Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 36 300
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ми как се логвам от
Customs.bg
Е-митници
Публични онлайн услуги
Управление на потребители и достъп
Вход с потребителско име и парола - тук имам три опции: Асоцияране на Кеп : Моят акаунт ; Смяна пароЛ
После и с КЕП- тогава излиза и Работен портал
Сега виждам как се смени горе ua.customs.bg
Имам бутон направи заявка за процес, само че процесите са празни, нищо не зарежда.

# 496
Цък на линка. Трябва да се логнете в е-митници

# 497
  • София
От лаптоп се логвам, снимката само прикачих с таблета, че не можах от лаптопа.
Ами пак там ме праща, от ep.customs
Има три бутона ПТРР.  Регистрация СВК  и SSO TAXUD
Прецъках ги всички и в публични услуги се сменя на ua.customs и процесите са празни. Води се стъпка 2 от 3.

# 498
От ЕП къстъмс горе в дясно има едно дето прилича на глава на човече. То там с логвате с кеп ако вече кеп ви е асоцииран.
Ако не е - в предната тема бях писал как се случват нещата

# 499
  • София
Асоциаран е Кеп, получих мейл....еми няма ЕОРИ опция. Накрая ще звъня, да видим кога ще се свържа.
Благодаря за отзивчивостта ви!

# 500
Има вариант - AnyDesk и да ми дадете достъп до екрана на компютъра си. Но най-рано утре след 10:00...

# 501
При мен всичко с регистрацията мина, от преди си имам и ЕОРИ, чета в захлас упътванията и ръководствата на митници, обаче... бутоните, които ми трябват ги няма. Еори е регистрирано с акаунта ми, но както на giuli  и при мен  липсват бутони на работното пространство и не знам от къде да ги добавя. Има само 3 бутона  ПТРР.  Регистрация СВК  и SSO TAXUD. Според една от инструкциите, за да попълня МД ми трябва SSO TAXUD, след това да избера вид действащо лице - икономически оператор и че се представлявам лично - след тази стъпка - следното съобщение:
Use your national  eID to access online services
eIDAS Authentication Service
An unexpected error has occurred
Please report this error to your system administrator or appropriate technical support personnel.
Thank you for your cooperation.
И после какво...Sad

А как да добавя бутон МИСВ към работния плот?

# 502
  • София
Който им е правил сайта....така!
Моята грешка се оказа, че не съм минала трета стъпка, Регистрация, Кеп и трето иска Регистрация на лицето, икономически оператор. Това обаче не е описано в ЕОРИ упътването! А се вижда като се цъкне на човечето, избира се регистрация, а Не Вход! И най- отдолу са стъките, светише неизпълнената трета.
Клиентският съпорт ми помогна, изключително отзивчиви, веднага отговориха в Неделя вечер!
Сега се боря с ЕОРИ данните, попълвам в пълно неведение полета, ама хич не ми е ясно какво е искал да ме пита Лирическия герой!
Та кой код на митническо учреждение се избира? Или да пише София нещо си да цъкам?
Телефон също не ми приема, вече не зная колко вида изписване пробвах....
Установих, че за някои полета иска просто текст, примерно име в графа адрес!

# 503
По същия начин и при мен, мислех че съм минала 3та стъпка, но всъщност ми е дало грешка и не я е отчело. Също звънях на поддръжка и ми казаха да завърша 3та стъпка... готово. Аз имам ЕОРИ от преди няколко години, но въпреки че е въведен в профила, не ми излиза полето за МИСВ.

# 504
Нали ви казвах, че системата не е френдли?

# 505
Съгласна съм, хич не е user friendly, но защо пък трябва да се отказваме, предпочитам да се опитам да я преборим. Писна ни понеже от още по unfriendly служителките на български пощи, които уж те представляват.
И при положение, че скоро ще спират всичко на митница, всеки път ли трябва да им плащам такса. (Нямам проблем с митото и ДДС, само такса посредничество и такса попълване на митническа декларация).
Според АМ, физическо лице може да си освободи пратка от митница само чрез онлайн МД, не може да се представлява лично на място в митницата, там само посредник (незнам каква е тая тъпотия) и това е причината след като има такава услуга да се опитвам да я ползвам.... Но, борбата продължава. Ще Ви информирам Simple Smile

# 506
Ще е яко ако всичко става с един клик и онлайн плащане - край... Като в някои други страни.
АМ в края на миналата година обявиха че планират модернизиране на структурата с цел улеснение на тази redundant система, съмнявам се до колко добре ще го направят, но е крайно време да свърши тази малоумна операция и всеки път да освобождаваш нещо все едно си съмнителна личност.

# 507
В други страни се използват митнически посредници.

# 508
Съгласна съм за митнически посредници, но за някакви по-крупни пратки. Мисля че за неща на стойност 15-20$ е безсмислено плащаш посредническа услуга на същата стойност.

# 509
не ми излиза полето за МИСВ.
Заявете си процес. Иначе не виждам начин да излезе

Общи условия

Активация на акаунт