АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 017
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Привет мами! Stop
Най накрая намерих малко време да драсна някой ред.ЧЕСТИТО на всички празнуващи бебчета и мами smile3525
От три дни вече излизаме на разходка.Наско започна да бодърства повечко,той досега само спеше и папкаше де.Нощем се обаждат коликите,но с капки поутихват.Докторката ни изписа Еспумизан
Тя каза при нужда 20капки,но някой знае ли до колко пъти на ден може да се дават?
Иначе засега нашият тати е отпуска и много ми помага,но после ще видим как ще се справяме двамата с бебо.
Засега това е от нас.Много целувки на малките бебчета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesи да спинкат спокойно нощем.

# 76
Здравейте момичета, да ви се оплача от 24 часа, малката беба не е акала, а пък сме на кърма суче си детето! Незнам какво да правя, Сияна се привива, черавцата и къркорят и пръцка често! Знам че се прави клизма със сапунче, ама някой може ли да ми каже как точно или някаква друга алтернатива!
Момичета случайно някой от вас да развива мастит, аз на едната гърда имам огромна буца, и много висока температура вече втори ден! Ако някой има същия проблем, моля ви пишете как се справяте, че вече не съм на себе си!
Много целувки на малките бебоци!

# 77
  • у нас
АНИСВЕТ,опитай клизма първо с термометър,натопен в зехтин или олио.Топиш в мазнината и пъхаш в дупето.Бъди по-упорита,защото с едно пъхане не става.Ако това не помогне,сапунчето се подостря,до толкова,че да не причинява болка на бебчето.Намокряш го и пъхаш в дупето за около 10 секунди и махаш.След малко трябва да подейства,но моя съвет е да не стигаш до сапуна,че е доста неприятно усещането.Аз лично съм го правила само веднъж и то когато бебата беше в корито с по-топла водичка.Ако всичко това не ти помогне,можеш спокойно да дадеш прахче Импортал.Разтваря се едно прахче в 10мл.вода и даваш половината на бебчето.След няколко часа акото е в памперса Peace.Ние имахме период,в който само това помагаше.
За мастита не мога да помогна,съжалявам,но имаше нещо със зелеви листа мисля newsm78.Пусни търсачката.

# 78
Със закъснение  newsm03
                          честити месечинки на Яворчо на мама punita!
                                                                   Толгà на мама  emelle!
                                                                     Александър на мама Славена!
                                                                      Виктор на мама milena12!

И навременни честитки   smile3521
                                                                  за Виктор на мама MimSss!
                                                                      Георги на мама AndyB!
                                                                     Самуил на мама GYBKA111
!
                                                                    Елеонорана на мама Мадона
!

М/у другото какво става с Мадона? Някой знае ли? Дано да са добре с Нора  Praynig

Lorexa , миличка, стерсна ме с това дето си написала, че симетиконовите капки биха могли да навредят, че аз съм дала на Али до сега 1 шишенце Саб и 2-ве Еспумизан, заради гадните колики #Cussing out. Трябва ли да се притеснявам сега?  Sad

emelle, аз от Хъджиса съм много доволна. Чувала съм обаче, че има и фалшиви, дане би да сте улучили от тях  newsm78

Обърквация, ние сме изцяло на АМ. Сготвям и по 90 мл. (Аптамил) и много рядко успява да го изпапка всичкото, но изгладнява на 2:30-3 часа. Педито каза, че трябва да яде по 120 мл., но при условие че си наддаваме добре, нямало нищо притеснително в това, че яде малко. Така, че 150 мл. които изяжда Дари ми се виждат много при условие че е по мъничка, но пък ако преяждаше щеше да порвъща, явмо има нужда от толкова, а и все пак папка на по-голям интервал.

Kristianna, стискам палци Ели да оздравее бързо, че е голяма мъка да си гледаш детенцето болно Praynig.
Ние откакто сме излязли от родилното все сме със запушено носле и все и слагам капки, даже на следващата консултация ще и вземат секрет за всеки случай Sad

ellenka, аз правя млякото с гореща вода и след това го охлаждам докато стане топличко.  Пробвам го от вътрешната страна на китката на ръката си да е приятно топличко, но не и горещо! Чела съм, че не е хубаво да се топли забърканото мляко в микровълновата, явно се губят съставките.

elli78, в листовката на Еспумизана пише за кърмачета по 25 капки на всяко хранене и аз така го давам. Нашето педи каза, че няма проблем.

Отивам да нанкам докато бебата спи, че пак стана никое време  Blush
Цунки  Heart Eyes

# 79
                              Честита Вяра, Надежда и Любов  на всички именници!!! newsm51
  Ние сме изцяло на Нутрилон и на кутията пише по 90мл. вода+3 мерителни лъж.=100мл.. За сега ни стига и между храненията даваме чай на ХИПП за колики.
  Вчера купихме една пастичка за мазане на гадните пъпки ЕЛОКОМ и снощи се намазахме, ефекта е поразителен, черввенината изчезна и коричките се успокоиха и сега изглежда по друг начин.  Grinning

# 80
  • Sofia
И аз намерих време да се включа в новата ни тема. Обърквация, поздравления за оформлението, ще почерпя по едно малко като се видим... някой ден Grinning
Честити месечинки с малко закъснение на Явор, Александър и Виктор и специално на Толга!                                                                   

Честит първи месец на Георги на мама AndyB! Много щастаие и на  Виктор, Самуил и Елеонора!

При нас нищо ново. Все още се опитваме да сме на режима 9,12,15, 18, 21, 24, 3 и 6. като понякога, като днес, всичко се обърква, но горе-долу се придържам към тези часове. Не знам обаче как ще махам след време нощното хранене, защото Димана не иска грам вода от шишето. Може би трябва да й сваря някое чайче или да съм по-упорита. То тя и залъгалка не искаше, но сега си я смуче от време на време и не било лошо, вместо да мрънка да си суче биберона.
Майчета с опит, споделете как го махнахте нощното хранене!!
Днес е доста ветаривито, но смятам да я изкарам навън поне за малко, но несъм много сигурна. Вие ще извеждате ли бебешоците в този вятър?
Emelle, заповядай в нас след молитвата, хем сме ти близо, хем Димана да види някой хубавец  Laughing

# 81
  • Русе
майчета,да ви попитам нещо,че съм много притеснена.
Ема е на 27дена и от снощи имаме хрема,според прочетеното из форума имаме "задна "хрема,защото сополките се стичат в гърлото,а нослето не тече.иначе се храни,чвно не й пречи много( на АМ сме).аз я заразих,защото бях болна,слагах си маска,но по цял ден с нея не можах да я опазя.моята хрема мина за 3 дена без температура и тя за сега няма.
капя физ. р-р и после опитвам с аспиратора да извадя нещо,но сополките явно за много навътре и нестава.
педито ми изписа МУКОСЕПТОНЕКС ( без Е в наименованието,че те били за големи),но и тези все пак подходящи ли са за нас?
някоя от вас има ли опит с този продукт?
много ще съм ви благодарна ако споделите  bouquet Hug

# 82
Честити месечинки на Георги на мама AndyB,Виктор на мама MimSss, Самуил на мама GYBKA111 и на Елеонора на мама Мадона!!!
Да растат здравички, много щастливи и палави!!!
val_stef, миличка с МАДОНА  и Норчето всичко е наред Grinning. Още не са готови с ремонта на апартамента и те миличките са при лелята на Мадона, но му се вижда края Grinning. Иначе са добре, ходим по разходки почти през ден Grinning, Норчето е голяма сладурана като сваля снимките от телефона си ще ги сложа в албумчето да видите каква сладка дебеланка си има МАДОНА Grinning
АНИСВЕТ и аз имах бучка в лявата гърда - начален стадии на мастит, само че при мен се появи без да вдигам температура, бебо не ме беше изсукал добре. Вече се оправих няма и помен от бучката, лекът е следния - преди всяко хранене правиш топли компреси с влажна кърпа, толкова топла колкото можеш да търпиш, по този начин ще отпушиш каналчетата. Задължително преди хранене масаж на двете гърди от горе на долу към зърното и даваш на бебка да суче първо от болната гърда, не на последно място нашата педиатърка ми каза да си взема едни хомеопатични хапченца - BRYONIA 15, смучиш ги три пъти на ден по три Grinning. Бучката ми изчезна за около 3 дни Grinning

# 83
  • у нас
val_stef ,не миличка,не се притеснявай.Освен запек,друго няма да ви докарат симетиконовите капки.Както знаеш те не се усвояват от организма.
mamajeni,не прекалявай с мазилото Елоком.Знам че ефекта е почти моментален,но това е кортикостероиден препарат и е много силен.При прекомерна употреба знам че води до спадане на имунитета.
Eliona,опитай да заместиш нощното хранене с подсладена и затоплена водичка или чайче,ако даваш такова.
Честити мини празници на Георги на мама AndyB,Виктор на мама MimSss, Самуил на мама GYBKA111 и на Елеонора на мама Мадона!!!

# 84
  • у нас
Честита Вяра, Надежда и Любов !
Много здраве,късмет и приятни емоции днес за всички празнуващи

Последна редакция: нд, 17 сеп 2006, 11:30 от Lorexa

# 85
baloni baloni baloniЧестити мини празници на Георги на мама AndyB, Виктор на мама MimSss, Самуил на мама GYBKA111 и на Елеонора на мама Мадона!!! baloni baloni baloni

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! НЕКА ЖИВОТА ВИ Е ПЪЛЕН С ВЯРА, НАДЕЖДА И НАЙ- ВЕЧЕ ЛЮБОВ!!

Eliona, аз нощното хранене уж го премахнах с късно къпане. По режима на didika. Хапваме в 22, къпем се към 22:30н и спи до към 4- 5 без пробуждане.

А за хапването: опитах се днес да намаля дажбата на Дари на 120мл : умря от глад детето, нямаше такъв рев. Дадох и добавка от 60мл след 2 часа и се успокои. Сега ще видим кога ще ревне пак, че объркахме режима.

# 86
  • София
ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА И НА ИМЕННИЦИТЕ!!!
Ние вече гукаме и няма по-щастлив човек от мене newsm62 Но има и нещо,което ме притеснява - както и спи Ина и в един момент започва да пищи и плаче до забакване,едвам я будя,за да я успокоя,явно сънува нещо и от вчера е така.При някоя от вас случвало ли се е това?Weary
Вал_стеф, и аз съм на трето шишенце Саб и също се чудех дали няма ограничение в използването,но май няма newsm12.
На нас пъпчиците по лицето ни минаха с розова водичка и задължително преди кърмене й обтривах личицето с тампонче с бебешко тоалетно мляко,за да направи филм и да не са в пряк контакт с моята кожа и да не се дразнят от кърмата,която бебка плюе докато папка.Но при нас пъпчиците нямаха бяло връхче.
Оърквация,ние сме изцяло на кърма,но понякога изяжда и по 160 гр на кърмене,а понякога 80.Честно казано,щом се чувства добре няма смисъл да мъчиш детето с глад.Ние днес ще си стоим вкъщи,че много гадно време се е заформило.А май цялата седмица го дават такова smile3516.За сега толкова от нас с Ина,пращаме ви много целувки  love001

# 87
Мами, благодаря ви за поздравленията! Heart Eyes

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Явор, Александър, Виктор, Толга, НА ВРЪСТНИЦИТЕ НИ Виктор, Самуил  Елеонора, КАКТО И НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

Георги цяла нощ беше много неспокоен, незнам колко пъти се хранихме и до 10 часа сутринта плака докато тате не го гушна...Оттогава е сладко спящо бебче, а аз се опитвам да поспя малко. 
Пъпчиците по лицето ги мажа с Бочко и те много бързо завяхват.
А дано времето да се пооправи малко следобед, защото сме решили с таткото да се разходим и да хапнем тортичка за първата ни месечинка. Grinning

# 88
Честити месечинки на Георги на мама AndyB,Виктор на мама MimSss, Самуил на мама GYBKA111 и на Елеонора на мама Мадона!!! Много да папкат и слушкат!  bouquet

Честито на всички именици! Много вяра,надежда и любов! newsm51 smile3525 newsm51

# 89
ЧЕТИТИ МЕСЕЧИНКИ на Георги на мама AndyB, Самуил на мама GYBKA111, Елеонорана на мама Мадона, Виктор на мама MimSss!
mamajeni памперса го сменям и през ноща, явно не пропуска от препълване, а от неправилно слагане или както каза val_stef може да съм си взела "ментета".
Eliona благодаря за поканата!  Hug Но още от сега ни се очертава един доста тежък ден.
tedi79 в кой магазин ги гледа в Люлин тези хамаци, че и аз искам да си купя?
Хайде лек ден на всички, аз ще посрещам гости! 

Общи условия

Активация на акаунт