Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 78 905
  • 886
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря. В събота съм на АГ ще пусна микробиология , дано не пропадне и този месец хистерото ..
Не смея да слагам нищо без да ми е изписано от лекар.

# 286
Благодаря ви на всички,които споделяте толкова ценна информация и опит.
Искат да ми правят хистероскопия преди да започнем каквито и да е инвитропроцедури.
След няколко спонтанни аборта и кюретажа,казаха,че от едната страна лигавицата ми е изтъняла,пък и цикълът ми е все по-оскъден. Сега искат да направят хистероскопията и да сложат хиалуронова киселина за изтънялата лигавица. Но честно казано леко се притеснявам. С каква упойка правят хистероскопиите? Лека венозна,при която ме приспиват за 40,50 минути или е по-тежка упойката?
След всички кюретажи и аборти,просто вече се притеснявам от всяка следваща манипулация.

# 287
Моята беше пълна, нещо от сорта на 30-40 мин. Някъде практикуват и със спинална упойка. Зависи в кое лечебно заведение ще се извършва процедурата.

Благодаря ви на всички,които споделяте толкова ценна информация и опит.
Искат да ми правят хистероскопия преди да започнем каквито и да е инвитропроцедури.
След няколко спонтанни аборта и кюретажа,казаха,че от едната страна лигавицата ми е изтъняла,пък и цикълът ми е все по-оскъден. Сега искат да направят хистероскопията и да сложат хиалуронова киселина за изтънялата лигавица. Но честно казано леко се притеснявам. С каква упойка правят хистероскопиите? Лека венозна,при която ме приспиват за 40,50 минути или е по-тежка упойката?
След всички кюретажи и аборти,просто вече се притеснявам от всяка следваща манипулация.

# 288
Здравейте , предстои ми диагностична хистероскопия при д-р Марта Дончева . Искам да попитам има ли дама , която е правила хистероскопия при нея и също така , ако процедурата  е само диагностична има ли кървене след това ?

# 289
Здравейте мили дами,бях на преглед мин.седмица,заради оплакване от парене и избелване на малките срамни устни при който ми казаха че трябва да се направи биопсия за да се разбере какво е,ии другото което откриха при прегледа е миома с 1.4 се,при който доктора ми препоръча хистеро за премахване,за да не пречи при забременявани или евентуална бременност,вие какво мислите,и ако може да ми препоръчате добър лекар за хистерокопията в Пловдив,иначе прегледат ми беше в Торакс,благодаря ви

# 290
Момичета, предстои ми хистероскопия за махане на полип(или някакво образование, така и не стана ясно) в понеделник в Бургас. Искам да попитам някоя от вас ползвала ли е MateRegen гела против  вътрематочни сраствания, тъй като д-рът ми го препоръча да то взема за процедурата, но се оказа,че струва 280лв и не ми е по джоб в момента. Според вас фатално ли е, ако не се сложи? Благодаря.

# 291
Здравей, при кой доктор ще правиш хистероскопията?
Аз също съм правила хистероскопия за махане на полип, но не са ми искали лекарство. Моята я правих във Варна, беше без упойка и мина за 5-10 минути.

# 292
При д-р Недялков. Но и друг гинеколог ми препоръча да се сложи. Но не е задължително всъщност.

# 293
След хистероскопия и първия контролен преглед кога ви казаха да направите следващ преглед? На мен ми казаха след два цикъла.

# 294
  • София
Момичета, предстои ми хистероскопия за махане на полип(или някакво образование, така и не стана ясно) в понеделник в Бургас. Искам да попитам някоя от вас ползвала ли е MateRegen гела против  вътрематочни сраствания, тъй като д-рът ми го препоръча да то взема за процедурата, но се оказа,че струва 280лв и не ми е по джоб в момента. Според вас фатално ли е, ако не се сложи? Благодаря.
Това е гел с който се маже върху рязаното или чистенето за да не срасне отново, защото е прясна рана и има такава вероятност.
На мен ми правиха в Турция и за се дърпах за гела, но там и специална спирала слагат накрая се съгласих и не съжалявам всичко премина повече от чудесно и зарасна перфектно без поражения, за полип не е необходимо, но за друго е нужно.
Аз отидох уж да ми оправят 2-3 сраствания на матката-оправили са ги, но като влезнали с камерата видели, че има образувания по цялата матка отвътре върху лигавицата и това пречи на имплантацията. Ембриона изобщо не достига до лигавица и директно се изхвърля от организма и това са оправили. Едната ми тръба беше запушена, а другата слабо пропусклива и 2-те тръби са отпушени на макс и пише в заключението силно проходими.
Разбира се всичко това се доказа с контролна цветна снимка евала шапка им свалям на Турците каквото видят нередно всичко оправят.

# 295
След хистероскопия и първия контролен преглед кога ви казаха да направите следващ преглед? На мен ми казаха след два цикъла.
На мен никой нищо не ми каза. "Операцията" мина, не видях очите на лекаря след това. Нито някой ми каза какво да очаквам, нито кога да отида на контролен преглед. При мен минаха 2 месеца от хистероскопията. Мисля тези дни да направя контролата.

# 296
А къде точно ходихте в Турция,защото са няколко клиники. Аз засега все още мисля в България да я правя,но и за Турция се замислям напоследък.

# 297
  • София
Направих я в Аджибадем Маслак
Ако някой ден ми се наложи пак бих отишла там, апаратурата и нивото както качеството на извършените манипулации нямат нищо общо с Бг. Като и след това ти изписват терапия и те викат след време да видят крайния резултат. Изписват ти медикаменти да не ти се разбъркват хормоните и всичко да влезе в норми до по следващия цикъл.

# 298
Момичета, тъкмо излизам от хистероскопия. Нормално ли е да има болки като при силен цикъл и кървене? Хистероскопията беше за премахване на образувание в матката. Докнорът каза, че е  остатък от аборт през декмври..имало е доста за махане и бая е разширявал. Не съм много сигурна за подробности, защото излизах от упойката, а после докторът беше тръгнал. Та не знам сега тези болки и кървене дали са нормални? Благодаря!

# 299
Здравей, след моята хистероскопия имах много силно кървене за един ден. След това напълно спря. Не съм имала болки като при цикъл, но на следващия ден имах най-силното главоболие в живота си за около 12 часа.

Момичета, тъкмо излизам от хистероскопия. Нормално ли е да има болки като при силен цикъл и кървене? Хистероскопията беше за премахване на образувание в матката. Докнорът каза, че е  остатък от аборт през декмври..имало е доста за махане и бая е разширявал. Не съм много сигурна за подробности, защото излизах от упойката, а после докторът беше тръгнал. Та не знам сега тези болки и кървене дали са нормални? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт