АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 010
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
emelle, аз съм по-близо до офиса, само на 15 мин, така че няма да се отклониш много от предварителната програма... Grinning Hug
А нашите памперси също пропускат понякога, но аз установих, че просто не сме ги стягало достатъчно...особено ако съм го сменила след хранене, когато коремчето му е издуто, после пампа дори е леко свлечен. Shocked

# 91

tedi79 в кой магазин ги гледа в Люлин тези хамаци, че и аз искам да си купя?

Магазинът се казва "От А до Я за вашето бебе" гр.София ж.к. Люлин 5 , бл.549

тел. 02/928 60 00 , моб. 098 602 122 .

# 92
  • София
Здравейте, мами!   bouquet Честито на всички празнуващи днес месечинки, имен ден и т.н.!    bouquet Heart Eyes Много здраве и любов!
Емеле, Обърквация ти е отговорила много изчерпателно!  Peace Само предупреждавам, че собственичката е много надута и неприятна, а персонала е любезен. Не че това има значение, де...
Ние сме с Либеро и съм страшно доволна! Памперс пропускат дори и за 1 час да ги сложа! Вчера срещнах мама Иги, и тя се оплаква от това. А Лъчко е много сладко бебче!  Heart Eyes Пупу!
Мислех да излизаме днес, но стигнахме само до бабата и дядото и май ще си останем тук, нещо се готви да вали.  Sad
Целувки от нас с ревлИвчо!   bouquet Heart Eyes

# 93
Здравейте момичета, и честит празник на всички именници !
Lorexa i Netty много ви благодаря за съветите, пратих съпруга ми до аптеката дано да има от това прахче Импортал и от хомеопатичните таблетки, започвам с процедурите!
Инъче изцеждам гърдата след като я напаря с кипяща вода, правя компрес със риванол, ама тази буца стои! А температурата варира от 38,5 до 39,6 вземам Нурофен, ама явно без антибиотик няма да се размина! Моя доки ми каза да си купя Дурацефт, но се притеснявам да няма странични ефекти върху детето, въпреки че доки ме успокой че може да се взема докато кърмя!
Ами това е момичета, дано се разрешат тези проблеми, страшно съм ви благодарна че помагате!
ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!

# 94
  • у дома
Здравейте мами  newsm68
Честит празник на всички празнуващи днес smile3525

Наминавам само да ви почерпим с Ния за нейната погача  party023 Misc Baby Bottle cook beer после ще разкзвам как мина и ще чета какво сте писали  Hug

# 95
Честити месечинки на  Виктор на мама MimSss, Георги на мама AndyB,  Самуил на мама GYBKA111, Елеонора на мама Мадона. Много щастливи моменти!!!!

Честито на  именниците и всички останали, които празнуват днес!
Аз не съм писала няколко дни, но имах проблеми с компа, а и по принцип си имам проблем и с организацията.
Ние с Камен сме добре. Малкият е качил 800 гр, за по-малко от 3 седмици. Все още сме изцяло на кърма. Не му давам нищо друго. Само че ми е странно, защото имам кърма само в едната гърда, а в другата - почти нищо. На някой случвало ли му се е подобно нещо???  Confused

Ох, мислех да излезем малко с бебчо и батко му, а то заваля. Батко Боби е много грижовен с Камен, все го люлее и му пее песнички. Дори един ден се върна от градина много натъжен, защото някакво дете обидило братето му. Каза, че го е защитил. Незнам какво говори на приятелчетата си в детската градина, но те вече карат майките си да им раждат братчета или сестричета.  hahaha

Аз сега събирам инфо за това как се прави погача, че се очертава да сме доста жени и не искам да се издъня нещо, а нямам идея какво да правя. Така че ще съм благодарна, ако споделите.

Ами приятна и спокойна неделна вечер. И целувки на бебоците по дупетата.

# 96
  • Sofia

Аз сега събирам инфо за това как се прави погача, че се очертава да сме доста жени и не искам да се издъня нещо, а нямам идея какво да правя. Така че ще съм благодарна, ако споделите.

И при мен се очертават доста жени.
Иначе за ритуала - има доста "версии", така че, каквото и да направиш, няма да сбъркаш. Аз ще го правя на 30.09 в събота, а на 04.10, когато са точно 40 дни ще отида на църква. В нас - ще поръчам погача и сладки неща от 100 грама сладки, (всъщност във Виенската сладкарница Лъки бяха доста добри нещата, така че може и от там newsm78). Две момичета, с живи родители ще разчупят погачата над мен и Димана и първата хапка с малко мед се дава на детето - е, тя само ще близне. В кърпа се слагат пари и се връзва нито стегнато, нито много хлабаво (да не е стиснато или прахосник детето) и всяка жена взема кърпата и "нарича" нещо за детето. кърпата се слага на високо, яде се и се пие. (парите после си ги харчиш за бебо Laughing)
Не се изнася нищо от къщата, а майката не изпраща  гостите. Която жена първа излезе от къщата е следващата бъдеща майка.

# 97
  • Някъде там...
Здравейте и от нас най-накрая Simple Smile

Мерси за пожеланията за първия месец на малкото ми слънчице. Черпя ви виртуално  Laughing Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle  party023  party023

Честити месечинки на Георги на мама AndyB, на Самуил на мама Gybka111 и Елеонора на мама Мадона! Много да папкат и да слушкат и никакви проблеми bouquet  bouquet  bouquet

Честито на всички именнички!
Честито и на всички бебенца , които станаха на 1 месец със закъснение, а също и на големите каки като Кари на мама Lorexa , която е вече на 2 месеца  bouquet  bouquet  bouquet

На мен не ми остава време да пиша и да чета, но чета от време на време - с бебчо сме по разходки само , а ако не сме навън само ядеме и цока по 30-40 мин и направо се побърквам и едната ми гърда така се е цепнала , че докато захапе са големи болки , но търпя за малкото ми слънчице. И се готвя за държавния ми изпит , който е на 30-ти и трябва да седна да пиша теми, но незнам много не ми остава време Confused   
Днеска пратих бебчо с татито на разходка та аз изчистих , че направо беше станало под всяква критика и сега спинкат и двамата , а аз се изкъпах и седнах в малкот ми време да видя за какво става въпрос тука Simple Smile

Еми това е . Друго не се сещам какво да пиша. Лека и спокойна вечер!

# 98
Здравейте  Hug,

Много ми липсвате, момичета! Мене ме няма от известно време виртуално, понеже трябва да довърша дипломната до началото на октомври и ми пуши главата....Мимс, успех на изпита!

Поздравявам всички мамачета и бебчета с поводи за празник !  bouquet

Целувки!

# 99
Здравейте и от мен  Hug.
Ние също имаме пъпчици по лицето, но не ги мажа с нищо засега, надявам се скоро да минат сами. Аз правя дълги маратони с количката из София и разходките ни се отразяват супер и на мен, и на Ерик, той спи като къпан, само от време на време отваря очи да види къде сме и пак откъртва.

Притеснява ме, че от три четири дни започна да ака много рядко-по веднъж на ден-два, но е рядко щастие с нормален жълт цвят. Иначе пръцка много, но "на сухо". Дали е защото усвоява кърмата напълно или има запек?

# 100
Момичета случайно някой от вас да развива мастит, аз на едната гърда имам огромна буца, и много висока температура вече втори ден! Ако някой има същия проблем, моля ви пишете как се справяте, че вече не съм на себе си!
Много целувки на малките бебоци!
Aз имах абсолютно същия проблем. Запушване на някое каналче в едната гърда и 4 дена вдигах температура до 39.8...Обаждах се на педиатъра, и на кой ли не и всеки ми вика трябва да се изцеждаш и тва е....да ама то явно се е запушило и въпреки, че слагах и бебето да суче и аз изчеждах с помпата нещата не се оправяха...Накрая отидох една вечер със 40 градусова температура в Шейново и попаднах на д-р Ненов, на който обясних проблема и ме прегледа. Каза ми, че се с помпата няма да оправа проблема и ми показа как точно трябва да се изцеда ръчно и какви масажи трябва да права на проблемното място...каза че следед като се изцеда ще ми падне температурата. Аз се прибрах вкъщи и след 3  часова борба в банята усях да изцеда това което се беше запушило (при мен имаше и силно зачервяване на болното място). Гърдата се оправи, червенината мина, обаче на следващия ден без да имам проблем с гърдата, в смисъл напълно изцедена, аз пак вдигах темература 39.9   #Crazy  Sick И от там отново в Шейново. Тогава ми изписаха антибиотик и така се оправих.
Тedy79, аз я храна все още изцяло само на кърма, но тя пак повръща, така че проблема не е в непоносимост към някоя марка мляко. Днес ходих в Шейново да се консултирам и с друг педиатър по въпроса. наложиха ми диета, която да спазвам. Не трявба да ям краве кисело мляко и сирене, а само овче, мъхести плодове, печени ядки (само сурови), шоколод и т.н....защото каза че може бебето да развива някаква алергия към тези храни и на това да се дължи постоянното повръщане, другата причина е да има този гастро-незнам си какъв рефлексус или да преяжда в което аз се съмнявам.

Специални поздравления на всички празнуващи месечинки и пугачи от нас с Йоана

# 101
4естито на вси4ко празнува6ти днес  bouquetАз си спрях крамата и двете ми гарди бяха ужас #Crazy,цедя и му давам да су4е и пак надути и боли Sick,и я спрях сега сме на изкуствена храна тои си я оби4а.Имам голям проблем голям лакомнок е незнам дигнала сам раце ве4е,някои пат си хапва много другпат малко.постояно е гладен гледам да спазвам график ама тои не6то не му се нрави,6те отка4а ве4е Crazy.то е хубаво 4е си хапва ама  поняки пат прекалява.Трябва да се ма4а да махна но6ното хранене поне корем4ето да по4ива,тези биби ваоб6те не ги иска заспива с биберона да пуска по-малко.И аз сам си била лакомни4ка и бата му като бебета на  кого да прили4а Simple Smile.На6ия татаи ме ядоса #Cussing out,да не изпадам в подробности,о просто аз си представях грижовен ба6та да ми помага ,а то обратното.Целувки и лека но6т  bouquet

# 102
Здравейте момичета,
Lorexa искам да ти благодаря за идеята която ми даде клизмата не ни помогна много, но  прахчетата Импортал бяха невероятни  Laughing, вчера дадох на Сияна 5 гр и след три часа напълни памперса, сега ака редовно по-малко! Трябва ли да давам пак от прахчето, или само като се запече отново?
VesiG благодаря ти за инфото, и аз изцеждам ама около половин час, с тази температура направо ще припадна ако трябва да стоя три часа над кипяща вода, защото като се дръпна от нея гърдата не пуска нищо, пускат само два канала а преди вървяха доста! От снощи съм на антибиотик, защото и аз не съм сваляла температурата от три дни поддържам средно 39,0 а вчера беше връх 39,8. Надявам се антибиотика да разбие буцата вземам Дурацефт на 12 часа! Слагам бебето на болната гърда, то към 20 мин суче от нея ама какво пуска незнам! При следващото хранене ще опитам да изцедя повече! Надявам се нещата да се оправят вече, днес е четвърти ден с това адско главоболие!
Честито на всички бебоци който стават на 40 дни, весело изкарване!

# 103
  • у нас
Анисвет,давай само при нужда от прахчетата,да не се научи на лесното с тях.

# 104
                                                [color=red н]Честоита месечинка на Елена на мама karaqiozovam  и на всички малки бебоци ставащиа 40 дена !!!![/color]
  Лорекса, в указанито на пастичката ЕЛОКОМ пише да се ползва  5 дена, много ли ти се вижда за бебе, защото аз нямам понятие от лекарства.
  Анисвет, не се ли притесняваш да кърмиш като пиеш антибиотик, няма безвредни. И аз бях като теб и доки препоръча или да се изцеждам и да хвърлям кърмата или да я спра. И колкото и егоистично да звучи, аз я спрях със хапчета и сега сме на НУТРИЛОН. Така ми е и по-лесно, защото моят Йоан не сучеше , а се изцеждах и му давах с биберон.
  Рози, не се ядосвай рядко са мъжете, които са много всеотдайни Hug

Общи условия

Активация на акаунт