Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 827
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!

# 601
Под тази красива шарена честитка да ви честитя и аз новата година, мили момичета! Нека да е здрава и щастлива! Да минем с мъдрост и успех през всички трудности, които несъмнено и 2021 ни е подготвила. И хубавите моменти да са повече от лошите! Благодаря ви за приятната компания през миналата година! Grinning

# 602
Новогодишен подарък- 26 серия с превод на руски Simple Smile

https://turkru.tv/moy-dom-26-seriya1.html?utm_source=turksinema& … btitry_turksinema

Ибо е сменил малко визията Simple Smile

# 603
За много години, момичета! Живи, здрави, щастливи, обичани и обичащи бъдете Revolving Hearts

Предполагам, че вече сте ги гледали, но все пак и тук да имаме изпълненията на Ибо и Демет от новогошното издание на "Гласът"

# 604
  • Плевен / София
Честита нова година на всички в темата...Нека е спорна и щастлива за всички .... и най важното да бъдем здрави...
Сега ще гледам серията на руски...благодаря за линка...Lilims Heart

# 605
ЧНГ, момичета! ❤️
Да сте живи и здрави!

И пуснете работещ линк от Гласът на Турция. 😀

Гости, озоставам ли нещо, последно гледах 25 на бг., а ти вече говориш за 26? 😄
Съвсем се обърках с тези празници. 😀 😄 🎉

# 606
Пепелче, за съжаление са свалили всички клипчета. Явно заради авторските права. В момента никъде не ги намирам Rolling Eyes Има само фрагменти, но се губи ефектът от тях.

# 607
  • Бургас

Честита Ви нова година, момичета!
Пожелавам си още няколко месеца в тази приятна компания да дочакаме един вълнуващ, разтърсващ финал на нашия сериал. Оптимизмът ми не ме е напуснал, затова вярвам, че всички ще бъдем удовлетворени...
Както вече споменах, съм от онези нетърпеливите, които гледат серията първо онлайн, след това  на руски и накрая на българси /всеки луд с номера си.....какво да се прави - време за уплътняване - бол Laughing/
Та след като изгледах и руската версия, вниманието ми беше привлечено от Джемиле.Че страда, страда много това момиче, както се разбира е и на лекарства, но през цялото време неистово защитава Мехди оправдавайки го с липсата на майчина ласка, докато в последния разговор с Нух му призна за тайна, която не може да разкрие, дори Мюжгян не е знаела за нея. Какво ли ще изкочи от тук?
В същото време ни дадоха да разберем, че Баръш също се бори със своите демони, обитавайки стаята на майка си под предлог, че е по-близо до Саваш...Но при него липсата на отношение го е амбицирала да постига повече и повече и това го е довело до високия пост, но и липсата на семейство, а и до колкото разбираме от разговора с брат му - до безцеремонно отношение към жените.
А  Зейнеп започна със сравненията между двамата - за отношението на Мехди към баща и и как Баръш го натири с твърда ръка - за сега на глас пред Емине...но дали няма да продължат на ум...
Ще чакам все пак българсия превод, за да можем пълноценно да обсъждаме, а за сега ви желая спокойни почивни дни
И за тези, които искат да чуят Демет в Гласа на Турция ето линк с руски суб.
https://vk.com/dizimedya?fbclid=IwAR0eY1_a8UufiLKuJ_8ncVbfCZvKm1 … l_wall_-132999259
и изпълнението на Ибо
https://vk.com/ibrahim_celikkol/happynewyear?act=s&id=111301 … _-111301309_49984

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 00:20 от aniksi

# 608
Привет, дами и ЧНГ! С най-добри пожелания! Няма нужда от това превръщане на Мехди в жертва като необичано дете, което е трябвало да привлича внимание като си гори ръката. Явно е приемен син в семейството- намекът е, че майката не го е обичала - сигурно е "снесен" в "светото семейство" от някоя любовница на бащата. Не  знам какво може да има в главата на такъв човек, но надали ще тръгне да води избягалата си булка при майка си, която не го обича. Тук нещо ми скърца сценарият. Много драма. То в този сериял един няма нормално семейство. Нух  се видя в чудо човекът. И да ви кажа честно малко ми писва от кравешкия поглед на Демет- Зейнеп. Гледа като добиче, което го водят на заколение. Айде малко характер да покаже. Какво е това търчане до кабинета на шефа. Баръш уж беше много строг и непробиваем- сега стана бюро оплаквания на махалата. Малко ми доскучава от тези мелодрами. Единственият човек за съчувствие е бебето Мюжгян- без да го питат го разнасят по затворите да го мирише баща му. Измекярът "баща" на Зейнеп също е достоверен образ как се заби като пиявица за новия източник на доход и търси съчувствие. И с тези танци- това си беше чиста свалка. Неискрени ми стоят отношенията им. Бенал как се преоблече в затвора в бяла рокля? И сделката- чрез брак могат да задържат бебето Мюжгян- много грозна работа...Търся да открия любов в този филм и е май само у Султан към Емине.

# 609
Благодаря за линковете от Гласът на Турция!
Видя се, че не могат баш много да пеят нашите. 😀 😄
Но пък Демет танцува хубаво и от душа.

И аз като Вики се питам как Баръш беше уж супер плашещ и тайнствен, пък стана като бюро за оплаквания, но нейсе.
Днес ще гледам на руски, ако успея и тогава ще се произнеса.
Но най ме дразни ей тази недомислица с 12 мес. бременност на Бенал.
Че и повече даже.
Ми недейте така, бе хора, мислете ги тези работи и не ни подценявайте толкова.
Ама то в сериалите времето тече по друг начин, даже и не се знае как. 😀
И не искам сега всички да са с травми от детството и да го превърнат в психотрилър.

# 610
Привет, момичета!
Чакам си чинно превода, но като прочетох коментари ви, ми хрумна нещо ( не знам колко е достоверно). Каква е разликата в годините м/у Мехди и Мюжгян, дали има вероятност наистина да му е майка?

# 611
Привет, момичета!
Чакам си чинно превода, но като прочетох коментари ви, ми хрумна нещо ( не знам колко е достоверно). Каква е разликата в годините м/у Мехди и Мюжгян, дали има вероятност наистина да му е майка?
Е как ще му е майка, пък тайната не я е знаела. По-вероятно Мехди  да е от любовница на бащата.  Така ще се окаже, че историята се повтаря. Самия Мехди се гласеше жена му да участва и в отглеждането на детето от любовницата.
Според нуждите за разтягане на сценария евентуалната биологична майка на Мехди може да е умряла при раждането. А може и да е жива, баща му си го е взел, защото е мъжки наследник. От законната жена са дъщери - Мюжгян и Джемиле. Ще развъртят 15 епизода драма в търсене, намиране и събиране на Мехди с биологичната му родителка.
Сигурно след солидна порция обвинения, сълзи и сополи ще прибере и нея в къщи, че само Байрям не стига за да е весело.

# 612
  • Бургас
По-вероятно Мехди  да е от любовница на бащата.  Така ще се окаже, че историята се повтаря. Самия Мехди се гласеше жена му да участва и в отглеждането на детето от любовницата.
Според нуждите за разтягане на сценария евентуалната биологична майка на Мехди може да е умряла при раждането. А може и да е жива, баща му си го е взел, защото е мъжки наследник. От законната жена са дъщери - Мюжгян и Джемиле. Ще развъртят 15 епизода драма в търсене, намиране и събиране на Мехди с биологичната му родителка.
Сигурно след солидна порция обвинения, сълзи и сополи ще прибере и нея в къщи, че само Байрям не стига за да е весело.
И това е вариант, но тайната е такава, че и Мюжгян не я е знаела...ами ако майката е била изнасилена или е имала забежка / явно бащата често е посещавал затвора/....Все едно, няма да се отървем от "драмата по турски".
А дали ще имаме серия в сряда, защото Дъщерята ще почиват една седмица заради смяна на сценаристите?

# 613
Чакам да гледате серията с руски и български превод и да се произнесете. Аз си нямах работа, надникнах при рускините, които изкараха Баръш психопат, който контролира Зейнеп - наплашил я с пистолета на Мехди, държи я под око "Не прави грешка!", пренебрегвал собствения си брат, като го държал скрит от хорските погледи, бил егоист и не знам какво още - забравих вече. Този прочит е диаметрално противоположен на моя прочит. Виждам един човек, който видя едно добро момиче и се уплаши истински за нейната безопасност. С брат си не намират общ език, защото Баръш не е могъл да даде на Саваш това приемане, което външен човек дава. Те са братя и Саваш спокойно може да отхвърли уверенията на Баръш, че той е пълноценен брат, дори и инвалид, че животът му може да бъде смислен, дори и прикован към количка. Но когато Зейнеп се появи, тя даде на Саваш усещането, че и в очите на външните той може да изглежда пълноценен.

Рускините и Зейнеп не пощадиха. Не знаела как да подхване Мехди, че да го превъзпита. Явно умеят да превъзпитават мъжете си. Но повече от търпението, което Зейнеп показа, какво искат от нея - да върти интриги зад гърба му ли, защото с честност нищо не можа да постигне?

Зейнеп се хвърляла от мъж на мъж. Не знам къде го видяха това. Логично е да търси опора в хората около себе си. Майките ѝ я люшкат от една посока в друга, появи се Баръш, който несъмнено има формиращо за мнението на Зейнеп отношение към нея, но той се впусна да действа, да помага като на приятел. В този процес е логично Зейнеп да се облегне повече на него и да чака одобрение за действията си от него. За една несигурна и самообвиняваща се жена това е естествена стъпка към еманципацията - тя не може лесно да отреже всички и да прави каквото си иска. Има нужда от външен глас и тя избра това да е Баръш. Дали той ще бъде добър глас, ще видим. Надявам се, че да.

Като се включите, съм сигурна, че ще ми дадете още аргументи, с които да се успокоя, че рускините бъркат, не аз - Grinning Stuck Out Tongue Winking Eye

...
Да, 12 месеца бременност излиза, че е износила Бенал. Лошо, Седларов, лошо!

...
Вики, права си за кравешкия поглед, много плаче, много се самоизмъчва Зейнеп. Надявам се това да е преходен момент, все пак тя цял живот живее с вина. Вина да не нарани някого, вина да е щастлива за сметка на друг - не е лесно за превъзмогване и тя все още не успява.

...
Авторката на книгата "Момичето на прозореца" е публикувала пост в своя Инстаграм преди два дни, който ще хвърли малко светлина за посоката, в която ще върви сериала - https://www.instagram.com/p/CJa9j1tjcC0/ :

Sevgili Arkadaşlarım,

Ülkemizde her gün en az bir kadın erkekler tarafından vahşice katlediliyor.

“Doğduğun Ev Kaderindir” dizisinde sizlere şiddetin hayatımıza nasıl da bize pek fazla hissettirmeden yavaş yavaş girdiğini ve duygularımızı nasıl yanlış etkilediğini göstermeye çalışıyoruz.

Önce ona kızıp ardından suçu kendimizde arıyor, vicdan azabı çekiyor ve yanlış şeyler yapıyoruz. Bizlere şiddet gösterene acırsak, sonra biz acınacak hale geliyoruz.
Şiddet sinsice yaklaşıyor bize. Onu iyi tanımamız gerekiyor.
Bu dizi en çok da bu konuyu anlatıyor.
Ekran başında görüşmek üzere çok sevgiler...

Скъпи приятели,

В нашата страна всеки ден има поне една жена жертва на брутално убийство от мъж.

В "Домът, в който си роден, е твоята съдба" се стараем да покажем как насилието навлиза в живота ни, без да го усетим, бавно и незабележимо, и отровното влияние, което оказва върху нашите чувства.

Първо му се ядосваме, после започваме да търсим вината в себе си, да изпитваме угризения и да правим грешки. Ако изпитваме жал към хората, проявяващи насилие към нас, ще изпаднем в състояние, в което ние да бъдем съжалявани.
Насилието подмолно се промъква към нас. Трябва да се научим да го разпознаваме.
Това е главната тема, на която е посветен този сериал.
До нови срещи пред екрана.
С топли чувства!

# 614
  • Плевен / София
ЧНГ, момичета! ❤️
Да сте живи и здрави!

И пуснете работещ линк от Гласът на Турция. 😀

Гости, озоставам ли нещо, последно гледах 25 на бг., а ти вече говориш за 26? 😄
Съвсем се обърках с тези празници. 😀 😄 🎉
https://turkru.tv/moy-dom-26-seriya1.html

Общи условия

Активация на акаунт