🐑Фермата сезон 6 Тема 11 /15.11-22.11/

• 109 272
  • 3 272
  •   1
Отговори
# 3 120
Ето и моите две копейки по темата.

Според мен общуването/социалната игра на Стоян е малко тип Try-hard. Не се усеща на моменти, че олеква и става смешен в очите на останалите. Отделно дълбоко вкоренената му нужда да е харесван от всички играе страшно много против него, защото го прави много непоследователен.

# 3 121
....

А можете ли да разкажете вица с "Бе, бе, избирам бе!"?

Явно си пропуснала епизода с наградата за най-работните?
Мария, Петър и Надя бяха на търг. Надя спечели бонбонки, Мария не помня, но на Петър случайно така се падна "Хасиенда вечер". Имаше право да вземе със себе си когото иска. Петър тръгна с шегата: Имам избор между отговор "а) Ваня" и всички дружно викнаха " бе, бе, избора е бе".Smiley

В един по-стар епизод Данчо разказа вица. Беше от сорта: попитали един мъж дали иска а) в рая с жена си или... (тук мъжът изкрещял “б! Б! Б!”).
На търга се шегуваха с този виц.

# 3 122
  • Велико Търново
Скрит текст:
"Разкостихте" ли не-признаването на верния отговор за Димитровден? И въобще... какъв край на лято е краят на октомври Който го е написал този въпрос яко се изложи. Ама и ония двама многознайковци и те блеят гаргите
Май не. Аз си знаех, че е Димитровден, и много се озадачих, че го изкараха грешно.
Аз също мислех, че е Димитровден, но Esmee ме коригира.
Да, добър алманах направиха. Браво и на двамата. Аз също щях да кажа Димитровден Sad
Ама този бутон в тази игра ми докарва позивни.
Димитровден не е в края на лятото. Той е на 26 октомври.
Въпросът беше за края на лятото, когато полската работа приключва - средата на септември.
Петковден е на 14-ти октомври обаче. Много по-далеч от края на лятото, отколкото от Димитровден.
Целият въпрос, барабар с отговора, са пълна излагация.

Скрит текст:
https://youtu.be/RBfOepBZAWw

Не мога да боравя със скрит тест,
ако не искате, не го отваряйте. От съседна тема, подсказва финалисти в две предавания, едното е нашето.
Скрит текст:
Дават две прегръдки - на Калоян с Ангел и на Надя с Ангел. Ангел вече е извън играта. Така че аз не виждам да подсказват каквото и да било.
Въпреки това слагам в скрит текст, за да не се получат някакви недоразумения, макар че видях, че вече е обсъдено.

# 3 123
Скрит текст:
....

А можете ли да разкажете вица с "Бе, бе, избирам бе!"?

Явно си пропуснала епизода с наградата за най-работните?
Мария, Петър и Надя бяха на търг. Надя спечели бонбонки, Мария не помня, но на Петър случайно така се падна "Хасиенда вечер". Имаше право да вземе със себе си когото иска. Петър тръгна с шегата: Имам избор между отговор "а) Ваня" и всички дружно викнаха " бе, бе, избора е бе".Smiley

В един по-стар епизод Данчо разказа вица. Беше от сорта: попитали един мъж дали иска а) в рая с жена си или... (тук мъжът изкрещял “б! Б! Б!”).

На търга се шегуваха с този виц.

Smiley Satisfied Аахах, аз реших, че случката с Петър вече се превърна във виц.Smiley

Не беше ли във вечерта, в която се появи Калоян и започна да разказва виц, който Данччо тъкмо им беше разказал.Smile

# 3 124
Чичкото ми падна в очите много.Изкриви мн думите на Стоян едва ли не бил подценен.Абе сульо не стига,че някой иска да ти направи добро ами го изкарваш него виновен аман от простотия.Тарикатлъка ти тепърва ще се вижда в Мелник няма да ти стъпя в винарната нищо че обичам да дегустирам вина.Рекламира се добре сега запретвай ръкави и бъди готов на неудобни въпроси от клиенти.

# 3 125
  • Другата България
Мери, не зная защо намесваш Боби. Нямам представа дали го харесват или не.
Изброих как ни е представено, че минава ежедневието на Стоян.
Направих сравнение между идентичното според мен поведение на двамата, което виждаме именно от това, което ни е представено.
И защо отново според мен не това е причината за нехаресването на Стоян.

# 3 126
Инстаграм профила на Юхууууууто е също толкова шантав като нея. На ден бълва по 10-15 сторита сигурно. Много надписи и всичко е шарено. Направо да те заболят очите.
Иначе календарът на Жанета го е подарила на Ангел.
Менажират го нейни приятелки, не е тя.

# 3 127
  • София
Е, Даяна надали се съобразява кога дават епизода. Питам какво са давали. Не знак колко е продължило всичко и дали не са запълвали.
Неадекватни въпроси, особено щом е дуела. Няма какво друго да дават през целия епизод, освен него. И с какво да се съобразява Даяна, кога да се съобразява, изобщо не става ясно

Питала съм, ако не си разбрала въпроса - не отговаряй. Не е сложно, вместо да се чудиш кое е ясно и кое не е.

Нямаше как да гледам, не знам колко битки са играли, не знам дали не са си запълвали времето с нещо от другите участници - коментари за игра, извън игра и пр. Няма как да знам какво може да им хрумне да излъчат. И понеже имаше коментар от потребител за Даяна, останах с впечатлението, че отново тя е имала ефирно време по някакъв начин.

# 3 128
Clouded Mind, не виждам причина да продължаваш да изискваш от целия форум аргументи и мотиви, поради  които сме подкрепили Стоян. Не сме ти длъжни.

Аз пък искам Mild, да отговори, защо Стоян, не е редо да избира чичо Митко на дуел, и защо тоя негов избор, предизвика тоя гняв, на "читавата група" ?!

# 3 129
'Начи, за следващата седмица се надявам на следния сценарий,..а, пардон, развой на събитията: Надка - фермер. На играта за имунитет от ратайство три от жените с равен брой точки - Дая, Милена и Ваня. Мара - ратай - единствена опция. Искам Надя да я прати на дуел. Дали ще има пак сълзи, сополи и нечленоразелна реч.. Trollface
От мъжете искам, вече казах, Стоянчо да вземе имунитет. А ратай да е Данчо, не е бил още, време му е.

И не разбирам защо някои потребители все държат сметка на други за симпатии/антипатии към участници... Пък и други им се връзват, бе, давайте по-спокойно, що правите четенето на темата така тягостно с такива безсмислени свади....
То Големо подминаване на постове требва така да правя.... имайте милост. Trollface

# 3 130
Инстаграм профила на Юхууууууто е също толкова шантав като нея. На ден бълва по 10-15 сторита сигурно. Много надписи и всичко е шарено. Направо да те заболят очите.
Иначе календарът на Жанета го е подарила на Ангел.
Менажират го нейни приятелки, не е тя.
Няма значение, той пак е шарен и нелеп Grinning
А и малко се съмнявам след като всички са навън нейни приятелки да й управляват профила. Всеки може да пише накрая на всеки текст "админ", а пък да си е тя.

# 3 131
Един наивник на средна възраст - това е Стоян.
Мисли си, че с добро отношение и ''дай пет,'' ще е харесван от групата.
Нямаш шанс, момче! И не, защото си скромен и добър. Не! Просто си попаднал в гнездо на оси.
Другите не са с нищо по - добри от Стоянчо.
Как да го харесат хора, като Надето, Калоян, Пешко и Ванчето?
Вместо да разкостват Стоян, по - добре да търсят сметка на Марчето.
Тя е тази, която приказваше против Дайчето, а после й стана пръв съветник в любовния живот.
 Тя изпрати Стоян на дуел.
А Стоян е този, който решава, срещу кого да се изправи на Арената.
Не стига, че го правят дуелист, ами и му вменяват вина, че посегнал на светинята!
Ами, като са толкова тъжни, че иконата си тръгнал, солидарно да си беше тръгнало и сепарето на Шестака.
''Вратата на Фермата е отворена'' - каза Андрей.

# 3 132
Забравете за "края на лятото".. тъпо зададен въпрос. Все едно да ви питат "Кога в края на лятото е Рождество Христово" и да кажете "няма начин да е Декември". Те двамата гноми на толкова са способни, какво да се прави..

Цитат
От Димитровден до Гергьовден и от Гергьовден до Димитровден - така групирали българите сезоните. Границата между годишните сезони имали селскостопански характер.

Времето от Димитровден до Никулден народът нарича „Сиромашко лято".

Около Димитровден завършвали и строежите на нови къщи. По традиция стопаните дарявали зидарите, а баш-майсторът казвал дюлгерски благослов за здраве и берекет в новия дом. Обичаят изисквал, стопаните на новата къща да заколят бял овен и да поканят цялото село за освещаването на дома. Поради тази причина на този ден празнуват и строителите.

На деня на светията, стопаните се разплащат и разпускат наетите от Гергьовден работници, овчари и ратаи. На места този празник се нарича Разпуст, а на най-грижовните ратаи стопаните дарявали кат нови дрехи, овен или агънце.

# 3 133
Доволна съм, че Стоян победи за да им гледам тъпите физиономии на гялата гранд! агитка - то злоба,то ненавист,...мъка, мъкаааа!

Стоян е с толкова лабилна психика - като на малко дете - иска да се хареса на всички. Колкото и да му помага Милена той не може да я оцени! Що не ги попита ТЕ ако бяха на дуел кого точно щяха да извикат - и да видиш дали ще си сдържат думата!

Милена, Ванче , Дая, Шестака са най-слабите и всеки щеше да избере точно тях ако беше на дуел - какво се дуят?

Макар че много се съмнявам, че ако на дуела има игра за съобразителност и памет Мара могат да я опукат и Дая и Милена.

Глупав мъж е Стоян .Той дори сега не оценява подкрепата на Милена.Иска да го приемат в групата на Нада .Той би застанал на страната на Мария при дуел с Милена.Глупав и комплексиран мъж

# 3 134
  • Велико Търново
Скрит текст:
Въпросът беше зададен от сорта на: На кой  църковен празник в края на лятото са се разплащали на ратаите и са ги освобождавали от работа?
И бяха изброени 4 празника. В края на лятото - 14 септември е Кръстовден.
Петковден средата на октомври, е през есента, а Димитровден е на 26 октомври и дори е смятан за началото на зимата.
Знам, че астрономическата зима настъпва на 21 декември, но за начало на зимата са смятали, когато сняг запръска и земята вече е достатъчно изстинала, за да става за оран.
Но сигурно имате право с Димитровден, както и Стоян, който много се учуди, че не е познал верния отговор.

Редактирам се: Ма ко, писали сме едновременно.
Снощи за верен отговор бе посочен Кръстовден. В средата на септември може да се счете, че е края на лятото.

Единствено (!!) тук прочетох, че това, което е написано във въпроса, се случва на Петковден. При това - дословно!
Трябвало е да си сверят източниците на информация, не да вярват само на един.
Явно го считат за най-достоверният, сигурно защото е "Патриотичен десант" Joy
Аз слушах въпроса и в него се съдържаше "в края на лятото".
Знам, че по Димитровден вече са чакали снега. Петровден се е считал за началото на лятото, а Димитровден - за началото на зимата.
За начало на лятото се счита даже Гергьовден:
Цитат
Друго българско народно предание представя Свети Димитър като брат близнак на Свети Георги.
Скрит текст:
Приживе братята се разделили, тръгвайки по света в различни посоки. Георги му зарекъл, че ако види от стряха кръв да капе, то значи е умрял. След време Димитър видял една стряха да капе и тръгнал към Георгиевата страна на света. Там заварил ламя, която била изяла Георги. Притиснал Димитър ламята и тя му дала душата на Георги. После двамата яхнали конете и литнали към небесата.
Там си раздели годината по братски - за свети Георги лятото, а за свети Димитър - зимата.
От Димитровден до Гергьовден и от Гергьовден до Димитровден - така групирали българите сезоните. Границата между годишните сезони имали селскостопански характер.

Естествено че Стоян можеше да избере когото си иска за противник. Включително и Митко, който все пак е един от участниците и нищо не го прави неприкосновен. Всичко друго са измишльотини на Калоян и Надка и пригласяне на останалите. Включително и тези от зрителите, които защитават подобна "идея".
Аз наистина не мога да разбера подобно отношение към някого като това към Стоян. Без значение кой точно е конкретният човек. Отношението си е отношение. И е отвратително!

Ензимче, как да разбирам, че трябва да подмина нещо, ако не го прочета. Пък като го прочета - то вече е "игран мач" Satisfied

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 15:12 от DamaPika

Общи условия

Активация на акаунт