Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 36 305
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Направо искам не знам какво да ги направя тия в пощата към митницата..
Кажете да Ви изпратят декларациите, след като са готови

# 481
  • In transit
Значи, сигурно съм някакъв дебил, 'щото не разбирам грам казуса, обсъждан на последната страница. Какво значи някой да иска "да му се раздели поръчката"? Как се дели поръчка?! Ако пожелая, мога да пусна и 10 отделни поръчки, всяка на стойност $5 – това е мое право, като купувач / клиент. В крайна сметка, си заплащам доставката за всяка отделна пратка. Не виждам проблем. Хеле пък – нещо незаконно.
Както и няма никакъв проблем, да са обединят при деклариране и да заплатите ДДС и евентуално мито на всичките тези поръчки.
Ако трябва да сме честни казусът беше " може ли митница да обедини двете поръчки"?
Не, казусът беше, че не е трябвало след като са ги обединили да искат от потребителката две такси за посредничество!

Странно, но факт. Не са ви обединили пратките Grinning
Но пък си е платила като поп две такси посредничество и две такси за митническа обработка! Ей това е е най-законното в случая. Възползват се от незнанието на хората!

# 482
2 пратки - 2 такси. Това е напълно нормално и резонно, с кое не сте съгласна?
Нежеланието за работа, некомпетентността и безразличието на служителите се дължи на смешното заплащане, което получават.

# 483
  • In transit
jedinait, ако са ги разглеждали като 2 пратки - да, но те и казват, че ги обединяват в една и после а вземат пари за две.

# 484
вече тотално се обърках

# 485
  • In transit
Жената има две пратки, всяка от двете е по 17$... Получава известие от митницата, че трябва да иде в пощ.клон при митницата да си ги получи и, че дължи ДДС за тях. Тя обаче не знае, че този документ е стандартен, който пращат на всеки като известие, че имаш пратка. Затова попълва гърба на документа, където е декларацията, с която опълномощава БГ пощи да я представляват. Съответно те решават, че понеже са две пратки, ще я таксуват за двете поотделно. От друга страна обединяват двете пратки и казват, че трябва да плати ДДС. Накрая като отива да си ги вземе, ДДС не плаща, но си плаща две такси представителство (х12лв) и две такси митническа обработка (х4.80лв.)
Така по-ясно ли е?

# 486
Да, точно така. Не са й обединили пратките и си е платила за 2. Това казвам и аз.
Коя такса оспорвате - за митническо представителство ли?

# 487
  • In transit
Да, точно така. Не са й обединили пратките и си е платила за 2. Това казвам и аз.
Коя такса оспорвате - за митническо представителство ли?
Да

# 488
Ясно. Не знам, не съм запознат по темата, но разбирам гледната ви точка. Някой по-запознат да каже.

# 489
Здравейте,
искам да попитам някой освобождавал ли е сам пратка от АМ сам чрез онлайн портала им?
Регистрирах се, имам КЕП, но не стигам до никъде следвайки инструкциите в сайта. Постоянни грешки, липсващи бутони.
Ще съм благодарна, ако някой сподели опита си.

# 490
  • Sofia
Някои хора са го правили, да. Но не е лека задача. На първа страница от темата има някои напътствия. Може да потърсиш и с търсачката.

# 491
  • София
Здравейте,
искам да попитам някой освобождавал ли е сам пратка от АМ сам чрез онлайн портала им?
Регистрирах се, имам КЕП, но не стигам до никъде следвайки инструкциите в сайта. Постоянни грешки, липсващи бутони.
Ще съм благодарна, ако някой сподели опита си.

Присъединавам се към въпроса, изобщо не ми излизат активни опции от бутон Процеси! Как да задам Искане за ЕОРИ, като просто няма такава опция в Процеси?

# 492
Може ли скрийншот на това което виждате?

# 493
# 494
А как стигате до тук? Това ua в началото никак не ми харесва.

Да! Сега се логнах. Сайта е съвсем различен от това което сте снимали

Втора редакция: цък с мишката от компютър, а не от мобилно устройство

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 21:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт