Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 567
  • 886
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,  ако някой се интересува,  за доц. Тюфекчиева няма свободни часове до края на март месец.
Ходи се към 10.00-11.00 ч  и се прави списък на хората, които ще минат без час. Обикновено първата жена, която отиде на адреса прави списъка. Чака се на кафето отпред. Приема понеделник и сряда. Доцентката идва към 14.часа.

Благодаря!
На мен ми казаха, че ако е спешно и искам да чакам, да отида след 20.3 и да чакам.

# 661
Здравейте! Предстои ми ЗЕТ и докторът ми препоръча да направя хистероскопия, поради съмнения за сраствания в матката. Порових из форума и видях, че най-препоръчван е д-р Калчев, но от клиниката ми казаха, че има часове чак през юни, което не ме устройва.
Някой правил ли е хистероскопия при Вецев, Дойчиновски или Пламен Димов. С какви впечатления останахте?

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 20:43 от Amelia__

# 662
Здравейте! Предстои ми ЗЕТ и докторът ми препоръча да направя хистероскопия, поради съмнения за сраствания в матката. Порових из форума и видях, че най-препоръчван е д-р Калчев, но от клиниката ми казаха, че има часове чак през юни, което не ме устройва.
Някой правил ли е хистероскопия при Вецев, Дойчиновски или Пламен Димов. С какви впечатления останахте?

Привет, аз си правих през януари при Дойчиновски във Вита. Като цяло той е лекаря, при когото си следих бременността и му имам доверие. Самата процедура е минала сравнително бързо и леко. Няколко дни след това имах кървене, но в рамките на нормалното. Отзивчив е и винаги готов да отговори на всякакви въпроси и притеснения. Когато си вземах епикризата ми показа и запис от интервенцията защото ми беше интересно да видя Simple Smile
Ако имате някакви конкретни въпроси, кажете.
Успех!

# 663

Аз правих при последния. Предполагам, че е добър... Има нова апаратура, стори ми се скъп, говори ми на ти и си беше тръгнал, когато излязох от упойката. Дадоха ми рецепта, а епикризата стана бързо. Липсваше ми разговора след операцията... Като цяло за мен лично вкл. прегледите: скъп.

# 664
Аз си правих хистероскопия при Дойчиновски преди година. Мина отлично и лекарят е много внимателен и любезен. Сега си следя бременността пак при него и живот и здраве мисля да раждам при него. Препоръчвам го.

# 665
Аз си направих миналата година при доктор Вецев. Направи дълга оперативна хистероскопия, оказах се с неправилна форма на матката. След операцията говорихме и се видяхме за контролен преглед, каза, че всичко е наред.
Аз съм доволна, леко кървене, само първият ден бях с кървене, цикълът си дойде на време.
Имам допълнителен фонд, който ми покри цялата операция, за което пък останах още по-доволна, това не зависи от доктора, но е важен финансов фактор, поне за мен.

# 666
Здравейте, момичета. Включвам се в темата за да споделя и своя опит с т.нар. "офис хистероскопия" при д-р Калчев. Подготовката ми започна три дни по-рано със свещички Бетадин и вечерта преди манипулацията промивка с Бигванеле. Бях се настроила психически за много силни болки, защото досега съм имала 3 хистероскопии и всички са били в болница с упойка (2 пълни упойки и една спинална), а сега ми предстоеше нещо съвсем различно. Както ми казаха от медицинския център, си сложих една свещичка Профенид час преди процедурата и половин час по-късно едно саше Аулин. Закусих стабилно и тръгнах с нагласата, че ми предстоят силно болезнени 20 минути. За мое щастие д-р Калчев ми сложи лидокаин гел преди да започне. Вълшебен гел!!! Като цяло май слагането на лидокаина беше най-болезнената част, която трая не повече от минута. Докато отстраняваше полипа, на моменти усещах лек дискомфорт, но нищо общо с това, което очаквах. Д-р Калчев надраска лигавицата, за да я подготви за ЗЕТ. Д-р Калчев и Цвети са страхотни и успяват да те успокоят и да ти вдъхнат оптимизъм. През цялото време ми обясняваха какво се случва и какво да очаквам. Определено знаят какво правия. Цялата процедура продължи 10-15 минути. Като приключи, нямах никакъв дискомфорт. Казаха ми, че е възможно да имам зацапване, но не и някакво обилно кървене. Очакванията ми бяха, че ще се подложа на голямо мъчение, но нямаше нищо такова. Дано да съм полезна на всички, които се страхуват/съмняват от/в офис хистероскопията. Не е толкова страшно, колкото звучи.

# 667
Моята за съжаление беше без лидокаин, за да може да вземем и имунологична биопсия. По принцип вече не правят тази операция без локална упойка и ме предупредиха. Не исках да правим втора хистероскопия, специално за биопсията и бях съгласна. Дадоха ми специални дунапренени топки, които да стискам при силни болки, през цялото време говореха с мен, за да не загубя съзнание, понеже от непосилните болки е нормално човек да колабира. Аз успях да издържа и съм изключително доволна. При мен махна сраствания и направи по-дълбоки надрасквания, заради хиперплазия, накрая взе и биопсията. Прекрасен екип!

# 668
Аз си направих миналата година при доктор Вецев. Направи дълга оперативна хистероскопия, оказах се с неправилна форма на матката. След операцията говорихме и се видяхме за контролен преглед, каза, че всичко е наред.
Аз съм доволна, леко кървене, само първият ден бях с кървене, цикълът си дойде на време.
Имам допълнителен фонд, който ми покри цялата операция, за което пък останах още по-доволна, това не зависи от доктора, но е важен финансов фактор, поне за мен.

Аз още не съм си декларила моята хистероскопия, но се сащисах от амбулаторния лист: изтипосано на него, че сме правили инвитро с ДЯ и всичко, което споделих по време на прегледа. Дано ми го покрият...

# 669
Mama2288- при мен не са изискали амбулаторен лист, фактура, касов бон и епикриза. Реално епикризата е медицинският документ.
По-скоро приложи само епикризата, защото ако на амбулаторният ти лист пише “репродукция” или “стерилитет” - повечето фондове не покриват с такива диагнози.

# 670
Mama2288- при мен не са изискали амбулаторен лист, фактура, касов бон и епикриза. Реално епикризата е медицинският документ.
По-скоро приложи само епикризата, защото ако на амбулаторният ти лист пише “репродукция” или “стерилитет” - повечето фондове не покриват с такива диагнози.

Мда, обаче прегледите ми за 150 +120 лв. няма да мога да декларирам... Ох, даже на епикризата го пише. И няма безплатни контролни, както на други места, дори в Надежда...

# 671
Здравейте, някой би ли могъл до ми даде контакт за записване на час при д-р Томов в Плевен?
Бих искала да си направя консултация с него. Знаете ли дали той прави хистероскопии?

Благодаря!

# 672
Д-р. Томов от Св. Марина ли? Обаждате се на телефона в болницата и записвате.

# 673
  • Ст Загора
Един малко страничен въпрос . Диск от хистероскопия колко време важи ?

# 674
Един малко страничен въпрос . Диск от хистероскопия колко време важи ?

A какъв е този диск?

Общи условия

Активация на акаунт