АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 030
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета не ми остава време от малката да седна да пиша и да ви чета, по цял ден сме навънка защото неиска да спи вкъщи незнам как ще сме зимата, едам е изкрала и два дена да не излиза.
Искам да ви питам сега като сме на изкуствено мляко, тя не пие много вода дори вече я отказа само в топлото пие вода иначе неиска изпива си млякото и заспива и няма как да я будя и между храненията да давам вода.
та въпроса ми е могали да я захраня от 4месец вместо от втория, и трябвали да я карам да минава на 5хранения като е 4 килограма - защото сега е на 6 хранения.

Леки разходки

Снежко, АМ се разтваря във вода. Бебетата на АМ също много често отказват да пият вода и всякакви други течности. Желателно е да я захраниш на поне 4 навършени месеца, а ако не чувстваш и не виждаш, че е готова можеш да го отложиш. Късното захранване не е само за бебета, хранени с кърма. То просто е щадящо за стомаха и е близко до това, което бихме правили в природата. Така че спокойно - взела си правилното решение, относно бебето си Grinning

# 271
Хайде и ние да се разпишем.Днес ДАри е най-кроткото и поспаливо беб4е на света Hug(Чак ме притеснявам това newsm78).Сутринта спахме две4еките до 9ч.след като през нощта реши по едно време да си играем CrazyВе4е си й стана навик да спи при нас.Особено сутрин.А понякого и от презнощта я забравям в леглото след като съм я кърмила и тя си кара на самообслужване.Кога и колко е яла.. ooooh!само тя си знае.преди обед пак дремна за по4ти 4ас,после я натоварих в колата и хукнахме по зада4и.Платихме си сметките,пазарувахме,минахме през работата на тати да го видим LaughingПрез цялото време душицата спинка сладко-сладко.Оба4е е голяма нерва4ка.Щом колата спре и по4ава да мрънка.Не признава нито светофари,нито задръствания NaughtyПрибрахме се  и  се хранихме.ПОсле пак се унесе в дряма и аз реших да я изведа  на разходка в парка с риск да се събуди скоро и да се размрънка.но- и тук ме изненада.Отново проспа блаженно разходкат на въздух.Дано времето се задържи хубаво 4е да се възползваме от последните слън4еви лъчи( 4е аз 4сто забравям да давам витД Blush).Сега - познайте Laughing- отново спинка.,а аз се възползвам от това да надникна в любимия ми форум.

# 272
  • София
Здравейте момичета не ми остава време от малката да седна да пиша и да ви чета, по цял ден сме навънка защото неиска да спи вкъщи незнам как ще сме зимата, едам е изкрала и два дена да не излиза.
Искам да ви питам сега като сме на изкуствено мляко, тя не пие много вода дори вече я отказа само в топлото пие вода иначе неиска изпива си млякото и заспива и няма как да я будя и между храненията да давам вода.
та въпроса ми е могали да я захраня от 4месец вместо от втория, и трябвали да я карам да минава на 5хранения като е 4 килограма - защото сега е на 6 хранения.

Леки разходки

Snejko, Assinka вече ти е отговорила за захранването. Що се отнася за храненето бълг. педиатрична школа препоръчва да е на 3 ч. докато започне захранването. Смята се, че храненето на 4 ч. води до 1) намаляване на кърмата и 2)увеличаване на еднократните количествата на хранене, а пък стомаха на бебчетата още е малък и се натоварва.

За водата ние сме на смесено хранене и щерката също не иска да пие вода. Едвам изпива по няколко глътки след ядене за да си изплакне устата от млякото. За това настоява нашата педиатърка.

# 273
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ОТ СЪБОТА ДОСЕГА!!! Grinning Grinning Grinning

Ние правихме погача в неделя и беше много приятно, а бебчо получи много подаръци, гушкане и какви ли не съвети. hahaha Вчера пък ни четоха молитва в " Св. Георги" и за мое учудване се разбираше всичко, а молитвата е наистина много красива. Гого беше много послушен и гледаше отчето с интерес като само накрая се разплака, но вече беше умрял от глад.
И за да е пълен отчета днес се видяхме с мама emelle и вече големия мъж Толга, за да обсъдим бебешките проблеми. Laughing Hug

Snejko, Гого също не иска вода и затова дори вече не му предлагам.

velmar, нашите люспички почти изчезнаха и незнам дали има връзка с факта, че избягвам млечните продукти.

# 274
Анди,ние в4ера ходих ме на кожен лекар,защото доста ме притесняват тези кори4ки.Обхванаха и клепа4ите и о4енцата й сега са променени и леко за4ервени.Диагнозата е себореен дерматит .Изписаха ни и лекарство, с което да предотвратим разрастването на проблема и засягането на други у4астътци. SadУтре отново сме на контролен преглед да видим дали има подобрение.За мен има,макар и малко.От в4ера я мажа с преварен зехтин по съвет на лекарката за да може да омекне кожата и по-бързо да паднат.Ами  -това е ! Утре ще докладвам отново след прегледа.Дано има наистина подобрение. Praynig
 Исках да ви попитам и за кенгурото?Няой от вас ползва ли ве4е?Знем 4е по при нцип преди 3-ия месец не се препоръ4ва,но - без ръце останах CrazyОнзи ден я сложих за проба в него и тя се 4увстваше 4удесно според мен.Ходихме до магазина..абе- бяхме атракция  LaughingВ на4алото на месеца сме на ортопед,та ще го питам и него ... newsm78
Между другото струва ми се днес по обяд видях Emelle  с Толга в едно синьо кенгуро  да предсу4ат пред мен  около Военно-медицинска академия. LaughingДано да не греша... Thinking

# 275
Здравейте и от нас с Маги! Не ми е останало време тези дни да попиша, но за малко влизам и прочитам как сте. Ние в неделя правихме погача. Мина много хубаво. Преди обяд ходихме на църква, а следобяд дойдоха мои приятелки. Изкарахме си чудесно. Орисаха малката ми принцеса с хубави пожелания. Бях й облякла красиво розово костюмче, но Маги реши да се наака повече от обикновено и памперса не издържа. Но нищо, те пак я харесаха.
Брат ми е тук и по цял ден се забавляваме с него и с племеницата му. Много е горд и за мое учудване много бързо свикна с нея. Все пак е на 25 г. и не му е до деца изобщо. Но с Маги е различен, като сме навън не ми дава да бутам количката. Мерак му е май.
Хайде да ви оставя, че мъжете почнаха да викат за вечеря. До по-късно. Целувки за бебчетата.

# 276
  • София
Здравейте!
Отдавна не съм писала, само успявам набързо да ви чета!
bubcheto15 направо съм преуморена, моето малко момченце не се храни както трябва, явно че от сърцето не може и да се храни нормално! Има и страшно силни колики, дали е от тях или нещо друго незнам, но плаче с биброна в устата и като почне да дърпа, пищи и се криви целия, явно като влиза млякото в стомахчето му и му създава някакъв дискомфорт или са коликите.......
Има ли друго детенце да яде без режим и по невероятни количества, като почнем от 10, 20 мл и стигне най-много до 60 - 70 и то много рядко наведнъж, правим големи почивки, оригвам го, и пак пробвам........Направо не помня кога и колко е ял, почнах да си пиша, за деня количеството ни се движи от 390 до 550 мл най-много които е изял! Наддава по малко, но поне се радвам че не връща назад, сега тежи около 3 900 и незнам колко е дълъг, виждам го че се променя, но това ми коства толкова усилия и нерви денонощно, че незнам какво да ви кажа!
На всичкото отгоре и батко му ми се задави миналата нощ докато спеше, вече усещах как паниката ме завладява, явно много ми се събра! Та за това не съм ви писала.....
Но понеже виждам, че всички тук си честити месечинки, искам да честитя на моя малък ЛЪЧКО макар и със закъснение и месеца и 40-те дена и да му пожелая да оздравее, да успее да затвори проблема и да не стига до операция! Много стискам палци!!!!!!!!!
Нашето джипи е толкова отнесено, добре че се сетих за Вигантола, още не съм му давала за рахита капките!Представете си!
Много поздрави на всички ви!
А някой да каже къде е водил детето си на ортопед?

# 277
Честито на всички празнуващи бебчовци и мами!
Mama Igi  не се притеснявай и ние сме така, от няколко седмици поддържам режим на три часа, но се храним около час. Сияна яде по 20-30 мл после започва да ръмжи, дърпа се от гърдата или шишето защото давам и АМ /кърмата намаля/ оригва се, и после мързеливо започва отново да търси биберон или гърда! Изсмуква към 20 мл още, пак почивка, оригване и аз със зор се опитвам да и набутам в устата още 20-30 мл, че поне 80 да станат. За сега поне издържа 3 часа, е някой път към втория час започва да реве, ама давам малко вода, и чакам да минат трите часа за да огладнее зверски! Това помага отчасти, ама повече от 90 мл на хранене не сме поемали и то в продължение на един час, не занм защо така, оправдавах я че е малка, роди се 2700, а ни изписаха към 2500, ама явно коремчето още е малко и затова! Не се притеснявай важното е че наддават!
Целувки на всички бебчовци! Laughing

# 278
Такааа, да седна да попиша сега пак. Първо искам да честитя на всички които имаха и имат поводи за празнуване. На всички дечица много здраве пожелавам, да бъдат послушни и добрички и да папкат добре Misc Baby Bottle, за да радват майчетата си smile3541. Да растат здрави и силни и много щастливи  ura.
На мамите и татковците, които празнуват много любов luvbed txtloves Two Hearts, разбирателство  1datingи късмет. И нека татковците бъдат по-търпеливи и по-помагащи smile3521!
Надявам се в скоро време всички тревоги около дечицата да се стопят и само да се хвалим тук.
Mama Igi, в ортопедията в Горна Баня има един специалист. Давам ти телефона му, ако решиш звънни му. Д-р Алексиев -  0889 238190.
Малката е послишна/да чукам на дърво/ спинка добре през нощта, след като се изкъпем и се нахраним към 23:30 заспива и се буди към 7. А днес се събуди в 8. Ама то детето на майка си прилича smile3503. Кърмя я все още и се надявам да продължавам още дълго. Храним се през 3 часа, но понякога удължаваме срока, защото сме навън и тя спинка. Ами друго май не се сещам, сте отивам да я видя.
Целувки за всички бебчета и спокойна нощ на мамчетата.

# 279
Здравейте и от нас!  Hug
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ДИМАНА НА Eliona!
Ели, да цункаш бебата от нас!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Между другото струва ми се днес по обяд видях Emelle  с Толга в едно синьо кенгуро  да предсу4ат пред мен  около Военно-медицинска академия. LaughingДано да не греша... Thinking

Не сме били ние.  Laughing Ние се разхождаме все още само в квартала. Не смеем да отидем надалеч.  Laughing
Eliona време е и с вас да се срещнем, но пустия подлез - не мога да мина през него с количката сама. Трябва да измислим нещо. Ако имаш идея - казвай.  Laughing
Днес срещата с AndyB беше много приятна. Надявам се скоро пак да се срещнем и да има повече мами.
Mama Igi ние ще ходим на профилактичен преглед при д-р Драганов във ВМА. Ако искаш мога да ти дам координати. Нищо незнам за него - педито ни го препоръча.
Ами това е засега. Лека вечер!  Heart Eyes

# 280
  • гр.Добрич
Мамчета, искам да ви попитам по колко АМ давате на бебчовците? Ние сме на 50 дена и се чудя какво количество да давам. Засега давам поне 120, но пробвах и с 140.  Понякога го изпива цялото, понякога не.

# 281
И ние ще ходим на ортопед при Драганов във военно-медицинска академия PeaceЧувам само добри неща за него.И педито го препоръ4а...
Emelle-ако не си била ти,то да знаеш 4 е имаш двойница PeaceБих се заклела 4е си ти.Наистина приликата беше огромна.А и с беб4е в ръце... Laughing
Виждам 4е си правите разходки из квартала - всеки в неговия район.Хайде и аз да поканя желаещи съседи  или не на разходки  HugЖивея в Стрелбище.Мисля 4е само цветенце ми е в района,но...може и да се л ъжа Rolling EyesАКо има и други- нека се обадят.А ина4е вси4ки са добре дошли в хубавия Южен парк...  bouquetАко има желаещи бихме могли да се организираме на  първа среща с бебоците.да ги запознаем докато е хубаво времето,4е като застудее едва ли ще стане организацията  Tired
   МОми4ета,запо4вам да се притеснявам за Дария.Цял ден спи- какво ще става нощес...не искам и да си помислям. CrazyЕдвам я събудихме да я къпем,после яде и ..отново заспа.Хйаде- стискайте палци да ни е лека нощта.Такава ви пожелавам и на вси4ки вас Hug

# 282
С голямо закъснение искам да честитя празниците на Kaili, didka 25, eli_ym, както и на всички малки сладурчета с месечинки. Специални целувки на Димана на Ели - тя си ми е слабост, защото с Ники се родиха почти заедно. Heart Eyes
Утре е и нашата месечинка. Party Аз не знам дали ще ми остане време да ви черпя виртуално, затова ще ви сервирам тортата от сега
За петвалентната ваксина Pentaxim и въобще за ваксините можете да хвърлите едно око и на този полезен сайт - http://www.vaxini-bg.com/ На мен още ми е рано да мисля за тази ваксина, но най-вероятно ще взема Pentaxim.
Velmar, аз слагам Ники в кенгуруто от третата му седмица. Моето кенгуру е американско и на него пише, че е за бебета от 3 до 9 килограма. Ники се чувства прекрасно в него и по тая причина почти всеки ден го нося с него и в къщи.
Mama Igi, милата! Толкова много грижи и тревоги имаш покрай Лъчко. Много ще ти стискам палци да оздравее скоро и да стане голяям, голяям юнак Hug
Бубче, хайде стига с тези гости... Марги, като решиш да излизаш свиркай да дойда да помагам за количката... Айла, и ти ми се загуби... Комшийкииии, липсвате ми много на разходките. То пък сега и времето ще се развали и съвсем няма да можем да излизаме. Еееех, пък на мен ми остават още 2 месеца с бебо и после се връщам на работа Cry Много ми е криво още от сега Cry Cry Cry

# 283
здравевйте мами и бебоци,
пиша с една ръка, че гушкам Дари с другата. Тя сега гледа мача и мрънка. Мисля че симпатизира на Бенфика Simple Smile

Сега да ви питам за този д-р Драганов от ВМА. Виждам, че доста от вас ще ходят при него. Кажете с направление ли сте, на частно ли, с предварително записване ли е...Дайте малко инфо, че ще си прося направление от педито скоро.
Като стана дума за педито днес бяхме на консултация и смаяхме докторката. За месец и 3 дни сме качили 1350гр и сме пораснали 6 см.. Изписаха ни 3250гр и 49см, а сега сме 4600гр и 55см. Растеммм...

А ина4е вси4ки са добре дошли в хубавия Южен парк...  bouquetАко има желаещи бихме могли да се организираме на  първа среща с бебоците.да ги запознаем докато е хубаво времето,4е като застудее едва ли ще стане организацията  Tired
Не е лошо наистин да се организираме докато още има лъч надежда , опа лъч слънце исках да кажа Simple Smile Предлагам да изберем м/у Южен парк и Борисовата градина. Да гласуваме , а ? Simple Smile Пускам бърза анкета заедно със следващата тема

# 284
НОВАТА НИ ТЕМА
Wink

Общи условия

Активация на акаунт