Коледа 2020/2021

  • 111 328
  • 1 651
  •   2
Отговори
# 1 515
  • Мнения: 8 072
Можеш да ползваш и бишкоти вместо да печеш блат.

# 1 516
  • In transit
  • Мнения: 14 438
Zlat_na, ако имаш бисквити изобщо н се занимавай да печеш блат. Даже цели ги сложи, става супер. ММ много обича такъв тип бързи десерти. Само го направи сутринта да може до вечерта да омекнат хубаво бисквитите.

# 1 517
  • Мнения: 902
Момичета, все пак оползотворих Дулсе де лече-то. Измазах със сметана, но ми дойде малко и розичките станаха едни такива дребни, но не ми се ходеше до магазина. Имах останал  крокан и него използвах, но пак тортата ми изглеждаше някак скучна, та направих карамелени звезди и малко Дулсе по средата и се получи 😊

# 1 518
  • Мнения: 2 266
Розичките от сметана не се ли разпадат,защото при мен се разпадат много бързо и незнам как да ги запазя цели.

# 1 519
  • Мнения: 902
Розичките от сметана не се ли разпадат,защото при мен се разпадат много бързо и незнам как да ги запазя цели.
Слагам малко пудра захар при разбиването с миксер, до сега не са се разпадали, но и не съм изчаквала повече от 2-3 дни, обикновено бързо ги хапваме. Иначе съм чувала за стабилизатор за сметана, но никога не съм ползвала, нека момичета с повече опит да споделят

# 1 520
  • под тепетата
  • Мнения: 11 319
Аз пък се замислих за карамелените звезди, при мен карамелът се навлажнява и омеква. Анджела, тортата изглежда страхотно!
За десерта в чаши - аз направих с бисквити и разбита квасена сметана. Бисквитите ги топнах в кафе и понеже те са с парченца шоколад и портокал (от Лидл), наредих и парченца плод портокал, ядки, а най-отгоре настъргах черен шоколад. Не знам как ще стои тази комбинация, друг път я правя с плодове от сладко . Ако ще го ядат деца, може в друга течност да топнеш бисквитите.

# 1 521
  • Мнения: 902
bilqna_69, благодаря 😊 Не се бях замисляла за звездите, за сега са добре, надявам се да издържат до довечера, но и да се разтопят здраве да е, за следващия път ще го имам предвид.

# 1 522
  • Мнения: 10 775
Розичките от сметана не се ли разпадат,защото при мен се разпадат много бързо и незнам как да ги запазя цели.

предполагам сметаната не е млечна или е някакъв нечовешки процент масленост.
супер е тортата!

# 1 523
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Аз реших за довечера да направя един тарт татен с ябълки - уж нещо по-леко да е.

# 1 524
  • София
  • Мнения: 12 257
Розичките от сметана не се ли разпадат,защото при мен се разпадат много бързо и незнам как да ги запазя цели.
Слагам малко пудра захар при разбиването с миксер, до сега не са се разпадали, но и не съм изчаквала повече от 2-3 дни, обикновено бързо ги хапваме. Иначе съм чувала за стабилизатор за сметана, но никога не съм ползвала, нека момичета с повече опит да споделят
Ако сметаната е висок процент 35% се задържа шприцоването на  рози, или там нещо друго,  ако е разбита на плътен сняг, не държи, ако е растителна сметана и след няколко часа тя се е спихнала,. Понякога добавям и стабилизатор за стягане, така както е при белтъците, но не винаги, ако се сетя добавям, ако не се сетя и ако тя е разбита добре пак    държи  и се оставя на студено.

# 1 525
  • Мнения: 3 465
Весело посрещане на Новата година!

# 1 526
  • Русе
  • Мнения: 6 355
Лондонски квадрат. Весело посрещане на Новата година!

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 16:08 от i_peych

# 1 527
  • In transit
  • Мнения: 14 438
Аз направих едно Боне астиджиано. Сега се охлажда в хладилника.

# 1 528
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050

Маслен сладкиш със свинска мас и сладко от сини сливи от тефтерчето на мама




Салати, приготвени от ММ, украсени от мен.
Снежанка и почти руска Grinning без грах и моркови

Желая ви весело посрещане на новата година и много много здраве! ❤️

# 1 529
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
В крайна сметка - ябълков пай



.... секунди преди телефонът ми да падне в него....
Е, ще го поднасям нарязан - който видял, видял

Общи условия

Активация на акаунт