Искам да споделя каква мисъл ме преследва преди да съм гледала руския превод на 26 серия.
Първо, винаги съм имала усещането, че Мехди и Зейнеп не са един за друг. Не заради образованието, средата и т.н., а просто те имат различно светоусещане. Не случайно Мехди казваше постоянно: Ти не ме разбираш. Не ги харесвам като двойка - просто интуитивно.
Второ, откакто Баръш влезе в личния живот на Зейнеп имам чувството, че той непрекъснато хиперболизира подсъзнателно нейните страхове и грешки. Обаче не мисля, че съзнателно я манипулира.
Зейнеп и Мехди имат чисто личностни противостояния и нагласи, а това поражда ескалиращото нежелание на Мехди да се раздели със Зейнеп, отчаяно смятайки, че може да я убеди, че той я обича и никога няма да й навреди. Но знае ли човек докъде може да стигне "желанието" да убеди другия?! А това е нещото, което може да доведе и до физическо насилие, защото психическото отдавна е налице.
А що се отнася до Баръш, той определено гледа на Мехди като насилник и няма никакви съмнения по този въпрос. Напротив дори е категоричен, че всяко поведение и действие на Мехди спрямо Зейнеп е проява на насилие. Вероятно, защото на него "не му пречат чувствата", които изпитва Зейнеп към Мехди.
Не знам. Но както и в живота няма "чисти" образи. В едно съм някак сигурна: Зейнеп и Мехди нямат общо бъдеще. И това го смятам от самото начало.
Повечето май са свикнали със скандали и лошо отношение, та гледат само външността на мъжа. Ако ще и Ален Делон по бели гащи ( така казвахме като деца

Ибо с традиционна песен като тази, която Мехди пееше в затвора, а Демет завърши представянето си с танц и веднага се сетих за валса на Зейнеп и Баръш. Може и само да си въобразявам, но тези съвпадения ми харесаха