Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 48/

• 31 100
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • Пришълец
Мики, Kissing Heart получава ти се и още как. Изкушаваш ни да търсим даже произведението...
Аз трудно се приобщавам, има само още една тема където споделям с лекота, но пък стане ли нещо част от ежедневието ми, ценно ми е. Независимо, че е във виртуалното пространство.
И на мен така, разпознаваеми сте ми вече по стила си на изказване Heart Eyes Само с Бюрсин и Деси ли беше (Десинце ли), срещнах затруднения заради еднаквия аватар, добре че Бюрсин вече е с нов. Stuck Out Tongue Winking Eye
Практически ми е трудно да отразя всички иначе не ми убягват от погледа и тези, които се разписват по-рядко. Има и други, които пък не насмогват на темпото и не се решават на повторна поява. Joy Познато ми е. Преди няколко години когато се разписах за пръв път във форума в темата посветена на любимия ми сериал, едва се реших да вляза, понеже една тема я изписваха за ден, мислех си на мен кой ли ще ми забележи питането в калабалъка Sweat Smile Май доста се отклоних...

# 181
Не мога да се сравнявам с колоритната личност на Айдан, но си пожелавам един ден, дай боже да стана свекърва, мога да не харесвам снахата Heart Eyes , но важното е да я обичам, както Айдан в процеса на нехаресване на Еда, още тогава я заобича, много преди да разбере за инцидента. От кога чакам такава свекърва в турски сериал Blushда приеме избора и да се радва на щастието и любовта на децата,вярно е, че до последно тикаше Селин в ръцете на Серкан, но видя, че Серкан спря да съществува след раздялата си с Еда, остана без думи, когото ѝ каза, защо носи все още халката. Добротата на Еда, тяхната чиста и неприкосновено любов, както и мъката, сълзите в очите, тъгата от чувството на празнота в живота на тези млади, бунта на Еда към Серкан, който се влюби в нея лудо, но я отхвърли, но имаща силата да продължи напред. Всичко това мина като прожекция  пред очите ѝ, осъзна, че тази любов ще устои, че с времето може би Еда ще прости и любовта ще разцъфти.
Точно този Айдан ми харесва!

mikipoli, аз мислех, че съм зле в гледането на сериали/в използването на мишката и бързото губене на интерес или нещо ме стиска за гърлото и не искам да гледам  никакви злини след вълнуващата любов/, ама ти си по-зле Kissing Heart/шегувам се/ Stuck Out Tongue Winking Eye
Страхотни и много поучителни житейски цитати от книги споделяш с нас, опитвам се да ги запомня, не успявам, пак ги чета и така отново, но Хашимотко е виновен Stuck Out Tongue Winking Eye Joy, не че аз не помня Blush
neurom, за пореден път си" десерта" на вечерта Blue Heart, с привкус и аромат които изострят сетивата и чакаш с нетърпение отново да те завладеят.
Имам един много любим момент от епизод втори, но утре ще го споделя Blush
Лека нощ Nature Star2

# 182
  • София
Абсолютно съм съгласна с Марги за почерка на neorum, както и на други потребители,  вече свикнах да ви разпознавам и без да чета ника Joy Възхищавам ви се, че може да се изразявате така поетично . Аз също искам да пиша такива красиви постове , ама тъй като не мога , вкарвам цитати от книги и пак ми се получава , нали? Joy

Обичате се, докато вече не можете да живеете един без друг. И накрая дори да спрете да се обичате за кратко, пак не можете... да живеете един без друг. "Тревожни хора", Бакман

mikipoli, включвам се в този среднощен час само заради твоя пост! Разбира се, че ти се получава! Цитатите от любими твои произведения, които цитираш тук заради нас са повече от прекрасни! Не трябва да имаш такива съмнения в себе си! Просто трябва да си даваш сметка и често да си го повтаряш, че хората сме много различни и това прави животът такъв, какавто е в действителност! И ние в темата сме много различни, едни имат изключителната способност да пишат прекрасна художествена литература (използват в написаното от тях олицетворения, епитети, сравнения, метафори и хиперболи), други пишат в стил научно-популярна литература, трети пишат за музика, четвърти предлагат актуална информация, снимков материал и т.н. Всеки според възможностите които има и с времето с което разполага! Много сме различни и това всъщност според мен (нямам опит от продължителни участия в други теми) прави темата ни толкова вълнуваща,  интригуваща и увлекателна! Но колкото и да сме различни, нас ни обединява  едно нещо и то е нашия любим в момента турски сериал, неговите актьори и целия му екип! Затова, да се избавим от страховете и притесненията си и да продължем да пишем за нашата вълшебна романтична приказка с вежлив и учтив тон, любезно и коректно отношение и позитивно до розово настроение!  

С пожелания за успешен вторник едно любимо стихотворение в съзвучие с еп. 18:

Скрит текст:
Тишина

Петя Стефанова

Сред намърморената тишина
момчето си събра багажа.
А майка му – останала сама,
не знаеше какво да каже.
Продъниха се всички светове,
а пръстите се чупеха, присвити;
и сиви бяха дни и цветове,
очите й угасваха изтрити.
Сама до прага, сам – сама
му махна и приседна кротко.
Тя беше майка и жена,
раздялата я сви на топка.
Остана. Дни и времена
принадлежаха й до края.
Но бе самичка.  Сам – сама
в помръкналата бяла стая…

Хубава вечер и спокойни сънища, момичета!

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 01:50 от nrgmama

# 183
  • Пришълец
Ниника, точно това и на мен много ми харесва при Айдан. Аман от злобни свекърви по сериалите, вечно недоволни и придирчиви, прекрачващи всички граници и безцеремонно пъхащи си носовете в живота на синовете си.  Колко хубаво, че тоя образ е толкова цветен и променящ нагласата си към живота и околните. Допусна Еда достатъчно близо до себе си, опознаваше поетапно момичето влязло в живота на детето ѝ, в техния също. Дори Алптекин усети промяната, свежия полъх. Привидно крехко, но и много силно момиче, отстояващо себе си. Противопоставящо се, знаещо какво иска и успяващо да го получи.  На Айдан хич не ѝ се понрави, че се е появила такава, която едва ли не размахва пръст на сина ѝ, овиква го и той се подчинява Joy Върти, суче, Еда постига своето. И пред колегите в офиса не го жали, замъкна го на вечеря у леля си, обещали били Joy'
Без да е наивна до глупост е много милосърдна и в готовност да подаде ръка. Ето това нямаше как да остане недооценено от Айдан. Тя си позволи да я обикне заради човешките ѝ качества и всичко онова, което правеше за семейството ѝ без да очаква нищо в замяна.
Нима в живота не е така? Първоначално подхождаш с недоверие към някого, но осъзнаеш ли, че си в заблуда ти сам правиш крачка към него.

Поведението на Айфер също го намирам за адекватно.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 01:52 от Маргарита Н.

# 184
Добро утро, бамбини Flowers Hibiscus

Ех, тоз перчем и той много се развълнува Stuck Out Tongue Winking Eye

# 185
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus
Желая ви един страхотен ден Hug

# 186
  • Кърджали
mikipoli , а и всички момичета, включването на всяка една е много ценно за групата. Правинместенцето ни шарено и приятно. Па дори и да е само включване с пожелание за приятен ден, с цитат или нещо друго. Цитатите, които споделяш са много специални, неведнъж съм си казвала " уау, точно навреме, точно от такива думи имам нужда сега".
Лично аз осъзнавам че не мога да отговоря на всяка една, колкото и да искам. Дали ще е защото са се натрупали много отговори и накрая забравям на кого какво мислех да пиша, дали защото влизам в идеята да напиша едно, а се отплесвам в някаква мисъл и пиша друго.. Но определено чета всичко, внимателно.

Добро утро, момичета!
Нищо че страшно ми се спи. Снощи изгледах две серии от сериалчето ни. Наистина ми се оказа интересно след като знам историята вече, да обръщам внимание на дребните детайли, на които успявам да обърна внимание сега...
Butterfly, и аз проявих желание да опитам от този чай.. 🙃

# 187
Маргарита Flowers Hibiscus, да и аз намирам поведението на Айфер за много адекватно, даже има голяма търпимост към Робо, ако бях аз пилешката супа вече щеше да има метален вкус Joy
Усмихнат ден, момичета Flowers Cherry Blossom

# 188
Марги, ninika, nrgmama, Алекс , благодаря  ви , момичета,  стоплихте ми душата Heart

Какво ни кара да крещим от щастие? Какво ни кара да плачем? Кои са най-щастливите ни спомени, най-лошите ни дни, най-дълбоките ни разочарования? Кой е на наша страна? Какво представлява едно семейство? Какво представлява един отбор?
Колко пъти в живота си се чувстваме напълно щастливи?
Колко шанса имаме да се влюбим безусловно в нещо почти безсмислено?

"Ние срещу всички"

Тук в последната фраза авторът  има предвид спортна игра , но то може да бъде и сериал, песен, филм. Не съм съгласна , че това е безсмислено , на някои хора може да им се струва глупаво , но за тези,  които го изживяват е незабравима емоция, "храна за душата", както се казва Heart Благодаря  ви, че стоим на една маса и се "храним" заедно Heart

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 09:13 от mikipoli

# 189
Добро утро

# 190
Добро утро момичета , с риск да Ви досадя ..
Скрит текст:
Мики, Kissing Heart получава ти се и още как. Изкушаваш ни да търсим даже произведението...
Аз трудно се приобщавам, има само още една тема където споделям с лекота, но пък стане ли нещо част от ежедневието ми, ценно ми е. Независимо, че е във виртуалното пространство.
И на мен така, разпознаваеми сте ми вече по стила си на изказване Heart Eyes Само с Бюрсин и Деси ли беше (Десинце ли), срещнах затруднения заради еднаквия аватар, добре че Бюрсин вече е с нов. Stuck Out Tongue Winking Eye
Практически ми е трудно да отразя всички иначе не ми убягват от погледа и тези, които се разписват по-рядко. Има и други, които пък не насмогват на темпото и не се решават на повторна поява. Joy Познато ми е. Преди няколко години когато се разписах за пръв път във форума в темата посветена на любимия ми сериал, едва се реших да вляза, понеже една тема я изписваха за ден, мислех си на мен кой ли ще ми забележи питането в калабалъка Sweat Smile Май доста се отклоних...

И аз се чувствам така... :/ направо се чудя дали изобщо съм приета тук , всички пишете със скоростта на светлината и си говорите и се приемате помежду си , аз сякаш съм в сянката , ама нищо. Аз нали пак си пиша... Grinning

Алекс, ще се повторя , но не ми отговори. Не знам дали прочете въпроса ми в предния пост . Да попиташ дали съществува този чай и от къде бихме могли да си поръчаме.

# 191
# 192
Butterfly, не говори така, всички сме приети по равно в тази тема 🥰 Някои пишат по-често, други по-рядко (като мен), но аз редовно чета всичко, нямам време да пиша дълги коментари в последно време...
Иначе се радвам, че смениха деня, дават шанс на сериала ни отново ❤

# 193
  • Пришълец
Добро утро и от мен! Nature Partly Sunny

Нинка, нали, доста голяма търпимост проявява Айфер като в същото време предизвиква и респект. Накратко - взе му страха на Робо Sweat Smile Еда го оприличи веднъж на майка му, той пък на леля ѝ. Има нещо такова. Това търпение обаче понякога е в повече. Аз нямам деца все още, но в качеството си на леля към момента се замислих какво ли ще е ако малкото ни момиченце някой ден като се превърне в млада дама ни попари с новината, че се омъжва. Онази реакция на Айфер с тортите посред нощ къде ги майстореше ми беше трудна за разбиране, ама филм да става Stuck Out Tongue Closed Eyes Но, нея я показват като човека погрижил се за отглеждането и възпитанието, как приема решенията на порасналото си дете като си позволява единствено да изказва, но без да налага мнение.

Алекс, така е, на второ четене/гледане човек тъй като е запознат с историята започва да се заглежда в детайлите. Аз не повтарям и потретвам по принцип, но за нашия сериал желание не ми липсва да го направя. Най-малкото защото отначало превъртах, мислех си какви са ми пискливи приятелките на Еда...

Бътерфлай, да знаеш, че заради теб и още някой който може да се е почувствал пренебрегнат изпаднах в ненужните подробности за пребиваването ми в БГ Мама Hug Когато потребителите са повечко, някои мнения увисват без отговор, но не защото не ги четем. То и аз понякога се оливам с обема, ама не се извинявам, въпрос на личен избор е дали някой ще ме прочете или не. Темата и сериала ми върнаха позитивизма, който бях загубила в последните месеци поради проблеми в семейството. Покрай многото писане започнах отново да общувам пълноценно и в реална обстановка. Мълчанието ми беше взело да ме плаши. Какво друго ми остава освен да благодаря, че ме предразположихте.

# 194
  • Кърджали
Butterfly, какви сенки, какво неприемане.... Штттт, това не съм го видяла, това не съм го прочела... Не може да става въпрос за неприемане, я, за първи път попадам в "общност" в която е така приятно и всеки член ми е скъп като приятел... Някой пише повече, някой по-малко, някой за едно, друг - за друго, но точно това прави атмосферата така приятна. И разбирателството.

Видях въпроса тиз между другото, записах го. Днес утре ще кача тук преведените. За другите, ще ги пратя на Ali.yor  (дано не бъркам ника, но аз имена не помня, бъг в мозъка ми) да помогне с превода... Та направят ли лайф, който иска да копира въпрос и да го задава....

Маргарита, дано всички проблеми и негативи да са останали зад гърба ти. Много добре разбирам какво имаш предвид. И на мен този сериал ми запали пламъчето, което поради лични и семейни причини беше угаснали и ми беше едно мрачно и тихо

Приятен ден и само хубави мисли да минават през главите ви.

А аз се надявам за компенсация да ни пуснат днес или утре някоя сцена от новата серия. Миналата седмица тази им изненада беше готина и искам пам

Общи условия

Активация на акаунт