Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 80 834
  • 886
  •   1
Отговори
# 405
От темата за въпроси към доктор акушер- гинеколог разбрах, че кървенето след хистероскопия е по- оскъдно, когато интервенцията се прави веднага след менструация(когато маточната лигавица е най- тънка).
Мимче, дано да не бъркам, но това е лека упойка и не се води пълна, ама знам ли...

# 406
Може и аз да греша. Просто бях приспана за около 30-40 мин. Как точно се води, не съм сигурна. Но не беше местна упойката.

# 407
Ето какво прочетох. От интервю е следващия текст.
ВВ   Може ли да се каже, че следващата по тежест е венозната?

ПХ   Да, може и така да се каже! При тази анестезия приспиваме пациента за кратко и така той не чувства болка и няма спомен от операцията. Венозна анестезия е много по-лека от пълната, защото може да се съхрани собственото дишане на пациента и всъщност това е заспиване и събуждане за кратко. И за това тя се използва за кратки – 20-30 минути манипулации, като например цистоскопия, ин-витро процедури или аборти.
ВВ   А каква е разликата и всъщност какво представлява вече пълната упойка?

ПХ   Най-голяма намеса в организма имаме при общата анестезия или т.нар. пълната упойка. При нея започваме с поставянето на абоката и пациентът заспива точно както при кратката венозна анестезия, за която говорихме до преди малко. Но тук вече задълбочаваме неща, като подтискаме собственото дишане и използваме машина, която да диша вместо пациента. Така можем да осигурим много по-дълга анестезия – буквално с часове.

# 408
Благодаря, че ме поправихте. Да, точно така е. Има разлика.

# 409
Д-р Калчев ми я направи в МК Щерев. Бях с венозна упойка, но повечето момичета в същия ден бяха със спинална.
Кървенето и препоръката за въздържание са различни при всеки.

Здравейте, аз правих оперативна хистероскопия за коригиране на Т-образна форма на матката. Кървенето беше 1-2 дни след процедурата. Възстанових се бързо. Нямам успешен инвитро опит след това.
Ако мога да Ви помогна с допълнителна информация, пишете ми.
Поздрави!

Здравейте, след един неуспешен ин витро опит, новата клиника ме насочи към офис хистероскопия. Вътре всичко е наред и няма септуми, възпаления, повърхността е нормална, но на доктора не му хареса формата на матката. Каза, че съм с аморфична матка,  Y форма и вътре е твърде тясно и това е една вероятна причина за изобщо успешно забременяване, ембрионите трудно се закрепят. Поисках и второ мнение на базата на видеото от процедурата, по време на което докторката изказа същите опасения. Предстои ми оперативна хистероскопия за корекция на формата с упойка. Бихте ли споделили някой минавал ли е през това, по-конкретно корекцията на матката - колко време кървихте после, за колко време се възстановихте и най-вече имахте ли успешен ин витро опит след това? Благодаря ви много!

Благодаря ви, че споделихте! 1-2 дни звучи чудесно, аз си представях седмици...А бихте ли казали къде правихте процедурата, с упойка е било предполагам? И колко време след това изчакахте преди сексуални контакти?

# 410
Danielka01
Моята оперативна хистероскопия беше при доктор Калчев. Прави ми я октомври в болница Щерев. Бях с пълна упойка. Премахва полип и септум. След като излезнах от упойка имах търпими болки като менструалните, но след обезболяващо нищо не усещах. Кървене имах около 10 дни след процедурата, като само първите дни ми беше като при цикъл, после само зацапва. И от зацапване направо си ми дойде и месечния цикъл. Тоест без интервал между двете кръвотечения. Каза ми за сексуалните контакти първата менструация след операцията и може да се действа. Но при всеки е различно, според мен, зависи от конкретния случай. Аз забременях веднага след хистероскопията. Не знам дали е случайност или се дължи точно на това, понеже 2 години и повече имахме неуспешни опити. Доволна съм от доктор Калчев и екипа. Успех желая и на Вас. Hug
Много съм благодарна за инфото❣       По това време беше ли си създал собствената клиниката или си е работел за Щерев?

# 411
Да, беше в неговата си клиника.

Danielka01
Моята оперативна хистероскопия беше при доктор Калчев. Прави ми я октомври в болница Щерев. Бях с пълна упойка. Премахва полип и септум. След като излезнах от упойка имах търпими болки като менструалните, но след обезболяващо нищо не усещах. Кървене имах около 10 дни след процедурата, като само първите дни ми беше като при цикъл, после само зацапва. И от зацапване направо си ми дойде и месечния цикъл. Тоест без интервал между двете кръвотечения. Каза ми за сексуалните контакти първата менструация след операцията и може да се действа. Но при всеки е различно, според мен, зависи от конкретния случай. Аз забременях веднага след хистероскопията. Не знам дали е случайност или се дължи точно на това, понеже 2 години и повече имахме неуспешни опити. Доволна съм от доктор Калчев и екипа. Успех желая и на Вас. Hug
Много съм благодарна за инфото❣       По това време беше ли си създал собствената клиниката или си е работел за Щерев?

# 412
Предполагам, че ако не се налага анестезия прави хистероскопиите в неговия МЦ, а ако се налага упойка в МЦ Щерев. От постовете разбрах, че оперирал и там:blush:
Въпреки, че ако имах възможност за избор сигурно и аз бих предпочела да е с упойка. Последното би спестило повторна хистероскопия в случаите, когато се установи, че е необходима по- голяма интервенция и не може без упойка. Би спестило и време. ...При предната ми хистероскопия 2020 г. и при мен беше установена силно изразена Y образна матка и се наложи корекция за да я разширят. Кървенето тогава продължи около 10 дни, като имах и болки в ниската част на корема. Обаче имах и много сраствания. Наложи се да ползвам 14 дни болничен. Позитивното е, че при тази хистероскопия заключението е матка с нормална форма и размери, т.е. проблема е отстраним.

# 413
Днес мина и моята хистероскопия, без упойка. Процедурата беше около 10- 15 минути. Използваха хистероскоп от 2 мм и тънка тръбичка, през която вкараха в матката вода или някаква течност. Беше болезнено, но все пак поносимо. Махнаха сраствания и ми взеха имунологична биопсия. В момента имам леко кървене и леки болки в ниската част на корема. Общо взето усещането е като при по- силен цикъл и усещах малко по-силна болка докато махаха срастванията и при взимането на материал за биопсия. Резултатите от биопсията ще излязат, чак след месец - за ембриотоксини. До тогава дано не откача от чудене дали всичко ще е наред...Надявам се да излезат преди ЗЕТ другия месец. Благодаря на момичетата от форума, за предварителната подкрепа с постовете си и за куража, който ми дадоха!!!
Здравейте, къде правихте хистероскопиятя? Може ли да ви пиша на ЛС?

# 414
Д-р Калчев наистина е добър лекар,но тези офис хистероскопии без упойка не ми звучат сериозно,особено,ако е по-инвазивна и продължителна.
Във всички големи болници в София извършват оперативни хистероскопии с упойка,с анестезиолог,сестри,в операционна.
Моята хистероскопия продължи около 40 минути,отстраняваха много страствания,направиха ми и други корекции. Без упойка не знам,как щеше да се случи и колко прецизно щеше да се направи.
Не искам да Ви обърквам,но потърсете в големите клиники,за да сте по-спокойна и сигурна. И в Надежда,и в Щерев,и във Вита,и в държавните,навсякъде си ги правят с упойка,в операционни. Аз не съм я правила в София.
В Плевен, в Света Марина се прави в операционна, под пълна упойка. Седмица след това има леко кървене, и това е. Постъпва се за ден в болница, правят изследвания, след манипулацията 2ч. се лежи,  и вечерта те изписват.

# 415
!!!Да се повторя- упойката не е пълна, не заблуждавайте! Упойкате е венозна!!!

# 416
Здравейте. Дали бихте ми помогнали с препоръка за гинеколог в София, при когото може да бъде отстранен полип на шийката на матката, и който да работи с НЗОК? Лекарят,  който установи наличието му, не извършва такива манипулации. Предварително ви благодаря!

# 417
Дойчиновски Simple Smile оперира във Вита, до мол Парадайс Simple Smile Но там си плащаш за избор на екип. Ако имаш ДЗО може да ти се покрие.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 19:36 от Inferiya

# 418
Хистероскопията я правих в МЦ Калчев.
Ако имаш въпроси може да ми пишеш на ЛС, стига да мога да ти отговоря:grinning:
[/quote] Здравейте, къде правихте хистероскопиятя? Може ли да ви пиша на ЛС?
[/quote]

# 419
Здравейте. Дали бихте ми помогнали с препоръка за гинеколог в София, при когото може да бъде отстранен полип на шийката на матката, и който да работи с НЗОК? Лекарят,  който установи наличието му, не извършва такива манипулации. Предварително ви благодаря!
Миналата година проверих в частните болници, които уж имат договор със здравната каса, но най-ниската цена за манипулацията беше около 900 лева. В Майчин дом се заплаща избор на екип и заедно с престоя по пътека излиза към 500 лева.

Общи условия

Активация на акаунт