ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 784
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Дали пък не е някаква политическа игра, от рода на: "НОЩ предлагат, ама ние сме добри, мислим за хората, не може да ги оставим без работа и затова не приемаме всичко предложено"

Много ясно, че са игри. Още от март. С бройки тествани, установени и починали. С играта на доброто ченге и лошото ченге и решенията на Пилат Понтийски, дето си измива ръцете с НС накрая. А те са си пионки - изпълнители на поръчки.

...

Нашето класно по БЕЛ пише, че ще е от две части - първата е тестова с въпроси от двата предмета, втората - есе. За двата часа общо.
За мен това е по-добър вариант от само от едно от двете. Не случайно и НВО, и ДЗИ имат подобни части.

Zazu, не се сърди. Масово хората крият, че са болни. ...

Няколко фабрики знам такива. Самите хора не искат да се затварят по 2 седмици вкъщи с цялото домочадие  и да получат накрая по-малко пари за месеца. Отиват и си вземат болничен за друго. Като се почувстват добре, отиват на работа. Просто факти. Не квалицифирам. Защото нямам право, като не съм в обувките на хората. Не всеки може да си позволи по няколко карантини. Някои и по една не могат.

# 451
  • софия
Заседанията на МС по устройствен правилник са в сряда, но това няма никакво значение за Боко. Може и утре да свика извънредно, може в четвъртък, когато му трябва, тогава има.

# 452
  • у дома...
Джуди, доста хора въобще не взимат болнични, а си ходят болни напред-назад. Аз искам да съм си на работа, щото нямам почти отпуск и, ако ни разхвърлят на смени, ще ударя на колена. Искам поне зимния сезон да съм на работа. Щото половин заплата не е като цяла, ама има ситуации, които налагат да си изолиран.

# 453
Нашето класно по БЕЛ пише, че ще е от две части - първата е тестова с въпроси от двата предмета, втората - есе. За двата часа общо.
За мен това е по-добър вариант от само от едно от двете. Не случайно и НВО, и ДЗИ имат подобни части.
По-добро е в ПО. Тест на граматика или на каквото и да е в ДО е пародия и обида към учителя. Отделно, че страдат съвестните деца, които се стараят и не преписват, после за елементарна грешка се чувстват глупави или пък се чувстват прецакани (ако се вживяват за оценки, а май повечето се вживяват, иначе нямаше да се преписва масово). На всяко контролно по математика ще взимам телефона на Ния, защото голяма част от децата си пишат в чата и ѝ искат решения, а аз не съм ок с това да подсказва. Днес нашата класна изрази голямо разочарование от класа, именно защото са я излъгали.

# 454
  • Между гори и планини
На нашите контролното по математика е направено така , че задачите са еднакви за всички, но при всяко отваряне се разбъркват. Също и при включване на чат или микрофон. Хаха! Освен това на задачите които дават най много точки, учителката иска снимка на черновата. Много добре ги познава, кой как мисли и записва задачи. Бързо ги хващаше миналата година. Освен това, всяко домашно се снима и праща. Няма как Х който не е пратил и една снимка да има 6 на контролното и да не е съмнително.

# 455
Аз покрай ДО и висене пред компа взех да вдигам кръвно редовно. Някои ученици вече имат тревоги на психооснова. Всички искат на училище. Сега гледам новините. ББ го играе доброто ченге. Къде ми е базуката?

# 456
Чатят през телефон пишат контролни на лаптоп. Домашни с лекота се преписват. Наистина би било някакво решение, ако за математиката се прилага черновата как си решил задачата. Но за другите предмети не се налага чернова за решаване на тест.
В смг по някои предмети правеха различни тестове за всеки или за група деца и малко време, за да нямаш от кого да препишеш. Но първият клас като мине и се събираха повечето варианти. Толкоз изобретателност се влага в това как да не си научиш Simple Smile)).

# 457
Абсолютно съм съгласна с Мария. Царе са в преписването. Те при присъствено обучение го правят, а при онлайн е още по-лесно.

# 458
  • Между гори и планини
Аз имах съученичка факир в пищови и преписване, на първи чин пред катедрата. Все ѝ се чудех, докато пише пищови които се разчитат с микроскоп, не си ли научава?

# 459
  • София
Аз имах такава колежка в университета. Според мене употребяваше повече време да си направи пищовите отколкото да седне да си научи (нямаше компютри тогава). И накрая все четворки изкарваше. 🙄

# 460
Добър вече, дами!
Утече поне първия срок у рЯката..
Класната на моето подготве е желязна, работи се, та пушек се вдига. Надяваше се жената да ги види следващата седмица и да ги поизпита, че шикалкавят с контролните и изпитванията. На една от девойките спирал нета всеки път, когато учителката каже "ХХХ, отговори на въпроса"
По математика обикновено правят контролните на варианти, самата учителка казала, че има с годините по 60 варианта на контролно.. т.е не само в класа, ами и в съседния може да няма никой със същите задачи. Иска ги и детайлно разписани, такива "с ограждане" не признава.
Утре е поредното контролно, малко се е спекъл, защото се изхайлази да не решава задачи през седмицата, а само 30-тина в събота и неделя.

# 461
Е да, ама от нашата си камбанария, моя дето учи много, може да отговори на много въпроси и по литература и по български, точно митологията му е много интересна, знае богове, кой на кого син, брат, мъж, жена, кой с кого се бил, как умрял...  но есе не може да напише...какво? Да се примирим, че щом е ДО ще има 2? Да измислят начин, с камера ако искат, с време, с различни въпроси, все ми е едно, но само на есе да го оценяват не съм съгласна. Ок съм, че не е за 6-ца, но и за 2-ка не е!

# 462
Ех, как бързо пишете, сутринта мислех да се включвам за килимите и пуфовете, ма вие вече сте на друга вълна Simple Smile

Мисля, че затварянето трябваше да стане по-рано, поне преди 2-3 седмици, за да не се стига до толкова заразени и починали, ама... Сега обаче, ако затварят, трябва да се компенсират хората, които ще останат без доходи, дали заради това, че е затворено, или пък заради това, че ще трябва да си останат вкъщи заради малки деца! И не с тая тъпотия 60 на 40, която на доста малко бизнеси помогна или пък това обидното с безлихвените заеми.

Мъчно ми е, че децата губят възможност за социализация, тренирвовки, изкуство и т.н. но ситуацията е такава - от живота и здравето не са по-важни.

Като казах здраве, Мария, съжалявам за кофти резултатите Sad Тя как се чувства, има ли вариант да са грешни? Понеже на набора са му вадили грешни резултати в Цибалаб и от тогава аз правя само в болнични лаборатории..

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 19:31 от ТришаР

# 463
  • Между гори и планини
Моли, и моя не е по писането. Майстор на късия разказ е. Аз едно време реферати правех от по 20листа голям формат, че и награди имам. Но не се е метнал на мен. Ако трябва да развие есе на тема геймърство, Майнкрафт, може и книга да издаде. Но по литература - абсурд!
Не ми харесва тоя "калъп" в нашето образование, не може всички да са математици, музиканти, художници, писатели, историци. То си е доказано - на едни е развито по-добре лявото мозъчно полукълбо, на други дясното. За това специалисти от всичко по малко.
Например, всеки който е учил базово ниво език мисли, че го знае. И се запознава с някой като мъжа ми и , или си глътва граматиката, или се излага.

# 464
За социализацията и на мен ми е мъчно, но цял свят сега се социализира така.

Общи условия

Активация на акаунт