Коледа 2020/2021

• 113 462
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 720
  • София

Иска ми се и нещо портокалово, да предложите някаква хубава рецепта?
Ако изчакаш до утре, ще ти дам една много добра. Половината свършиха. Blush

Не бързам Simple Smile Ще чакам да споделиш.

# 721
  • Бургас
Аз  се оказах в ситуация да имам желание да направя сладки, но се случи така, че брашното с което разполагам е типово. И сега се питам, и ви питам: като искам да заменя обикновеното брашно с типово, трябва ли да увелича или да намаля количеството на брашното? Как този тип брашно ще се отрази на сладките ми ?  До тук забърках едни какаови сладки копчета, които са с масло и имам на ум да направя и едни сусамави сладки , които са с олио. Просто, няма възможност да купя друго брашно, а искам да използвам времето, за да мога като си отида у дома, да пратя  направените сладки. Благодаря.

# 722
Mikkey и аз чакам. Две неща направих по твои рецепти и много ни допаднаха на вкус. Голям мерак съм хвърлила и на септемврийките, но не остава ред. Най-много за нова година да ги направя. През седмицата не мога да се занимавам със сладки. Само в една събота. Неделя пък готвя за през седмицата, правя си заготовки...и пак време няма.

# 723
  • In transit
vici75 благодаря за милите думи! Септемврийките и след празниците да ги направиш пак ще свършат бързо. Simple Smile

# 724
  • Шумен
Сутринта забърках по една доза сладки с печат и една сицилиански сладки. От последните ми остана един белтък, бутнах го в хладилника. Сега се замислих изобщо така престоял ще е годен ли за ползване? Обикновено веднага ги разбивам и суша целувки ако са 2-3, но днес нямах време а и е само един.

# 725
  • София
Моля за съвет!Вчера забърках тестото за ваниловите рохлички и го оставих в хладилника за днешния ден.Обаче днес няма да имам тази възможност.
Колко време може да престои в хладилника?И това тесто може ли да се замразява във фризер?
Досега винаги съм го правила в рамките на деня или най-късно на следващия ден.
Предварително благодаря!

Може да се замрази. В хладилник не виждам проблем 4-5-6 дена да престои. Моето престоя толкова, вчера ги изпекох.

Благодаря,че ме отрази!

Благодаря и на Josepha за рецептата за коледни сладки,подходяща за печати.Наскоро си пререждах шкафовете та си спомних,че имам и печати.
Всъщност тестото не е ли подобно на това за меденки и мога ли да изключа портокаловите корички?

Свинска мас има в Кауфланд.Някой питаше,къде може да намери.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 01:33 от Ali97

# 726
Момичета, направо ме изумихте колко неща сте направили. Аз тепърва тази вечер замесих доза и половина меденки и две линцери. Утре през деня ще се боря с щолена. Малко късно, но се оказа, че нямам портокалови кори захаросани, че взех та направих, после нямам бадеми (имам бадемово брашно, но то е хубаво и фино и става за други работи).Купих и утре ще ги смеля и ще направя гигантска доза щолени. Капучинови звезди 2 дози, рохлички поне 3 дози(и там трябва да се мелят орехи), напукани също 3 дози ми се въртят в ума, но може и 4, много са тачени от моето домакинство. Защо не и шортбред, може и балеринки(корекомки) да направя. Тия 5 килограма масло трябва да се измесят, че ми заемат място в хладилника. Марчева, чакам  с нетърпение какво ще покажеш.

# 727

И да споделите правите ли си захаросани лимонови и портокалови кори и ако да от какви плодове - био или

аз си правя, когато ми останат от нещо. само био, другите не стават.

А как се правят?

# 728
  • Стара Загора
Записвам се и аз с няколко вида сладки: меденки, канестрели, забравени сладки, ванилените  рохличките (много се натрошиха и втората тава ги правих на кръгчета 😀) и напукани сладки червено кадифе. Запланувала  съм бейби щоленчета на Ваня Джорджевич и алфахорес.

Може ли рецептата за първите сладки?Благодаря.
Меденки правя по тази рецепта :
2 яйца
1 ч. ч. захар (200 г. пудра или фин кристал)
1/2 ч. ч. олио (100 мл.)
4 с. л. мед
500 г. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
1 с. л. ванилова захар
Какао добавих на око за да са кафяви. Брашното също не слагам точен грамаж, а добавям постепенно колкото поеме.

# 729
  • Стара Загора
Аз си харесах ванилените кравайчета и напуканите сладки  / явно са Червено кадифе
Ако е възможно да споделите рецепта  
И да споделите правите ли си захаросани лимонови и портокалови кори и ако да от какви плодове - био или
Ванилените кравайчета правя по рецептата на Наталина - има я на първата страница, а напуканите сладки по тази: http://www.supichka.com/рецепта/618/червени-напукани-сладки-червено-кадифе
Правила съм напукани сладки по рецептата от Гответе с мен " Напукани трюфел сладки"  - там са с 200 гр шоколад и са мнооого вкусни, тези не са толкова, но са ефектни на вид.

# 730
Моето тесто за сладките с печати пък стана много приятно, от маслото изобщо не се ронеше, нооо печатите се изгубиха. Иначе са вкусни курабиите, но май ще правя само тези с формичките и рецептата с меденките... А тетото за джинджифиловата къщичка стана ронливо и се чудех дали ще стане нещо, ама взе че стана.

# 731
  • София
Включвам се при вас с няколко вида сладки
Линцери с обикновено брашно, слепени с желе от дюли

Шортбред

И едни розови целувки, дело на 10годишната ми дъщеря

# 732
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
браво на малкото майсторче. Simple Smile
аз направих септемврийките Simple Smile суперски бисквитки за кафе са.
по-точно бяха. почерпих приятелчета, детето хапна и останаха 2-3 за следобедната закуска.
пак ще се правят. Simple Smile

# 733
  • In transit
Обещаните от снощи сладки - Щолен курабии

st. Dobri, и с чай много вървят Grinning

Вещи, чакам да кажеш/покажеш и твоите септемврийки. Hug

desid, много красиви сладки!

# 734
От днес портокалови бисквити с парченца шоколад

Общи условия

Активация на акаунт