ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 781
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Учителката по математика миналата година на тестовете обикновено даваше 4 задачи за ограждане, 2 задачи за отговор и 4 задачи за описване с градираща трудност и всичко това за 40 минути.
Тази седмица ще правят тест по математика при новата учителка дистанционно та ще видя тя как го е измислила, но то при нея 6ца трудно се изкарва.

# 466

Мисля, че затварянето трябваше да стане по-рано, поне преди 2-3 седмици, за да не се стига до толкова заразени и починали, ама... Сега обаче, ако затварят, трябва да се компенсират хората, които ще останат без доходи, дали заради това, че е затворено, или пък заради това, че ще трябва да си останат вкъщи заради малки деца! И не с тая тъпотия 60 на 40, която на доста малко бизнеси помогна или пък това обидното с безлихвените заеми..
                Аз пък мисля,че затварянето няма да помогне особено.Починали 17 на 100 000 и мен ме интересува колко са починалите на същия брой от населението за периода март до днешния ден.В тия 17 вече ясно се очертават такива,които умират пред болниците или в линейката,която обикаля като луда из града,а и колко не дочакаха линейката ....Е ,такава информация искам аз.Ключът на баракате не е там където се мъчат да ни го покажат! Само ,който не е имал работа с болница не знае какво се случва там и то от години.В информацията на НОЩ отново забелязах едно нещо,на което много хора не обръщат внимание - всичко това се прави "за да облекчим натискът върху системата",а не за да се запази здравето на отделния човек.Между редовете се чете,че няма как така изведнъж да се спре вируса .Това означава,че временно намаляваме вирусоносителите и ...отново се връщаме в изходна точка след отваряне.Не ми стана ясно как така ще се превърнем "в лекари и мед.сестри,в герои в собствения си дом" ?!?! На мен този "героизъм" ми звучи повече от смехотворно или.....оправяйте се сами в къщи ,както знаете и не разчитайте на външна помощ.Чудя се кой болен мозък вкара света в подобна игра!И най-вече защо! В цялата история на човечеството такова безумие не съществува.
              Чета за контролните и си мисля - моят малък внук не пише чернова по МАТ.Даже в дадени моменти съкращава и решението...колко ли ще го оценят...а сме 7 клас.Направо не ми се мисли.Не залагам и на така популярната максима "важното е да сме живи".Не виждам кой и как може да ни го гарантира на 100 %,но неграмотността могат да ни я осигурят на 1000%.

# 467
Добре, добре, разбрахме че всеки ден си мрат учители и лекари, и родители, какво толкова. Важна е математиката и да не се преписва.
Ами мили съфорумки, докато цъкате във форума, следете отрочето да не преписва. И готово.
От училище ми липсва социализацията. Иначе там и преписват повече, и да, губи се време, и да, има си несвестни учители и всичко си е баш като ДО. Така че не смятам, че ДО е задължително толкова зле и ще са неграмотни. Няма да са неграмотни. Тук постоянно се споделя за изключителни учители които се раздават.
Нека гледаме малко по положително на нещата.

# 468
ТришаР, благодаря, добре е. Тя и преди беше добре, само където правеше пристъпите на задух. Вече не се случват. Но не излиза, преумаря се, притеснява си се... все неща водещи до стрес и вдигане на нивата. Отделно и времето застудява, което е фактор. А и докторката пипа леко, опитва се да намести минималната доза, аз съм доволна от този подход. Брат ми днес е открил еутирокс, та съм спокойна, че ще има лекарство. Ще се напаснат нещата, спокойна съм, но имах надежда, че с малката доза и по-спокойният (сравнено със смг) режим ще се оправят по-бързо нещата. Знаете, нетърпението ми е порок Simple Smile

Хепи, не се газирай така. Тук всички си лаламе кой каквото го тревожи. Рядко някой влиза да каже от какво е доволен, обикновено пише от какво е недоволен и психически се разтоварва.

# 469
  • Sofia
Мислех да влизам и коментирам веднага след брифинга, но получих обаждане, че мама е с положителен тест за Ковид. На този фон драмите за оценки и ДО, които се вихрят в темата, са толкова незначителни...

# 470
Vesana, бързо възстановяване на майка ти!

# 471
Да, знаем, че умират хора...не ги деля по професии. Но не мога да разбера защо ви дразни, че във всеки пост не говорим само за това и за това колко е важно да сме здрави.
Обсъждаме тестовете и преписването, което е възможно да се случи сега. Съвсем по правилата на форума и темата.
Аз не искам да мисля само за вируса.

# 472
  • Между гори и планини
Аз мисля, че всеки който е толкова ербап, че това е просто обикновено вирусче, че от грип умират повече хора, да отиде доброволец в някоя болница. Аз за себе си казвам, че ме е страх. И за майка ми която е сама на 300км от мен и е на 75г, и за мъжа ми който е с високо кръвно и всяка лека кашлица при него обръща в бронхит. Аман и от социализация! Как да му се и невиди китайците овладяха положението - с дисциплина. Никой не писа подписки , протести. Днес четох , че за два случая затварят в локдаун цял град. Само ние тук Тома неверни.
П.п всички деца на колеги на мъжа ми учат домашно обучение. Дори не като нашето - дават им конспект и учат. Не са станали асоциални психопати.

# 473
  • София
Доня, в азиатските държави правят частични локдауни докато тестват всички, за да изолират болните.
При нас така и не се случи това с тестването. А карантинирането е направо смешка. Нито проследяват контактни лица, нито нищо... Всичко е оставено на съвестта на хората. Остава ни да се надяваме, че тези със съвест са повечко...

# 474
Моят син контролно по математика щял да има, когато се върнат присъствено. Така им казала учителката. Много задружен клас били. 🤣
Казах му да е спокоен в близките месеци. Не ги и изпитва онлайн. Само преподава.

# 475
  • Между гори и планини
Каква съвест? Два поредни дни ми се наложи да отида до банката. На улицата съм с маска, вътре влизам с маска. Казват ми - чакай на вън че станахте много хора. Поглеждам - един с маска под носа, другите без маски. И яхнах метлата!

# 476
Доня, в азиатските държави правят частични локдауни докато тестват всички, за да изолират болните.
При нас така и не се случи това с тестването. А карантинирането е направо смешка. Нито проследяват контактни лица, нито нищо... Всичко е оставено на съвестта на хората. Остава ни да се надяваме, че тези със съвест са повечко...
Видяхме колко повечко са тези със съвест... Очевидно при тях присъственото обучение не е дало никакъв резултат в развитието им.

На фона на факта, че наистина ДО в България е на изключително добро ниво в сравнение с други държави, където децата наистина си учат сами и получават само задания от учителите си по мейл, ние сме седнали да мрънкаме и да се вайкаме как ще останем неграмотни, е повече от смешно на фона на съществуващите проблеми, струващи човешки животи!

# 477
  • София
Не виждам с какво затварянето ще промени ситуацията. Никой не контролира спазването на сегашните мерки. Никой не тества и не проследява. А най-лошото е, че никой не лекува. Мой приятел на 40 и малко, с две деца, си отиде онзи ден. Защото някой решил, че няма проблем да отиде на работа с 38 градуса и кашлица. Ако сме затворени, как ще спрем такива идиоти?

# 478

П.п всички деца на колеги на мъжа ми учат домашно обучение. Дори не като нашето - дават им конспект и учат. Не са станали асоциални психопати.
                    Домашно обучение е нещо съвсем друго.Няма нищо общо с ДО.Имам познати в САЩ,които са учители и тъй като не могат да платят скъпо и престижно у-ще сами обучават децата си в къщи.Това става с подаване на молба до директора на у-щето, което искат да завършат.Получават конспект за изпитите и....се явяват на определени дати.Заплащат такса само за изпита.
                   За азиатците и дума не можем да кажем.Дисциплината е желязна,но и държавата осигурява всичко необходимо.В нета имаше клип за прием сутрин на децата в ДГ ..... нещо , като от друга планета.Поне през 5 стъпки минаваха преди да влязат с учител при другите деца.Родителите ги оставят на първия човек и си тръгват,а при нас едни целувки,едно мрънкане,връщане по 100 пъти.За неработещите термометри и  не искам да споменавам.
                   Бях на работа ,когато звънна телефона ми за да ми разкажат за новостите.....не си представяте какъв рев последва когато родителите чуха за какво говоря.За миг се събраха и от други групи питайки това шега ли е,кой ще гледа децата и т.н. Това в Китай и през ум няма да им мине! Yum
                   Грийн ,не съм убедена,че тези със съвестта са повече. При това и съвестните правят компромиси,ако трябва да загубят доходите си.Освен да се пазят трябва и да си хранят децата.

# 479
  • Между гори и планини
Тези американчета за които пиша живеят в чужбина, с години обикалят и живеят по света.
Преди 16 години, аз самата се бях записала в Американски колеж онлайн докато живеех в Узбекистан.
Аз съм на принципа, че на който му се учи ще учи и в пещера. На който не, който иска да преписва, никой не може да го спре.
Казала съм и на пубера - за негова сметка си е. В крайната цел е да научи нещо, а не да бъде пръв преписвач.

Общи условия

Активация на акаунт