Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 779
  • 886
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Надежда имат сключен договор със ЗК за клинична пътека (КП) № 163 „Оперативни интервенции чрез долен достъп за отстраняване на болестни изменения или изследване на женските полови органи”. На място издават направлението и си доплащаш допълнителните услуги. Ако си здравноосигурен и взимаш фактура, в допълнителната сума са включени избор на екип и подобрени битови условия. Предполагам, че в повечето болници е така.

# 751
  • Русе
Моята беше по ЗК в МБАЛ Тутракан.  Престоя е 3 дена , платих 15лв.и стотинки за легло.

# 752
Момичета вашата хистероскопия по здравната каса ли беше ?
Моята беше в Тутракан, мина изцяло по здравна каса, платих само за легло 10-15лв. За избор на екип не съм плащала, защото ме вкарах в графика на моя доктор.

# 753
В Надежда за хистероскопия по ЗК доплатих 1050 лв , в сумата бяха включени и предоперативните изследвания . Изписаха ме на същия ден след интервенцията .

# 754
Моята ще е в Русе , защото съм от там и уж по ЗК  , обаче 150 лева трябва да доплътя , не знам защо, мен ацки ме е страх от упойката , а ми казаха , че ще бъдело с упойка с маска идея нямам каква е тя и още повече ме е страх

# 755
При упойката с маска анестезията се постига чрез подаване на газова смес , съдържаща кислород и анестетик . Тоест ще ви сложат маска и ще заспите . Моята беше венозна - вкарват анестетика през абокат . Не се притеснявайте от упойката , поне при мен и двата пъти беше много лека и нямах странични ефекти . Успех !

# 756
Четох с интернет , че при упойката с маска ви интубират , това вярно ли е или не съм разбрала

# 757
Има маскова анестезия и интубационна . При Вас предполагам ще е само маскова .

# 758
Маскова ми каза лекарката , предполагам другата е за сериозни операции , а какви изследвания ви направиха преди самата процедура

# 759
Кръв , урина и преглед при кардиолог - непосредствено преди операцията . Всяка болница си има собствена политика . В Софиямед  искаха предоперативните изследвания да ги пусна седмица преди операцията , приеха ме деня преди интервенцията . В отделението ме прегледа кардиолог , направих консултация с анестезиолог и ми направиха тест за алергия . Изписаха ме на следващия ден след операцията .

# 760
Благодаря ви , знам че е лека манипулация , но такъв страх дали ще се събудя от тая упойка не е било . Благодаря още един път за информацията

# 761
Кръв , урина и преглед при кардиолог - непосредствено преди операцията . Всяка болница си има собствена политика . В Софиямед  искаха предоперативните изследвания да ги пусна седмица преди операцията , приеха ме деня преди интервенцията . В отделението ме прегледа кардиолог , направих консултация с анестезиолог и ми направиха тест за алергия . Изписаха ме на следващия ден след операцията .

Здравейте! Днес получих направление за хистероскопия (премахване на септум) за Софиямед. Доктора ми даде направление и дори ми написа цената на листче. Вие доплащахте ли друго освен цената и изследванията? Навсякъде пише, че процедурата се случва в рамките на ден, а Вас са ви държали 3. Освен това доктора (който посещавам за пръв път понеже все не мога да намеря "своя") ми каза, че трябва да забременея веднага след хистероскопията иначе септумът може да се появи отново. А от това, което чета е добре да се изчака няколко месеца, а и все още не планирам бременност.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 14:47 от ms_97

# 762
Здравейте Simple Smile Операцията ми в Софиямед беше преди година при д-р Нецов за премахване на субмукозна миома . Изследванията той ме накара да ги пусна в Бодимед , седмица преди интервенцията . Доплатих близо 700 лв за самата операция , платих и още 70 лв за консултация с анестезиолог . Всички момичета в стаята бяхме приети ден преди операцията , но само аз останах още един ден , по преценка на д-р Нецов . Честно казано аз не съм доволна от конкретния доктор . След операцията той е единствения от неговите колеги , който не дойде да ми даде информация дали е успял да премахне цялата миома . Наложи се да го гоня по коридорите след като ме изписаха . След 7 дни имах контролен преглед в частния му кабинет , на който ме уверяваше , че е премахнал всичко . Четири месеца след интервенцията започваше зацапване след овулация . Всеки месец ходех при него на преглед и той повтаряше , че е премахнал всичко и това зацапване е нормално . Оплакванията ми обаче се задълбочиха след операцията - още по-болезнен и обилен цикъл . Потърсих второ мнение - оказа се , че от миома 2,7 см са премахнати само 7мм . В понеделник беше втората ми хистероскопия при д-р Цветков . Той , за разлика от д-р Нецов , дойде и ми даде пълен отчет какво се е случило .

# 763
Здравейте! Вчера ми откриха полип. Докторът каза, че трябва да се направи хистероскопия, даде ми направление за болница (Софиямед) и даже иска следващата седмица да направи процедурата.
Не съм от София, но заради работата съм често в града, затова мога да направя тук процедурата или в родния ми град. Малко съм в чудене кой вариант да избера. Процедурата е лека, в двете болници работят добри специалисти, единствената разлика е в парите, като в София ще платя поне с 500 лева повече.

# 764
Здравейте! Вчера ми откриха полип. Докторът каза, че трябва да се направи хистероскопия, даде ми направление за болница (Софиямед) и даже иска следващата седмица да направи процедурата.
Не съм от София, но заради работата съм често в града, затова мога да направя тук процедурата или в родния ми град. Малко съм в чудене кой вариант да избера. Процедурата е лека, в двете болници работят добри специалисти, единствената разлика е в парите, като в София ще платя поне с 500 лева повече.

Здравейте  аз съм от Русе и вторник ще правия хистероскопия , цената която ми казаха е 150 лева другото се поема от ЗК , не знам каква е тази цена , която са ви каза ли на вас , да не би да не е с ЗК

Общи условия

Активация на акаунт