САМО на обяд и вечеря. В края на първия месец се прави фаст- цял ден на вода. После е много добре воден да има 1 път седмично. Това е.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 21:31 от K.A.G.

# 334
  • София
Здрастииии, красавици!
Тези дни и аз минавам все като за огън, на бегом или на бръснещ полет, както бих написала в една друга тема.
Днес ходих до кабинета, после до пазара за дрянови клонки, после на пазар в кварталния магазин. По план днес трябваше да направя корите за Добуш тортата - свърших тази работа. Един вид сладки направих онзи ден, ей така за с кафе или с чайче. Да се намират. За асортимент. Simple Smile. Баклавата съм опекла. И така едно по едно приготвям.
ГРЕТИ, честита ти придобивка. Нормално е някъде да те убие. Нека се зачерви мястото, за да знае колегата къде да коригира. Смешно ми прозвуча, че ги чувстваш като кокали. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Чуждо тяло - не всяко чуждо е хубаво, но преспиш ли с него, става твое. Stuck Out Tongue Winking Eye Докато те убиват няма да свикнеш. Ходи да ги пилнат малко. За да започнеш да говориш добре, чети книга на глас. Езикът ти ще се напасне. За сега всичко свързано с тях ти е чудно и трудно. После няма да се замисляш когато ги сваляш и слагаш. Не ги слагай във вода. Нека да си стоят в устата ти. Ей, цяла лекция ти изнесох, но така пък може да сме полезни на следващите бабетки - кокетки, дето ще им се наложи да сложат кастанетите. Електроуредите ти сякаш са се наговорили да стачкуват. Което може ще поправяте, другото ще подмените.
Мислех още да пиша, но внучките ме чакат да си говорим по Скайп. Хайде чао и прегръдки за неспоменатите. Hug

# 335
  • София
А пък аз... цял живот 45 кила. Последваха операции от рак , химии, лъчета и хормони. Станах 62 килограма.Закрепих се на 54 кг.
След последния рак една сестра ме подплаши, че съм била много отслабнала и аз малко се постреснах. Ееее, сега съм вече 60 кг / без 100 гр./
Кажете ми браво деееее

# 336
  • София
КАГ,  Фури, благодаря за диетата. Но я прилагайте внимателно, много въглехидрати има, липсват белтъчини и от там се получават проблеми.  Познавам я, майка ми си изкара съзнателния живот на нея. Това се отчете като грешка - бързо я нападна атрофия на костите и алцхаймер. И двата проблема са от липса на белтъчини в организма. А Алцхаймера го водят диабет на мозъка. Аз я спазвах веднъж преди 8- 10 г. Ами за 1 месец качих 5 кг. и я зарязах.
Подтвърждавам, че сегашните ел. уреди са направени да работят до изтичане на гаранцията и 2 -3 месеца след това.  Затова купувам възможно най-евтиното и не се ядосвам. За малки ел.уреди препоръчвам купени от Кауфланд или Лидл - имат 3 г. гаранция и при проблем връщат парите, изпитано е лично.
За новите зъби от Фло съм чувала като ми сложи  моста - сега имам нещо чуждо и голямо в устата. Като преспя с него и ще свикна. Така се получи с времето и преспиването.

# 337
  • София
Хули, голямо браво от мен. Жива и здрава да си!

КАГ, разбирам те напълно. Така е. Фло ти е казала. Аз мога роман да напиша по темата Grinning

# 338
  • София
Хули, писали сме едновременно.
Браво!

# 339
Благодаря поред.
Фло, благодаря за съветите! За сега не ме убиват. Само на едно място има  леко боцкане при ядене.    Говоря си идеално и дори днес имах ученик и обяснявах морфемите  цели 3 часа без проблем.
Ще следвам съвета ти да спя  с тях, ама трябва да ги свалям за хигиенизиране сутрин и вечер. Трудно ми е да ги свалям и слагам -  къде от страх да не счупя нещо, къде от неумение да наглася телчетата, ама ще свикна. Нямам избор. Утехата ми е, че изглеждат добре.
Римар, готова съм да изчета и твоя "роман" по темата. Всяко нещо е от полза.
Айша, диетата на Ат. Узунов е много богата на белтъчини и бедна на въглехидрати. Тя е по-лесна за изпълнение. Мисля, че не е вредна за здравето. От 90-дневната се отказах, защото  вече няма ефект.  Правила съм я няколко пъти и тялото ми я "познава"
Ама  най- ефективно е ядене с ред и движение., което аз не спазвам.

А за техниката  разказвах ли ви как на  миналата Нова година,  точно на 1 януари, кучето  ми  съсъпа няколкомесечния кукър? Бях го оставила вън на една маса, синът пуснал звяра и той го бутнал долу на плочките.  Та това лято купувах нов.  Много ми е полезен и го ползвам ежедневно... почти. Силно препоръчвам за домакини, на които хем времето е скъпо, хем не си падат по готвенето. Ама готвя, защото освен мен, чакат оше трима.

Тази вечер  покрай писането и четенето тук , с едното ухо слушах референдум.  Казаха едни много верни неща. Едното, че трябва да се преосмисли как се финансират  болниците и как неглижираните сега изнасят ковид-кризата, а  толерираните частни се спотайват. Другото вярно нещо- онлайн обучението е неефективно. Виждам го и аз по внук и ученици. И не са виновни учителите за това.

Стига вече съм писала, защото прекалих. Лека нощ и бъдете здрави!

# 340
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утроо!
Снощи легнах след 23 ч, а тази сутрин се събудих в 6. Но бях се наспала. Прочетох ви. На мен също ми предстои да сложа кастанети в близко бъдеще ( в следващите 1-2 години) и ми беше полезно да прочета.
За диети - преди години бях правила протеиновата на Дюкян. Смъкнах 15 килца до 70 и ги задържах 5 - 6 години като си ядях всичко. Пенсионирах се иии след година бях вече с 20 повече. Сега си ги нося на гърба и корема, но вече нещо не ми се правят диети.
Днес имам само една задача - да направя постни лозови сърми. Утре - содената питка и да се довлача до другия край на града. Може да помоля някой комшия да ме закара, че ще съм доста натоварена. Купих и 2 крачета и едно уше, а и бутилка червено вино... Ами да има!

# 341
  • София
Къде сте, красавички?
Няма да ви привиквам поименно. Признайте си коя какво направи днес за предстоящите празници.
Утре сборен пункт на мегдана. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 342
  • София
Аз съм готова и за двете къщи. Утре ще се моткам.

# 343
Сладки правих малко, два вида ,да не изложа КГБ-то.

# 344
Тук съъм .

Римарче ,браво.Оправна домакиня си!
Аз до към кривата круша съм.
Нещата ми са до полуфабрикат.😃
Два вида сърми са завити и си чакат в тенджерките.Пълнените чуЖки и те си чакат в тавата .
Фасулът е накиснат.
Житото сварено и овкусено.
Лунички,меденки,щолени и един коледен кекс са готови.
Утре ще варя,пека ,а забравих и тиквеник😃
Извадих и мръвки да се размразяват.Отдавна съм се отказала да натрапвам мнение какво,кога и т.н. се яде.Кой, каквото пожелае.
Украсено ми е.
Е, поизморих се,но ще почивам след празниците.
Не се оплаквам.Обичам празниците.

Даже успях и да си боядисам косата 😉Едва се накарах да започна.
Вече съм в леглото.Гледам коледен филм.Уж се каня да заспивам рано,че и рано да стана.
Обаче,както съм се ококорила,а и каквато съм си поспалана сутрин😃
Ще си направя будилника да ми звънне.Тогава ща не ща ще стана.

Хайде, лека и спокойна нощ !

Борянчице 😍😍

Общи условия

Активация на акаунт