Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 37 468
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Смятам, че пак същата. Трябва да се докаже стойността ѝ, чрез документи. Ако няма такава възможност, мисля, че от митницата определят стойността ѝ, според някакви техни регламенти, и налагат 20% ДДС върху генерираната от тях стойност. Ако греша, нека някой ме поправи.
По спомен, пратките между физически лица (подаръци) имаха по-висок праг, а не 30 лв.

# 316
  • София
На Бебешките стоки извън ЕС 20% или 9% ДДС трябва да се плати?

# 317
  • In transit
ДДС в България е 20%.

# 318
  • София
Благодаря! Последно на детските стоки и храни знам, че стана 9, та оттам и питането ми.

# 319
  • In transit
А този момент го забравих...не знам тогава. 

# 320
Благодаря! Последно на детските стоки и храни знам, че стана 9, та оттам и питането ми.
Значи 9% ще платиш.

# 321
  • София
Значи 9% ще платиш.
Ще пиша после какво и колко Simple Smile

# 322
  • София
Ами, подготвяйте се, защото, както коментирахме и по-нагоре, в скоро бъдеще се предвижда на всички пратки, идващи от страни извън ЕС, да им бъдат начислявани митнически такси, без оглед на стойността. Simple Smile
Дори китайският търговец да я беше обявил за под 30 лв., сигурно пак щяха да я спрат. Моя пратка, декларирана на стойност около 20 лв., в момента е отклонена към митницата за проверка.
Щом смяташ, че няма смисъл, ориентирай се към поръчки от европейски онлайн магазини, защото положението с родната митница няма да става нито по-розово, нито по-разхлабено. Simple Smile

Досега никога не са ми отклонявали пратка за митница, но аз и не поръчвам толкова често от трети страни, така че няма какво толкова да се подготвям. Като начисляват на всичко митнически такси и не е изгодно, просто няма да поръчвам и готово. Не ми е чак такава драма.

# 323
  • Sofia
Здравейте, извинявам се ако е обсъждано, но постоянен ЕОРИ номер могат ли да издават веднага на митницата на  летището? Или веднага може само временен?

# 324
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, извинявам се ако е обсъждано, но постоянен ЕОРИ номер могат ли да издават веднага на митницата на  летището? Или веднага може само временен?
Може, вече издават само постоянен и става с малко изчакване отпред

# 325
  • Sofia
Може, вече издават само постоянен и става с малко изчакване отпред

Благодаря

# 326
Може ли някой с опит с БГ пощи да сподели, митнически представителство 12 лв за всяка пратка ли се заплаща, понеже чакам 2 или 3 пратки, от различни места, подлежащи на ДДС. Според тракинга са влезли в бг в рамките на 2-3 дни разлика. Благодаря!

# 327
Някой скоро да е освобождавал с БГ Пощи? Изпратих им необходимите документи преди 10 дни - нито отговор някакъв, нито движение по тракинга.

# 328
  • София
Може ли някой с опит с БГ пощи да сподели, митнически представителство 12 лв за всяка пратка ли се заплаща, понеже чакам 2 или 3 пратки, от различни места, подлежащи на ДДС. Според тракинга са влезли в бг в рамките на 2-3 дни разлика. Благодаря!

Не съм имала такъв случай,но до колкото знам, ако са от различен продавач се заплаща отделно за всяка пратка.

# 329
  • Sofia
Ходих днес до митницата на летището и за 10 мин ми издадоха постоянен ЕОРИ номер. 3 дни е срока на Веслец според кол центъра.

Общи условия

Активация на акаунт