КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 710
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Фло,  готова съм - купила съм тесто за питка,  замразен тиквеник от Лидл/много е вкусен/,  х 5 зелеви и лозови сърмички от Фантастико,  плодове и трушия. Скъпия ще сготви боба утре, а следобяд аз ще изпека питка с паричка и тиквеника. Ядки има също готови. На Коледа ще има пържоли на скара към недоизяденото. Толкова за 2 човечета.
Преди 10тина дни съвсем сериозно попитах каква е далаверата с хилядите видове сладки - рохлички, меденки, забравени и подобни. Надявах се да ми обясните и да ме мотивирате за сладкоправене. Но никой не ме отрази - жалко. Пак си останах недокосната от магията на Коледа, пфууу, язък!

# 346
  • София
Айша, сега направих само меденки и очичките. Вчера занесоха едно детенце, Щефан на съседите (имат2 деца) , утре ще занесем и на моите, с които ще се съберем (ще сме 9 човека) и затова и манджите са вголямо количество. А  за тук да има. Аз даже подпуках очичките

# 347
Надявам се да наминат, а се изложих последния път като питаха  къде е изненадата, свикнали да има все нещо интересно.Ама се обади вечерта събота и накъде да търча за изненади, та сега си има всякакви.Иначе какво за двама човека толкова.По малко от всичко:bowtie:

# 348
Чета, че  има  отчет коя какво е сготвила и какво е правила, та се присъединявам и аз.
Днес мързелувах. Станах в 10 ч. Със  семейни приятели  ходихме до ЛИДЛ, ама опашката беше голяма и се отказахме да влизаме. На връщане с приятелката влязохме в магазин за парфюмерия и козметика. Купих си крем и лосион за лице + лак за нокти. После в супермаркет накупих месо за дните до Нова година. Заварих синовете да ми оправят фурната и се мотках около тях. Кукърът сготви една пилешка супа и после гледах сериали и зяпах в компютъра. Фурната уж е готова, но утре ще видим дали да, дали не.
За Бъдни вечер съм направила само баниците, за които вече писах. Утре фасул на фурна и питката. Друго няма да готвя.  В мазето има туршии та и салати няма да правя.
Сладки не правя, защото няма кой да ги яде. Всъщност има  ( аз), но   има и опасност да стана  100 кила.
Това беше днес. За утре, като се събудя, тогава ще мисля.
Отивам да си лягам. Лека нощ и до утре със здраве!

# 349
  • София
Браво, момичета! Бива си ви - огин и пламък сте!
Хайде и аз да рапортувам.
Направих само един вид сладки. Не съм ги рисувала, а в единия край им направих дупчици с напръстник и нанизах пъстри панделки, от тези за букетите - станаха много веселички. Гаджето днес "омеси" арменски сладки. Stuck Out Tongue Winking EyeМного ги харесваме, та с повод и без повод си купуваме. Боба, ошафа и тиквеника са готови, сармите са завити, утре ще ги доправя. За утре ми остава да замеся содената питка с паричката - аз слагам за всеки по нещо - дрян, монети евро, левове, бобче, копче и т.н. Всички да се радват. Ще направя и погача. Преди обяд ще наредя и капамата, но ще я пека на следващия ден. От години така съм си разпределила работата, та за всичко имам време.
Хайде сега да ви гушна и да ви пожелая лека и спокойна нощ. Hug Навивайте за утре алармите, че да не се успите. Още работа ни чака. Blush

# 350
Добро утро !  Simple Smile
Денят преди Коледа е много специален,всички очакваме Рождеството!
Нека бъдем здрави, по-добри и да забравим злобата и завистта!
Пожелавам ви весело посрещане на Коледа с любимите си хора !
Да пием кафето и да слагаме кънките.

Почти с всичко съм готова, сърми , два вида, чушки пълнени, тиквеник,ушаф,баклава, сладки,боб.Месните са полуготови,чакат в хладилника.
Питката следобед ще я правя.
Сега ,след кафенцето, ще пусна една прахосмукачка, ще забърша, слагам една боя на косата и в банята.
На всички , спорен ден!

# 351
Фло,  готова съм - купила съм тесто за питка,  замразен тиквеник от Лидл/много е вкусен/,  х 5 зелеви и лозови сърмички от Фантастико,  плодове и трушия. Скъпия ще сготви боба утре, а следобяд аз ще изпека питка с паричка и тиквеника. Ядки има също готови. На Коледа ще има пържоли на скара към недоизяденото. Толкова за 2 човечета.

Айша,взела си ми думите от устата....от клавиатурата.С малки изменения - машинката меси тестото,купих турски кори за тиквеника,внучките правиха сладките и тЕ така за двама ...толкоз.Всички друго е точно.
                Нещо не ми е много коледно и ..... си търся коледната пижама. Yum

ВЕСЕЛА КОЛЕДА  НА ВСИЧКИ!!!

# 352
  • в малка спретната къщурка
Добро утро, работливки!
Пожелавам Ви незабравима Бъдни вечер и весела Коледа! Нека ни донесе здраве, а другото сами ще си го нагодим.
Сутринта рано извъртях една баница с локум, сиропирах я и я пратих да обикаля нивата. Изпекох едни гъбки и ги пратих да си отстоят и станат още по пръхкави. Това ще е сладкото за празниците. Сега ще се наконтя и излизам за плодове, за да избегна по-късно опашките. Ще се прибера и нямам план за действие. Каквото ми се прави, това ще правя.
Лек, приятен и усмихнат ден!

# 353
  • София
Браво бабчета.Много сте работни.Аз за двама души няма да се моря. Купих готови зелеви и лозови сърми,чушки с боб.По желание на сина ще напълня чушки сухи с праз,ще запека едър боб на фурна и питка и салата от кисело зеле,плодове,ядки и стига толкова.Сладки правих и ги изпратих на внуците.🤶⛄🎆🎄
Весели празници!

# 354
]Честити да са настъпващите празници за всички ни мили момичета, за близките ни , семействата ни , приятелите.
Нека да сме живи, здрави, позитивни, с вяра, че скоро ще се отървем от тази напаст.Само здраве, мир и спокойствие да има
Прегръдки  и  Kiss за всички ви от далеч

# 355
  • Кубрат/ Пишурка
Весели празници, момичета! Дядо Коледа да ни донесе здраве и късмет!
Много сте работни! Аз тепърва ще правя питката, че да е топла за довечера. Уредих си превоз Grinning Сега отивам да меся...

# 356
# 357
  • София
Привет работливи булки!

Днес се ражда Свръхественият! Нека ни донесе ЗДРАВЕ, много, много здраве, за да можем да се насладим на живота! С топлина и обич да се съберем край трапезата и да се помолим!
Благословено Рождество на Иисус Христос!

И аз като вас съм на финала - само питката ще омеся по-късно, за да е топличка и да ѝ сложа, каквото трябва. Simple Smile

И не забравяюте, че истинският дух на Коледа е в сърцата ни.

# 358
Добра среща, приятелки!
Хайде на месене и печене на питка! 
При нас  токът има навик да  се скатава  всяка година около 17-18 ч.  пред Бъдни вечер и Нова година, та сега по-отранко ще направя една содена, за да пробвам фурната, а към 15 .00 ще почна  друга с мая и всички екстри в нея.  Никога не съм правила содена питка. Дайте набързо една изпитана рецепКа, моля!

# 359
  • София
Ей ме на и мен. Видно е, че всички сме на финалната права.
ГРЕТИ, може и да съм закъсняла, но все пак ето ти две рецепти за содена питка. С кисело мляко и без кисело мляко.
1 коф. кисело мляко, 4 чаени чаши брашно, 1 яйце, 1 ч.л. сода, 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, 4 суп.л. олио. пече се 40 мин на 200 *

%00 - 550 гр. брашно, 300мл. вода ( може лимонада или газирана вода), 5 суп. л. олио, 3 суп. л. лимонов сок, 1 равна ч.л. сол, 1 равна ч.л. захар, 1 ч.л. сода.

Чак сега  ще обядваме, после малко почивка и после питката и погачата.

Общи условия

Активация на акаунт