🐑Фермата сезон 6 Тема 11 /15.11-22.11/

• 109 267
  • 3 272
  •   1
Отговори
# 3 075
Защо коментирате въпроса за надниците, че бил средата на септември? Средата е Кръстовден, а те не казаха ли верен отговор Петков ден, което било 15 октомври,? Не ми се гледа пак, затова питам тук, че нещо или не съм внимавала, или не разбрах кое последно е верен отговор.
Аз от баба ми, бог да я прости знаех, че е Димитровден.
Но се оказа,че греша.

# 3 076
Стоянчо може пък да вземе имунитет срещу ратайство, все пак има шанс - Митко го нема.
А от промото съвсем ясно личи кой ще е новият шеф. Simple Smile

# 3 077
Бенгън, да, разбрах, обаче тук потребители коментират за средата на септември, а те не казаха ли, че верния е средата на октомври?

# 3 078
Стоянчо може пък да вземе имунитет срещу ратайство, все пак има шанс - Митко го нема.
А, дано! Защото ми омръзна да гледам едни и същи ратай. Ако Надя стане фермер на седмицата ще отидат според мен пак Стоян и Милена.
Стоян вече трета седмица ще е подред, Милена също беше доста време. Аман! Да отиде някой друг вече, то стана банално. Да пратят Боби, Данчо, защо не пак Даяна.

# 3 079
Бенгън, да, разбрах, обаче тук потребители коментират за средата на септември, а те не казаха ли, че верния е средата на октомври?
Ето какво пише за Димитровден
На деня на светията, стопаните се разплащат и разпускат наетите от Гергьовден работници, овчари и ратаи. На места този празник се нарича Разпуст, а на най-грижовните ратаи стопаните дарявали кат нови дрехи, овен или агънце.

За мен лично Продукцията беше в грешка с отговора на този въпрос

# 3 080
  • при късмета
За това преди време казах, че този алманах никога няма да си купя и изобщо е некоректен. Обичаите в различните краища се правят различно и няма правилен и грешен. С издаването на такъв алманах, все едно те определят кой е правилния и кой грешния, а това е абсурдно. Да не говорим за неточностите като цяло.
Имаше спорове относно някой обичай, още с Бети. И вчера във въпроса имаше "края на лятото", а всичките дати бяха есента, къде по-рано, къде по - късно. Казаха, че не е кръстовден, а той е на 14.09, дни преди настъпването на астрономическата есен. И петковден, и димитров ден са октомври, което е месец след настъпването на есента.
И Стоян каза димитров ден и тук в темата много хора смятат така, което значи, че алманаха е и неверен на всичко отгоре. А те правят пари от това

# 3 081
  • SF
Въпросът беше зададен от сорта на: На кой  църковен празник в края на лятото са се разплащали на ратаите и са ги освобождавали от работа?
И бяха изброени 4 празника. В края на лятото - 14 септември е Кръстовден.
Петковден средата на октомври, е през есента, а Димитровден е на 26 октомври и дори е смятан за началото на зимата.
Знам, че астрономическата зима настъпва на 21 декември, но за начало на зимата са смятали, когато сняг запръска и земята вече е достатъчно изстинала, за да става за оран.
Но сигурно имате право с Димитровден, както и Стоян, който много се учуди, че не е познал верния отговор.

Редактирам се: Ма ко, писали сме едновременно. Снощи за верен отговор бе посочен Кръстовден. В средата на септември може да се счете, че е края на лятото. В края на август все още е рано да се слага край на лятото. Има реколта за събиране, а и може спокойно да се ходи на море Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 3 082
Това за Димитровден аз го знам от литературни произведения за онова време, точно защото е споменавано, че стопаните се разплащат с ратаите. Снощи много се учудих, отделно и Стоян, и Митака така знаеха, проверих и в гугъл - Ами Димитровден си е.

# 3 083
  • Разпиляна във въображението
Ако изберат Надето за фермер може този път да си осъществи плана - Мария ратай и първи дуелист.

# 3 084
  • при късмета
Като питаха Митко и той ли щеше да каже димитров ден, той каза "не". А има имен ден тогава, все знае обичаите за този празник или какво значат. Каза кръстовден май, но и той се оказа грешен
Ако изберат Надето за фермер може този път да си осъществи плана - Мария ратай и първи дуелист.
Възможно е. Ще разчита на нея да махне Милена
Аз все пак клоня, че Милена ще е ратай и първи дуелист, зад а ѝ е сигурно на Надка, че ще е на дуел. Иначе може да ѝ се разминат плановете

# 3 085
Ма Ко, питам Дана, защото все пак е била вътре. Негативното отношение не е от вчера. Едно е да не харесваш някого, но тяхното просто не е нормално. Хайде Митко бил слаб, ами Кустев? Победи си го съвсем честно и пак виновен, защото си позволил да се радва.

# 3 086
Еее, да 'земе таа залупена Милена да 'земе веднъж имунитет от ратайство - много ще са разочаровани всички, най-вече - Надя. Ама не вервам, явно Милена нищо не помни по история, срамно си е.

# 3 087
  • Разпиляна във въображението
Аз мисля, че не е имало никакво лошо отношение към Стоян. Говорили са зад гърба му, то за всички се говореше, но да е бил "наритван" и изолиран не вярвам. Щеше да си стигне до ратайство и дуели без да бъде смачкван, което бе направено от продукцията. Другите просто не са му обръщали такова внимание. Най-малкото щяха да покажат това.

Милена много приказва, но Надето не вярвам да избере. Ще нацели Ваня, а може и Дайчето да привика.

# 3 088
Аз не бих сигурна че Надя ще прати Мария ратай/първи дуелист. Милена и Мария съм сигурна че ще имат равни сили в дуела, тя Милена каза ако бъде на арената ще дръпне Ванчето.

# 3 089
  • SF
Аз слушах въпроса и в него се съдържаше "в края на лятото".
Знам, че по Димитровден вече са чакали снега. Петровден се е считал за началото на лятото, а Димитровден - за началото на зимата.

Общи условия

Активация на акаунт