Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 81 047
  • 886
  •   1
Отговори
# 240
Изключително много зависи от болницата. В тази или друга тема писах, че за избор на екип по закон не могат да вземат повече от 900лв.
Във Вита беше около 800лв платено, избора на екип е отделно. Съответно ако си по каса ти взимат 0 за процедурата и до 900 лв за екип.

# 241
Благодаря за отговорите. Мисля че тази сума е без избор на екип. Гинекологът ми не каза, че в тази сума влиза избор на екип. Ще питам този въпрос като отида на преглед при гинеколога си.

# 242
Аз от много четене още не съм се спряла на лекар конкретно.
Имам запазен час при Калчев. Но срещнах и някои негативни неща за него. То е ясно, че за никой няма само хубаво.
Някоя от вас, момичета, да е правила хистероскопия при Нецов (София Мед)? Той беше един от тримата лекари, към които ме насочи гинекологът, който ме изпраща на такава процедура.

Аз съм без осигуровки, така че ще си заплащам всичко, на 100%. Искаше ми се да се ориентирам колко ще ми струва. От всички ценоразписи, които видях, никъде не можах да се ориентирам за крайна цена. Нещо между 1400 - 1800 лв, с избор на екип получавам...дали е така? От написаното от Inferiya, специално за Вита, виждам, че става въпрос за 1700лв.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 16:29 от kokona24

# 243
Скоро бях при Калчев, платих 600лв за хистероскопия плюс 400лв за имунологична биопсия. Хистероскопията беше без упойка, боли, но е търпимо и бързо приключва. Аз съм доволна от Калчев като цяло, много полезни неща ми каза на прегледите. Съжалявам, че по-рано не съм го срещала. Сигурно много неща щях да си спестя.

# 244
Би ли разказала как е без упойка? И защо без нея? Питам, защото имам вече 5 упойки, но и още един полип за махане.

# 245
Хистероскопията беше в медицинския център на д-р Калчев. Имах инструкции за обезболяващи, които да взема предварително. Относно това защо без упокойка, така ми предложи доктора и аз се съгласих. Не обичам да ми слагат упокойки като цяло, така че не съм питала за алтернативи. В началото усещането е като при болезнен цикъл, после се усилва като се влиза по-навътре, но болката е само по време на самата процедура. Мисля, че не беше повече от 10-15 мин. и поне при мен беше търпимо. Докторът е много внимателен, обяснява през цялото време. Процедурата се записва на флашка, така че си имаш материал. Непосредствено след процедурата, получаваш и епикриза с това какво е направено.

Би ли разказала как е без упойка? И защо без нея? Питам, защото имам вече 5 упойки, но и още един полип за махане.

# 246
Благодрая, Pinguin4e!
При теб очевидно е било офис - хистероскопия. При мен вероятно ще е операционна. Но и за офисна, не бих си причинила подобна интервенция без упойка.
Утре ще звъня в няколко болници да поразпитам за цената -дано могат да ме ориентират.
При Калчев много често пишат за някакво кремче за сраствания, което допълнително вдига цената. При други лекари не съм чувала да е изписвано.

# 247
Правихме корекция на формата, но беше по-малка самата корекция. Не знам за полип дали е подходящо така. Може би затова ми предложи този вариант. Чувала съм, че други момичета са правили при него с упойка,но не знам в коя болница. Аз съм пристрастна в мнението си така да се каже. Самата комуникация с него ми допадна много. Доверявам му се, защото наистина ми обяснява кое защо се прави и как. А аз съм любознателен пациент Simple Smile

# 248
За добро или лошо никога не се знае какво ще намерят като влезат. При мен се виждаше 1 полип с месеци, отидох при Дойчиновски, каза, че вижда два, на самото хистеро е махнал 4 - 3 на стена и 1 на краче. "Стъргал" ме е 40 мин.

# 249
Доколкото разбрах, цената на хостероскопията в Майчин дом за човек без осигуровки е 900 лева. Запознах се с една жена, която се беше върнала от чужбина за манипулация.

# 250
Здравейте, на мен д-р Калчев ми прави оперативна Хистероскопия в клиника Щерев преди няколко месеца с пълна упойка. Използва и гел. Сега ми предстои и имунологична биопсия при него. Писала съм назад в темата. Може да прочетете.

Благодрая, Pinguin4e!
При теб очевидно е било офис - хистероскопия. При мен вероятно ще е операционна. Но и за офисна, не бих си причинила подобна интервенция без упойка.
Утре ще звъня в няколко болници да поразпитам за цената -дано могат да ме ориентират.
При Калчев много често пишат за някакво кремче за сраствания, което допълнително вдига цената. При други лекари не съм чувала да е изписвано.

# 251
След хистероскопията някой има ли болки повреме на овулация и преди цикъл? Аз я правих май месец и от тогава имам доста силни болки в тези периоди. Не изключвам и навлизане в пременопауза, но мога ли да свържа болката с това? На преглед аг твърди, че не вижда проблем.

# 252
  • София
Здравейте, в Турция искат да ми правят хистероскопия за премахване сраствания на матката с поставяне на гел и спирала. Аз съм много против спиралата, защото до колкото съм наясно това е контрацептив, който не ми е необходим и не виждам по какъв начин би помогнала на матката.
Другия проблем е, че за първи път чувам да се прави хистероскопия след овулация, моята е на 11-12 ден, а те ме викат за хистерото на 14 ден.
Моля дайте мнение

# 253
Моята хистероскопия беше на 17-ти ден, изписаха ми регулон поради тази причина. На Вас предписаха ли нещо?
Здравейте, в Турция искат да ми правят хистероскопия за премахване сраствания на матката с поставяне на гел и спирала. Аз съм много против спиралата, защото до колкото съм наясно това е контрацептив, който не ми е необходим и не виждам по какъв начин би помогнала на матката.
Другия проблем е, че за първи път чувам да се прави хистероскопия след овулация, моята е на 11-12 ден, а те ме викат за хистерото на 14 ден.
Моля дайте мнение

# 254
  • София
Много благодаря, успокоих се щом има и на други жени да са правили след овулация, че се притесних Innocent
На мен още не са ми я направили, но щом мине ще пиша какво са ми изписали след това.

Общи условия

Активация на акаунт