Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 37 337
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, искам да поръчам едни бутилчици от 250мл от алиекспрес. Пише, че в 1 пакет са 3 броя, аз искам да поръчам 25 пакета демек 75 броя. Общата цена е 118$. Знаете ли горе-долу каква такса ще трябва да платя отгоре на тези пари за мито?
Сигурно ще плащате и доставката  и от алиекпрес която е доста скъпа за препоръчване е да поръчате на по няколко пратки не в такова количество митото се определя по система Тарик на АМ

Значи да поръчам 1 път примерно 25 броя, след това да направя още 2-3 такива поръчки по 25 броя. Веднага след това? От същото място, просто друга поръчка?

# 166
Не. Поръчайте накуп, вероятно може да договорите добра отстъпка Поръчка на части има смисъл ако се прави поне през две седмици. Какво има в шишенцата?
Мито на $120 няма да ви се начисли - под прага е.

# 167
Значи да поръчам 1 път примерно 25 броя, след това да направя още 2-3 такива поръчки по 25 броя. Веднага след това? От същото място, просто друга поръчка?
Може така, но продавача трябва ги прати в отделни пратки, но може и да ги обедини и да ги прати в една. Трябва изрично да му пишеш за всеки случай.

# 168
Не. Поръчайте накуп, вероятно може да договорите добра отстъпка Поръчка на части има смисъл ако се прави поне през две седмици. Какво има в шишенцата?
Мито на $120 няма да ви се начисли - под прага е.

Здравейте, шишенцата са празни, просто шишенца със спрей пулверизатор от 250мл. Няма нищо в тях. Искам да поръчам 80-100 броя, което се равнява на около 120$.

Може така, но продавача трябва ги прати в отделни пратки, но може и да ги обедини и да ги прати в една. Трябва изрично да му пишеш за всеки случай.

Точно това съм му написал, ако поръчам 100 броя да ми ги направи на 4 отделни пратки по 25 броя.

# 169
А колко ще ти е транспорта ако ги поръчаш накуп? Ако са по 25 броя се получават 4 обемисти пратки, които има риск да отидат на митницата и за всяка да платиш такси.

# 170
А колко ще ти е транспорта ако ги поръчаш накуп? Ако са по 25 броя се получават 4 обемисти пратки, които има риск да отидат на митницата и за всяка да платиш такси.

Ами не знам точно колко ще е транспорта, това ми излиза в кошницата. И доколкото разбрах пише, че в 1 пакет има 3 броя, аз съм задал 30 пакета за 90 броя, нали така да разбирам?

Ето снимка на кошницата:

Ето и линк на самите бутилчици.
https://www.aliexpress.com/item/4001015801986.html?spm=a2g0o.car … 00aIGh6J&mp=1

# 171
Ще платиш само ДДС + 17 лева такси на пощите за тази сума. Митата бяха при по-големи суми. Ако ги поръчаш на 4 пратки има риск за всяка пратка да платиш ДДС + 17 лева. Да, за 30 поръчани ще получиш 90 бутилчици.

# 172
Ще платиш само ДДС + 17 лева такси на пощите за тази сума. Митата бяха при по-големи суми. Ако ги поръчаш на 4 пратки има риск за всяка пратка да платиш ДДС + 17 лева. Да, за 30 поръчани ще получиш 90 бутилчици.

Благодаря Ви много!

# 173
Може ли да споделите от вашия опит: БГ пощи за колко горе-долу време освобождават пратката от митницата?

# 174
Ами не знам точно колко ще е транспорта, това ми излиза в кошницата. И доколкото разбрах пише, че в 1 пакет има 3 броя, аз съм задал 30 пакета за 90 броя, нали така да разбирам?

Ето снимка на кошницата:
Скрит текст:

Ето и линк на самите бутилчици.
https://www.aliexpress.com/item/4001015801986.html?spm=a2g0o.car … 00aIGh6J&mp=1
Има голяма вероятност да не ти ги прати срещу тази цена на доставката(твърде ниска е).
Гледам, че има възможност от Испания да ги изпрати. Попитай го дали може от там да ги изпрати и колко ще ти струва удоволствието. При толкова бройки може да уреди нещо.

# 175

Благодаря Ви много!
Видях че има опция доставка от Испания валидна ли е ползвайте нея но ако е безплатна доставка от Китай поръчайте всичките бройки в един колет така ще заплатите( БГ пощи+ДДС)

# 176
Само от Китай има опция за доставка проверих

# 177
  • София
Може ли да споделите от вашия опит: БГ пощи за колко горе-долу време освобождават пратката от митницата?
Нашият опит е, че един Господ знае... Понякога за 2 дни, понякога за седмици.

# 178
За задържана пратка на стойност под 30 лв. заплаща ли се таксата "Митническо представителство" от 12 лв.?

# 179
  • София
Ако оторизирате пощите -  потърпевши казват че да, ако отидете лично на митница с разпечатано плащане и поръчка няма да го платите. Взимат ви само 4,8 за митническо обалужване.

Общи условия

Активация на акаунт