Уреди за домашна грижа за кожата - 6

• 70 720
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Има клипчета в Ю тюб как се ползва хай-фу .А си гледам оттам.

https://www.google.com/search?q=mini+hifu&client=safari& … bih=630&dpr=2

Поръчах дермапен.Някой ползва ли го на корем и има ли отзиви?Имам отпусната кожа там.

# 631
  • София
Много благодаря за отговорите и клипчетата! Аз го ползвам само в долната част на лицето , точно там ми се иска да е По-слабо, защото имам квадратно лице. 😃

# 632
Има клипчета в Ю тюб как се ползва хай-фу .А си гледам оттам.

https://www.google.com/search?q=mini+hifu&client=safari& … bih=630&dpr=2

Поръчах дермапен.Някой ползва ли го на корем и има ли отзиви?Имам отпусната кожа там.

Аз лично до момента само за лице и скалп. Със какъв серум ще го ползваш дермапена?

# 633
Не знам, точно сега ровя да ви чета назад и гледам клипчета, които сте пускали.
На 45 съм с мазна плътна кожа, с пигментни петна.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 16:29 от ДХ3

# 634
Аз съм ползвала дермаролер с 2,5мм игли на корем, но се мазах и с лидокаин. Боли иначе. Първия път не толкова, но после ме боля. За серум ползвах крем третиноин. Но се белех адски много. Процедурата не е за лятото. Според мен от есента трябва да се почне. За ефект, трудно ми е да кажа защото аз и спортувам доста, та кое от кое е… Но сякаш стриите понамаляха. Не са толкова дълбоки.

# 635
Аз ползвам дермапена с различни серуми всеки път. Имам от кондиция ампули с ХК и едни дето са за лифтинг ефект , ама не знам с какво са. Гледам сега едни ампули за мезотерапия в дермис и сигурно ще си поръчам и от тях. Правя се всяка седмица. После поддържам през седмицата с едни серуми от мейк ап полски - единият е с колаген, другия е с ХК и третия е с Вит Ц- и са ефтини ( 10-13 лева за 30 мл). Купила съм си и Цикатридина за мазане да успокоявам зачервяването. Но каквито и да са серумите все е от полза.
Коремчето на ДХЗ си мисля че трябва да се третира с 1,5 мм настроена игла и серум с ХК  и за петната с вит Ц  и ги редувай. Но лятото внимавай. След дермапен никакво слънце.
Аз съм на 48 и колената и лактите ми се подобриха. Минавам си и устните с дермапена, но там с 0,5 мм и ползвам същите серуми. Супер стават. Ръцете нещо не се подобряват, но там все пак е трудно да ги опазим от препарати и дезинфектанти. Но като цяло ако има постоянство и търпение резултат има със сигурност.

# 636
Момичета, можете ли да ми напишете протиоола, който ползвате преди и слвд процедура с Дермапен.Ако в удобно да ми напишете и кои са продуктите(имената), аз ще ги намеря.

# 637
На добре почистена кожа използвам мицеларна вода и обикновено след баня защото продължавам и със скала и искам да съм сигурна, че е чист.
Поставям серума, в момента използвам този:
Минавам с дермапена като печат,поне по 3пъти на зона.
Това е упътването към серума:
За скалп използвам този серум:

Старая се да е веднъж на седмица.

# 638
А дезинфекция на кожата?

# 639
А дезинфекция на кожата?

Да правя почистване с мицеларна вода.
Пропуснах да спомена, че препоръчват без грим първите 24ч. след мезотерапията.
Ето и още за след:
Не се мийте и не вземайте душ поне 8 часа след мезотерапия Не вземайте горещи вани в продължение на 48 часа след лечението.  След 48-часовия период през първата седмица са разрешени бани, но са ограничени до 15 минути (което ще помогне при евентуално поява на синини).

Избягвайте да тренирате 48 часа след лечението.  Упражнението ще ви накара да се изпотите и да отделите разтвора през порите на кожата, което ще намали ефективността на лечението.

Пийте най-малко 64 унции вода в деня на лечението и продължете този прием на вода до една седмица.

Излагането на слънце трябва да се избягва в продължение на 48 часа след лечението и докато синини отшумят.  Ако е необходимо, за да излезете на слънце, използвайте SPF 25 или повече през цялото време.

# 640
Мислиш ли, че мицеларната е достатъчна и дезинфекцира кожата? От всички видеа, които изгледах, дадоха дезинфекция с препарат антибактериален, противовъзпалителен.

# 641
Може би си права и трябва още по дълбоко почистване.
Аз измивам с почистващо за лице,след това мицеларна вода и след това я изплаквам и нея.
Доста опънато и сухо усещам лицето си след това. Доста суха и чувствителна кожа имам.
До сега вече 3 месец не съм имала проблеми.
Но да си призная напоследък наблягам на скалп масаж.
Свършва ми серума и се чудя дали да не пробвам и друг. Пиши когато имаш наблюдение.

# 642
ДХ3, аз като бях в клиниката за микронидълинг-а, първо ми свалиха грима, след това минаха с някакво дезинфектиращо средство, след това поставиха анестеник, завиха ме с фолио. След това откриваха малка част от лицето, поставяха серум и минаваха с дермапен-а. Има си някакъв протокол, коя зона на лицето с каква дълбочина на навлизане на иглите е. Някъде го имах, ще го постна кaто го намеря.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 21:57 от Melany99

# 643
Моя протокол е следния: ( но аз не третирам лицето си, а тяло и не знам дали ще ви е полезно)
1. Ексфолирам участъците -аз го правя със смляно кафе и зехтин, след което измивам с душ гел;
2. Вземам нова игла и я накисвам в спирт за минута две за всеки случай;
3. Дезинфекцирам със спирт участъка, който ще третирам и ръцете си, като внимавам да не пипам нищо наоколо, за да не замърся ръцете;
4. Разделям си зоните визуално на малки участъци примерно 5 на 5 см. Намазвам със серум единия участък и минавам с дерма пена. После следващите, като внимавам освен дерма пена и ампулата със серума да не пипам нищо друго наоколо;
5. Когато мина всички зони от участъка се намазвам пак с мезо серум и като попие с Цикатридина. Като попие и тя се намазвам с бебешко олио. Като се мажа постоянно и гледам да не усещам сухота и опъване.
6. Не мокря и не мия участъка поне 12 часа. Ако съм се направила в Неделя след обяд, вземам душ чак на сутринта в понеделник. Но ако може да се изтърпи повече ще е по добре. И от тук насетне продължавам ежедневно да мажа със серуми каквито имам ( не от мезото) и бебешкото олио или мляко за тяло. Първите два дни смъди малко и е леко зачервено.

Да споделя също искам, че първия път когато се минах с дерма пена цялата се бях направила на черти, направо се бях надрала. Внимавайте, не бързайте, плавно и бавно плъзгайте по кожата и ако нямате опит ползвайте най ниската степен за скорост.

# 644
ДХ3, аз като бях в клиниката за микронидълинг-а, първо ми свалиха грима, след това минаха с някакво дезинфектиращо средство, след това поставиха анестеник, завиха ме с фолио. След това откриваха малка част от лицето, поставяха серум и минаваха с дермапен-а. Има си някакъв протокол, коя зона на лицето с каква дълбочина на навлизане на иглите е. Някъде го имах, ще го постна кaто го намеря.

Може ли да обясните разликата в иглите?

Общи условия

Активация на акаунт