Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

При личният лекар с коронавирус

 • 3 880
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Здравейте! Пиша,не за нещо,а за мнение. Много ще се радвам да споделите такова. Наскоро си смених личната лекарка. При записването при нея имаше жена. Тя беше изпотена,зачервена и с трудно дишане. След като излезе от кабинета на личната ми,докторката с никаква емоция заяви,че жената е положителна на Ковид. Аз и брат ми бяхме като гръмнати,защото изрично пишеше,че лица със симптоми не се допускат. Другото което е-жената едва ли е била сигурна,че има. Как по точно са разбрали за едни 10 Мин? Случи се и 2 път. Взимах направление за училище(няма да коментирам,че не ми взе мерки и ме изписа с 10 кг повече и с талия равна на тази на баба ми) и заяви,че възрастен мъж има Ковид. Отново! След това влезе в кабинета си,а мъжът се засмя и показа отрицателен тест. Седя и се питам...Що за лекари има? Ами ако бяха наистина болни? В болницата 99%бяха хора над 65г. Какво ще стане с тях? Ами тази лекарка? Ако съответните служби разберат дали биха я санкционирали? Не знам колко е редно да се коментира,но наистина ми направи впечатление. По тази логика съм била контактна 2 пъти... Не мога да си представя ,с какъв акъл ги пуска...

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 21:17 от Анонимен

# 1
 • Мнения: X
Бих искала да те попитам нещо. Ако се окаже, че ти си болна от коронавирус, ще откажеш ли преглед от лекар и рентгенова снимка? Ще стоиш ли у дома, лекувайки се само с указания по телефона? Какво ще направиш, ако ти си болна?

# 2
 • Мнения: 23 340
Мен по-скоро ме притеснява нарушаването на лекарската тайна. Как така ще излиза някъде си и ще обявява, че еди кой си е болен, независимо дали от ковид или друго?

# 3
 • Мнения: X
А мен ме притеснява очакването, че при лекарите трябва да ходят само здрави хора. Незнайно как се оказа неприемливо болни да ходят на лекар.

# 4
 • Мнения: X
Бих искала да те попитам нещо. Ако се окаже, че ти си болна от коронавирус, ще откажеш ли преглед от лекар и рентгенова снимка? Ще стоиш ли у дома, лекувайки се само с указания по телефона? Какво ще направиш, ако ти си болна?

Съгласна съм,че трябва преглед,но си има специални места. Изрично от министерството са забранили да се ходи при личен лекар,освен с отрицателен тест. Мисълта ми е,че щом такива неща не се спазват как се очаква броят на заразените да намалее?

# 5
 • Мнения: X
Наистина ли от министерството са забранили да се ходи на преглед без отрицателен тест? Би ли посочила линк към забраната? Явно съм пропуснала.

# 6
 • Мнения: 6 064
Авторката, нещо много си объркана. Пандемията се отразява пагубно на много хора, на психическото им състояние най- вече. Успокой се, информирай се!

# 7
 • София
 • Мнения: 23 964
Няма такава забрана и е абсурдно да има такава забрана. Симона, не си измисляй, защото някой ще се подведе.

# 8
 • Мнения: 13 423
Сериозно ли?Правилно Ви зададоха въпроса,ако вие имате ковид,какво ще направите?Ще се лекувате по интернет?
Ако Ваш близък е болен,къде ще го пратите?При баячка може би?!
Всички сме контактни,всички ще преболедуваме,трябва трезва мисъл и реален поглед над нещата,това е.

# 9
 • Мнения: 1 191
Вероятно сте се сблъскали с много повече от двама болни човека до момента. Да ги замеряме с камъни, че да не се заразим и ние? А колко хора се разхождат по улиците без да знаят, че са позитивни? Хайде стига истерии...

# 10
 • Мнения: 4 496
Хайде моля ви се реално да гледаме на нещата. Болен човек трябва задължително! да си седи вкъщи, бих казала дори човек със съмнения, не само доказано. Само че в момента, в който нещата тръгнат надолу търсиш помощ, също според мен задължително. На всички е ясно, че домашни посещения (дали от личен лекар, бърза помощ или някой друг) няма да дойде в повечето случаи. Всички слушаме министъра как места има и всичко е много подредено, но слушаме и болните, които казват, че ги гонят от всякъде и не получават помощ.
Моля ви за малко човечност, не е ебола това.
Със сигурност има по-добри начини, но знаем къде живеем и как стоят нещата. Хората се спасяват по единично и браво, че лекар все пак ги е прегледал.

# 11
 • София
 • Мнения: 7 715
Всеки ден под една или друга форма имате досег с коронавирус, както и с други вируси и бактерии. Не знаете човека срещу вас в магазина, градския транспорт или във входа какво носи. Дори и видимо нищо да им няма, не означава, че не са носители.
Заради това има минимални изисквания, които да се спазват - маски, дезинфектанти и дистанция. Не живеем в стерилен свят и колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-спокойно ще живеете.
При лекаря ходят и хора със заразни болести, да. И не е само коронавирус, а и грип, шарки, хепатит, както и други екзотики.

# 12
 • Мнения: 1 409
Започнахме да се гледаме като чумави. Искам и аз да видя тази заповед. Също и конструктивни предложения какво да правят хората като се разболеят.

# 13
 • Мнения: 155
Доколкото знам,личен лекар може да се смени два пъти годишно-през месеците юни и декември. Ако не Ви харесва тази лекарка, можете съвсем скоро да я смените.

Общи условия

Активация на акаунт