Коледа 2020/2021

  • 109 826
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Мнения: 43 514
Рецептата за бруталните сладки къде да я търся? Не знам пълното име на рецептата и се затруднявам с търсенето.

# 1 546
# 1 547
  • Мнения: 43 514
Благодаря, Денил. Точно тези са!

# 1 548
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 459
Честита Нова Година!
Благодаря на всички за споделените рецепти, снимки, съвети и настроение!
Бях си направила списък с нови рецепти, които да опитаме по празниците, но не успях да го изпълня. Голямата ми гордост са френските макарони, макар да не са съвършени, нито пък еднакви, но са най-добрите, които съм правила, благодарение на съветите на Марчева. Flowers Rose
Скрит текст:

Вече имам кураж по-често да ги правя и ще доизчистя технологията.

# 1 549
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 419
Въпрос за френските макарони: каква трябва да е вътрешността им? Трябва ли да е добре изпечена, или да е леко лепкава (като дъвчащ бонбон или ореховка)? Не съм правила досега, та не знам какво да очаквам.

# 1 550
  • София
  • Мнения: 12 222
Честита Нова Година!
Благодаря на всички за споделените рецепти, снимки, съвети и настроение!
Бях си направила списък с нови рецепти, които да опитаме по празниците, но не успях да го изпълня. Голямата ми гордост са френските макарони, макар да не са съвършени, нито пък еднакви, но са най-добрите, които съм правила, благодарение на съветите на Марчева. Flowers Rose
...............

Вече имам кураж по-често да ги правя и ще доизчистя технологията.
Браво! Да, не са перфектни, но не си мисли, че моите първи бяха перфектни, вторите ще са ти перфектни, важното е, че са направили " краче" по време на печенето, а това е важно. Благодаря, че ми се довери!
Въпрос за френските макарони: каква трябва да е вътрешността им? Трябва ли да е добре изпечена, или да е леко лепкава (като дъвчащ бонбон или ореховка)? Не съм правила досега, та не знам какво да очаквам.
Отговор на този въпрос е, че по време на печенето им , още докато са във фурната се опитваш да ги отлепиш от хартията, това трябва да става леко, без натиск и сами да се отлепят, което говори , че веднага трябва да се извадят. По принцип са сухи черупки.

# 1 551
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 419
Благодаря, Марчева!

# 1 552
  • София
  • Мнения: 3 665
Въпрос за френските макарони: каква трябва да е вътрешността им? Трябва ли да е добре изпечена, или да е леко лепкава (като дъвчащ бонбон или ореховка)? Не съм правила досега, та не знам какво да очаквам.
Те си стават сухи, но после след слепването омекват и всъщност си стават меки и дъвчащи отвътре. Аз нямах проблем с черупките, но оплесках по някаква необяснима причина белия ганаш и видях зор със слепването. В крайна сметка се получиха, но не както се надявах.

# 1 553
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 419
Да, черупките станаха сухи. Обаче разчупих една деформирана - сърцевината е леко лепкава. И се чудех дали така трябва да е. Още не съм правила крем за слепване, чудя се какъв да е.

# 1 554
  • Мнения: 3 416
За направата на френски макарони използвали ли сте сет с подложка и там дозатор или шприц е точно?
Не съм правила досега . Тези дни поръчах нова кухненска везна и отдавна прогнозирам този сет да си поръчам . Но ще е нужна и втора постелка нали.

# 1 555
  • Мнения: 1 997
Аз имам силиконова постелка за макарони и не съм доволна, един път я пробвах и съм я натикала най-отзад в шкафа да не ме яд да я гледам. Много по-добри ми се получават на обикновена хартия за печене, бях видяла в нета и си направих сама шаблон от тънък картон колкото тавата за печене с нарисувани с маркер кръгове, слагам го под хартията, после като престоят макароните и позасъхнат го вадя внимателно преди печенето.

# 1 556
  • София
  • Мнения: 12 222
Аз имам силиконова постелка за макарони и не съм доволна, един път я пробвах и съм я натикала най-отзад в шкафа да не ме яд да я гледам. Много по-добри ми се получават на обикновена хартия за печене, бях видяла в нета и си направих сама шаблон от тънък картон колкото тавата за печене с нарисувани с маркер кръгове, слагам го под хартията, после като престоят макароните и позасъхнат го вадя внимателно преди печенето.
Купила съм си постелка за макарони , но с нея не мога да работя,  и тя е на Wilton не е каква да е, или по
 точно печенето винаги ми се прецаква, не ми е ясно защо, но тотално съм я отлюспила. Точно като margolotta съм си направила шаблон в/у хартия за печене, стават винаги прекрасни.

# 1 557
  • Мнения: 8 429
Имам килимче за макарони с очертани кръгчета от Лидл. Купих го много отдавна. Пробвах го миналата пролет. Получиха ми се, може да съм имала късмета на начинаещия. Е, може да не са били перфектни, но пък бяха вкусни и детето беше доволно. Simple Smile

# 1 558
  • Мнения: 3 416
Как точно се прави този шаблон ?
А джаджата която е като шприц дали върши работа

# 1 559
  • Мнения: 1 997
Нарисувах с пергел кръговете с желаната големина, в нета има и готови за принтиране на който не му се занимава
Например тук
https://www.southernfatty.com/macarons-101/
Не използвам шприц, а обикновен найлонов еднократен пош за по-добър контрол.

Общи условия

Активация на акаунт