Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 834
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Зейнеп не си вярва на мислите и чувствата, на инстинктите, има нужда да проверява дали не е в грешка и ще си плаща за това. Чета ви и имаше много хубави коментари, аз не гледам в момента, защото имам нужда от по-весели неща, но ви следя Flowers Hibiscus

Весело посрещане на новата година, момичета!

# 586
  • Плевен / София
Мехди с анцуг и бебешки търлъчки в ръка каза "да" на Бенал пременена в бяла рокля....а в това време Саваш, Баръш, Емине и Зейнеп играеха на "отгатни"....Живот...

# 587
И аз не гледам онлайн, но с интерес ви следя, за да разбера какво е станало. Това поне отчасти уталожва любопитството ми, докато дочакам превода на серията, който предполагам, че пак ще е около вторник, предвид, че утре и другиден са празници.

Ако не е нахално, може ли някоя добра душа от вас да направи кратък разбор на случилото се дотук - за да може тези от нас, които не гледат, да схванат по-добре контекста на коментарите.
Какво писмо на Мехди, какво е направила пак рижата кокошка? (Джемиле)

# 588
  • Плевен / София
И аз не гледам онлайн, но с интерес ви следя, за да разбера какво е станало. Това поне отчасти уталожва любопитството ми, докато дочакам превода на серията, който предполагам, че пак ще е около вторник, предвид, че утре и другиден са празници.

Ако не е нахално, може ли някоя добра душа от вас да направи кратък разбор на случилото се дотук - за да може тези от нас, които не гледат, да схванат по-добре контекста на коментарите.
Какво писмо на Мехди, какво е направила пак рижата кокошка? (Джемиле)
Мехди изпрати подарък на Зейнеп от затвора....къща от кибритени клечки и писмо в което и казва, че повече няма да я безпокои, но все още я обича....и това е проблем за него...Зейнеп върна подаръка на Мехди в затвора, но не се видяха, защото адвоката на Мехди не искаше да се виждат и му чете "конско" ...след, което Мехди се съгласи да се ожени за Бенал....Тя доведе беббето и си поговориха, и от това което разбрах май му каза, че въпреки всичко и любовта му към Зейнеп тя все още го обичала....
Емине и  Зейнеп отидоха на вечеря в Баръш и Саваш....и май Саваш предложи да помогне на Емине в обучението и/ не съм много сигурна, но така го разбрах/ Играха на една игра след вечеря, а през това време в затвора Мехди се ожени за Бенал....
За мен в тази серия голямото разочарование е Джемиле.....съвсем се промени след смъртта на Мюжгян...щом стигна до това да упреква Зейнеп....
Много тягостна сцена  в офиса, когато там дойде пияният баща на Зейнеп...Баръш му даде малко пари, но го предупреди никога повече да не се появява в офиса....
Зейнеп много тежко преживява случилото се и наистина се надявам да потърси професионална помощ...паник атаките и се появяват в момента, в който врата заяде и тя се почувства затворена.....Ако не дай си боже, се окаже  затворена в помещение, без да има възможност да излезе мисля, че това може да доведе до летален изход...
Накратко това се случи до момента...
Хубава сцена беше и играта на Зейнеп и Саваш с топчетата останали от брата на Зейнеп...тя ги подари на Саваш и си остави едно за спомен...

# 589
Баръш много деликатно се отнесе към ситуацията с Байрям. Когато Зейнеп се върна, всички работят, все едно нищо не се е случило. Страшно обичам и уважавам деликатните хора! Той просто не иска тя да се чувства неудобно, да бъде засрамена...

Браво и на Зейнеп, че върна подаръка и то не чрез Джемиле, а по адвоката, както е редно да общува по закон.

Няма браво за Мехди Joy
Мъж- планина, майка му го жени първия път, а втория го ожени сестра му! Една булка не може да си намери горкия той Stuck Out Tongue Winking Eye

Хареса ми серията.

С нетърпение чакам превода на любимата ми част от серията- танца на Зейнеп и Баръш Heart Eyes

# 590
  • Плевен / София
Баръш много деликатно се отнесе към ситуацията с Байрям. Когато Зейнеп се върна, всички работят, все едно нищо не се е случило. Страшно обичам и уважавам деликатните хора! Той просто не иска тя да се чувства неудобно, да бъде засрамена...

Браво и на Зейнеп, че върна подаръка и то не чрез Джемиле, а по адвоката, както е редно да общува по закон.

Няма браво за Мехди Joy
Мъж- планина, майка му го жени първия път, а втория го ожени сестра му! Една булка не може да си намери горкия той Stuck Out Tongue Winking Eye

Хареса ми серията.

С нетърпение чакам превода на любимата ми част от серията- танца на Зейнеп и Баръш Heart Eyes
И както Демет си е танцьорка съвсем професионално може да научи Енгин да танцува...Stuck Out Tongue Winking EyeKissing Heart

# 591
Понеже трябва да си взема част от думите назад, ще поразкажа и какво схванах от серията. Гледам на турски, а почти не го разбирам.
За РД на Зейнеп баща й се изтресе във фирмата. Крещя какъв късмет имали всички там начело с Баръш да работят с такъв умен човек като дъщеря му. Зейнеп сао му се молеше да спре. Падна в тортата, тя го извлече в тоалетната да го почисти. Баршъ изпрати охранител да се оправи с него. Зейнеп се махна много радстроена, опита се да се извини, но Баръш в типичния си стил я пренебрегна. Той така прави, за да й пренасочи вниманието към работата, което би й позволило да се справи с чувствата си.
Имаха кратка сценка Баръш с бащата на Зейнеп. Онзи му искаше работа. Баръш го гледа и се усмихва, гледа и се усмихва, накрая му тикна някакви пари в ръцете, изгони го и му каза да не се приближава до офиса.
Джемиле ходи в панделата на свиждане, сподели му идеята за женитба с Бенал, Мехди я помоли да предаде подарък на Зейнеп.
Тъкмо се беше успокоила от посещението на баща си и оп - пак посетител - Джемиле с подаръка.
Зейнеп взе кашона, Джемиле си тръгна, Зейнеп го отвори - къщичката и писмо.
Пуснаха реклами на които си излях яда в предния пост.
След рекламите Зейнеп прочете писмото. Малко си спомням от него, но общо взето беше нещо като прощално.
Историята им започнала на рождения й ден и на него щяла да свърши. Нямало да я тревожи, още я обичал но това си било негов проблем.
Зейнеп прибра всичко в кутията и излезе от работа.
Обявиха на Мехди в затвора, че има посетител - адвокат Зейнеп.
Като отиде в стаята за свиждания там беше неговият - от махалата. Зейнеп върнала подаръка на адвоката и предупредила да не я безпокоят повече.
След това Мехди се ожени за Бенал. Тя в бяла рокля - като млада булка. Джемилето я натруфи с нея.
Баръш, Зейнеп, Емине и Саваш отпразнуваха рождения ден с вечеря. Саваш щял да помогне на Емине да се запише и завърши университет. Финал - Зейнеп учи Баръш да танцува валс.

# 592
Благодаря на всички , че бяхме заедно 2020 година , с пожелание за сме заедно и да споделяме своите емоции и през 2021 година Blush
Бъдете здрави и благословени, щастливо посрещане на Новата година! Gift Heart

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 23:55 от Lilims

# 593
Еййй, супер сте! Мерси много за хубавите резюмета!

Между другото, на финала на миналия епизод, сцената с рождения ден на Зейнеп, ми се стори за миг, че Емине погледна със смесица от одобрение и любопитство към Саваш. Може пък от там да излезе нещо, със сигурност би бил по-добър избор от Фарук.
Боже, звуча като дърта сватовница...  Smile

# 594
  • Плевен / София
Благодаря на всички за споделените емоции...надявам се през новата 2021 г както Зейнеп така и всички ние да имаме повече поводи да се усмихваме....
Весели празници...и бъдете здрави... Heart

# 595
Благодаря за компанията и тази вечер, момичета!
Весело и незабравимо посрещане на Новата Година!
Много смях и веселие ви пожелавам в празничната нощ!

# 596
Много ми хареса и този епизод. Въобще, радвам се, че след корона-паузата от пролетта до есента, екипът на сериала успя да се върне в играта и да ни предложи толкова различен сезон Hands Clap

Какво ми направи впечатление тази вечер:

- Браво на Нух - един от най-свестните образи в сериала, той ми е като гласа на здравия разум. Задава точните въпроси, безкрайно деликатен и добронамерен, но с тая Джемиле никакъв късмет няма. Най-накрая ѝ каза в прав текст, че не са остваили Мехди да порасне - нещо, което тук сме отбелязвали в темата нееднократно Kissing Face

- Джемиле - в пореден епизод се е засилила по нанадолнището. Започна да става доста противоречив образ! Обработването на Мехди да се ожени за Бенал. Използването на детето за извинение. Искането обратно на парите, които даде на Султан - от грозно по-грозно действие.

- Баръш - страшно много ми допада като герой. В неговите дума е събрана цялата професионална помощ (не само като адвокат, ами и в ролята на психолог се изявява често). Най-важното е, че влияе добре на Зейнеп.Не знам само защо къщата му изглежда като музей. Дали ще има някаква нишка, която да разплитаме по-нататък в тази връзка?

- Зейнеп - цял живот е била объркана, но когато дойде време за действие, някак успява да се изправи на крака и да постъпи правилно. Одобрявам посланието на нейния образ. Много оригинално представиха връщането на подаръка чрез адвоката. Заговори и за ефекта на пеперудата, започна да се отпуска и да не следва само разума, ами и чувствата си. В играта със Саваш се помири с идеята за поражението - изгубих, но поне опитах... Обожавам Демет и начина, по който изгражда всеки образ Heart Играе с цялото си тяло - мимики, жестове, глас, очи, но и с много, много душа.

- Мехди - Джемиле намекна, че има някаква сериозна тайна, която дори и Мюжгян не е знаела... общо взето се опитват да прехвърлят вината за характера му на г-жа Зелиха (майка му), но да видим какво са измислили сценаристите, де. Може пък и на него да започнем да симпатизираме след време Rolling Eyes

- Саваш - много свежест вкара в сериала. Определено ще завържат линията Емине-Саваш. Отношенията му с Баръш и Зейнеп също са интересни. Играта на думи беше готина.

- Султан - в този епизод ме подразни на два пъти. Какво е седнала да успокоява Джемиле, при положение, че живее в дома на Зейнеп и защо само разнася клюките между двата дома?! Представиха я в доста негативна махленска роля... добри намерения, но с лош резултат.

- Сакине - започнаха да избелват образа ѝ. Може и да стане човек от нея. Не се намръщи на късата пола на Зейнеп. Започна да се държи като истинска майка. Дано! За вечерят у Баръш нищо не каза, но май не ѝ стана приятно. Само че след Мехди знае, че няма право на глас. Още е гузна.

- Байрам - ужасен! Радвам се, че показаха разликата в отношението към него на Баръш и Мехди (как само нареди на Нух да го гледа  Persevere ), а също така осъзнаването на Зейнеп, че голяма част от проблемите ѝ са свързани с фигурата на баща ѝ.

- Нермин - беше малко статист в този епизод, че и на народни ритми мина тази иначе толкова изтънчена жена Rolling Eyes Нейсе, дано си върне парите или пък спечелят нови с ресторантьора?

- Бенал - не я харесвам и това е. Беше интересен разговорът ѝ със Зейнеп, която правилно я предупреди за Мехди, но тя пак не можа да победи себе си и да се откаже от него, въпреки че много добре знае отношението му към нея... Дано детето не страда. Да видим дали клин клин избива.

- Емине - все повече ми харесва. Държи се като истинската сестра на Зейнеп. Допада ми girl power линията, която развиват. Доколкото разбрах, каза на Зейнеп, че Мехди се е влюбил в миналото ѝ, в раните, които да лекува и да се прави на герой, но не и в адвокатката, здраво стъпила на краката си - браво!

Весело посрещане на новата година, момичета Heart Винаги е приятно в добра компания Kiss

# 597
  • Бургас
Heart EyesМакар и късно да се включих в обсъжданията, компанията ви момичета ми е страшно приятна, за което едно голямо Благодаря!
От новия сезон започнах да гледам сериите и на турски, дори и да не разбирам езика, но така по-добре се наслаждавам на играта на актьорите. А тази серия отново имаше много добри попадения.....С думичките всичко ще си дойде на мястото, разбира се. Минах през форума и на рускините, но този път и те закъсняват с откъсите, а аз съм от по-нетърпеливите. И все пак какво разбрах:
- Много впечатляващо е появяването на Байрям в офиса - орезили я напълно, а и  Баръш покрай нея, но той по много елегантен начин го изхвърли, давайки му няколко банкноти, така както навремето вторият и баща се е отървавал от него. Зейнеб пожела да бъде освободена от работа, но и с това Баръш бързо приключи.
- Мнението на Емине  за мъжете в живота на Зейнеб и съветите, които и дава / не, че тя има кой знае какъв опит/
„В началното училище се влюби в Толга. Тогава каза, че не си достойна за него, той няма да се влюби в теб. След това Фарук. Когато реши да опиташ с него, определено си помисли, че не си достойна за него. И когато срещна Мехди помисли, че това е той . Просто човек от района. Ти не се цениш, смяташ, че заслужаваш всичко най-просто, най-лошото ... преди всичко трябва да оцениш себе си, тогава хората около теб ще те оценят!"
- Разговора между Саваш и Зейнеб и играта с биличките - това, че му ги подари като че ли беше приключване с миналото. Започна вече да взема самостоятелни решения, но и паник атаките зачестяват.
- Женското царство тотално фалира - ами интересно като никой не работи и чакат на готовите пари и Зейнеб. Добре, че Нермин е здраво мислеща та май намери работа на Сакине и Султан в някакъв ресторант.
- Камерата ни разходи и из стаята на Баръш и тъкмо се чудех, какво ли иска да ни подскаже режисьора, Саваш разкри това с въпроса "До кога ще спиш в стаята на майка?" Оказа се, че болката на отхвърленото дете, лекува обитавайки стаята на майка си след смърта и.
- И разбира се мястото на Мехди в епизода - песента , символичния подарък, срещата с дъщеря си ....Какво да кажа, ще бъда пристрастна, защото Ибрахим защити ролята си отново перфектно. Но ако съм усетила похватите на сценаристката, не ни очакват хубави моменти. Не само, че този брак е на хартия и Бенал / трябва да отбележим и на нея добрата игра/ е наясно, че само заради детето се жени.
- Връщането на подаръка от Зейнеб, оттеглянето на жалбата и отбягването на срещата бяха естествения завършек на сагата. Е, сега вече всеки по пътя си.....
Но дали ще е така....Кой знае какво са ни подготвили новите сценаристи....
Ами и аз да не остана назад, споделих каквото разбрах. Ще чакам превод за да се включа пълноценно.
Желая на всички весели новогодишни празници!Бъдете здрави и се обичайте!

# 598
Разкошна серия, нищо не е предвидимо, няма клишета. Мехди и Бенал се ожениха, нищо не провали този план, както би било обичайно за турски сериал.

Разкошни коментари, момичета. Аз ще хвърля няколко изречения за размисъл и за вашето мнение по тях.

Саваш към Баръш: "И аз съм приятел на Зейнеп. И ти ще останеш само неин приятел. Нека да не е едно от момичетата, които разкарваш за ден-два. Зейнеп е много наивна, не искам да я нараниш."
"Ти не можеш да озаптиш чара си, искаш да впечатляваш. И двамата добре знаем, че нощите, в които не се прибираш, не осъмваш в офиса."
(Червена лампичка: има ли нещо притиснително в поведението на Баръш към жените - предстои да разберем)
Целият разговор на двамата братя ни разкрива много и за тях. Саваш за пръв път има приятел и не иска да го загуби заради Баръш.

Писмото на Мехди до Зейнеп:
"Здравей за последен път,
Всичко започна на рождения ти ден, на рождения ти ден свърши.
Благодаря ти за всичко, което донесе в живота ми.
Ако все още ми е останало право, желая ти всичко хубаво.
Може би един ден ще ми простиш и ти и ще ми пожелаеш всичко хубаво.
Вече няма нужда да намесваш полицията и институциите, за да стоим на разстояние с теб.
Името ти няма да споменавам дори. Няма да минавам по твоята улица.
Но все още не мога да спра да те обичам.
Това е въпрос между мен и моето сърце. Не можеш да се месиш в това.
Но не се измъчвай. Разбрах те. Трябвало да го видя в очите ти -
вече не си моят дом. Изгаряйки моя дом, вече си намерила своя.
Оставям ти един спомен от мен - още един дом, който може да хвърлиш в огъня.
И нека Бог да ти помага."

* Джемиле постоянно повтаря, че сестра ѝ Мюжгян била права. Права за това, права за онова - ужасно просто. Тези жени са посветили живота си на Мехди и не могат да отворят очите си за нищо друго. Да видим какво се крие в миналото на Мехди. Джемиле каза на Нух, че като малък Мехди сам е изгорил ръката си с ютия, съзнателно. Защо ли?

Нух каза, че в младостта си все са били защитници на някого и Мехди винаги е бил невъздържан и Нух се е страхувал, че М. ще свърши в затвора.

* Бенал към Мехди:
Знам, че не си искал да ме нараниш. Знам и че никога не си искал да се ожениш за мен. Аз винаги те обичах и все още те обичам. Но знай, че и аз не съм особено развълнувана за този брак. Докато бях бременна, ти отвлече Зейнеп. И за да прекараш с нея няколко часа повече, рискува да пропуснеш първите години на дъщеря ни. За да не причиня на дъщеря си това, което ти ѝ причини, казвам "да" на този брак. За да не бъде лишена дъщеря ми от баща си, за да може да вижда баща си. Разбери вече - този брак е жертва от моя страна за бъдещето на дъщеря ми." (Мехди: Бог да те благослови, Бенал. Благодаря.)
Бенал се опита да запази част от женското си достойнство с тези думи. Да видим какво предстои.

# 599

Общи условия

Активация на акаунт