Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 36 339
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Прочетете пак поста на Титина и кажете къде в схемата мислите да включите документа който имате от продавача.

Как къде - в митническата декларация.

# 406
  • Варна
Здравейте, преборих се. Рано сутринта платих първо хонорара за митническо представителство и използвах повода като го изпращам да напомня, че чакам преработена декларация в частта за ДДС.
Подходих така за да не дам повод за неглижиране на искането си поради неплащане на техния хонорар и липса на техен ангажимент за спазване на срокове, а и за да не трябва да внимавам аз.
Сработи, получих преизчислена митническа стойност и наредих ДДС, на стойност половината на тази, която стана повод за спора.

# 407
Входа на пристанището, в дясно е сградата на АМ. Точно под входа на паркинга до кръговото на гаровия площад

# 408
  • In transit
Скрит текст:
Цитат
За първата пратка си имала късмет да ти я освободят и препратят към твоя пощенски клон. Таксата от 4.80лв е за митническо предствителство.
За другите две от по 17$ трябваше да идеш директно до пощенския клон на гарата(26 клон) и да представиш само копие на плащането в банката и на фактурата от сайта. Щяха да ти ги освободят защото не минават 30лв...освен ако не са ти ги групирали, но мисля, че нямат право. Тази приложена декларация, която са ти пратили е стандартната им бланка...с нея отиваш и си ги вземаш от 26 клон, срещу сумата от 4.80лв на пратка. А така като си я попълнила може да те накарат да им платиш митническо посредничество по 12лв на пратка.
Моят съвет е да се разходиш до пощ. клон и да говориш с тях, че не си знаела за какво става дума като си получила тази декларация.
Това за Варна ли става въпрос, защото съм от Варна аз. Веднъж съм ходила до митница и беше някъде между Жп гара и Морска гара и понеже ми е супер неудобно да ходя до там попълних без да мисля. За Варна къде се ходи в тоя случай?
Точно за там става дума.

# 409
  • Варна
Цитат
Точно за там става дума.
Благодаря!ПС 28 се води само че.
Едит
Еми отидох. Казаха ми, че щом били дошли в един ден, значи ги сумирали и дължа ДДС. Което е нова информация за мен. Аз ако знаех, че е така изобщо нямаше да си играя да ги разделям и да плащам 2 доставки. Също така за пореден път казаха, че от юни нямало да има минимална сума, на всичко ще се плаща ДДС. Дано поне директно в пощата да се случва това, че не ми е ясно как тоя пощенски клон ще поеме пратките на цял град.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 18:26 от Didi_Bidi

# 410
  • In transit
Цитат
Точно за там става дума.
Благодаря!ПС 28 се води само че.
Едит
Еми отидох. Казаха ми, че щом били дошли в един ден, значи ги сумирали и дължа ДДС. Което е нова информация за мен. Аз ако знаех, че е така изобщо нямаше да си играя да ги разделям и да плащам 2 доставки. Също така за пореден път казаха, че от юни нямало да има минимална сума, на всичко ще се плаща ДДС. Дано поне директно в пощата да се случва това, че не ми е ясно как тоя пощенски клон ще поеме пратките на цял град.
Не мисля, че имат право да го правят, но нека и по-компетентните да се изкажат.

# 411
Ако са от един и същ изпращач, изпратени по едно и също време, могат да ги обединят.

# 412
Имам едно питане. Брат ми, който от години живее в САЩ преди Коледа е изпратил колет до баща ми с 2 чифта маратонки подарък. Намерих известие в кутията, че пакета е задържан в Митница Варна и знаете после текста. Как мога да докажа, че става въпрос за подарък след като ние нямаме документ да сме поръчвали маратонки? Смятам утре да звънна на посочения телефон, но ще съм благодарна да коментирате случая. Благодаря на всички, които ще се отзоват!

# 413
Хубу де, подарък е. Няма нужда да го доказвате. Но това не променя факта, че си дължите ддс.

# 414
Няма как... Дължи се ДДС, нищо че е подарък. Така че човекът закупил обувките, ако има бележка с транзакция ще се поулеснят в нещата вместо БГ митници да почнат да търсят в googal.bege

# 415
Имам едно питане. Брат ми, който от години живее в САЩ преди Коледа е изпратил колет до баща ми с 2 чифта маратонки подарък. Намерих известие в кутията, че пакета е задържан в Митница Варна и знаете после текста. Как мога да докажа, че става въпрос за подарък след като ние нямаме документ да сме поръчвали маратонки? Смятам утре да звънна на посочения телефон, но ще съм благодарна да коментирате случая. Благодаря на всички, които ще се отзоват!
Ако е изпратен от физическо до физическо лице, попълнете декларация и изпринтете снимки на подобни продукти от държавата, от която са изпратени. Ако стойността е под 45 евро, няма да се дължи ДДС.

# 416
Благодаря на всички за отговорите. Очаквам брат ми да ми изпрати плащането към сайтовете, откъдето е пазарувал. Звъннах на посочения телефон, но уви никой не ми вдигна . Ще опитвам отново.

# 417
  • Sofia
Ако двата чифта са на обща стойност под 45 евро и пратката е маркирана като подарък, отидете с документите, удостоверяващи това, до самата митница във Варна. Така няма да се налага да плащате комисиона на "БГ-Пощи", а просто ще си вземете пратката, след заплащане на такса от 4.80 лв.

# 418
А върху сумата за транспорт начислява ли се ДДС ?

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 17:58 от ant

# 419

Общи условия

Активация на акаунт