Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 36 317
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Кое не е вярното на съдържанието? А кой е задействал декларацията и защо, нима не е видял, че внася автомобил 2018та година за около 2000 лв? Едно е да подам декларацията, друго е да се осъществи вноса...

# 451
Тук няма казус. Има подадена декларация с невярно съдържание.
Кой е виновен? Joy
Как кой, аз съм виновна, не е ли ясно?
Интересно защо FireWalkWithMe и митничарите в техните митничари, са отказали да обмитят колата на посочената сума? Направило им е впечатление, че цената е манипулирана и са поискали реалната фактура.
Ако се върнем в предходния случай, потребителката е поискала разделяне на пратката, за да не достигне облагаемата сума.
В първият случай , някой е подправил документ, във вторият е разделил пратка. Разлика само в обема.
И в двата случая има манипулация на цената, за да се плати или не мито.
И в двата случая митничарите са отказали обмитяването.
Да, при първият случай, клиентът е отишъл на друго място и със съдействието на  някого е обмитил с преправена фактура. За което си е платил. Няма да се учудя ако е и повече, но "лошия гражданин" е прекарал "белите и добри" митничари.
Митничарите ли са виновни? не клиента преправил документ е търсил и е бил склонен да плати пари на ръка, за да мине по този начин. За 50 годишния си живот, не си спомням да съм видяла, някой митничар да дърпа някого, дано си преправи документите, за да му вземе някакви пари. Ако ти си видяла, има тел за сигнали, че и работят хората

# 452
titina, стига, моля те. не падаме от луната

# 453
А кой е задействал декларацията и защо
Корумпираният митнически служител е задействал процедурата. Той може да е "лош" защото прекрачва закона заедно с другия нарушител. Но Вие поставяте под общ знаменател съвестния митнически служител който иска закона да е спазен наравно със съучастника участвал в схемата от страна на митниците.
Въобще примерът Ви е Out of scope отвсякъде

# 454
Нямам идея от къде падаш и не ме интересува.

# 455

Да, ама мен ме интересува, щото тва е тема за съдействие и помощ, а ти вече няколко пъти даваш изцяло грешни съвети и насоки.

# 456

Да, ама мен ме интересува, щото тва е тема за съдействие и помощ, а ти вече няколко пъти даваш изцяло грешни съвети и насоки.
Посочи къде давам грешен съвет или насока.
Така както се интересуваш искам да посочиш наистина къде давам грешна информация

# 457
Не слагам под общ знаменател никого, Титина слага под общ знаменател, всички които си разделят поръчките и общия знаменател е "престъпник", имало закони и били подсъдими, хайде, моля..
Пък това понятие, че митничаря е "прекаран" няма изобщо да коментирам. Сигурно и онзи митничар тези дни от Търговище и той е "прекаран".
Договора за покупко продажба не беше манипулиран, дреме им на швейцарците каква сума ще напишат в този договор, общо взето пишат това, за което ги помоли купувача. Т.е. договорът е съвсем реален. Потребителката може да е разделила пратката нарочно, а може и да се е сетила по-късно да поръча от същото място друго нещо, не може веднага да отсъдим че е престъпник..

# 458
Ако се върнем в предходния случай, потребителката е поискала разделяне на пратката, за да не достигне облагаемата сума.
Направила е различни поръчки, а не е искала поръчката да бъде разделена. Между двете има голяма разлика.

# 459
Направила е различни поръчки, а не е искала поръчката да бъде разделена. Между двете има голяма разлика.
Определено е друго.
Разделям поръчката, която правя днес на две части, като гледам да не минава 30 лв.
Има голяма разлика от това да си пусна цялата поръчка.
И разлика е в това, че трябва да платя ДДС и да мина на митница..
Не слагам под общ знаменател никого, Титина слага под общ знаменател, всички които си разделят поръчките и общия знаменател е "престъпник", имало закони и били подсъдими, хайде, моля..
Пък това понятие, че митничаря е "прекаран" няма изобщо да коментирам. Сигурно и онзи митничар тези дни от Търговище и той е "прекаран".
Договора за покупко продажба не беше манипулиран, дреме им на швейцарците каква сума ще напишат в този договор, общо взето пишат това, за което ги помоли купувача. Т.е. договорът е съвсем реален. Потребителката може да е разделила пратката нарочно, а може и да се е сетила по-късно да поръча от същото място друго нещо, не може веднага да отсъдим че е престъпник..
Нали се разбрахме, за всички неща съм виновна аз.
Да ти кажа честно, всички глупости , които пишеш, ги отдавам на бушуващите ти хормони в момента

# 460
JoyJoyJoy Така да е Hands Plus1

# 461
  • Sofia
Значи, сигурно съм някакъв дебил, 'щото не разбирам грам казуса, обсъждан на последната страница. Какво значи някой да иска "да му се раздели поръчката"? Как се дели поръчка?! Ако пожелая, мога да пусна и 10 отделни поръчки, всяка на стойност $5 – това е мое право, като купувач / клиент. В крайна сметка, си заплащам доставката за всяка отделна пратка. Не виждам проблем. Хеле пък – нещо незаконно.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 12:28 от Blаck Cat

# 462
Значи, сигурно съм някакъв дебил, 'щото не разбирам грам казуса, обсъждан на последната страница. Какво значи някой да иска "да му се раздели поръчката"? Как се дели поръчка?! Ако пожелая, мога да пусна и 10 отделни поръчки, всяка на стойност $5 – това е мое право, като купувач / клиент. В крайна сметка, си заплащам доставката за всяка отделна пратка. Не виждам проблем. Хеле пък – нещо незаконно.
Както и няма никакъв проблем, да са обединят при деклариране и да заплатите ДДС и евентуално мито на всичките тези поръчки.
Ако трябва да сме честни казусът беше " може ли митница да обедини двете поръчки"?

# 463
  • София
Както и няма никакъв проблем, да са обединят при деклариране и да заплатите ДДС и евентуално мито на всичките тези поръчки.
Ако трябва да сме честни казусът беше " може ли митница да обедини двете поръчки"?
Да разбирам ли, че ако ги поръчам с ден разлика не могат да ги обединят?
Но определено имам право и 10 пъти да поръчам нещо в един ден, ако реша и не означава на всяка цена, че е с цел неплашане на ДДС. Случвало ми се е 2 пъти е един ден от едно и също място, защото съм забравила нещо ( Слава Богу) не международна поръчка.
Същи по казуса с колата ми е странно. За мен си е жива дискриминация. Ако братовчед ми реши да ми продаде колата си и наистина ми я даде за 2000лв., щото така, какво става? Ощетяват ме заради някой, който евентуално ще излъже.

# 464
За колата няма да те ощетят, защото някой лъже. Законът е един за всички, митница има право да оспори цена и ти да заплатиш мито и ДДС на цена, която те ти кажат,  това даже, ако ти я е подарил братовчед ти тази кола. Както вече стана ясно, обаче, ще идеш на друго място и все ще се намери кой да ти я внесе.. а в същото време някой друг, ще виси на опашки и ще му обединяват пратки, щото видиш ли е излъгал и веднага трябва да си плати 12те лева ддс.

Общи условия

Активация на акаунт