Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 825
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Дданни, и аз чакам някой да отвори тази тема. Blush
Искам да споделя каква мисъл ме преследва преди да съм гледала руския превод на 26 серия.

Първо, винаги съм имала усещането, че Мехди и Зейнеп не са един за друг. Не заради образованието, средата и т.н., а просто те имат различно светоусещане. Не случайно Мехди казваше постоянно: Ти не ме разбираш. Не ги харесвам като двойка - просто интуитивно.
Второ, откакто Баръш влезе в личния живот на Зейнеп имам чувството, че той непрекъснато хиперболизира подсъзнателно нейните страхове и грешки. Обаче не мисля, че съзнателно я манипулира.

Зейнеп и Мехди имат чисто личностни противостояния и нагласи, а това поражда ескалиращото нежелание на Мехди да се раздели със Зейнеп, отчаяно смятайки, че може да я убеди, че той я обича и никога няма да й навреди. Но знае ли човек докъде може да стигне  "желанието" да убеди другия?! А това е нещото, което може да доведе и до физическо насилие, защото психическото отдавна е налице. 

А що се отнася до Баръш, той определено гледа на Мехди като насилник и няма никакви съмнения по този въпрос. Напротив дори е категоричен, че всяко поведение и действие на Мехди спрямо Зейнеп е проява на насилие. Вероятно, защото на него "не му пречат чувствата", които изпитва Зейнеп към Мехди.

Не знам. Но както и в живота няма "чисти" образи. В едно съм някак сигурна: Зейнеп и Мехди нямат  общо бъдеще. И това го смятам от самото начало.

# 616
Цитат
Като се включите, съм сигурна, че ще ми дадете още аргументи, с които да се успокоя, че рускините бъркат, не аз - Grinning Stuck Out Tongue Winking Eye

Дданни, на едно мнение сме с теб! Най-силният аргумент, с който мога да те успокоя е - НЕ чети рускините Simple Smile Повечето май са свикнали със скандали и лошо отношение, та гледат само външността на мъжа. Ако ще и Ален Делон по бели гащи ( така казвахме като деца Simple Smile )))) ) да е, кофти характер ли е, не ми хвали хубостта. Мъж на 30 и кусур години и тепърва ще се занимавам да го превъзпитавам, да го уча на обноски, на джентълменско отношение, на уважение и т.н Излишно губене на време.
Беа хубаво описа преди няколко поста такива мъже, при които промяна не може да се очаква!

# 617
Мари, споделям мнението ти.

Когато говорим за насилие при Мехди, неговите защитници защитават тезата, че той не би употребил физическо насилие срещу Зейнеп. Възможно е в нито един момент Мехди да не навреди на Зейнеп. Физическо насилие няма да има. Но насилието не е само физическо. Насилието върху чувствата, решенията, действията на друг човек са насилие, налагане на волята на един над друг човек на базата на някакво превъзходство на единия.

В случая законният брак на Мехди и Зейнеп дава право на Мехди да има претенции и очаквания за определено поведение от Зейнеп. Разтрогването на брака освобождава Зейнеп от тези претенции и от превъзходството на Мехди в това отношение. Има общоприети норми кога едни очаквания са приемливи и кога са неоснователни претенции. В брака неоснователните претенции на едната страна пораждат ли задължение на другата? За мен Мехди имаше неоснователни претенции към Зейнеп, докато сам не беше готов да изпълни нейните основателни очаквания. И налагаше своя светоглед върху Зейнеп, решаваше какво да чувства или не по отношение на Бурхан, взе решение вместо нея дали ще работи в голяма адвокатска фирма или ще се задоволи с кантора, която да решава битови спорове на съседи или махленски кражби. Мехди беше насилник в този брак.

И аз вярвам, че Баръш изпитваше истински страх за сигурността на Зейнеп и не я манипулираше. Дори и да е грешка презастраховането, дори и то да е причина да се отключи ефекта на доминото и да повлече след себе си много грешни действия - жалбата срещу Мехди, задържането му, изостряне на конфронтацията между двете "фракции" - Баръш действа в името на доброто на Зейнеп, а тя действа уплашено, прибързано, но все пак категорично. Зейнеп е наясно, че щом Мехди е проявил тези свои черти веднъж, връщане назад няма. И не бива да има, независимо какво говори сърцето и чувствата. Разумът трябва да вземе връх. И не можем да оправдаваме Мехди с травмата от смъртта на Мюжгян, той прояви своето насилие преди това.

Мехди се закани, че ще възкръсне от пепелта. Да видим какво означава това. Закана за добро или за лошо е. Аз му желая да намери мир със себе си, за да може дъщеря му и Кибрит да растат спокойни.

Мери, напълно си права, за пръв и последен път прочетох рускините. И аз виждам Мехди точно като типажа на насилника, който Беа описа. И затова сигурно авторката на книгата, по която е сериалът, говори за насилието, което идва маскирано, неусетно. То се крие зад клетви в голяма любов, заради които насилникът почерня живота на жената. Никой няма нужда от такава любов!

# 618
Попаднах на един цитат на Джулия Робъртс от "Яж, моли се и обичай".
Точно за нашето момче 😁

"Жени, вие не сте център за рехабилитация на зле отгледани мъже. Не е ваш дълг да ги поправяте, да ги променяте, да ги възпитавате или да ги отглеждате. Търсите партньор, а не проект."

# 619
Защо ли всички  рускини, които познавам са тип а ла Кобилкина. 😀
Явно са възпитавани и живеят с мисълта, че могат да въртят мъжете на малкото си пръстче с някакви измислени от тях техники.
Въобразяват си, че това е супер хитрата женска тактика, но за мене това е долнопробно и унижаващо жената поведение.
Имам и по-цинични изрази за него, но ще си ги спестя. 😀 😄
Толкова от мене за подругите, не са ми в категорията, нито на някоя от нас тук. ❤️
Днес ще изгледам епизода, макар че така обичам бг преводите. 😀
Но това с тайната не ми харесва, дано не е някоя глупава измишльотина, защото както и авторката е писала идеята е важна и много сериозна.

# 620
Изгледах последната серия. Какво да кажа - цялото семейство Караджа са с психични отклонения. На някои просто не им личеше твърде в началото.
Прощалното писмо на Мехди е топ реч на сериала. Синтезарана в половин страничка цялата философия на такива като Мехди - висока самооценка, големи приказки без и намек да бъдат спазени, вменяване на вина, дребнава хитрост за измъкване от поемане на отговорност, манипулаторстване.
 Второто изречение е - не намесвай в нашите отношения полицията и съда. Това си е направо открит опит да накара Зейнеп да си оттгели жалбата, защото не е готов мъжки да си понесе отговорността.
Големите приказки - няма да ти споменавам името, няма да минавам по улицата ти. Но ходи като затворен лъв из двора и хукна на среща с адвокат Зейнеп Гьоксу, защото си мислеше че тя ще се трогне, ще му прости и всичко ще си е по старому.
Нещото в цялото писмо, което е най-възмутително - опита за вменяване на вина на Зейнеп. "Когато изгори моя дом, сигурно си намерила свой дом".
На историята за липсата на обич от страна на майка му на Мехди хем ме е яд, хем е добре да покажат причините довели Мехди, Мюжгян и Джемиле до това, което са днес. Да покажат на всички колко важно е децата да бъдат възпитавани, а не просто отглеждани. Да не говорим, че е напълно възможно да има и генетичен проблем.
Щом голям, вече зрял мъж не може да направи разлика между отношението на майка си и жена си, не може да направи реална самооценка на собствения си принос за "изгарянето" на дома.
Подозирам, че чрез образа на Баръш ще ни покажат другия тип насилие - емоционалното. Защото и при Баръш, както и при Мехди е имало дефицит на майчина любов. При него също го има синдрома на свръхзакрилничеството. Само че е по-префинено и прикрито.
Надявам се когато Зейнеп  откаже на Баръш отношения, той да не премине към изкуствено създаване на ситуации, в които тя да се страхува за живота си, за да може да задоволи закрилническия си нагон.
Другото странно за мен нещо е следното - Мехди търси любов уж. Защо не приеме тази на Бенал, а гони абсолютно невъзможната на Зейнеп. Не може да не си дава сметка, че Бенал му подхожда повече и с нея ще живее спокойно, по своя си начин - махленския. Защо му е да гони непостижимото?
Това противоречие също ме навежда на мисълта за психични отклонеия в напълно медицински аспект.
 Джемиле. Ако щете ми вярвайте, вчера разговарях с моя позната относно тежка житейска ситуация в семейството на дъщеря й. Съвсем на живо, истински се случва точно историята на Джемиле - от нормален човек се превръщаш в чудовище, който използва всичко и всеки, вкл.една невинна детска душа, за да спасиш най-близкия си кръвен роднина. След това гледах епизода и напълно повярвах на Джемиле. Колкото и да е невероятно явно има и такива хора.
За това и продължавам да гледам сериала, въпреки че жанра не ми е от любимите - разказва честно и правдоподобно истинска история от живота.

# 621
Привет Hug

Много хубави коментари, с удоволствие ви прочетох! Flowers Tulip

Рускините ги чета само в сряда, по време на рекламите и след серията, защото не разбирам турски и от техните коментари/колкото и нелепи да са/ все нещо ще разбера за събитията в серията.

Джемиле е скрита лимонка Stuck Out Tongue Winking Eye

Спомнете си , как в първите серии хукна при Султан да и съдейства да изгонят от квартала Бенал! По- късно, когато разбра за бебето/бременността осигури пари за аборт и да се изнесе!
Джемиле първа от семейството разбра за бебето, не Мюжгян, която от първия ден държи на Бенал и никога не е крила симпатиите си към нея!
Сега и за тайната на Мехди, знае само Джемиле и никой друг!?  Confused

Преди да започне сезона нали имаше подказка, че втори сезон ще е посветен на Мехди, на неговата история...

Предстои да видим, дали Мехди ще се откаже от Зейнеп. Може би. Но не е обещал, че ще се откаже от ... Баръш.
Много зловещо излъчване има Мехди, не вярвам да се кротне до полата на Бенал и кошчето на бебето.
Кой знае какви мисли и планове има в главата му!

Ще има ли днес фрагман, след ден- два озет, или ще почиват след НГ, има ли инфо...

https://vk.com/gunesyapimperevod?z=video-111132277_456242672%2Ff … l_wall_-111132277

Отличная новость🤩💙
💙Демет Оздемир лучшая актриса 2020 года💫
40% голосов в Твиттере, Инстаграме и Фейсбуке выбрали #DemetÖzdemir 💃🧿🧿🧿

💥 Энгин Озтурк был замечен репортерами во время прогулки по Стамбулу:

Энгин ответил на традиционный вопрос о личной жизни:

«Я не могу уделить время личной жизни. Даже если бы мог, что бы я делал в такой период? Мы даже не можем нормально куда-то выходить.»

Энгин поделился и тем, что во время последней серии сериала #СудьбоносныйДом, которую мы видели в прошлую среду, было много смешных моментов, в которых он «выходил из образа» и смеялся прямо во время сцены. (мы можем догадаться какие это были сцены)

Также, Энгин сказал репортёрам, что у него есть 2 проекта - #СудьбоносныйДом, над которыми он непрерывно работает и сериал для Netflix. Репортёр в полном недоумении, спросил, как же это возможно работать над двумя сериалами одновременно. Энгин объяснил, что один уже отснят.

Но репортёр и на этом не остановился и спросил, планирует ли Энгин бросать актерскую карьеру? Энгин а недоумении отметил, что не очень понимает к чему ведёт это интервью.

# 622
Изгледах епизода, с голямо любопитство за тайната на Мехди.
Струва ми се обаче , че няма да е голяма изненада - или ще е дете на любовница на бащата, или ще е виновен косвено за смъртта му.
Струва ми се, че Джамиле търси оправдание пред Нух и за своето поведение, и за това на Мехди като преувеличава драмата на братчето си.
Нух много правилно й каза, че животът на сестрите винаги се е определял от неговото благополучие и удобства.
Лошо възпитание, на което се дължи и типичното за турците разбиране за мястото и правата на жените в обществото.

Всички сцени с Байрям ги пропуснах умишлено, така ме отвращава този герой -
 до погнуса.

И разбира се, самозаблудата и тъпите мотиви на Бенал за решението й, показаха за пореден път пътя не само  да станеш жертва, а и  по- лошото - да обречеш и дъщеря си на такъв живот.

# 623
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Изгледах серията...Вие вече сте написали всичко, което мога и аз да кажа за видяното...Само ще добавя, че не искам Баръш да го вкарват в калъпа на Мехди, за липсата на майчина обич и от там свръх закрилнически синдром...Много деца за съжаление растат с по един родител или без такива....но стават пълноценни личности и когато станат те самите родители, даряват на децата си всичката любов, която им е липсвала в детството.

# 624
Да, има нещо токсично в семейството Караджа. Докато Мюжгян беше жива, мислех, че е нейната неудовлетвореност плюс загубата на баща, строгата майка, патриархалното възпитание, влиянието на махалата. Но в семейството има и друга токсичност. Самият Мехди със своя образ на закрилник е потискал всички в семейството. Разказаха ни как той е отишъл и е взел Джемиле от първия ѝ мъж, не я е оставил сама да реши как да се справи с живота. Видяхме как манипулираше Мюжгян да откаже на Бурхан. Всичко зад маската на закрилник, като вероятно той искрено вярва, че защитава жените в дома си. Те от своя страна са му благодарни за грижата и вярват, че му дължат безрезервна любов и грижа. Порочен кръг. Искаше да вкара и Зейнеп в него.

Дари, много ме ядоса писмото на Мехди, особено финала. До средата си мислех, че той наистина съжалява. Но с финалната фраза показа, че няма шанс за промяна при него. Той докрай ще вменява на Зейнеп вина.

Енгин как сладко се разсмя пред репортера. Точно като излизането от роля, когато обясняваше на Зейнеп, че е като малкия принцип. А тя учудено: "Баръш бей, да нямате планета?" А той (искрен смях): "Не, не съм чак толкова богат!"

# 625
Изгледах 26 епизод с руски субтитри  и да ви кажа преоткрих Джемиле: Това е най-голямата манипулаторка в целия сериал!!! Милата, скромната, тихата Джемиле! О, Боже! В нея има такъв змийски поглед, който чак сега извади и то в определени моменти! Мюжгян беше направо една искрена жена във всичко, в т.ч. и омразата си. А сега, Нух, горкият, който е не само обект на нейните манипулации, но и ням свидетел/щото тя не му дава да говори!!!/ на всичките й ходове, ходи с широко ококорени очи и израз на лицето, който сякаш казва: Аз познавам ли изобщо тази жена?!?!

# 626
Да не излезе, че умря циганката, дето ни хвалеше, но наистина много хубави постове сте направили, момичета Revolving Hearts

От вчера се каня да коментирам, че песните на Ибо и Демет в "Гласът на Турция" бяха така подбрани, че все едно гледах продължение на серията от сряда Kissing Smiling Eyes Ибо с традиционна песен като тази, която Мехди пееше в затвора, а Демет завърши представянето си с танц и веднага се сетих за валса на Зейнеп и Баръш. Може и само да си въобразявам, но тези съвпадения ми харесаха Hands Clap

Да не говоря, че трети ден не ми излиза от главата песничката на Демет, чийто текст може да се отнесе и към сериала: "На какво ли не ни учиха за любовта. Измамиха ни, измамиха ни - любовта не е такава. Какви ли приказки и приспивни песни не ни пяха за света. Измамиха ни, измамиха ни - светът не е такъв. Колко поколения погубихме по този път. Някои са съсипани, някои едва стоят на крака. Ние сме в различни земи като птици с прекършени крила. Ако може щастие за нас сега в избледнелите сънища." (приблизителен превод, разбира се).
https://www.youtube.com/watch?v=cbLp3GNjfd0&list=RDcbLp3GNjfd0&index=1

# 627
Чувството за свръхзакрилничество се е породило в децата Кардажа вероятно заради незаинтересована майка и баща. Както разбрахме от последната серия бащата непрекъснато е киснел в затвора. Майката е стоварила на плещите на Мюжгян да се грижи и опазва по-малките. От там те са си вменили в дълг грижата един за друг. Когато Мюжгян умря Джемиле сякаш пое щафетата. Няма нищо по-логично предвид как са израснали. Бори се със зъби и нокти за Мехди и защото той е последния й кръвен роднина. Винаги в семейства с такава бетонна връзка никой от членовете не е индивидуално щастлив и успешен. Те не знаят как да функционират всеки сам за себе си. За това Джемиле толкова кри взаимоотношенията си с Нух. И сега ще му тегли чертата при най-малкия случай, ако се наложи да избира между двамата.
Замислих се какъв ще е семейния живот на Мехди с Бенал. Като мине еуфорията от това, че е станал баща. Като минат първите няколко години, когато детето е все още радост и сладост. Като започне да става грижа и отговорност Мехди ще обвини Бенал, че заради нея и детето се е отказал от шанса да бъде щастлив със Зейнеп. До тогава ще е забравил колко Зейнеп не го иска, ще си е преиначил историята с раздялата и отвличането в главата. Бенал ще е виновна, че не е имал шанс Зейнеп да му прости. Тежко и горко й тогава.
Направи ми впечатление нещо, което Зейнеп каза "Разликата между Баръш и Мехди е, че Баръш знае кога да сложи чертата" по повод нашествието на пияницата в офиса.
Вярно, че Мехди е от тази порода дето себе си не са оправили, но се врат на всяка чужда къща да помагат, да оправят хорските проблеми.Да можеш да следваш правилото "Не прави непоискано добро" е сериозен признак за житейска мъдрост. У Мехди тая мъдрост я няма.
Хареса ми в предния епизод с отвличането (понеже ги гледах малко наобратно) как Емине начеса Нух, като се опита да се оправдае какво били виновни те за безумията на Мехди.
Емине е един много добър положителен образ, дай боже всекиму поне един такъв приятел.

# 628
  • Бургас

Както tv8 посочва в програмата за сряда, 6 януари 2021 г., нов епизод на DoğduğunEvKaderindir не е включен
13.01.2021 сряда - 20:00 | 27 епизод  - e отбелязано в 1001dizi.net
Е... ние ще си починем десетина дни, но надявам се екипът работи усилено и ще ни зарадва със свежи идеи.

# 629
Момичета, във фейса говорят за бременност на Зейнеп?! Откъде дойде тази информация?

Общи условия

Активация на акаунт