Зимна гобленарска тема - 145

• 50 287
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Хекси, без да съм шила някога на стан мисля, че в този случай не можеш да въртиш рамката, за да подпъхваш отдолу. Затова съм гледала руски клипчета, че винаги завършват конеца отгоре. Иначе шитото на стан изглежда винаги прекрасно - панамата е опъната, кръстчетата перфектни, виждала съм рускини да шият даже с две ръце едновременно. По едно време даже проучвах становете, май един от най-препоръчваните е Иволга. Въпреки, че Иля Муромец на Дубко е най-красивият, който съм виждала. Но така и не си купих, ами си останах с гергефа на Нурдж Simple Smile. Та лично на мен би ми било много интересно ако MamanaMiro сподели повече за нейния личен опит със стана. И още- опъва ли с ластици или зашива отстрани панамата и кой начин е по-удачен според нея?

# 676
Manzhelka, сега като се замисля май си права. Аз съм с гергеф, но на стойка. Изключително ме дразни свършването на конеца. Или трябва да извадя целия гергеф или да въртя. За започването нямам проблем защото сгъвам  на две и препъхвам между  двата конеца.  Наистина ако е голям гоблена е трудно. Все си мисля, че ще се объркам  от тези стърчащи конци. Аз също шия с двете ръце въпреки, че съм със гергеф.

# 677
  • Варна
Днес ще отида да си купя малко лен.
Трябва ми Lugana Zweigart , 10 нишки на сантиметър. Това колко каунта е според вас?

# 678
Според мен е 25 каунт.

# 679
  • Варна
Благодаря ти! Точно 25 каунт е. Ходих, намерих, купих.
Доволна съм, като стане ще покажа малката Роуз която ще шия. Blush

# 680
Браво! Чакаме с интерес новото начинание Hug

# 681
Покрай свекърва ми реших да се пробвам да шия. Не съм от спокойните и търпеливи хора, но по-нататък ще видим.
Стягам, усуквам, но с времето се надявам да свикне ръката. Личи от километри нескопосното шиене на фона на красотите ви 🙂, но да покажа началото.
На евтина панама с ариадна конци.

Алабастрова дама

# 682
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много е нежна. Simple Smile
а панамата е добра. има и много по-зле.
полукръстчета ли е по схема или ти така реши да я правиш?
защото ми се струва, че модела е за кръстче и с половинка ще прозира през конците.

# 683
Свеки така реши да я правя. Кръстче е по схема-да. С три конеца шия и пак много стягам. Нямам усет още. Вижда се бяло между бодовете, но няма да разшивам. Ще се уча на този. Ако успея да го ушия и изперем, ще видим какво ще се получи.
Вчера като купувах конци продавачката шиеше с 2 конеца на същата панама и нейният гоблен изглеждаше доста изпъкнал. Пак с ариадна конци.

# 684
Моя стан е... Не точно стан... НО много си го обичам и ми е много удобен, защото мъжа ми е дърводелец и ми го направи:) Промушвам конец така, защото не мога всеки път да въртя гоблен, за да промуша от долна страна .. Конеца минава по пътя на иглата и когато ушивайки стигна до него, аз го покривам и го отрязвам... При мен проблема е, че много стягам конеца и преди да започна да бродирам на стан, дори след изпиране, конеца беше стегнат и се виждаше отдолу панамата! То не е нито тайна, нито чалъм... 😃😃😃 Ако сте любопитни, ще кача повече снимки да го видите Simple Smile

# 685
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Моя стан е... Не точно стан... НО много си го обичам и ми е много удобен, защото мъжа ми е дърводелец и ми го направи:) Промушвам конец така, защото не мога всеки път да въртя гоблен, за да промуша от долна страна .. Конеца минава по пътя на иглата и когато ушивайки стигна до него, аз го покривам и го отрязвам... При мен проблема е, че много стягам конеца и преди да започна да бродирам на стан, дори след изпиране, конеца беше стегнат и се виждаше отдолу панамата! То не е нито тайна, нито чалъм... 😃😃😃 Ако сте любопитни, ще кача повече снимки да го видите Simple Smile
Да, качи моля те, на мен ми е интересно да го видя, че обмислям купуването на стан. Благодаря!

# 686
  • София
... С три конеца шия и пак много стягам. ...

При мен проблема със стягането се разреши след като започнах да използвам гергеф и след това от кю-рамките. Някак си като е опъната панамата ми е по-лесно да не стягам много. Simple Smile

# 687
  • Бургас
Показвай, показвай стана. От дясно, отляво, отгоре ....Мъжете винаги трябва да са ангажирани. И аз имам един амбициозен любител вкъщи, с повече машини от мен.

# 688
Ето го и него, в целия си блясък!!! Снадката в средата ми позволява да го на кланям както си искам... На снимките съм сменял позицията за да се види по добре Simple Smile

Тъкмо и етап на гоблена се вижда 😃😃😃

# 689
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Благодаря, беше ми полезно. А как захващаш панамата за стана?

Общи условия

Активация на акаунт