Ще доживеем до събота, не се притеснявайте! Дано рейтингът да тръгне смело нагоре, както беше през лятото и да си гледаме приказката дълго време и с голямо удоволствие!
Кои сериали ще са ни новите конкуренти:
1. "Северна звезда" (Kuzey Yıldızı) е типчна романтична комедия, която изгледах до 10-тия ѝ епизод и се забавлявах много! В нея като главни герои участват Аслихан Гюнер, която играеше Гонджа в "Аси" и Исмаил Демирджи, на който не знаех, че така добре му пасват комедийни роли. В останалият каст са много известни турски комедийни актьори, които се справят перфектно! Нямаше глупотевини, а весели комедийни моменти, свързани със сценария и самобитността на характерите на героите. Учудващо за всички, но този сериал преди пандемията беше стигнал рейтинг до 12%. На мен ми омръзна, защото нямаше развитие на действието, но явно турския зрител има нужда и от порция смях и то в събота. Последната серия е била 39 еп. с рейтинги, както следва:
1. "Северна звезда" (Kuzey Yıldızı) - 39 еп.
телевизия: ShowTV | рейтинг: 7.45% (↑ 0.58%)
AB: място: 5 | рейтинг: 3.51% (↑ 0.99%)
Дори и след толкова серии трендът е нагоре отново при тях.
За съжаление, обявиха, че има "Коронавирус на сета на "Северна звезда" (Kuzey Yıldızı)" и ще преустановят снимките за една седмица.
2. "Планина от сърца" (Gönül Dağı) - 4 еп.
телевизия: TRT1 | рейтинг: 5.01% (↓ 0.22%)
AB: място: 4 | рейтинг: 5.00% (↓ 0.12%)
е нов сериал, в който сценария е адаптиран по историите в книгите на Мустафа Чифтчи, описващи живота на малките хора с големи мечти от Анадола. Главните герои се изпълняват от Берк Атан, който харесах от "Дъщерите на Гюнеш", където си партнираше с Бурджу Йозберг - бяха любовна двойка и с Ханде Ерчел, която играеше сестра близначка на Бурджу, в главната женска роля е българката Гюлсюм Али Илхан. Не съм я гледала никъде досега, но е много красива. "В основата на сюжетното развитие в "Планина от сърца" стои Танер (Берк Атан), чиято мечта от малък е да стане пилот. Заедно с двамата си братовчеди Рамазан и Вейсел той ще се впусне в дълъг път по пътя към постигането ѝ, срещайки се и с любовта... ". Бяха спрели снимките и те заради коронавирус. Не съм гледала нищо от този сериал и нямам мнение доколко ще ни е конкуренция.
В събота, 21 ноември, по KanalD започва новият сериал "Грехът на една майка" (Bir Annenin Günahı)! Идея си нямам какъв ще бъде - най-вероятно драма!
"Грехът на една майка" ще бъде оглавен от Йозге Йозберк, Муса Узунлар, Емре Кънай, Памир Пекин, Мерт Язъджъоулу и Симай Барлас.
Връщам се да ви изчета!

Не знам дали да се радвам или да се притеснявам . Каквото , такова , но не вярвам да занулят сериала . Според мен му дават шанс за по-висок рейтинг .
Що се отнася за конкуренцията - първите 2 са от характерните леко тъпи турски комедии , но комшуту си ги харесват . Българското момиче съм го гледала пак в такава комедия , за това не разбрах дали има талант , но наистина е много красива . Грехът на майката му четох резюмето - мнооого тежка драма май ще бъде .
В друг случай бих се ядосала ,че ни пращат в събота , ама сега хората не излизат много . И най-вече дано наистина на някой от хората от Фокс му харесва сериала . Макар и при по-нисък рейтинг си заслужава поне до еп. 30 да изкарат заради международните фенове .
Без футболна конкуренция да се надяваме на поне 6%

Привет отново, сладки! Много сте развълнувани заради промяната, но не трябва да има тревоги! Пустия глупав рейтинг ни държи под напрежение, но за сега все ще си го има ... Добре сте разузнали за конкурентите в събота, но пак казвам, не си го слагайте ... Искам да споделя за Ранобудна птичка, беше ме завладял, гледах го с интерес, но може би трябва да скрия написаното.
Птичката я изгледах най вече заради двойката ГГ, а още повече заради Джан, който е 100% набор на моя син - ден, месец, година. Приличат си много не само по външност, но и като темперамент, разбирания ... скорпиончета, това е. Интересно, че в темите на РП се коментираше повече самият сценарий, сцените, имаше много информация за артистите в реала. Това за рейтинги, класации и притеснения нямам спомени. Имаше преместване на деня, не си спомням кога го даваха, мисля вторник отначало, после отиде в събота. Но общата схема беше, че сериалчето направи два сезона, между тях имаше 2-3 седмици почивка, скок във времето 1 година и втори сезон, с финал след 59 големи серии. Сценарият го забързаха накрая и историята приключи буквално за две серии. Но много ясно пролича в последните епизоди, че артистите са били наясно с прибързания финал и сякаш това се отрази на играта им. Не зная какво точно се случи - рейтинг, сценарий или нещо друго. Но не съм критерий, с който да се съобразите, защото има доза пристрастие. Като цяло сюжетът за мен беше много интересен, отлично пресъздаден най вече от ГГ, с желаната от всички фенове химия между двойката. Сериозно се коментираше с факти, че Джан и Демет са станали двойка в реала след 20-та серия. Може и така да е било, бяха също като нашите Керем и Ханде, по анкетите и награждаванията много ясно се виждаше невероятната химия и свойско отношение. Официално не си признаха, но си личеше. Веднага след края на епизода явно нещо неприятно се случи, защото прекратиха всякакви отношения. Дори наскоро и двамата посетиха Италия заради фурора, който предизвика сериала, но Джан отиде едната седмица, а Демет следващата. Между другото, артиста, който играе Алптекин в нашия сериал, беше баща на ГГ Джан Дивит и имаше подобна роля като тук, но поне в РП помогна на сина си да се събере с любимата. Като цяло сценария беше интересен, играта на екипа - много добра и ако не беше пълнежа със сцени от махалата, доста досадни на моменти, бих казала, отличен сериал. Умерено приятен хумор за разведряване на тежките моменти. Ако не сте го гледали, може да се пробвате, ще ви хареса като романтична комедия, има много красиви и смислени моменти, вълнуваща любов, както и тук. Ако ви стане досадно, мишката ще помага. Но си заслужава заради прекрасната любовна история, отлично представена от Джан и Демет, с много химия. Написах много, ще бъде досадно, ако не сте го гледали. Трябва да се гледа, а не да се разказва. Доколкото разбрах, сега по ТВ дават 2 сериала с Джан Яман, но са дублаж и не искам да натоварвам сетивата си. Птичката е с името Свободен дух, а другият аз го гледах като Сърдечни работи.
Прекрасно се справяте с въпроси от анкетата, даже Преводачките са започнали атаката. Браво, момичета, никой да не излезе насреща ви! А останалите не трябва да се отпускаме, да се загледаме внимателно в сериите и няма начин да не открием нещо интересно за анализ и дискусии.
Ох, пак ми стана едно топло, уютно, като знам, че ще имам отново сърдечни вълнения с вас покрай Сърничката и Робота. Най много съжалявам, че ще чакаме чак до събота заради нашата дилема Сърна или кокошка. Отново се смея ...